Ako zvládať prácu manžela od 9:00 do 18:00?
Ahojte. Zaujimalo by ma ako vy prezivate pracovny cas manzela 9 00 az 18 00 s dvoma malymi detmi.
Vacsinou home office. Mne to pride trochu luto v tom ze 18 00 to uz je ze vanicka vecera uspanie. Ze kvazi cez tyzden nehrozi ze by s detmi vybehol von/na ihrisko a tak.
Jasne ze lepsie ako tyzdnovky turnusy a pod ale zaujimali by ma skusenosti ostatnych
@juliet86
mojmuz chodi momentálne spojmi. Ráno odíde medzi 7-8:30 a prichádza casto okolo 18:00. Mali maju 4 a 1 rok. Nebudem mu vyhľadávať, realita nepusti a z prechádzok v tyzdni sa nezaplatí ani najom ani strava.
Ale keď maval HO vedel si to zariadiť, ze sme aspom na zmrzku vybehli ci na trh.
Véd sú aj víkendy 🙂
Ja nechapem co tí vasi muzi robia. V kazdej jednej diskusii tu zeny pisu ze chlap pride domov vecer. Realne nepoznam chlapa cvo chodi domov vecer (teda ak nerobi na zmeny samozrejme). To kolko hodin robia? Ved sa robi 8 hodin.
@juliet86 myslim, ze je to taky normalny cas. Moj ma hodinu rano do prace a hodinu z prace. Cize na 95% prichadza medzi piatou a šiestou ale rano, ked my vstávame on uz odchadza. Tvoj je aspon doma a nemusi travit dve hodiny zo dna v aute. Skus to brat pozitivne.
Myslim si, ze ked mas deti ktore nechodia do skol/skolok tak mozes prisposobit ich rezim tomu aby mali hodinu dve na to aby boli s otcom. Na kieho mariu ich chces ulozit o 19.00 do postele ked muz ti konci o 18.00 a je svetlo. Vsak nech sa zobudia neskor alebo si pospia dlhsie siestu a do postele ich zacni chystat o 20.30 a maju este 2 a pol hodiny na to aby ste boli spolu ako rodina. Vsak ked sa muz nemoze prisposobit rezimu deti tak prisposob rezim deti jemu -
@11bodka11 pozerajú rano teleráno tak preto začínajú o 9-10 😂
Ale nie. Teráz vážne. Je to v mnohých spoločnostiach na prd nastavené a mnohí aj keď majú možnosť prísť skôr do práce nechodia. Ich den je iba o práci.
Ja mám našťastie možnosť prísť do práce od 6-8.
Samozrejme chodím na 6 hod a idem skôr domov a mám ešte kus dňa pre seba a rodinu.
Kamoška chodí tiež tak skoro. Dvojičky zavedie manžel do škôlky a ona Ich potom vyberá. A sem tam si to vymenia. Všetko je iba po dohode. Ale vždy je lepšie keď otec spí doma ako keď je na tyzdnovke.
@prasiatko30 🤣 ďakujem za pripomenutie výrazu " na kieho máriu" veľmi pobavilo
@thirstymonk To ale nie je venovanie sa deťom. 🙈 Teda bez urážky.
Moj robi 10-22/23.00. Mat o ho 6 doma by bolo postacujuce.
2 dni v tyzdni volno to je so synom.
a zo zakona je mozne mat pracovnu dobu viac ako 40 hodin tyzdenne (bez prestavok samozrejme), ak pracuje 5 dni v tyzdni?
To ze niekto robí home office, neznamená ze hocikedy môže robiť, alebo hocikedy si dať pauzu
@juliet86 moj robi od 7-19 co mam robit, luto mi to je
@juliet86 moj muz ma rovnaku prac.dobu a HO, ale ked to porovnam s prvou materskou, ked pred covidom chodil do prace, tak teraz je to uplne luxusne. Rano sa nemusi chystat do prace, balit desiatu, cestovat a pod, poobede takisto, ked chodil do prace osobne, tak rano vstaval 7.00 az 7.30 a chystanie na 9 do roboty a poobede kym prisiel tak bolo skoro 19.00, to sme boli malo spolu. Ale teraz vstaneme, dame si ranajky, kavicku, odnesie starsiu do skoly, teraz cez prazdniny nie, tak dame spolocnu rannu prechadzku, do 9.00 sa vrati, robi na pocitaci, spolocne mame obed, aj mimo to kedykolvek ma nejaku pauzu, tak pride za nami, ale fakt nechapem vsak neda sa robit a plne sustredit celych 8.5hod, neviem ci moj muz je sikovny, obetavy ferovy alebo co ale par krat denne si najde na nas 10min, ked si ide urobit kavu a pod, aj v praci keby bol osobne tak obcas kava, obcas prekecne s kolegami, obcas dlhsia desiata a pod, tak vsetok tento cas travi s nami a tiez po 17, ak ma vsetko porobene a nema meeting, cally alebo nieco pod, tak uz je s nami, sice ma zapnuty pocitac a je k dispozicii, ale uz je s nami, aj ked nie vonku na prechadzke ale doma.
A este name dom, a pracovnu ma na poschodi, tak mimo vsetkeho, ze ho nerusime.
Takze ja ked porovnam uplne rovnaku pracu kedysi na materskej so starsou ked chodil do prace a teraz ked je HO, tak je luxusne vela casu so mnou a detmi, praveze mi si to velmi uzivame. Horsie nam bude, ked pojdem ja do prace, kde ziadny HO nie je mozny, cize budem celych cca 10hod ked ratam aj cestovanie a pripravu mimo domu. Teraz je nam proste vyborne, ale moj muz je fakt ferovy, chcel deti, a kazdu volnu chvilu s nimi travi, co by sa mohol pokukat po fcb a pod...

okik. dakujem vsetkym za pohlady. jiekto to vnima ze je to luxusne vela casu jielto ze malo je to asi relativne uhol pohladu kto to s cim porovnava. co si 9dnasam z tejto diskudie je ze ked deti trosinku podrastu a budu mat kratsi vecerny ritual a nezkorsiu vecierku tak spolu budeme viac. a ano ranntch spolocnych 60-90min spolu je fajn. on je v praci spokojny aj ked je toho sem tam vela. ja budem part time pracovat ked mala este trosku podradstie..ma len 1rok