icon

Prečo nemám nárok na žiadnu dávku?

kikusa2111
7. feb 2012

Neviem kam mám túto tému zaradiť no asi nejskôr sem.Ste niektorá v situácii ako ja?Dostávam len 20 euro mesačne na mňa a dcérku.V novembri mi skončila materská a bola som sa spýtať na čo mám nárok no ale ževraj na nič,na hmotnú nudzu nemám lebo mám určené vysoké výživné od ex manžela,ktoré samozrejme neplatí ale to ich nezaujíma.Na sociálne dávky tiež nie lebo nemám 25 rokov.Tak kde teda žijeme ked ja s dcérkou musíme žiť s 20 eurami na mesiac ked len škôlka ma stojí 30 na mesiac...

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@estterka V novofrukte pracuje sestrina svokra a neberú tam,do osramu som poslala žiadosť a čakám kedy zavolajú

anjelicek26
7. feb 2012

@kikusa2111 - mne maly spi, saska pozera rozpravku, nejako zacala kaslat, no som zvedava, ci rano pojde do skoly. Aj ked tu neakceptuju nechat ju doma, ak nema teplotu 😖 Este na mna socialku poslu, ze sa flaka 😠

Skus odniest zivotopisy osobne, je to omnoho lepsie a ak posielas, urcite tam volaj, ci to dostali, ukazuj, ze mas o miesto velky zaujem, bud otravna, to fakt zabera.

stela01
7. feb 2012

@hajanka Minimum je 30 % zivotneho minima momentalne to je 189,83 € ( dufam ) 😉 tak ze vyzivne by malo byt cca 58 € ,,,

martinkatinka
7. feb 2012

@sisaha tak verejne oceňujem tvoju rýchlosť 😀

stela01
7. feb 2012

@kikusa2111 Si spominala ze mama ti ide do dochodku nemozes nastupit na jej miesto ?

estterka
7. feb 2012

@kikusa2111 dalej,skusala si nocne disko kluby? ked tam vedia pohare zbierat a umyvat studenti strednych skol,mozes aj ty 🙂 tam beru ludi na brigadu urcite tiez . pri nitre je fabrika,kde sa da ist tiez popytat-dochadzaju tam ludia zo zamkov. urcite by som pobehala nejake kaviarne,restiky-robia v nich ludia aj bez skoly na to zameranej.

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@anjelicek26 Určite to skúsim.No jeden pán dal inzerát na čašníčku a poslal mi mail nech pošlem životopis a fotku,poslala som a neozval sa.Nemá uvedené ani číslo v inzeráte

estterka
7. feb 2012

@kikusa2111 ale tam naokoli je viac takychto fabrik-cmeliaren si skusala?

sisaha
7. feb 2012

@martinkatinka aj ja tvoju... si sikovna...velmi 😀

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@estterka To nemôžem.Piatok a sobota som u priatela v krčme,nechceme niekoho platiť tak som tam ja už 2 roky vkuse.Piatok sobota som tam stále,ked nemusíme plaťiť niekoho druhého tak sa vždy potom niečo kúpi malej do škôlky

stela01
7. feb 2012

Tak potom ved robis ?! ...

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@estterka tam je švagor🙂Ja a sestra sme dvojičky,je aj tu na mk...a práve on tam pracuje,teraz prepúštali.

estterka
7. feb 2012

@kikusa2111 a letaky nic? to si neskusala? a tu krcmu ma priatel u vas na dedine?

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@estterka Nie vo vedlajšej dedine ale sme tam každý piatok sobota nedela kedže v noci sme v krčme.Letáky roznášajú už 3 u nás a už aj to je moc.Napísala som do nz či nepotrebujú tam no neozvali sa,to im asi roznášajú školáci a tak.Fakt už skúšam úúúplne všade,keby viete niekto o niečom budem len velmi rada

stela01
7. feb 2012

@kikusa2111 Ved robis 8 dni v mesiaci zaklad + tringelty tak ze mesacne nemas len 20 € ...

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@stela01 Ja robím a kde?Nechápem

lenadka
7. feb 2012

@kikusa2111 no ona mysli tu pracu u priatela v krcme 😕

andreah25
7. feb 2012

@kikusa2111 Trošku som si pozrela, čo riešiš aký problém, nečítala som všetko.
Ak smiem, tak za prvé, na ex trestné oznámenie, že neplatí. Pokiaľ je zamestnaný, nasadiť exekútora, aby strhával výživné z jeho platu, ak nie, na sociálke treba vybaviť náhradné výživné. Ďalej, malá je v škôlke, treba pracovať - čokoľvek čo sa dá - nestačí však posielať životopisy a čakať kto sa ozve a či sa ozve, takto môžeš čakať aj desať rokov. Natlačiť životopisy a ráno nabehnúť do mesta a chodiť od dverí k dverám, z firmy do firmy a osobne sa odprezentovať. Poslané životopisy sa totiž hádžu do koša, takže. . . . Minimálne brigádu by si si aspoň určite našla. A ďalej, škôlka stojí viac ako dostávaš? Ak si doma, nedaj malú do škôlky - ušetríš. Keď je krčma stratová, tak nech ide priateľ pracovať normálne - i keď nezdá sa mi, že by krčma bola stratová . . . Ďalej, ak nie je práca u vás v okolí, zháňaj inde a treba sa za prácou presťahovať.
Hlavné je totiž, hľadať riešenia ako sa to dá a nie ako sa to nedá . . .

stela01
7. feb 2012

@kikusa2111 citujem :
kikusa2111 @estterka Nie vo vedlajšej dedine ale sme tam každý piatok sobota nedela kedže v noci sme v krčme.

Co si tam u neho zadarmo ? ci ako ? nerobis ,myslim brigadne ?

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@stela01 Ak myslíš u priatela tak som písala že som tam aby sme nemuseli nikoho plaťiť,bože ved hádam ma nemá plaťiť on ked spolu žijeme🙂

ela2710
7. feb 2012

@kikusa2111 a on ti teda na zivobytie neprispieva? a on zije teda tiez u tvojich rodicov?

fialkaa
7. feb 2012

@andreah25 suhlasim do bodky

stela01
7. feb 2012

@kikusa2111 Ale to si nepisala ze spolu zijete , pisala si ze zijes u rod. 🙂

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@stela01 niesom tam brigádne jasné že zadarmo ved spolu žijeme.To by ma načo platil? 🙂 Idem tam pre absolventsku prax od marca

stela01
7. feb 2012

@andreah25 Len , ze krcma je evidentne momentalneho partnera nie ex 🙂

opicamartyna
7. feb 2012

@kikusa2111 ahoj nečítala som celú diskusiu, tak prepáč ak sa budem opakovat, len mám to teraz celkom čerstvé v hlave konkrétne v rodine....takže - ak otecko neplatí výživné, treba dat trestné oznámenie myslím a platit bude miesto neho štát (naozaj) ale ešte sa dá tak že ak pracuje a má exekúcie, ako si spomínala, tak výživné je prvoradé a má prednost, čiže strhnú mu v prvom rade výživné pre tvoje dieta a až potom ostatné exekúcie.....držím palce....

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@stela01 ved žijem ale aj on...čítaj všetko nie len začiatok a koniec

stela01
7. feb 2012

@kikusa2111 Tak, ale potom ti prispieva na zivot ......

Tym padom nezijes len z 20 € ?

ela2710
7. feb 2012

@andreah25 presne tak 🙂 moj priatel si takto isto hladal robotu, ked skoncil v byvalej praci, obehali sme Ziar, Bystricu, Zvolen, Kremnicu vyzbrojení zivotopismi a ziadostami, a za tri dni sa mu ozvali, vzal hned prvu ponuku, lebo sme surne potrebovali prijem, ale sme spokojní, lepsie zarabat nieco, ako nic...

kikusa2111
autor
7. feb 2012

@ela2710 ano je tu s nami u rodičov a neprispievame ked nieje z čoho,Nahradili sme to sporákom,a kuchynskými potrebami.ked sú peniaze vždy niečo dáme rodičom a plus nakúpime čo sa pokazilo a čo treba ale pravidelne neprispievame a to môžem byť len rada akých mám rodičov i ked by som bola najradšej sama

stela01
7. feb 2012

@kikusa2111 Citam aj zaciatok , nikde som si nevsimla ze by si s moment, partnerom zila v 1 domacnosti ....

ak je a nevidim to ospravedlnujem sa ......ale stale si nikde nenapisala ze kolko ti on prispieva na zivot ...