Ako vás vytáčajú manželia?
Prispejte svojou troškou, čím vás vie manžel vytočiť dozelena a s odstupom času sa na tom bavíte?
Môj má špecializáciu domáci vysávač. Keď je doma, je schopný vysávať aj 5 krát za deň a to nepreháňam, len preto, že "sa natrúsilo"
Raz som šla akurát s kamarátkou na Zumbu, prišla k bránke a pýta sa, že či manžel upratuje. A ja, že hej, už štvrtýkrát, som rada, že idem z domu, lebo už mi z toho vysávača hučí v hlave. 🙂
frfle na neporiadok, pritom aj sam je neporiadny, tak mu vzdy len vravim tiez mas dve ruky...sa ti nieco nepaci, tak to uprac 😠 , no nie?
mna vytáčali jeho budícky okolo 5tej, aby mohol pokojne sediet za pc, kym som ja s detmi spala a o 8, ked uz boli všetci hore, si siel pokojne lahnut, ze sa mu chce spat. trosku som vtedy zvysila hlas a viackrat sa to neopakovalo
@janielikk noooo,ja mam dobreho manzela.....ale co ma vytaca?..dve veci.....otazka: naco upratujes,ved je cisto....a dalej....ked niekam ideme,ma vzdy cas....ja stresujem,aby sme dosli nacas a on ma vzdy rezervu(nejaku zazracnu 😀 )....baby,ale viete,co je najhorsie?tie jeho casove rezervy vzdy vychadzaju,my vzdy prideme nacas 😠 ...toto ma teda hneva,lebo si je schopny do sekundy vyratat,kooooolko este veeeeela casu mame,nech nestresujem a vychadza mu to....
...ked sa robi aky je unaveny z roboty,z malej ze v noci buntosila a podobne a za hodinu uz dokaze ist hrat futbal lebo sak kamosi ho zavolali a este si mysli ze ked sa vrati tak ho budem lutovat ze aky je uz on naozaj unaveny...ked nevymeni hajzlak (na tom som uz ale vymyslela tah...ze ked sedim na hajzli tak ho zavolam, prosim ta prides mi podat hajzlak?lebo mame ho vylozeny hore v skrini-naschval...takze chlapec si uz asi rozmysli ci vymeni ten hajzlak alebo ma bude navstevovat pri...viete pri com)....ked si neodlozi saty,smari ich na postel alebo na zem...ked si chysta jedlo a odrobinky a veskery bordel neha na linke...ked si neodlozi stuple do usi s ktorymi spi,polozi ich na suflik,preco ten suflik nemoze otvorit a smarit ich tam nechapem...ked nervaci za totalne hovadiny...ked mu nieco sto krat zopakujem a ani na sto prvy krat to neni urobene...ked mu musim ,,pripominat,, veci-mne kto pripomina???...ked v noci mala reve a on sa robi ze nepocuje,pritom velmi dobre viem ze pocuje lebo ked bola mensia tak vstaval...No skratka mohla by som menovat do rana ale urcite aj on takze co uz...väcsinou to berem s rezervou ale niekedy vybuchnem. 🙂
Mňa vytáča hundranie, aj popod nos a nervozita,niekedy aj s úplnej banality. Pa dievčatá. Muži sú z Marsu a My zVenuše. Muži majú niekedy úplne iné zmýšlanie ako my a musíme spolu fungovať,
Mna raz vytocil do nepricetnosti pred Vianocami, ja som amla vsetky darcky nakupene, vsetko pozorne vybrate a on miesto toho,aby isiel konecne kupit nieco mne a blizkym isiel vybavovat nejake somariny do orange. Viem,ze som mu spravila strasnu scenu,vztekla som bola jak besny pes 😀 Totiz rok predtym sa stalo nieco podobne,nechaval si to na poslednu chvilu,potom zistil,ze je vsade zavrete. Vlastne uz vtedy ako ma presiel ten vztek som sa na sebe zacala smiat a smejem sa na tom dodnes. Lebo ja som normalne dost flegmatik....
@aneri66 "zdvyhnutá doska na záchode"
----------------------
citujem ťa, no nechcem sa ťa dotknuť 🙂 ale vždy sa pozastavím nad týmto. Prečo vám to vadí? chlapovi možno vadí, že je stále dole a musí si ju dvihnuť, či?
Veď tak ako si ju on musí dať hore, vy si ju dáte dole nie? čiže je to narovnako ...
@mamainprogress My fungujeme cely deñ a vecer ako spravni manzelia 😀 , ale spanok mi je posvatny a potrebujem svoj klud a pohodlie, je to najma kvoli chrapaniu, odkedy mame tento system(cca 6 rokov), tak spim celu noc bez prebudenia, vyhovuje nam to obidvom
Zacinam rozmyslat,kde tych nasich manzilkov vyrabaju....bo co tu citam,tak moj ma teda kombinovane rozne z tychto vytacajucich vlastnosti...ale mam ho rada aj tak...clovek si na to musi zvyknut.... 😀
Ja mam fakt dobraciska chlapa, neskutocne pracovity a dobry clovek. lenze 🙂 on vie vsetko. cokolvek niekto potrebuje vediet, on na vsetko vie odpoved. od pestovania ryze, ako sa staval cinsky mur, cely mechanizmus lietadla, ako sa pestuje kazda rastlina na svete, minule niekomu vysvetloval zivot muchy 🙂 pocas porodu sa ma porod. asistentka spytala ci sme chodili na predpor. kurzy (nechodili), pretoze si vsimla ako mi manzel pomaha, masiruje, a aj z jeho reci usudila ze je to odbornik jak hovado 🙂)) a este ma vie vytocit ked po kazdom jedle polozi tanier na umyvacku, lebo jemu je blbe ked za kazdym jednym tanierom otvara umyvacku, radsej to tam da vsetko naraz (no jasne). a najviac mi lezie na nervy ked mu nieco hovorim a vidim ten jeho uplne zakaleny pohlad, tak viem ze ma nepocuva, zakazdym mu nieco hovorim 3 razy, uplne ako keby bol v tranze a ked uz 4 krat zvysim hlas, tak mi povie nech nehucim ze pocuje, tak nech aspon reaguje!!
jáááj,,,ja mám asi anjelika ..... mala by som ho na rukách vláčiť od rána do večera,,,nejak ma nevytáča vobec ničím :DD je pravda, že aj ja nachádzam prázdny kotúč z toaleťáka v kúpelni,,ale nikdy neviem, či to on, či detváky,,,ale nevytáča ma to vobec,,preto to ani neriešim,,,rovno to zahodím sama :DDD 😀
@terezka1947 no presne toto,... moj ma furt zo vsetkym a vsade cas.... mna to tiez vytaca, ale postupom casu som dosla na to ze mojim stresovanim okolo vsetkeho som este nic pozitivne neziskala akurat tak par zdravontych problemov... tak sa snazim fungovat ako on ... moc mi to nejde 😀 😀 a to ma vytaca
@sashabb ty si zena ci muz? lebo moj chlap ma presne tieto iste argumenty... za prve: galantnost moze ju dat dolu a prejavit tak trosku ucty k zene, ktora ju vzdy zviha ked ten zachod umyva... ak tento argument nezabera, pretoze presadzujete velku rovnopravnost muza a zeny, tak za druhe z matematickeho hladiska je vyhodnejsie ked je doska dolu... pretoze pri malej potrebe chlap ma dosku hore a zena dolu (1:1), ale pri velkej je v oboch pripadoch dolu (0:2).. to znamena skore dolu:hore = 1:3 cize ma byt DOLU 😀
Mna vytaca svojou vecne dobrou naladou. Ja nabrusena, ide ma rozhodit od jedu a on pride s velkym plysakom a zacne robit saskoviny. Alebo minule sme boli pozerat nabytok v obchode a on nasiel kuchynske budiky, vsetky ich nastavil v roznom case, odisiel dalej a cakal ako budu ludia reagovat. 🙄
mna moj vytaca tym, ze nejdeme spat, kym nie je vsetko dokonale upratane ... este po polnoci by zapol vysavac.. si ani nesadnem k telke kym nemam riad upratany.. aaaach jaj 😖
@sashabb hehe nj, no moj chlap chcel stale nejake argumenty a vsetky nejakym sposobom vyvratil.. no matematiku neoklames 😀 tak som mu to musela takto matematicky odovodnit aby mi dal za pravdu... 😀 proste IT ckar... vsetko to chce mat v cislach 😀 ja to u neho chapem, ze zabuda...boli dlho doma len traja chlapi, takze ich nemal kto upozornovat na to... u nas sme boli prevaha zien a mama na tom bazirovala aby bola doska dolu, takze som to brala ako samozrejmost 🙂
🙂)))
1. Krik: Aky strasny bordel je... a ja ze KDE? on: VSADE... bordel = malej hracky, jeho oblecenie atd.. pripadne moje zehlenie. Vsetko je bordel, ale jeho domaca praca spociva v lezeni na gauci
2. Nedokaze 8 rokov opravit/vymenit umyvadlo, pomoct s prerabkou kuchyne atd
3. Nevysype smeti, neodprace po sebe zo stola, neuprace si oblecenie, nevyhadzuje prazdne rolky z toaletaka, nevie kde je kos na spinave pradlo, nevie kde mame ciste utierky na riad, kde handru na prach... nevie kde mame HOCICO.
4. Prazdne obaly a flase vsade... ked vidi ze nieco uz je pokazene, nevyhodi/nepovie... necha to tak... az kym to nezbadam, alebo to nezacne chodit.
5. Nestara sa o dceru, ako pisala niektora predo mnou, rano si privstane popocitacuje a ked vsaneme s malou lahne si spat, ked ho vyhodime z postele tak zase sadne za pc. Kolkovanu ziadost mu treba aby siel ranajkovat/obedovat/vecerat.. ked ho ignorujeme alebo nebodaj od neho nieco chceme (pomoct, ist do obchdou atd) tak je zle 🙂)) Zavola mamicka/otecko/kamarat a uz utekaaaaaa
Najsuper je ze musim malu vecer uspavat, vyriadim predtym letecky cely byt, kuchynu, riady, umyjem stol, pracovnu dosku, odprace oblecenie a malej hracky, upracem po nej kupelnu... to vsetko urobim v priebehu 10-15 minut... rano vstaneme s malou a byt ako po vybuchu... rozhadzana kuchyna, 5 poharov co za noc uspini, zakydany stol... oblecenie kade tade po zemi a na sedackach, k tomu vankuse a deka... a pocitac a haraburdie, mokra z kupelne aj cela chodba... kelimky od jogurtov a zvysky jedla kade tade po obyvacke/kuchyni... TOTO dkaze on urobit za vecer a este sa tvarit, ze ON je TEN poriadkumilovny a ja som ta co robi neporiadok.
Alebo cely den som v praci, narozdiel od neho ja aj pracujem a mam nejaku zodpovednost, vezmeme malu spolu z jasli... ale ja som doma najlenivesia a najhorsia, lebo popri praci (asi som si cez obed mala odskocit) nestihla uvarit to na co on ma prave chut a nebodaj musi cakat/ alebo nemame na to suroviny... Alebo este dnes rano specialita dna: rano sa zobudil, ze vyhodime zaluzie a dame zavesy a zaclony a vraj PRECO som to JA uz davno neurobila, ze sa okno rosi pod tym atd (no 6 rokov som ho prosila nech mi namontuje garnize na zaclony 🙂)) ) ... objavil zase raz Ameriku...
mna vytaca jeho chrapanie..na zaciatku vztahu este spolupracoval ze ked som ho stuchla tak sa otocil a prestal..ale teraz ked ho stuchnem tak zacne frflat ze co ho budim..a ked nahodou maly v noci place tak hned frfle ze ho mam utisit lebo ze on sa nevyspi 😀 a pritom on nas budi chrapanim cely noc a vyspime sa v podstate az ked odide rano o 5tej do roboty 😀 ... typicky chlap vsade je oblecenie ale to mi nerobi problem aspon mam co robit ked maly spi .... a medzi nami je 9 rokov rozdiel..ma 30 ale uz teraz zacinam pocitovat ten rozdiel hlavne ked zacne hundrat ako nejaky starcek 😀... @zszudorova ja mam doma to iste s tym futbalom..priide z roboty tak chcem aby nieco porobil doma ale on je strasneu naveny a chce si odpocinut chvilku ale ked mu zazvoni mobil tak uz uteka na futbal 😠 ...to musi byt ozaj strasne unaveny 😀 ..o tom by sa dalo pisat na A4-ky ..ale tak isto je aj tych dobrych stranok ktore si az tak neuvedomujeme a bereme ich ako samozrejmost 😉 ....
@aneri66 doska - ohh klasika nikdy nezanikne, u nas je hajzel furt po nom aj synovi rozcapeny, marne im budem usi pilit.
a este ma vie vytocit, ked pride domov z prace, zaparkuje auto a ide sa vystat susedovi na plot!!! a to mame vecko hned pri vchode... no co uz, tam aspon nenecha dosku hore... 😀 😀
Mamičky hlavne v takomto duchu nevychovávajte svojich synov. Pretože celé je to prevažne o tom. Ako ich mamičky vychovali (rozmaznali), tak sa správajú.
Nechava topanky/papuce pred dverami presne v strede rohozky, ja na nich vzdy stupim a idem sa prizabit. Najprv som ho prosila, nech si ich aspon posunie nabok, potom som ziadala, potom ich odkopavala meter dalej a teraz ich uz hadzem z terasy na travnik. Nepomaha 🙂
Moj manzel, na vsetko ma kopec casu, vsetko spravi zajtra 😀 , nikdy u nas nie je neporiadok, lebo vsetko je este OK a staci to spravit zajtra. A kedze ja chcem vsetko robit hned a zaraz, tak som podla mojho muza do vsetkeho hrrr a vsetko chcem hned a zaraz :o)) Inak je OK a aj uprace a vari ale na vsetko ma kopec casu a do vsetkeho ho treba dokopat
@aneri66 😀 😀 😀 😀 kvoli tomuto chcem v dome vybudovat dalsie damske wc
@vv88 mas pravdu, pomaha to, moj manzel mal stale vylozenych kopec veci na zehliacej doske, on si nic neodlozil do skrine, len to tam hodil, az do doby kled som mu to zacala hadzat do postele a on si to musel vzdy odlozit ked chcel ist spat. Par krat a od vtedy si uklada veci rovno do skrine. Pred tym som mu len hovorila nech to urobi ale nepomahalo to. Potreboval nazorne ukazat 😅
Uz som si zvykla, ze moj manzel ma rozrobenych 300 000 projektov 🙄
Kopia sa mu sacky s elektronikou, a uz ani nevie, na co to vlastne vtedy kupil, ale vtedy mal super napad na nejaky zlepsovak 😉
Ked som odchadzala s detmi na Slovensko, hovorim mu: nezacinaj ziaden novy projekt! Mas ich rozrobenych dost! No a on co robil: jasne, zacal novy projekt. A samozrejme, ze ho nedokoncil 🙄
Je to super, ze sa stara a snazi a ma vylepsovaky. Orchideam sa svetlo zasvieti a zhasne same, popolieva ich to same, synovi spravil svetlo na mieru do postele,... ALE kolko inych projektov ma nacatych a rozbabranych?
Ale v principe je to len toto. Uz viem, ze ked nieco od neho chcem, tak mu to treba na rovinu povedat. Je to chlap, ziadne naznacovania a komentare nepomozu 😉 Takze: prosim ta, uprac kuchynu, kym ulozim syna spat! A ked sa vratim, kuchyna upratana, este aj riady, co sa mozu iba v rukach, umyl!
(Musime si davat pozor, aby takuto temu nezalozili aj muzi, ze co IM na nas lezie na nervy 😉 😀 To by sme poriadne kukali, predpokladam, hihi)
P.S. Tie kuchynske budiky zasadne natacam v obchodoch na rozne casy aj ja. A potom odidem ze ako ja nic, ja muzikant 😀 😀 😀

........ked mi vravi,ako a kam mam tocit volantom 😠 😠 😠