Ako zvládnuť priateľa, ktorý často navštevuje rodičov?
Ahojte, potrebujem asi sa len vyrozpravať a počuť vaše názory. Obaja sme po tridsiatke, bývame spolu rok. Priateľ odišiel k rodičom na dva dni, hoci bývaju len 20 km. Vôbec sa mi to nepáči, neviem si predstaviť aby hocikedy išiel k rodičom na 2-3 dni keď budeme mať deti. Vraj to potrebuje a nemôžem mu to zakazať. To ani nechcem ale nestači navštiviť ich na zopár hodín? Nič extra tam nerobí, v lete niekdy pokosí. Rodičov má vitálnych. Strašne ma to zraňuje.
@anna_anicka83 Áno, s tým sa dá súhlasiť.
Autorka mi síce nepdpovedala, ale ešte sa niečo opýtam. Spoločný byt (alebo dom, neviem) si autorka zariaďovala výsostne podľa seba, alebo dovolila priateľovi niečo rozhodnúť, napríklad kúpiť kreslo podľa jeho býberu, zavesiť si obraz, ktorý sa mu páči, alebo niečo podobné? Ak je tam úplne všetko iba podľa autorky, a vôbec nič, podľa jej priateľa, tak nečudo, že sa tam asi cíti ako na návšteve, a nepovažuje to tam za domov, a radšej ide domov.
Niekto si povie, že je to taľafatka, ale je to dôležitejšie, ako sa môže zdať.
Jednoducho, musí sa tam cítiť doma, považovať to tam za svoj domov, inak bude odtiaľ stále utekať, a čím ďalej tým častejšie.
Bez urážky, ale atorka mi pripadá, ako typ ženy čo nerešpektuje názor svojich rodinných príslušníkov s tým, že: "ja viem čo je pre neho/nich najlepšie...
A to, že mu dá voľnosť, aby šiel niekam s kamošmi, s touto povahovou črtou, nemá vôbec nič spoločné...
Darmo sa budeme dohadovat, ona musi vediet, co znamena "potrebuje to a nemozem mu to zakazat". Ona tam s nim parkrat bola, ale sa tam nudila. To vieme.
Mozno by fakt nemusel ist kazdy druhy vikend na cely vikend a spavat tam 2 noci. To je o dohode tych dvoch.
Len mi je cudne, kolko matiek by dospele dieta nechceli doma prenocovat par dni do mesiaca, ved ma partnera. Zrazu, s detmi je to ine, preco? Kym nema deti, musi stale byt nalepeny na partnerovi? Ja kolkokrat sa lepsie s mamou porozpravam, ked idem sama, aj manzel s rodicmi.
Tak ked partnerka s nim ist nechce a on ich vidiet chce, tak co ma robit? No mozno to zredukovat, ak tak...
@nevenka podľa mňa to: "potrebuje to a nemozem mu to zakazat" znamená, že v ich spoločnom bývaní je ona veľķá pani domu, ani si to neuvedomuje, ale robí všetko len podľa seba, aj keď vidí, že priateľ by to chcel napríklad inak, ale "veď ona vie, že poďla nej je to najlepšie..." a preto povedal "ja to potrebujem a nemôžeš ni to zakázať."
Pripadá mi, že autorka vie udržať peknú čistú upratanú domácnosť, ale nevie z nej vytvoriť skutočný domov...
Cudny chlapik. Duplom, ak ma po 30-tke. Rozmyslela by som si zivot s mamickarom. Ste spolu len rok, mal by byt na tebe nalepeny. Ked budete mat deti, tak bude utekat z domu este castejsie. A bez deti. V domacnosti to mate ako? Necha sa mlady pan obskakovat? Alebo vie ako sa umyvaju riady a naco je vysavac?
Ja osobne som sa snazila zaclenit do ich rodiny, ako moj muz do mojej. Respektovat ich zvyky, napriklad. Hoci by mi prisli aj divne alebo keby som sa aj nudila trochu.
Ale mama a otec proste su mama a otec. Nie cudzi ludia.
Ja som poznala chlapa, co mu zena zakazovala chodit za mamou. Otec im zomrel uz. Ostala sama v hladovej doline. Tak raz za mesiac mu dovolila ist "za mamickou", aj to mu vykricala. Ona tam nechcela chodit, neznasala svokru z principu. Pri rozvode len to opakovala, ze je mamin maznacik a naozaj, on nevyskakoval, vzdy ako "Anka povie" a Anka s nim manipulovala a snazila sa z neho urobit mamickara. A ona byvala o par domov od svojich rodicov a vecne nasackovana u mamy alebo jej mama u nich...🤪. Ked raz potreboval vysetrenie v BB, tak prespal u mna (vtedy som byvala so sesterkou este, bola to jej rodina, teda aj moja, hoci nie pokrvna), tak mi povedal, ze zene povedal, ze prespi v hoteli, za ziadnych okolnosti sa Anka nemoze dozvediet pravdu. Tak ziarlila. Vysinuta bola. Takze ja uz verim, ze vselijaki ludia su.
@nevenka Strašné aj čítať, ako dokážu byť niektoré ženy vyšinuté. Chudáčisko chlap a hlavne tá matka. By som sa nepýtala a bola u nej každý víkend, nech tú ženu aj roztrhne od jedu.
@zuzanockamt No vidíš, je to milé, ak ti jedno, že by tvojho partnera potrhalo od jedu. No niekde je potom v partnerstve problém, či?
@gribka1 Píšem o tej vyšinutej ženskej, ktorá zakazovala mužovi navštíviť osamelú matku. V takom prípade by mi to bolo fakt jedno. Partner/partnerka, manžel/manželka si toto nesmie dovoliť.
Ale na tomto fóre to je norma - panovačná žena + muž pod papučou plniaci všetky príkazy a odovzdávajúci výplatu k rukám ženy. Kto to tak nemá, je divný. Ja som taká rada, že mám úplne iný život.
Co je natom ze navstevuje rodičov? Ty svojich nenavstevujes?
@gribka1 Zas, že zdrhá. Tak možno naozaj potrebuje aspoň na chvíľu byť len sám so sebou a doma má na to priestor. My nevieme aká ja povaha. Ale ako som už povedala, raz do mesiaca by bol dobrý kompromis. A ona si môže spraviť svoj program, kamošky, wellness alebo ako ja sedieť doma, s dobrým jedlom, ktoré je len pre mňa a pozerať si seriály😀
Dámy, viete, čo je zaujímavé? Je tu téma, kde partner chodí každý víkend k rodičom a názor partnerky ho nezaujíma a to tam ani nespí a majú dieťa. Vzťahy skrz na skrz pokazené medzi partnermi a začínalo to takto nejako. Tam dostala náklad, veď to musela vidieť už na začiatku a prečo si s ním urobila dieťa a tu úplny obrat. 😄MK vždy pobaví.
@stanulienkat Ja by som s chlapom, čo je na mňa vkuse nalepený nevydržala ani rok😀Ja mám rada aj svoj priestor, byť sama so sebou. Ale tak sú páry, čo sa od seba 20 rokov nepohnú. Každému ako vyhovuje. Hlavné je si to ujasniť. Nájsť k sebe kompatibilného človeka. Neviem aký je ona typ, či aj ona si robí výlety len s kamošmi, či má aj niečo svoje, či potrebuje byť aj sama alebo sa jej celý život točí okolo partnera a vzťahu. Ale on to tak maťnemusí, zo neznamená, že ju nemá rád. Ale to my stadiaľto ťažko zistíme. Ja potom teda zdrhám už 20 rokov😀
@anna_anicka83 ved aj ja mam rada svoj klud. Ale nie u cerstvo zamilovanych ludi. A 30 co spava u maminky??? Wtf?
@zuzanockamt Tak, ale zas keď niekomu drbe, takým oči neotvoríme.
@stanulienkat Ona ale nepíše, že sú spolu rok, ale že spolu rok bývajú. A áno, aj čerstvo brutálne zamilovaná, do muža o ktorom som rok snívala som potrebovala svoj priestor. A prečo by 30 ročný človek nemohol spať 1 víkend v mesiaci pri rodičoch. Možno dvakrát je už veľa skrz tú vzdialenosť. Ale možno tam načerpá svoju psychickú pohodu a potom je celé týždne skvelý partner. Nevieme.
@enmery Rok spolu bývajú, nikde nepíše koľko pred bývaním spolu "chodili". On asi býval predtým doma, je tam zvyknutý, asi tam má svoj kľud. Bývaním sa dostali tam, že chodí domov a jej to začalo vadiť. Áno, aj na mňa, čo má rada svoj priestor je 2x do mesiaca prespať na 20 km trošku blbé. Ale tak je to na nich, ako si to nastavia a či je ochotná takto fungovať. Keď nie, tak nech idú z kratšej cesty. Za mňa ďalší dobrý dôvod ísť s niekym žiť, kým neprídu deti a svadba. Tam sa veľa vecí ukáže.

@gribka1 Mňa zaujíma hlavne môj život. A "koník" je akurát tak na zábavu. Tu nikomu nič neverím, vymýšľačky z 90% 🫢