icon

Prečo nemám nárok na žiadnu dávku?

kikusa2111
7. feb 2012

Neviem kam mám túto tému zaradiť no asi nejskôr sem.Ste niektorá v situácii ako ja?Dostávam len 20 euro mesačne na mňa a dcérku.V novembri mi skončila materská a bola som sa spýtať na čo mám nárok no ale ževraj na nič,na hmotnú nudzu nemám lebo mám určené vysoké výživné od ex manžela,ktoré samozrejme neplatí ale to ich nezaujíma.Na sociálne dávky tiež nie lebo nemám 25 rokov.Tak kde teda žijeme ked ja s dcérkou musíme žiť s 20 eurami na mesiac ked len škôlka ma stojí 30 na mesiac...

ela2710
7. feb 2012

@anjelicek26 u nas zatial staci na upratovacku aj zakladne vzdelanie 😀 ja som mala chodit upratovat jednu domacnost, reagovala som na ich inzerat, a vzdelanie ich vobec netrapilo, pokial to nie je na zmluvu, len na dohode majitela domu/bytu s tou, ktora bude upratovat, tak to netreba, u nas treba vyssie vzdelanie pre upratovacky ozaj len v nejakych nobl firmach 🙂 aspon tu v BB kraji

mona333
7. feb 2012

Na Slovensku je zakon taky, ze pokial nemas 25 rokov, tak nemas narok na prispevky,lebo su za teba zodpovedni rodicia be zohladu na to ci s nimi byvas alebo nie. Ja som skoncila VS a vydala som sa ako 24r. a vyzivovaciu povinnost na mna prebral manzel,cize aj ked som sa od rodicov odstahovala,nedostala som od statu ani cent,akurat som sa musela chodit hlasit kazdy mesiac, cize okrem toho ze nic nedostanes,si musis naskrabat na cestovne,aby ti teta na urade mohla povedat,ze pridte o mesiac.

anjelicek26
7. feb 2012

@hajanka - ja som to citala teraz nedavno v jednej teme o vyzivnom, maminy vytahovali aj taketo cisla, mozno to bolo stanovene davnejsie a nikto sa proti tomu neodvolal ci to nedali prehodnotit, no neviem teraz.

hajanka
7. feb 2012

@anjelicek26 tiez neviem 🙂 podla mna by to malo ist hore automaticky, tato suma minimalna tu je uz dlhsiu dobu, nie od noveho roku. Alebo zeby si sami mali poziadat o zvysenie??? neviem...

anjelicek26
7. feb 2012

@kikusa2111 - fu no spisovne to nie je. Skus pre istotu poslat ten zivotopis @sisaha, nech to pozrie, ak je tam nejaka takato pravopisna chyba, tak to chapem, ze to hned odlozia.

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@anjelicek26 Presne.Keby máme možnosť niesme tu,hladali sme podnájom ale nejde to lebo priatel s tým nesúhlasí kôli jeho krčme.Možno sa mu naskytla práve jedna práca tak by to bolo omnoho reálnejšie.Na urade som bola ale že nevedia mi pomôcť pokial si neznížim výživné z 120 na 119,50,vtedy mám nárok na hmot.nudzu...tých 50 centov je tam rozdiel,super však?

sisaha
7. feb 2012

@kikusa2111 inak neviem preco pises, ze nemas telefon,, ked vo svojom fotoblogu z 25.1. pises, ze si sla reklamovat telefon a prisla s plnou taskou.... Dnes malokto nema telefon, ale zatlkat kvoli tomu??? Tiez som sa docitala, ze po 4 rokoch si isla konecne do prace - tusim v novembri? Co je s tou pracou teda?

hajanka
7. feb 2012

@mona333 jeej to si pekne napisala, aj u mna to takto bolo 😉

anjelicek26
7. feb 2012

@hajanka - urcite si ziadaju same o zvysenie - kvoli rastucim nakladom vzhladom na vek deti, rozhodnutie je predsa pravoplatne, suma je na papieri a univerzalna tabulka zvysovanie vyzivneho vzhladom na vek deti neexistuje. Rovnako moze manzel prijst o pracu - vtedy to ide na dol - on podava ziadost. Alebo sa u zacne darit, viditelne ma viac penazi - vtedy podava ziadost o zvysenie zasa matka.

stela01
7. feb 2012

Zena musi ziadat sama o zvysenie ...nieje to automaticky ......

@kikusa2111len stale neviem mamicka dcera chodi do skolky ? ci strazi dedko dieta v pripade keby ze ides do prace ?

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@anjelicek26 Pošlem....idem ho nejak skopírovať.Mám ho napísaný a myslím že dobre 🙂

sisaha
7. feb 2012

@kikusa2111 nemoze ta zamestnat priatel, ked vlastni krcmu?

martinkatinka
7. feb 2012

takže ja to zhrniemm :D
Autorka príspevku si začala hladať prácu, keďže jej končila materská, respektíve rodičovská....Ex prestal platiť výživné a tak zrazu nie je žiaden príjem....je evidovaná na úrade práce, hladá si aj brigády...
Riešenie?
Fúha! No najskor asi žiadať náhradné výživné a nájsť si prácu, ale chápem, že to zas nie je ľahké...
@kikusa2111 - a čo si vyučená alebo teda akú školu máš? Máš prax? A u priateľa v krčme pracovať teda nemožeš? načo on bude zamestnávať cudzích, keď by mohol teba?

hajanka
7. feb 2012

@anjelicek26 tak ale ta minimalna hranica 50e tam musi byt dodrzana vzdy. Preto sa vola ze minimalna.
Vtedy sa moze polemizovat o tom ked zo 100 na 50, alebo z 50 na 100 ked je lepsia praca. Ale minimum urcuje zakon.

lenadka
7. feb 2012

@anjelicek26 @kikusa2111 no ja si to viem predstavit, aj nasi by mi pomohli, zivili, ale citila by som sa hrozne a tiez by mozno zacali casom mat kecy a teda nasi tiez byvaju na dedine na konci sveta, najblizsie mesta su male a maju velku nezamestananost...neviem ci by som tiez nebehala za pracou tak dlho a mozno aj dlhsie ako ty 😝
mne uz teraz leziena nervy ako nasi zasahuju do vychovy mojich deti ked sme len napr, na par dni na navsteve a to mame dobry vztah, napr. ked chcem vecer aby deti isli spat, alebo sa starsia umyla ped spanim, moja mama jej da cokoladu a povie ze este moze pozerat telku a nemusi sa umyt...ja mam nazor ze deti maju mat rezim atd.

martinkatinka
7. feb 2012

@sisaha no som si to prečítala akurát po tom, čo som to odoslala napísané :D

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@sisaha Tam si idem urobiť absolventskú prax

sisaha
7. feb 2012

@martinkatinka rychlo piseme, rychlo myslime 😉 🙂

hajanka
7. feb 2012

@martinkatinka no neviem neviem, ak jej nepalati vyzivne, tak asi tazko jej bude davat vyplatu, ci?

martinkatinka
7. feb 2012

@sisaha no to by mal niekto oceniť 😝

martinkatinka
7. feb 2012

@hajanka ex jej neplatí výživné.. jej súčasný priateľ má krčmu, ak som dobre pochopila....

evulilik
7. feb 2012

@kikusa2111 ahoj kedže si vedena na úrade prace dva mesiace a v profile máš že máš 22 r. tak je tu ešte jedna aj ked len dočasná možnosť príjmu a to : Po 3 mesiacoch evidencie na úrade máš nárok na absolventskú prax. Nie je to bohvie čo ale 20 hodin týždenne a najviac sa da na 6 mesiacov za nejakých cca 189 Eur mesačne - dufam že som netrepla blud 😅 Lebo absolventská prax je do 25 rokov ! Tak držím palce aj ked najlepšie je zohnať si čo najskôr prácu .. 😉 Ps: Ak by boli na tej absolventskej s tebou spokojný tak ťa môžu prijať aj na TPP preto je dobré si vybrať absolventsku

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@lenadka Ja si hladám prácu 2 mesiace.Ludia stadeto niektorý 2 roky a viac,ked nemáš maturitu a nevieš po madarsky čo nechápem ved sme na slovensku,nemali by to vižadovať,nenájdeš nič

sisaha
7. feb 2012

@martinkatinka ale kto? iba my sa tu navzajom mozeme pochvalit 🙂

@hajanka zamestnat by ju mohol terajsi priatel. To ex priatel jej neplati vyzivne.. 😉

hajanka
7. feb 2012

@martinkatinka jaaaj, takze sucasny, asi som to prekukla ..

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@evulilik To si teraz vibavujem,musíte čítať všetko maminky nie len úvod 🙂

estterka
7. feb 2012

@kikusa2111 bola si za v novofrukte,cmeliarni a spol? tam zvyknu brat brigadnikov..okolie osramu.

amouramour
7. feb 2012

no fuha, ale ked byvam v regione kde sa tazko hlada praca tak hladam skor nez mi skonci prispievanie od statu...a nz, ak su to Nove Zamky sa da dochadzat do BA, minimalne si privyrobit, urcite v tescu a podobne sa nieco najde...a presne ako napisala sisaha neklames tak troska?ak mam 20 eur a idem reklamovat telefon, ktory ty akoze nemas a este napises, ze prides s plnou taskou...troska nechapem...tak ako to je?ono zadarmo nedostanes nic

anjelicek26
7. feb 2012

@kikusa2111 - mne to "vibavujem" vykole oci jaaaaj 🤐 🤐 🤐

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@anjelicek26 sorry:( Teraz som si to všimla,píšem rýchlo lebo malá si kreslí popolušku tu na mojom notebooku a stláča tu čo sa dá