Cisársky rez nie je považovaný za pôrod
Ženy to naozaj aj v dnešnej dobe ešte niečo takéto dokáže tvrdiť? 🤦🏼♀️ A tie argumenty, že ženy si ho naschvál platia aby nemuseli rodiť normálne... Wtf? Uvedomujú si ľudia, že či je to prirodzený pôrod aleno sekcia tak je to náročné, namáhavé a nie je ani jedna varianta jednoduchšia?
Strácam vieru v ľudskosť
A kto to tvrdi? Ja sa s takymi tvrdeniami nestretavam.
A to ludi zaujima, kto ako rodil? No ja neviem, nikdy ma to nezaujimalo kto ako porodil.
Každý pôrod je iný. Niektorí ľahší iný zase ťažší ... pre niektorú je ťažšie celé šestonedelie ako samotný pôrod...Asi priebeh pôrodu počas sekcie je ľahší ako tlačenie ale čo potom ? To hojenie... Neviem koho to napadne porovnávať keď úplne každučký pôrod je iný a hlavne každá inak vnímame bolesť a podobné veci...
A to ludi zaujima, kto ako rodil? No ja neviem, nikdy ma to nezaujimalo kto ako porodil.
@0silvia0 jasne.
lebo len ta, co je roztrhana na hviezdicu a da to bez epiduralu, v bolestiach a aspon 25 hodin, je spravna matka
joke, aby bolo jasne.
vela zien ma pocit, ze tehotenstvo ukoncene sekciou je nieco podradne...zial, toto je fatkt
Oni sa bijú do hrude, že to nie je pôrod. Ty sa biješ do hrude, že aj to je pôrod. A potom sme tu my, ktorým nám to je srdečne jedno, a to je aj dôvod, prečo som sa s takýmito tvrdeniami nikdy nestretla..
Kamoska si to naozaj vybavila a "zaplatila", bolo to ale dost davno. Ano, prislo mi to zvlastne, ale je to kazdeho vec.
V živote som sa s týmto tvrdením nestretla, a to mám 40 rokov, tri pôrody za sebou a milión hodín debát na túto tému. A porovnávať sekciu alebo prirodzený pôrod sa nedá. Ide o iné "zákroky", aj ked za účelom dosiahnut rovnaky cieľ.
Kamoska si to naozaj vybavila a "zaplatila", bolo to ale dost davno. Ano, prislo mi to zvlastne, ale je to kazdeho vec.
@la_dolce_vita niekto má veľký strach alebo traumu. Treba to zas chápať že psychika je tiež dôležitá ... Keď bude psychicky v pohode mama bude aj bábo
@0silvia0 jasne.
lebo len ta, co je roztrhana na hviezdicu a da to bez epiduralu, v bolestiach a aspon 25 hodin, je spravna matka
joke, aby bolo jasne.
vela zien ma pocit, ze tehotenstvo ukoncene sekciou je nieco podradne...zial, toto je fatkt
@nyusika nikdy mi nenapadlo toto riesit a tymto sa zaoberat. Ani som nikdy nepocula inu zenu hovorit o sekcii ako o podradnom porode, asi sa pohybujem v inom prostredi.
@la_dolce_vita niekto má veľký strach alebo traumu. Treba to zas chápať že psychika je tiež dôležitá ... Keď bude psychicky v pohode mama bude aj bábo
@majus2323 ano, ved ja to chapem. Mna udivilo skor to, ze sa to dalo takto vybavit cez uplatok.
Trosku nechápem čo sa ti nezdá na tom, že si ho niektoré naschvál platia aby nemuseli rodiť prirodzene. Však to je pravda.
Oba spôsoby sú pôrod a ak by som mala na výber sekciu by som si nikdy dobrovoľne nevybrala.
Tak pôrod ako taký to nie je, je to operácia a ja som vďačná za to, že som obe deti porodila prirodzene. Ja osobne napríklad cisársky rez považujem za horší a viac som sa ho bála. A rovnako to vnímam tak, že cisársky je väčší zásah do tela. Predsa je to rozrezanie brucha, čo nie je prirodzené.
A ktorá možnosť robí zo ženy lepšiu matku? Ani jedna, správnou matkou robí to, ako sa správa, vychováva a s láskou venuje svojmu dieťaťu. Bez ohľadu na to, či sa narodilo prirodzene, či CR, či bolo kojené, či na UM.
Sa môžem na všetkých zvysoka 💩💩💩… bábätko mám a je jedno akým spôsobom som ho porodila …
ale to, ze cisarsky rez nie je porod, je pravda.. ako pise gabsol, cisarsky je operacia.. a nema to nic s tym, ktory sposob je narocnejsi, ani po ktorom je zena lepsia matka
Tak pôrod ako taký to nie je, je to operácia a ja som vďačná za to, že som obe deti porodila prirodzene. Ja osobne napríklad cisársky rez považujem za horší a viac som sa ho bála. A rovnako to vnímam tak, že cisársky je väčší zásah do tela. Predsa je to rozrezanie brucha, čo nie je prirodzené.
A ktorá možnosť robí zo ženy lepšiu matku? Ani jedna, správnou matkou robí to, ako sa správa, vychováva a s láskou venuje svojmu dieťaťu. Bez ohľadu na to, či sa narodilo prirodzene, či CR, či bolo kojené, či na UM.
Autorka a kto to tvrdi? Ved je to uplne nepodstatne co kto tvrdi. Stracat vieru v ludskost?! To fakt??
Toto je tak uplne jedno, na konci mam v naruci dieta... nechapem, s akymi ludmi sa stretavas, ale asi by som zvolila ine kruhy... mam za sebou 5 porodov a teda 1 cisarsky urgentny s toho a co? Zachranilo mu to zivot... kontrakcie som si odserinkala uz pred tym 🙄
Jedine TROLL tieto temy… najlepsie nereagovat
Pôrod -je všeobecné oznacenie ukončenia tehotenstva od určitého týždňa gravidity.
Môže byť prevedený rôznymi spôsobmi -prirodzene vaginálnou cestou, ukončený VEX,alebo sekciou,čiže operačne. No vždy je to pôrod,mení sa len ten spôsob, akým je prevedený.
Je to brušná operácia,pri ktorej prichádza dieťa na svet.
To mozu hovorit len ludia, co nikdy nevideli zenu po cisaraku, ved tie som videla v hroznom stave, neni ina operacia, kde by niekoho po 6 hod postavili a dali do ruk 3,5 kg vahy s tym ze „ teraz uz mate babatko „, lebo toto je v AT bezne, tu zeny cupitaju uz po 6-9 hod. Normalne 24 hod po opkach clovek lezi bez nejakej zataze. Cize co mam tym zenam odkazat? No, ze du hrdinky predsa, akurat im to dieta niekto vybral a zachranil zivot. To je cele
Obe moje deti sa narodili plánovanou sekciou bez toho, aby som za to zaplatila. Ak niekto tvrdí, že sa moje deti vlastne nenarodili, je to jeho problém. Nemusím nikomu vysvetľovať dôvody.
@kiki68 mňa stavali na nohy po cca 10 hodinách (na Slovensku) aj po celkovej narkóze, aj po spinale. Po spinale som si dokonca mohla nechať drobca na izbe aj na noc.
@majus2323 u nas neviem aky epidural pichaju, ale ja som sa este nestretla so zenou co vyzerala ze jej ten epidural nejako vyrazne pomohol 🙈 skor komplikacie… ja uz som sa minule fakt zamyslala nad tym, ci to tu zle davaju alebo kde je problem 😄
@anavixy ano aj mne ho zle pichli a skoro som šla týždeň po pôrode kvôli tomu opäť do nemocnice 😀 ale bez neho by som ten pôrod asi nedala ... Ja som si pôrod vďaka nemu trošku aj užila, pred ním som hovorila mužovi že asi umriem ...
Cisársky rez je operácia,nie pôrod.Mozte sa hnevať koľko chcete,ale takto to je formulované vsade
Plánovaná sekcia - pôrod bez bolesti znie na prvé počutie pekne. Nuž ale jej následky v podobe rozrezaného brucha a rekonvalescencia musí byť ozaj náročná a bolestivá. Na druhú stranu naozaj existujú ženy, ktoré si za sekciu zaplatia, neviem prečo to píšeš ako by to nebola pravda. Poznám hneď ženu z rodiny, ktorá tak urobila, takže áno, dá sa to a aj sa to deje. V zahraničí je bežné, že si ženy vyberajú sekciu pred prirodzeným pôrodom, pretože majú aj možnosť voľby a nepotrebujú na ňu zdravotnú indikáciu tak ako u nás.

tak nie je pôrod ako pôrod. každý pôrod je iný.
nechápem čo ťa na tom prekvapuje.
Poznám maminku ktorá mi ozaj tvrdila že cisársky bol pre ňu omnoho lepší ako dva predchádzajúce kedy rodila bez akýchkoľvek oblbovákov. zobrala som to na vedomie a to bolo pre mňa tak všetko.