Cisársky rez nie je považovaný za pôrod
Ženy to naozaj aj v dnešnej dobe ešte niečo takéto dokáže tvrdiť? 🤦🏼♀️ A tie argumenty, že ženy si ho naschvál platia aby nemuseli rodiť normálne... Wtf? Uvedomujú si ľudia, že či je to prirodzený pôrod aleno sekcia tak je to náročné, namáhavé a nie je ani jedna varianta jednoduchšia?
Strácam vieru v ľudskosť
@doriiis kde všade ?
Ja ti dám hneď teraz x linkov, kde je to definované inak.
@nyusika ....nech sa páči snad rozumieš výrazu surgical procedure
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK546707/
@nyusika ....nech sa páči snad rozumieš výrazu surgical procedure
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK546707/
@doriiis operačný pôrod
Pôrod je akýkoľvek spôsob, akým sa to dieťa dostane živé vonku - aj cisársky. No je fakt, že veľa žien si myslí, že cisársky je ľahší a hľadajú spôsoby (aj menej legálne) ako ho dosiahnuť. Ja som po dvoch brušných operáciách a ked mi môj gynekológ zahlásil, že mi vypisuje papiere na sekciu, bola som proti a som rada, že som rodila normálne - lebo u mňa fakt na sekciu nebol dôvod.
@doriiis operačný pôrod
@nyusika ....Union a Koch? To vážne?
V tom článku od kocha sa píše,že vykonávajú cisárak iba z medicínskych dôvodov.Kazdy kto pozná aspoň troška Koch vie,že keď si zaplatíš,spravia ti sekciu aj vo vybrany deň,keď si ty vyberieš.Preto sa môj synovec a neter narodili presne 3 roky a 7 dní po sebe.
Takže toľko k tvojim zdrojom.Pekny deň
@nyusika ....Union a Koch? To vážne?
V tom článku od kocha sa píše,že vykonávajú cisárak iba z medicínskych dôvodov.Kazdy kto pozná aspoň troška Koch vie,že keď si zaplatíš,spravia ti sekciu aj vo vybrany deň,keď si ty vyberieš.Preto sa môj synovec a neter narodili presne 3 roky a 7 dní po sebe.
Takže toľko k tvojim zdrojom.Pekny deň
@doriiis išla som po poradí máš tam aj iné zdroje.
Bože, toto sú problémy...nie je najdôležitejšie, že na svet prišlo zdravé a milované dieťa? Jedno, akým spôsobom?
Ja nehovorim ze som dceru porodila ale ze sa mi narodila 😉
A prečo stracaš vieru v ľudskosť? Zato, že si dakto myslí, že žena si zaplatí cisársky, aby nemusela rodiť normálne?? A čo, nech si každý myslí čo chce, preboha... . mňa zaujíma jedine, čo si doktor myslí o mojom pôrode, dokonca ma nezaujíma ani či si myslí môj muž, lebo však on rodiť nebude tak čo.🤷
Baby, ked to niekto chce, tak preco nie, takisto ako niekto chce iba porod bez zasahov, proste ja nikomu kazat nebudem. Normalne som rada, ze zijem v krajine, kde sa to da spravit na zelanie. A paradox je, ze to percento cisarakov nezvysuje. Treba zenam nechat volbu, nenutit ich do niecoho. Ked si niekto necha spravit novu tvar, tak co… mozno este vacsi zasah ako iba ten cisarak.
Využila som pôrodnika ktorého mám na chvíľu vedľa seba.
Pôrod je definovaný ako proces kedy plod spoločne s placentou opúšťa organizmus matky. Laicky povedané.
A je úplne jedno akým spôsobom.
Vždy ide z medicínskeho hľadiska o pôrod.
Je to brušná operácia,pri ktorej prichádza dieťa na svet.
@misicka31 toto tvrdím ja: ja som nerodila, ja som mala veľkú brušnú operáciu a potom už len uvrieskaný malý uzlík ako výsledok. 😀😝😀 Ale vždy to vravím zo žartu. Samozrejme, že som rodila, cisárkym rezom, lebo dieťa sa neposúvalo. To hojenie trvalo asi 3 mesiace ak nie aj viac.
mala som na cisarsky zo zdravotnych dôvodov a je to operácia nie pôrod.
Za mňa bola sekcia oveľa ľahšia ako prirodzený pôrod
Ja som sa tešila keď som sa dozvedela že budem musieť mať cisársky že to budem mať jednoduchšie 🤣 Ako dobre že som nevedela čo ma čaká.
Tak technický vzaté je to operácia. Ale je mi srdečne jedno čo si kto o tom myslí. Hlavné je, že sa dieťa dostane na svet a je všetko v poriadku. A názor iných ti môže byť srdečne ukradnutý
Ja somm mala swkciu vlani, vsetci, ze aka hroza to bude.....no uplne v pohode a som rada. Baba vedla na izbe sa z klasickeho spamatavala cely.cas v porodnici. Nikto normalny toto neriesi.
Pôrod (lat. partus; gr. tokos) je biologický proces u človeka, ktorým sa zavŕši gravidita (tehotenstvo). Gravidita sa teda končí vypudením plodu z maternice, kedy je plod spolu s placentou a plodovými obalmi vytlačený z tela matky. V mnohých kultúrach sa práve od tohto momentu počíta vek jedinca. Začiatok pôrodu sa prejavuje pravidelnými kontrakciami maternice, ktoré postupne naberajú na frekvencii a intenzite a sú sprevádzané fyziologickými zmenami krčku maternice. Asi toľko .. sekcia nie je pôrod je to operácia .. s tým sa treba zmieriť .. ten kto sa s tým nezmieril to rozoberá na MK .. sekcia nerobí zo ženy horšiu matku .. ani kojenie nekojenie .. už je načase aby sa to prestalo rozoberať je rok 2025 .. ale pôrod je pôrod viď definícia vyššie a sekcia je operácia 😊
@dusanka92 ja mam za sebou dva lahke porody a sestra dve sekcie.Moje zotavovanie bola uplna malina, segru este teraz taha jazva, neter bude mat 10 rokov. Ja som sa cisarskeho praveze bala
Tu nech neriesi nikto kto ako rodil ale kolko zivotov zachranilo
Nerozumiem len, že ťa zaujíma názor druhého na tvoj pôrod. Mne by to bolo ale úplne, úplne a úprimne jedno. A na druhej strane nikto okrem lekárov sa ma nepýtal ako som rodila.😆
Jedine TROLL tieto temy… najlepsie nereagovat
@liv1 ja som sa s tým osobne stretla, s takým kto tvrdením. Potom s tvrdením, že keď mi k nedali hneď na hruď, tak si nemôžem vytvoriť materské puto a iné blbosti. A taká pikoska, tu na MK bola diskusia , že deti narodené cisárskym, sú menej inteligentné🤣
@dusanka92 no ani cisársky nie je ako cisársky. Keď najskôr ťa nechajú 24 hodín sa otvárať, potom sa pokúsia vyvolať pôrod, potom ti prasknú vodu a ešte ťa dorazia antibiotikami, na ktoré máš alergiu, aby ti úspešne urobili cisársky v hodine 12.00 a red ňou sa ťa pomaly v kome(nemala som anestézu, len epidural, ktorý mi restaval fungovať a už nebol čas), že koho majú zachrániť, či teba alebo dieťa. Asi by som brala ten prirodzený
Porodila som sekciou a po 12tich rokoch boja s neplodnostou je mi úplne jedno, čo si kto o tom mysli a aké výrazy používa. Mám po tehotenstve jazvu, strie a hlavne, krásne milované, zdravé dievčatko. Ak sa chce niekto slovičkáriť, nech sa jej páči. 😆
Počula som aj oveľa malichernejsie dovody ako sa robiť lepšiou matkou: napr. kvôli značke autosedačky a kočíka. 😆 Kto chce ego druhej matky biť, palicu si nájde. 😅
Ved aj tu na mk je viac diskusii, ako si vybaviť cisársky než rodiť prirodzene, tak všeobecne začína byť obľúbenejši nez prirodzený. Ale teda mne je suma fuk kto ako rodil, alebo ci si to zaplatil

@doriiis kde všade ?
Ja ti dám hneď teraz x linkov, kde je to definované inak.
@nyusika ...no daj