icon

Ako zvládnuť priateľa, ktorý často navštevuje rodičov?

1. nov 2024

Ahojte, potrebujem asi sa len vyrozpravať a počuť vaše názory. Obaja sme po tridsiatke, bývame spolu rok. Priateľ odišiel k rodičom na dva dni, hoci bývaju len 20 km. Vôbec sa mi to nepáči, neviem si predstaviť aby hocikedy išiel k rodičom na 2-3 dni keď budeme mať deti. Vraj to potrebuje a nemôžem mu to zakazať. To ani nechcem ale nestači navštiviť ich na zopár hodín? Nič extra tam nerobí, v lete niekdy pokosí. Rodičov má vitálnych. Strašne ma to zraňuje.

koniarova
1. nov 2024

@andreakotesova veď práve. Ona nechce byť len frajerka.

bronkax
1. nov 2024

Ženy netvárte sa prosím vás. Koľkým z vás váš muž odchádza na prespávačku k rodičom? Lebo môj nie a prišlo by mi to maximálne odveci. Hľadala by som za tým niečo iné možno si chodí vtedy vyraziť ktovie. My sme s mužom spolu 6 rokov ale ešte sme nespali od seba ani raz. Dokonca ani počas chodenia kedy sme každý bývali u rodičov spali sme spolu raz tam raz tam.

nevenka
1. nov 2024

@koniarova ale vidim. Len na odlahcenie trochu. Autorka nespomina, co tam chodi robit.
My sme napriklad chodili spolu k nasim na vikendy, ale bolo to trochu ine, lebo muzovi rodicia tam mali chalupu, ale nikdy sme u nich nespali, len u nasich. Neviem, keby nechcel chodit so mnou, asi by som chodila aj sama 🤔

wiccawicca
1. nov 2024

Tiež chodím občas spať k našim, zo začiatku chodil aj muž so mnou, teraz sa mu nechce už, ide iba občas na návštevu ale my s dcérou tam prespíme hocikedy sa dá.

earlgrey
1. nov 2024

@koniarova Pozor! Autorka plánuje dieťa...nie jej partner...teda aspoň to napísala tak, že by už aj chcela dieťa...ale či to chce aj partner...asi nevie, keď majú problém v komunikácii...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
cacianka
1. nov 2024

Ja aj môj chlap sme veľmi divní, úplne toxickí.
Lebo ? On chodí k rodičom cca raz za týždeň, možno 4- 6x za mesiac, nerobím si štatistiku.
Ja chodím k mojej mame 3-4 x do roka na pár dní ako predĺžený víkend, aj celý týždeň, aj spolu ideme.
Vôbec mi to divné nie je, nie je môj 3.cecok ( ani matky) , ja nie som jeho 2. penis, aby sme boli k sebe prilepení ako idioti, lebo "láska".
Láska a partnerstvo sa prejavuje inak, ako kolko preboha veľa nocí strávime bez seba ! A to pracuje na smeny, takže robí aj nočné a ja som sama, on je sám keď ja som v práci. Nebojíme sa bubákov ani sme sa neodcudzili.

alickapusinka
1. nov 2024

otázne je či naozaj ide kôli rodičom čo ak ide pre niekoho iného.

nikaeli
1. nov 2024

Môj manžel má mamku cca 100km od nás. Zajtra k nej ide aj so synom (6) a budú tam spať. Chodievajú k nej takto na prespávačku 3-4x za rok. Drobec sa zabaví s babkou, ocko ide večer von so starou partiou a ja si doma porobím, čo potrebujem, poprípade idem niekam so staršou dcérou (17). Nevidím na tom nič zlé, všetci 4 sme s tým ok 😉 ak ti to vadí, tak mu to povedz. Riešte to spolu 🤷🏻‍♀️

svetlonos
2. nov 2024

@cacianka
no ved to je v poriadku ale on určite nechodí lebo to "pptrebuje" a spi tam. Tento uteká. Ako bude riešiť realne problémy raz? Toboz keď bude male dieta plakať, obaja nevysoati? Tak namiesto pomoci zene prchne k mame aby sa panáčik vysoal. Pre mna predstava na rozchod tak akurát.

suptdi
2. nov 2024

Keď ste išli spolu bývať, ty si išla bývať k nemu, on od rodičov k tebe, alebo býval u rodičov, a bývanie spoločné, ste si spolu hľadali?
Kto bol viac hŕŕŕ do spoločného bývania, ty či on?
Možno so spoločným bývaním súhlasil, iba kvôli tebe, ale on sám, nebol plne stotožnený s odchodom z domu.
Ako píše @slovakboy , neodpútal sa od domova.
Má síce vlastnú domácnosť, ale nepovažuje ju za domov.

jankadanka654321
2. nov 2024

K rodicom, naozaj ??? Si si ista ;) ?

miadi
2. nov 2024

Kazdy mà tu normu niekde inde . Mne je divne ako tu Niekto pise ze 6r nikdy nespali bez muza 😅Ja si to Neviem predstavit u nas . Moj muz nechodi spat k rodicom ci na zurky. Ale par x bol na sluzobke bezomna a deti . Proste sa to neoplatilo aby sme sa vsetci trepali hore dole na 2-3dni do Oregonu . Raz bola aj snehova burka a stravil 12h delayed na letisku. Kto by tak chcel byt s malym dietatom zaseknuty na letisku len preto Aby bol s mužičkom non stop ? A ja chodim s detmi na 5-6tyzdnov na Svk v lete na prazdniny mm nemoze koli praci . Sme spolu 13 zachvilku 14r a dovera nie je o tom kde spime . Ale u vas je to uplne ina situacia mohol by ist k rodicom na otocku a spat “ doma “ s tebou za 20 min autom . Lenze on nechce byt s tebou 2x do mesiaca chce mat od teba klud . Takze to vase Podla teba bezproblemove spoluzitie nebude take bez problemove ako si myslis .Je fuk ze ti vravi ake si super dievca ked stebou nechce byt 2 vikendy v mesiaci . Ciny hovoria hlasnejsie ako slova . Ty si sa u jeho rodicov mega nudila a on taky pokoj a nudu potrebuje ku stastiu pri tebe to asi nema , iste je len to ze ty chces dieta . Ci ho chce aj on to sa este nevie z tvojho opisu to znie ze on len berie na vedomie ze ty chces dieta . Nejake plany na svadbu mate ? Spoocne ? Nie len tvoje .. on nemusi byt uplne uprimny a vselico mu moze vadit na tom
Vasom spoluziti ked potrebuje 2x do mesiaca vypadnut. Nemas to snim vykomunikovane . A do takeho vztahu si planovat dieta by bolo od teba nezodpovedne. Najprv treba vyriesit tie jeho prespavacky kedze tebe vadia tak to problem je . Nemusis byt ani stihacka. Mozno sa k sebe az tak nehodite .

deti95060810
2. nov 2024

jasné žeby mi to vadilo... v budúcnosti to môže byť problém.
určite je s rodičmi?
ak bez nich nemôže vydržať tak nech sa nasťahuje ku nim natrvalo . je už len na tebe či budeš bývať so svokrovcami, alebo radšej si nájdeš iného partnera...

deti95060810
2. nov 2024

@jankadanka654321 tak on na tú návštevu isto ide, len čo robí po návšteve... 😉

drusila1407
2. nov 2024

A on vie, že ti to vadí? Možno je v tom, že ti dáva 2 noci priestor pre seba a nevie, že s tým máš problém 🤷🏽‍♀️ keby ste sa o tom porozprávali, tak ti to možno vysvetlí .... Inak mne by to ako slobodnej po roku bývania prišlo divné, teraz po 12r. vzťahu, keď máme deti by som to ocenila 🤣

sidicek
2. nov 2024

A nie je to tak ,ze ho tam stále volajú rodicia a on sa cíti povinný tam ísť?

grof_monte_christo
2. nov 2024

Asi som divná, ale mne by to nevadilo. Aj já by som si od neho oddýchla a spravila svoj program.

ibrunova
2. nov 2024

O pár rokov budeš rada, keď niekam vypadne na víkend 🤣
Ale nie, nechodí tam za kamošmi, partiou, chodia von a potom prespí u rodičov?

lenkakoc444
2. nov 2024

Necitala som celu diskusiu, ale mne to az take nenormalne nepride. Dospely clivek, kt. ma domacnost s partnerim/ manzelim nemoze ist k rodicom spat? Ja mam svojich 140km a normalne raz do mesiaca na 2-4 dni k nim idem. Predtym ako sme mali dieta som chodila vacsinou ssma partner nechodil vzdy. Teraz chodime traja prip len ja s malym. Nechapem kde je problem. Ano je to trochu zvlastne, ze chodi 2x do mesiaca a ma to tak blizko. Ale zas nepises ako casto ich vida mimo tychto prespavaciek. Ak vobec tak to uplne chapem. Vacsinou ked deti byvaju blizsie k rodicom vidaju ich casto ale skor na obed, kavu atd. Ale uprimne pride mi, ze keby sa kazdy vikend pobalil, ze ide k rodicom na obed tak aj s tym mas problem. Mozno sa mylim.

koniarova
2. nov 2024

@grof_monte_christo po 20 rokoch manželstva by to nevadilo ani mne. 😂😂Ale po roku chodenia mi to príde divné. Ale možno som len ja divná,ako tak čítam. S mužom sme sa nevedeli od seba odtrhnúť po roku chodenia. 😁😁😁 Kedykoľvek sme mohli sme chceli byť spolu.

koniarova
2. nov 2024

@cacianka je veľký rozdiel rok vzťahu a 20 rokov vzťahu

gribka1
2. nov 2024

@marianarem Neviem si predstaviť, aby môj dospelý syn, ktorý žije s priateľkou rok, by mi chodil na dva plné víkendy domov. Trápne toto. A smiešne zároveň.

sense
2. nov 2024

Nuž keď tam nemá kamošov s ktorými by píl tak sa vo vzťahu s tebou necíti komfortné. Mne teda normálne nepríde aby po roku vzťahu chodil chlap na dva tri dni 2x do mesiaca spať k rodičom. Obzvlášť keď bývajú len 20km. Veď to spolu žiť ani nemusíte len sa stretávať.kedzetoho času moc pre seba asi nemáte, keďže predpokladám chodíte obaja do prace

zuzanockamt
2. nov 2024

Chodievam domov 1-2 krát do mesiaca na víkendy, v lete na dlhšie, trávime tam aj prázdniny. Je to viac ako 20 km, ale nevidím na tom nič zlé.

gribka1
2. nov 2024

@zuzanockamt Sama bez partnera?

dharmasanata
2. nov 2024

A si si istá že chodí k rodičom?

zmrzlinka2021
2. nov 2024

Autorka a on s tebou plánuje manželstvo a deti?

koniarova
2. nov 2024

Ženy. Vám by pripadalo ozaj normálne,že Vás 30 ročný syn si kúpi s partnerkou byt,plánujú spolu budúcnosť a on k vám chodí na 2 víkendy prespávať? To naozaj? Po roku vzťahu? Tak ja som asi čudná.

anna_anicka83
2. nov 2024

My, keď sme s mužom bývali spolu a bez detí, tak sme bežné chodili k rodičom, aj prespať. Ale tak je tam väčšia vzdialenosť. Ale nevidelo sa mi na to nič blbé, ja som hlavne chodila za sestrou a on za rodičmi. Tiež sme tam niekedy nič špeciálne nerobili. Chodili sme aj spolu, aj sami. Ale tak ja som sa u nich nenudila. A teraz s deťmi chodím sama aj k našim, aj k jeho rodičom. A dokonca bez detí chodím tak 6 krát za rok na víkend za sestrou🙂. Alebo muž ide sam a deťmi, napr. ako teraz, keď som uviazla na PNke. Zobral deti a išiel. Ja ale nie som typ, čo musí byť s chlapom 24 hodín denne, neviem bez neho v noci zaspať a viem si urobiť program aj s ním, aj bez neho. Môj muž je často z domu, niekedy chýba, ale niekedy som rada, že mám večer pre seba. Taký malý oddych od seba🙂