Ako zvládnuť priateľa, ktorý často navštevuje rodičov?
Ahojte, potrebujem asi sa len vyrozpravať a počuť vaše názory. Obaja sme po tridsiatke, bývame spolu rok. Priateľ odišiel k rodičom na dva dni, hoci bývaju len 20 km. Vôbec sa mi to nepáči, neviem si predstaviť aby hocikedy išiel k rodičom na 2-3 dni keď budeme mať deti. Vraj to potrebuje a nemôžem mu to zakazať. To ani nechcem ale nestači navštiviť ich na zopár hodín? Nič extra tam nerobí, v lete niekdy pokosí. Rodičov má vitálnych. Strašne ma to zraňuje.
Ženy netvárte sa prosím vás. Koľkým z vás váš muž odchádza na prespávačku k rodičom? Lebo môj nie a prišlo by mi to maximálne odveci. Hľadala by som za tým niečo iné možno si chodí vtedy vyraziť ktovie. My sme s mužom spolu 6 rokov ale ešte sme nespali od seba ani raz. Dokonca ani počas chodenia kedy sme každý bývali u rodičov spali sme spolu raz tam raz tam.
@koniarova ale vidim. Len na odlahcenie trochu. Autorka nespomina, co tam chodi robit.
My sme napriklad chodili spolu k nasim na vikendy, ale bolo to trochu ine, lebo muzovi rodicia tam mali chalupu, ale nikdy sme u nich nespali, len u nasich. Neviem, keby nechcel chodit so mnou, asi by som chodila aj sama 🤔
Tiež chodím občas spať k našim, zo začiatku chodil aj muž so mnou, teraz sa mu nechce už, ide iba občas na návštevu ale my s dcérou tam prespíme hocikedy sa dá.
Ja aj môj chlap sme veľmi divní, úplne toxickí.
Lebo ? On chodí k rodičom cca raz za týždeň, možno 4- 6x za mesiac, nerobím si štatistiku.
Ja chodím k mojej mame 3-4 x do roka na pár dní ako predĺžený víkend, aj celý týždeň, aj spolu ideme.
Vôbec mi to divné nie je, nie je môj 3.cecok ( ani matky) , ja nie som jeho 2. penis, aby sme boli k sebe prilepení ako idioti, lebo "láska".
Láska a partnerstvo sa prejavuje inak, ako kolko preboha veľa nocí strávime bez seba ! A to pracuje na smeny, takže robí aj nočné a ja som sama, on je sám keď ja som v práci. Nebojíme sa bubákov ani sme sa neodcudzili.
otázne je či naozaj ide kôli rodičom čo ak ide pre niekoho iného.
Môj manžel má mamku cca 100km od nás. Zajtra k nej ide aj so synom (6) a budú tam spať. Chodievajú k nej takto na prespávačku 3-4x za rok. Drobec sa zabaví s babkou, ocko ide večer von so starou partiou a ja si doma porobím, čo potrebujem, poprípade idem niekam so staršou dcérou (17). Nevidím na tom nič zlé, všetci 4 sme s tým ok 😉 ak ti to vadí, tak mu to povedz. Riešte to spolu 🤷🏻♀️
@cacianka
no ved to je v poriadku ale on určite nechodí lebo to "pptrebuje" a spi tam. Tento uteká. Ako bude riešiť realne problémy raz? Toboz keď bude male dieta plakať, obaja nevysoati? Tak namiesto pomoci zene prchne k mame aby sa panáčik vysoal. Pre mna predstava na rozchod tak akurát.
Keď ste išli spolu bývať, ty si išla bývať k nemu, on od rodičov k tebe, alebo býval u rodičov, a bývanie spoločné, ste si spolu hľadali?
Kto bol viac hŕŕŕ do spoločného bývania, ty či on?
Možno so spoločným bývaním súhlasil, iba kvôli tebe, ale on sám, nebol plne stotožnený s odchodom z domu.
Ako píše @slovakboy , neodpútal sa od domova.
Má síce vlastnú domácnosť, ale nepovažuje ju za domov.
K rodicom, naozaj ??? Si si ista ;) ?
Kazdy mà tu normu niekde inde . Mne je divne ako tu Niekto pise ze 6r nikdy nespali bez muza 😅Ja si to Neviem predstavit u nas . Moj muz nechodi spat k rodicom ci na zurky. Ale par x bol na sluzobke bezomna a deti . Proste sa to neoplatilo aby sme sa vsetci trepali hore dole na 2-3dni do Oregonu . Raz bola aj snehova burka a stravil 12h delayed na letisku. Kto by tak chcel byt s malym dietatom zaseknuty na letisku len preto Aby bol s mužičkom non stop ? A ja chodim s detmi na 5-6tyzdnov na Svk v lete na prazdniny mm nemoze koli praci . Sme spolu 13 zachvilku 14r a dovera nie je o tom kde spime . Ale u vas je to uplne ina situacia mohol by ist k rodicom na otocku a spat “ doma “ s tebou za 20 min autom . Lenze on nechce byt s tebou 2x do mesiaca chce mat od teba klud . Takze to vase Podla teba bezproblemove spoluzitie nebude take bez problemove ako si myslis .Je fuk ze ti vravi ake si super dievca ked stebou nechce byt 2 vikendy v mesiaci . Ciny hovoria hlasnejsie ako slova . Ty si sa u jeho rodicov mega nudila a on taky pokoj a nudu potrebuje ku stastiu pri tebe to asi nema , iste je len to ze ty chces dieta . Ci ho chce aj on to sa este nevie z tvojho opisu to znie ze on len berie na vedomie ze ty chces dieta . Nejake plany na svadbu mate ? Spoocne ? Nie len tvoje .. on nemusi byt uplne uprimny a vselico mu moze vadit na tom
Vasom spoluziti ked potrebuje 2x do mesiaca vypadnut. Nemas to snim vykomunikovane . A do takeho vztahu si planovat dieta by bolo od teba nezodpovedne. Najprv treba vyriesit tie jeho prespavacky kedze tebe vadia tak to problem je . Nemusis byt ani stihacka. Mozno sa k sebe az tak nehodite .
jasné žeby mi to vadilo... v budúcnosti to môže byť problém.
určite je s rodičmi?
ak bez nich nemôže vydržať tak nech sa nasťahuje ku nim natrvalo . je už len na tebe či budeš bývať so svokrovcami, alebo radšej si nájdeš iného partnera...
@jankadanka654321 tak on na tú návštevu isto ide, len čo robí po návšteve... 😉
A on vie, že ti to vadí? Možno je v tom, že ti dáva 2 noci priestor pre seba a nevie, že s tým máš problém 🤷🏽♀️ keby ste sa o tom porozprávali, tak ti to možno vysvetlí .... Inak mne by to ako slobodnej po roku bývania prišlo divné, teraz po 12r. vzťahu, keď máme deti by som to ocenila 🤣
A nie je to tak ,ze ho tam stále volajú rodicia a on sa cíti povinný tam ísť?
Asi som divná, ale mne by to nevadilo. Aj já by som si od neho oddýchla a spravila svoj program.
O pár rokov budeš rada, keď niekam vypadne na víkend 🤣
Ale nie, nechodí tam za kamošmi, partiou, chodia von a potom prespí u rodičov?
Necitala som celu diskusiu, ale mne to az take nenormalne nepride. Dospely clivek, kt. ma domacnost s partnerim/ manzelim nemoze ist k rodicom spat? Ja mam svojich 140km a normalne raz do mesiaca na 2-4 dni k nim idem. Predtym ako sme mali dieta som chodila vacsinou ssma partner nechodil vzdy. Teraz chodime traja prip len ja s malym. Nechapem kde je problem. Ano je to trochu zvlastne, ze chodi 2x do mesiaca a ma to tak blizko. Ale zas nepises ako casto ich vida mimo tychto prespavaciek. Ak vobec tak to uplne chapem. Vacsinou ked deti byvaju blizsie k rodicom vidaju ich casto ale skor na obed, kavu atd. Ale uprimne pride mi, ze keby sa kazdy vikend pobalil, ze ide k rodicom na obed tak aj s tym mas problem. Mozno sa mylim.
@grof_monte_christo po 20 rokoch manželstva by to nevadilo ani mne. 😂😂Ale po roku chodenia mi to príde divné. Ale možno som len ja divná,ako tak čítam. S mužom sme sa nevedeli od seba odtrhnúť po roku chodenia. 😁😁😁 Kedykoľvek sme mohli sme chceli byť spolu.
@marianarem Neviem si predstaviť, aby môj dospelý syn, ktorý žije s priateľkou rok, by mi chodil na dva plné víkendy domov. Trápne toto. A smiešne zároveň.
Nuž keď tam nemá kamošov s ktorými by píl tak sa vo vzťahu s tebou necíti komfortné. Mne teda normálne nepríde aby po roku vzťahu chodil chlap na dva tri dni 2x do mesiaca spať k rodičom. Obzvlášť keď bývajú len 20km. Veď to spolu žiť ani nemusíte len sa stretávať.kedzetoho času moc pre seba asi nemáte, keďže predpokladám chodíte obaja do prace
Chodievam domov 1-2 krát do mesiaca na víkendy, v lete na dlhšie, trávime tam aj prázdniny. Je to viac ako 20 km, ale nevidím na tom nič zlé.
@zuzanockamt Sama bez partnera?
A si si istá že chodí k rodičom?
Autorka a on s tebou plánuje manželstvo a deti?
Ženy. Vám by pripadalo ozaj normálne,že Vás 30 ročný syn si kúpi s partnerkou byt,plánujú spolu budúcnosť a on k vám chodí na 2 víkendy prespávať? To naozaj? Po roku vzťahu? Tak ja som asi čudná.
My, keď sme s mužom bývali spolu a bez detí, tak sme bežné chodili k rodičom, aj prespať. Ale tak je tam väčšia vzdialenosť. Ale nevidelo sa mi na to nič blbé, ja som hlavne chodila za sestrou a on za rodičmi. Tiež sme tam niekedy nič špeciálne nerobili. Chodili sme aj spolu, aj sami. Ale tak ja som sa u nich nenudila. A teraz s deťmi chodím sama aj k našim, aj k jeho rodičom. A dokonca bez detí chodím tak 6 krát za rok na víkend za sestrou🙂. Alebo muž ide sam a deťmi, napr. ako teraz, keď som uviazla na PNke. Zobral deti a išiel. Ja ale nie som typ, čo musí byť s chlapom 24 hodín denne, neviem bez neho v noci zaspať a viem si urobiť program aj s ním, aj bez neho. Môj muž je často z domu, niekedy chýba, ale niekedy som rada, že mám večer pre seba. Taký malý oddych od seba🙂

@andreakotesova veď práve. Ona nechce byť len frajerka.