Ako zvládnuť priateľa, ktorý často navštevuje rodičov?
Ahojte, potrebujem asi sa len vyrozpravať a počuť vaše názory. Obaja sme po tridsiatke, bývame spolu rok. Priateľ odišiel k rodičom na dva dni, hoci bývaju len 20 km. Vôbec sa mi to nepáči, neviem si predstaviť aby hocikedy išiel k rodičom na 2-3 dni keď budeme mať deti. Vraj to potrebuje a nemôžem mu to zakazať. To ani nechcem ale nestači navštiviť ich na zopár hodín? Nič extra tam nerobí, v lete niekdy pokosí. Rodičov má vitálnych. Strašne ma to zraňuje.
@gribka1 Áno, s deťmi.
Mne osobne by to nevadilo a aj by som sa pridala, keďže raz budem súčasťou aj ich rodiny. Je fajn budovať si vzťahy s budúcimi svojrovcami.
@anna_anicka83 Takže väčšia vzdialenosť, robili ste to obaja, zhodli ste sa na tom, vtedy sa to dá pochopiť.
Mne to rozum neberie, aspoň nie v takom prípade, že cez týždeň sme rozlietaní, práca, domácnosť, proste bežné starosti a keď konečne príde víkend, kde dvaja mladí ľudia môžu spolu tráviť čas, niektorí z nich sa odoberie sám k rodičom.
A vieme naisto, ze autorkin chlap "uteka"? Ja som si predstavila podla nadpisu, ze byva s nou a kazdy vecer ide prespat k rodicom. Toto som zazivala na VS, ja som byvala na private a moj frajer chodil poslusne spat domov. Hoci mohol so mnou ostat. Tak to by bolo divnejsie nez toto.
@zmrzlinka2021 Ale on ju tam nevolá s ním. Chodí tam s argumentom, že to potrebuje, čiže asi potrebuje si oddýchnuť od partnerky? Ísť raz za čas prespať k jedným, alebo druhým rodičom spolu, nie je nič neobvyklé. Chodiť tam sám 2x do mesiaca bez nejakého zvláštneho účelu je viac než divné.
@gribka1 možno sa lepšie cíti doma s rodičmi...
@andreakotesova Tak to potom nie je o čom, je tam problém a našiel by si kufricek pred dverami.
Ja som chodila k mame na víkend, keď som chcela popestovať deti a ja vypadnúť do ulíc. Robila som zleeeee veci
@gribka1 A ak je byt spoločný, resp. len toho chlapa, tak by si s kufríčkom neuspela 🫢 Iba ak by si seba zbalila 🫢
@zuzanockamt Nechápete, že v mojom prípade? Píšem, že nevieme koho je byt.
@gribka1 Veď áno, v tvojom prípade, ak je byt len tvoj a neboli by ste manželia, tak vtedy áno. Tu nevieme, takže radiť hneď kufríček ... no asi nie.
@zuzanockamt Nemôžem predsa tvrdiť čo by som urobila na jej mieste, keďže nemám informácie, ktoré sú dosť podstatné. Ale sú priatelia, nie manželia.
@1ryba 20 km, to tam môže skočiť na návštevu v ktorýkoľvek deň na pár hoďky, môžu prísť ich rodičia k ním na návštevu. Za tým je niečo iné, darmo tu vravíte, že môže robiť čo chce. No môže, ale keď radšej ako presexovat víkend s priateľkou ísť k mamičke spinkať, chlapček po 30 ... Haha
@gribka1 Vôbec nič za tým byť nemusí, jednoducho chce byť doma, má dobré vzťahy s rodičmi. Tým, že si našiel priateľku, tak mu predsa život neskončil, nie sú siamské dvojičky. Je úplne normálne, že chce byť aj doma. Nie každý má doma dobré vzťahy, tak to potom ľudia nechápu.
@zuzanockamt Dobré vzťahy môžu mať, len aj odstrihnúť sa treba vedieť.
@gribka1 Lenže tu na tomto fóre je predstava odstrihnutia taká, že rodičov vidieť raz za polroka v nedeľu popoludní. Žiadne viacdňové návštevy. Chorá doba toto.
@zuzanockamt Zdravý stred je najlepší, pochop, že keď si on na toto zvykne, že je to normálne, tak keď budú deti, tak pre neho to bude stále normálne. A v dnešnej online dobe, byť v kontakte, že raz za pol roka?
@gribka1 Áno, zhodli. Ale ja tiež napríklad potrebujem "oddych" od všetkých. Ja viem, že týždeň je o držku a keď príde víkend, tak môžme niečo podniknúť (u nás je ale aj ten víkend často bez muža kvôli práci) a mám to rada, keď ideme niekam všetci. Ale áno, raz za mesiac, keď je muž cez víkend doma vyženiem jeho alebo seba. Nie preto, že nemám muža rada, sme spolu 20 rokov. Mám takú povahu. Neviem ako často sú spolu pomimo tých dní ako je preč. Ale ak sú spolu každý deň a tá turistika s kamošmi je len raz za čas a nie na prespatie, tak asi potrebuje len svoj čas. Sú takí ľudia. Ak by som nemala nič špeciálne na víkend, tak kľudne by som sa vedela zmieriť s tým, že raz za mesiac by sme si urobili program mimo seba a po svojom. Ale áno, musia s tým v pohode obidvaja😉
@gribka1 Zvykne? A čo keď si zvykne, je to len jeho vec. Nikto mu do toho nemá čo zasahovať. Podľa mňa je choré, aby partner/partnerka určovali, koľkokrát a kedy môže ten druhý vidieť vlastných rodičov. A online kontakt nikdy nenahradí návštevu. Čím som staršia, tým chcem byť doma častejšie. A od nikoho si dovolenie nepýtam.
@anna_anicka83 S jedným víkendom by mi to nerobilo problém, s každým druhým áno.
@zuzanockamt Nečítaš tie príbehy na koníkovi, kde muži akosi žijú stále svojim zvyknutym zabehaným životom, a deti ostávajú na starosť mamičkám?
@anna_anicka83
@gribka1 Áno, keď iné im funguje, tak by si mohli spraviť takýto kompromis. Že môže rodičov pozrieť bez prespatia samozrejme, ale s prespaním len raz do mesiaca. Nech vyskúša.

@zmrzlinka2021 áno aj on