Aký je váš názor na túto situáciu?
aký je váš názor na danú situáciu: vezieme deti v aute (3 a 5rokov), deti nie sú pripútané, nejdeme ďaleko, staršie dieťa nesedí rovno, ale vrtí sa a pozerá von oknom (nič strašné však nerobí, len nesedí rovno a nepohnuto), otec ho dvakrát upozorní a keď neposlúchne, nečakane a prudko stiahne volant do protismeru a späť, dieťa si pri tom trošku rozbije gambu, lebo ho to vrazilo do sedačky... žena reaguje zvýšeným hlasom, či je normálny a či chce dieťaťu ublížiť, muž na to, že to aby sa deti naučili poslúchať... potom je muž urazený, a nebaví sa ani so ženou ani s deťmi...
ako by ste reagovali vy? je to normálne správanie u muža?
@martinaka3.5 ... spravanie chlapa v tomto scenari sa mi zda neadekvatne. Malo to asi viest k zaveru: "vidis, co sa stane ak nie si priputany" alebo to mal byt trest za to, ze sa vrtel?
Deti i seba by som vzdy priputala - je to len o zvyku. Najprv najstarsie vpustim do auta, potom mladsie vpracem do autosedacky, priputam - skontrolujem starsie, ci sa dobre priputalo alebo ho priputam ja. Potom seba priputam, nastartujem, zapnem svetla a ide sa. Je to rutina, na ktoru si deti zvyknu.
Ja len tolko, ze do mna narazil opity sused pred panelakom na prakovisku. esteze si davam pas hned, ako sadam do auta, pretoze inak by som zrejme celom rozbila predne skolo...alebo si minimalne udrela hlavu o volant...A ten chlap nema vsetkych pokope.
Cela situacia je absurdna. Otazka, ci je taketo spravanie u muza namieste je nepodstatna. Otazka by mala zniet:" Ako moze jedna zodpovedna matka nepriputat deti v aute??!!'. Je uplne jedno o aku vzdialenost ide.
nehnevaj sa, ale vy ste obaja divni, tak poprve ohladom priputania, tam to je bez reci, deti priputane budu aj keby sa kazdy postavil na hlavu a ty ako matka, by si urcite nemala dovolit nieco take, moze si muz rozpravat co len chce, ja ich priputam a hotovo, nastastie moj manzel bez priputanych deti ani auto nenastartuje. No a podruhe s tym prudkym odbocenim do protismeru, to tiez mi rozum zastavuje, co keby ste dostali smyk, tvoj muz by mal pouzivat viac hlavu asi. Ty si ich matka, tak si ich straz a ked tvoj muz rozum nema, tak ho maj ty.
Nielen dieta ale kazdy mate byt priputaní a vzdy.
ked mu raz dovolis aby nebolo lebo je to "len kusok" bude si to dovolovat aj inokedy. moje deti su priputane vzdy a beru to ako samozrejmost.
v lete sme cestovali na dovolenku asi 16hodin a ked SME ZASTAVILI ze si V AUTE pospime dala som trojročnej dcere dolu pas nech ju netlačí, mala sedačku v ľahu a spala a ona sa strhla a začala plakat ze chce mať pás a ze musi mat pas aby bola v bezpečí 😉
moje auto nenaštartujem pokial deti nie sú pripútané,a ani by som nikomu nedovolila auto naštartovať ,keby neboli pripútané.
Teraz k manželovi - takéhoto muža by som dávno opustila,nebudem komentovať prečo,stačilo mi čo si napísala.....
Držím palce
@martinaka3.5 Podla mna nespravne a nenormalne. Takym sposobom sa predsa dieta nevychovava...
@simonka200 Si dobra co pises za toho chlapa. A to ja si myslim, ze som " prutaska ", hmmm.
@martinaka3.5 Pripada mne to dost sadisticke k decku co urobil otec, rozhodne nevhodny sposob vychovy by som povedala a samozrejme by som mala s nim argument aj ja.
1. a zásadná chyba čo robí v aute nepripútané dieťa????? to čo spravil otec je sprosté ale to je už aj to nepripútanie v sedačke 😠 😠 😠 😠
aj ja deti priputam, aj ked ideme len 10 metrov. Muzovi by som to zazlievala, nemusel to urobit, ale ich vychovne metody byvaju niekedy tvrdsie... dieta sa z toho pouci. a snad aj ty a tvoj muz... treba takym situaciam predchadzat.
@egyptanka Nikto neobvinujeme muza, len hodnotime, ze jeho chovanie a reakcia neboli vhodne a spravne. Ano, samozrejme, ze ako matka mohla dbat ona sama na to, aby boli zapasane. Nuz ale co len matka existuje ?, chlap je tak isto rodic, ked uz sa to tak vezme tak isto jeho povinnostou bolo mat svoje deti zapasane pred odjazdom.
@martinaka3.5
@cerez Suhlasim s Tebou, ze to nebolo vhodne riesenie a reakcia od chlapa.
@martinaka3.5 Presne nad tym som sa aj ja pozastavila a pridala uz koment pretoze otec je tak isto rodic ako aj ta matka a myslim si, ze ked uz teda zena zabudla tak to mohol urobit muz a maju sa spolocne doplnat aspon moj nazor.
@mamainprogress suhlasim, ale tak nechutne napisane s tym poslednym slovkom...
deti priputavajte VZDY,aj ked idete len za roh do obchodu.a chlap podla mna normalny nie je.takto sa sprava deges a nie dospely,zrely muz.

@martinaka3.5
1. nechápem prečo neboli deti pripútané - ja aj keď idem do obchodu len u nás v dedine a to neidem po hlavnej ceste ale po dedinskej tak aj tak pripútam deti v sedačke
2. tá matka povedala hlúposť - či chce dieťa zabiť - keďže ona sama ho nepripútala a tak ho aj ona svojim spôsobom ohrozila na živote
3. čo je to za chlapa a otca, že niečo podobné urobí vlastnému dieťaťu? to ho nemrzí, že si dieťa jeho vinou rozbilo peru? a ešte ostal ofučaný, že on nie je na vine? že deti sa naučia počúvať? myslím si, že takto ho skôr znenávidia a nezačnú rešpektovať .... rešpekt si podľa mňa treba vydobiť úplne inak
môj záver - obaja rodičia sú hlúpy a deti sú s nimi zrejme v nebezpečenstve