Prečo nemám nárok na žiadnu dávku?
Neviem kam mám túto tému zaradiť no asi nejskôr sem.Ste niektorá v situácii ako ja?Dostávam len 20 euro mesačne na mňa a dcérku.V novembri mi skončila materská a bola som sa spýtať na čo mám nárok no ale ževraj na nič,na hmotnú nudzu nemám lebo mám určené vysoké výživné od ex manžela,ktoré samozrejme neplatí ale to ich nezaujíma.Na sociálne dávky tiež nie lebo nemám 25 rokov.Tak kde teda žijeme ked ja s dcérkou musíme žiť s 20 eurami na mesiac ked len škôlka ma stojí 30 na mesiac...
@kikusa2111 - tak sa treba spojit priamo s exekutorom, blokovat ucty moze, ale vyzivne na dieta je uplna priorita na zozname pohladavok, to musi exekutor zohladnit a tie peniaze uvolnit.
@ela2710 No ved práve nz profesia či bazoš sú len pre mužov či čašníčka kde som poslala asi 3 životopisi a potom sú tam tie práce ako som skúšala,neviem ako sa to volá,telefonista a potom proste zhánanie zmluv,tam ma neplatili a len som precestovala aj ked som zohnala asi 10 ludí na zmluvy
@ela2710 - tak asi nezije sama, ale u rodicov, co ten zvysok platia, ale idealna situacia 25 rocnej zeny s dietatom to asi nebude?
@anjelicek26 Darmo sa spoji z exekutorom ....to jej nepomoze , ak by ex poslat peniaze chcel posle ,pozicia si doplazi sa a da na dieta ... toto je len vyhovorka ...
@kikusa2111 bohuzial, ale je to tak. Ak mas priznane vysoke vyzivne a v nom splnene zivotne minimum, nemas narok na nic. To ci to ho ex vyplaca ci nie to ich nezaujima. Ak ti nevyplaca tak si najskor TO musis TY vyriesit sama, ziadat o nahradne vyzivne, alebo podat tresne oznamenie a navrh na zacatie exekucie. Az potom mozes riesit nejake davky.
@sisaha Išla som na úrad kde ma poslali a tam povedali že mám podať papiere na políciu ako trestné oznámenie či na súd,tak som tak spravila.Aj ked ešte to neuznajú lebo teraz len budú 3 mesiace
heh, ale rychlo pisete 🙂
@kikusa2111 doteraz ti platil tak ako mal ? koľko vlastne je to "vysoké " výživné ?
@ela2710 Mobil nemám...a internet mám zadarmo lebo ho majú rodičia k pevnej linke!!!K takejto veci sa nevijadrujem.Osočovať viete ale ja som to sem nepísala kôli tomu,nepoznáte ma a neviete ako čo je tu a u mňa doma tak nezačínajte s tým že mám mobil a internet.Dakujem
@kikusa2111 prepac ze sa staram, ale neda mi, ty nemas z coho s dcerkou zit a planujes dalsie babetko????
@kikusa2111
http://www.profesia.sk/praca/nove-zamky/?similar=1
tu su ponuky pre NZ. Ak chces, posli mi zivotopis,mozno ho nemas urobeny ako strukturovany..upravim ti ho.
@kikusa2111 a na urade prace nemate ziadne ponuky? u nas vzdy nejake visia a tu je tiez velka nezamestnanost, na urade su zvacsa sice minimalne mzdy, ale aj to na zaciatok pomoze, prip. daj si inzerat na opatrovanie deticiek, mozno sa ti nejake zamestnane maminky ozvu, alebo si daj, ze pomozes v domacnosti - upratovanie....
@ani3012 120 euro,áno platil predtým
@kikusa2111 som si predstavila sumu 300-400 €
@hajanka Už som to tu písala 4 krát že som to nezmenila,snažili sme sa dávnejšie ale nepovažujem za podstatné meniť to.Bohatšia nebudem a nevenovala som tomu pozornosť že to tam stále mám
@kikusa2111 ale ja som pisala o tom,aby mu vyzivne strhavali priamo z vyplaty u zamestnavatela, nie z uctu..chod sa na to popytat na UPSVaR
@ela2710 - ono vzdy aj zavisi, ake ma vzdelanie, dnes chcu maturitu uz aj od upratovacky 😖
@kikusa2111 neviem, kde zijes, ale podla faktu, ze nemas narok ani na socialku, ak usudzujem, ze pri rodicoch. ak mas moznost si prehlasit trvale bydlisko niekam inam, tak ti narok na socialku vznikne. a potom mozno aj prispevok na byvanie... to v tom najhorsom pripade, ze nenajdes pracu.
@kikusa2111 @ani3012 tiez nemam pocit, zeby 120e bolo vysoke vyzivne. Ako je jasne, ze je to pekny peniaz, ale co sa tyka vyzivneho, tak tato suma vysoka nie je. Tiez som si predstavovala nejakych 300-400e.
@ela2710 Tie 2 už mám na 2 stránkach.Neviem či ju tam máme ak hej tak dobre skrytú.Ponúkali mi prácu v nemecku ale ja neviem po nemecky ani f a malú nenechám doma samú,to je nereálne
@ani3012 - xixi ja tiez tak, ale vezmi 120€ je na slovensko este celkom dost stanovene, niektore maminy dostavaju 30 €...
@ani3012 🙂
@ela2710 ked byva u rodicov, zrejme to platia oni a tiez papaju a byvaju u nich zadarmo, myslim ze @kikusa2111 sa citi na obtiaz...nezavidim Ti tu situaciu 😒
ked som bola veľmi mladá a hlúpa tak vtedy mi na soc.oddelení pomohli vybaviť - život.minimum + rod.prídavky + náhradné výživné robilo to cca 6000sk a to som mala 22rokov.Žila som vtedy sama 150km od všetkej rodiny a v podnájme (spravili sme zmluvu na základe toho ,aby mi dali aj prísp.na bývanie),takže som podávala aj na súdy ,políciu.....proste kopec papierov - ale určite by som išla na úrady. Myslím ,že ked už máš dieťa a rodinu ,nechápem ani ja prečo by ťa mali chovať rodičia. Podla mna by mal aj bývalý na teba prispievať. No nechcem sa starať do toho čo máš ,ani ťa súdiť ,ale najlepšie spravíš ,ked sa pôjdeš po úradoch a dokola opakovať a pýtať, najlepšie aj volať na iné úrady ako to býva riešené. A hladala by som brigádu aspoň na 4 - 6 hodín ,kým je dieťa v škôlke,alebo aspoň prácu na doma( niekedy sa dá vybaviť u väčších súkromníkov napr:navliekanie goráliek ,jednoduché šitie, pomoc.práce pri účtovníctve,dokladanie tovaru....Mna tieto práce zachraňovali ,ale nakoniec som po roku sa odlepila a odsťahovala do väčieho mesta ,kde som dostala trvalé zamestnanie ....a potom sa mi aj život zmenil.
@kikusa2111 aha, tak prepac. A ten napad so ziadostou o strhavanie vyzivneho priamo z platu od zamestanavatela je podla mna super.
@lenadka - veru pokial clovek byva doma a este nema ziadne financie - 20€ je fakt len take vreckove - tak je uplne odkazany na rodicov a stale doma v pozicii "dieta" a tipujem, ze jej pekne kecaju do zivota a do vychovy malej 😖
@anjelicek26 30e nemozu dostavat, minimalne vyzivne je - teraz neviem presko tolko % z min. mzdy, ale vychadza to na nejakych 53e aj nejake centy alebo tak nejak 🙂
@hajanka No hej 120 euro a to ževraj mám ešte pekne určené čo si myslím aj ja...Som u rodičov.Mama pracuje v družstve pri prascoch ale o 3 mesiace ide na dôchodok a otec je už na dôchodku.Momentálne si vibavujem (neviem ako to je spisovne tak pardon) absolventskú prax tak v utorok budem vedieť či mi nejakú našli
@lenadka Presne!!!!Si to vistihla

@anjelicek26 áno platil,3 mesiace len neplatí.Má zablokované účty kôli exekútorom tak mu to neviem dať strhávať s účtu