icon

Má zákazník platiť poštovné pri omyle e-shopu?

22. aug 2026

Objednávka bola na jeden výrobok, prišli dva. E-shop si chybu všimol až dodatočne a požiadal ma o vrátenie druhého kusu.
S vrátením samozrejme problém nemám. Zarazilo ma len, že si ho mám sama odniesť na podacie miesto a zaplatiť dopravu späť. Keď chybu pri balení urobil obchod, čakala by som skôr kuriéra alebo aspoň štítok na bezplatné odoslanie.

anonym_1d3517
22. aug 2026

Mne minule prišiel úplne iný produkt ako som objednala, napísala som všetko sa vyriešilo poslali kuriéra ktorý mi dal správny a ja som vrátila ten zlý. Nič som neplatila Kurier mám štítok.
Za mňa to je ich chyba a oni to majú platiť nie vy… alebo neviem ako to je z právneho hľadiska.
Ale ja by som odmietala platiť

anonym_a03400
22. aug 2026

Neplatila by som nič. Nech si po to pošlú kuriéra.

anonym_e7e59f
22. aug 2026

mne jeden obchod zle poslal a musela som si to riesit tak ze som zaplatila postovne nazad a nestacilo im musela som si zaplatit postovne aj spravneho tovaru, v inom eshope spravili chybu druhy den tu bol kurier so spravnym tovarom a hned si vyzdvihol nespravny vsetko zaplatil obchod... takze zavisi

doux
22. aug 2026

nič neplať.

patrike
22. aug 2026

Podmien zaslanie tovaru tym, ze ti na ucet vopred poslu postovne alebo vygeneruju na ich naklady stitok pre kuriera. Pravny narok nemaju, len skusaju.

petamich
22. aug 2026

odmietla by som platit postovne, je to evidentne chyba na ich strane, nech objednaju kuriera 🤷‍♀️

zuzanaete
22. aug 2026

Ak chcu vyrobok naspat, tak nech si to zaplatia. Oni urobia chybu a ty mas platit? To nie.

pink_lady
22. aug 2026

2 tyzdne som si objednavala z li..a brusku. Prišlo mi čerpadlo. Dopisat dovolat sa na zakaznicku linku bola katastrofa a potom jedna nevedela co druha a no otras. Vratit sa to dalo na ich naklady ale peniaze mi vratia len za tovar. Tiez mi to pride nefer.
Asi mesiac vzad som si objednala z bezlepky nakup, poslali mi jeden tovar iny, poslali mi obratom dalsi tovar a este ze ten co poslali nespravny mozem zuzitkovat

anonym_c5f577
22. aug 2026

Nebolo by spravodlivé,aby si ty doplácala na chyby iných.Tak si to s e-shopom aj vykomunikuj

anonym_c5f577
22. aug 2026
@pink_lady

2 tyzdne som si objednavala z li..a brusku. Prišlo mi čerpadlo. Dopisat dovolat sa na zakaznicku linku bola katastrofa a potom jedna nevedela co druha a no otras. Vratit sa to dalo na ich naklady ale peniaze mi vratia len za tovar. Tiez mi to pride nefer.
Asi mesiac vzad som si objednala z bezlepky nakup, poslali mi jeden tovar iny, poslali mi obratom dalsi tovar a este ze ten co poslali nespravny mozem zuzitkovat

@pink_lady Toto už je na reklamáciu.Nemyslim len na to, že poplietli tovar, ale že riešenie problému, ktorý vznikol ich vinou je pre teba veľmi komplikované.Mala som aj ja v minulosti minulosti problémy aj s Li...,aj s inými eshopmi/ved všade pracujú ľudia a my ľudia robíme chyby/, ale mne akonáhle navrhovali zložité, či nevýhodné riešenie, vždy som sa opýtala, že prečo mám ako zákazník riešiť problém, ktorý zapríčinil niekto iný... Následne sa väčšinou našlo aj jednoduchšie praktické riešenie

anonym_906c5a
22. aug 2026

Pošli im to na dobierku

bloger
22. aug 2026

Nie si povinná platiť nič navyše. Je to ich problém. Napíš im a určite nájdete riešenie.

rozculena
22. aug 2026
@pink_lady

@pink_lady keď sa to vracalo na ich náklady tak nechápem,prečo chceš preplatiť poštovné.

rozculena
22. aug 2026
@anonym_906c5a

Pošli im to na dobierku

@anonym_906c5a neprevezmú a ešte bude platiť aj spätné poštovné

pink_lady
22. aug 2026
@rozculena

@pink_lady keď sa to vracalo na ich náklady tak nechápem,prečo chceš preplatiť poštovné.

@rozculena keď som tovar preberala platila som tovar + poštovné (v domnení že je tam správny tovar). Myslim Toto poštovné. Nie som charita aby som platila za ich chybu

rozculena
22. aug 2026
@pink_lady

@rozculena keď som tovar preberala platila som tovar + poštovné (v domnení že je tam správny tovar). Myslim Toto poštovné. Nie som charita aby som platila za ich chybu

@pink_lady už ti vrátili peniaze za tovar?

thirstymonk
22. aug 2026

To si mala asi divný obchod... ja som objednával lexan a namiesto 130x220 falatku mi odrezali 120x220 falatek. Takže o 10cm menší. Ešte aj v CP som to videl a upozornil som toho robša, že v CP je zle. On že ok ok, opravi. Ale neopravil.

Tak som im napísal, že mi to poslali zle. Do dvoch dní som mal u seba správnu platňu a tú pôvodnú, čo zle odfaklili (v hodnote cca 60€) som si mal nechať ako odškodné :D

laurika999
22. aug 2026
@anonym_906c5a

Pošli im to na dobierku

@anonym_906c5a Eshopy to zrejme majú tak nastavené, že dobierky nepreberajú.

jaja20
Dnes o 04:31
@rozculena

@anonym_906c5a neprevezmú a ešte bude platiť aj spätné poštovné

@rozculena Spätné poštovné sa už niekoľko rokov neplatí.

rozculena
Dnes o 08:18
@jaja20

@rozculena Spätné poštovné sa už niekoľko rokov neplatí.

@jaja20 vážne? Tak potom prečo čítam,že keď niekto posiela na dobierku,tak mu radia,aby si vypýtal vopred zaplatiť poštovné na účet,lebo pri neprebratí balíka bude odosielateľ platiť 2x poštovné....?

michaela329
Dnes o 08:38

@anonym_autor toto sa mi stalo dvakrát - raz vysávač a raz činky, vysávač si prišiel zobrať kuriér a ešte mi poslala po ňom pani čokoládu z vďačnosti. Druhýkrát mi mladá slečna tiež nakázal na moje náklady poslať - tak som som ju pomerne nepríjemne upozornila, že na objednávke mám jednu sadu, vo faktúre mám jednu sadu a ona urobila chybu, takže buď si po tu druhú sadu pošle kuriéra - zaplateného, alebo má smolu a volám jej nadriadených. Na druhý deň prišiel kuriér.