icon

Bordel po svokrovcoch

evulienkaslx
22. okt 2023

Dosli sme s manzelom z wellness pobytu cez predlzeny vikend. Svokrovci sa ponukli, ze k nam pridu dcerku strazit, ze by sme ju nemuseli k nim doviezt a tiez nemuseli dat psa inej pani na strazenie, nakolko oni nie su ho ochotni mat u nich (yorkie). Mala ma 10 rokov a je to takto druhy raz. Podakovali sme sa, malu povarovali, aj si povarili 1 den, 1 som im nachystala. Ked odisli, sla som popratat a skoro som explodovala. Poroztahovani v 3 izbach, v kupelni kazdy pouzite po 3 uteraky, dlazky, ktore sme pozmyvali akoby zablatene, pri wc snad akoby okadene.... od hora dole zacapane zrkadla, kuchyna cela lepkava, v suplikoch poodkladane neumyte pribory a mastne noze (medzi cistymi), mastna panvica, pooskierane teflonove hrnce a panvica.... Periem uz 3. pracku a asi 2 hodiny upratujeme kuchynu....kupelne, je mi do placu... Svokrovci pritom 66 rokov, inak inteligentni, doma u nich to vyzera podobne, sa vyhovaraju, ze zle vida, ale to uz 20 rokov...
Len sa potrebujem vyzalovat....

trgypadl
22. okt 2023

@evulienkaslx niektorým ľuďom ani pan Boh nevyhovie

ahhola
22. okt 2023

😅🤣😂Umenie zakyptit... Ale toľko v tak krátkom čase?
Kedysi boli cistotni?
Alebo taka ta familia zo zacapanymi vypínačmi, kedysi farba slonoviny, riad sa neoplachuje, Jar nepoužíva, prádlo neplacha a kúpe sa v sobotu😃

ukulela
22. okt 2023

@evulienkaslx máš asi veľké nároky na čistotu. To nemyslím v zlom. Lebo za víkend varili asi 1 obed a možno 1 teplé raňajky. Ozaj zalepili pri Tom celú kuchyňu a zadrbali všetky hrnce? Dnu sa asi vyzuvajú, nie? Možno meumyvali labky psovi ... Uteráky a obliečky oprať je predsa normálne. Mastné príbory sú problém, no keď tak majú doma, čo sa cudujes. Mne sa linka tiež každý večer nelegálne.mam poriadok, no nelestim všetko dokola. Ani zrkadlá.
Ináč, keby mi u nich bolo nepríjemne a špinavo, dieťa tam nedám.

simona20201309
22. okt 2023

@evulienkaslx prečo sú zrkadlá ocapane a WC okadene? Neprehanas? Co mal svokor hnacku a ofrkal okolie?

lalenka33
22. okt 2023

Normálne nechápem, pre koľké ženy, matky je normálne, aby 2 dospelí ľudia nechali po sebe takýto bordel. To keď si prenajmete chatu tam po svojom odchode tiež necháte takýto bordel? Veď nech je majiteľ rád, že zarobil? Fakt niekomu príde normálne, že niekto odloží špinavý príbor medzi čistý? Že nechá osratý záchod? Ja neviem, či som z inej planéty, ale špinavý riad dám do dresu a aj keď ho hneď neumyjem neodložím ho špinavý. Nie som prasa. Uteráky po utretí nechám uschnúť a potom hodím do koša na prádlo a nie na zem. Po potrebe záchod umyjem. Však to sú základné hygienicke potreby a nie nadštandard, že by autorka chcela aby jej svokra umyla okná a vyleštila porcelán. Je normálne, že po návšteve sa operie prádlo, uteráky. Ale nieje normálne, aby 2 dospelí ľudia nechali po sebe takýto bordel. Hanbiť sa nemá autorka, ale tí, co takí bordel spravili. A autorke verím vo všetkom čo napísala lebo tiež poznám ľudí a ďaleko mladších, čo presne toto dokážu a nie za víkend, ale za 1 deň.
Inak starí rodičia idú krásnym príkladom 10 ročnému dieťaťu ako žiť v chlieve.
Zase klasický konikovsky dvojaky meter. Keby takyto bordel spravil chlap alebo dieťa už by tu boli komentare rozveď sa, zakáž decku mobil, internet veď sa musí naučiť poriadku. Ale 2 dospelým ľuďom to idete ospravedlňovať.

natalia_r
23. okt 2023

@marcellka32 ma to s vekom to, ze uz ich nezmeni ani neprevychova v tomro veku. Nepochopila si co som pisala.

miadi
23. okt 2023

Ked maju tak u nich doma nebola by som v šoku ze tak bolo aj u vas. Horsie by bolo Keby doma mali ligotave a u vas nechali prebehnut fornado, Aspon vies ze to Nebolo naschval. Ale sa mi nechce verit ze ste 2 ludia upratovali 3h jeden dom. Za 3h mam 3podlazny dom tip top. A pracka perie sama. Hačiky na uteraky lepene., vam odtrhli Asi to Nebolo kvalita., mna by skor zaujimalo v akom stave bolo dieta. Ci sa mu venovali ci bolo spokojne syte malo sa s nimi fajn .a postazovala by som sa maximalne kamoske. Tie ta poznaju vedia ze neprehanas polutuju ta. Na mk mas sancu byt ta “ zla” ked sa stazujes. No co zas pojdete do wellness o dalsich 5r nechate doma 15r pubertu same a Snad to bude v lepsom stave ked sa vratite domov .

babulkomale
23. okt 2023

@evulienkaslx ano, poznam takych ludi, dokonca aj zle vidia a bohuzial to ma dopad na taketo veci, detaily im uplne unikaju. Akurat mam pocit ze tito si ani nie su toho vedomi...
Asi by mi ten vylet za to ani nestal, alebo potom dat si upratat kym by som sa vratila...
Nezniesla by som kohokolvek v mojej kuchyni ani v spalni.

babulkomale
23. okt 2023

@evulienkaslx mala som susedu, vysokopostavenu mamu mala, stale sluzobky do zahranicia.
Zato gazdina nulova, ok, nemusi kazdy vsetko vediet.
Ale neverila by som, keby som nevidela na vlastne bulvy co urobi uz len to, ze nechytas uchytky, linku s mastnymi rukami, ze utries kos ked ti nan kvapne a take tie normalne veci, co som myslela ze robi kazdy.
Oni to nerobili, mali stenu pri kosi ako osr.tu, ofrkane pri sporaku, suvislu liniu spiny pri linke, vsetko zalepene a zacapkane. Mali prachy na caste menenie linky aj nabytku, o to pokoj.
Ale ta dcera fakt vnimala ked prisla k nam, do ovela skromnejsieho bytu, ako mame cisto a vzdy sa nad tym cudovala ako je to mozne. Pritom moja mama chodila do prace na 6.00 a rozhodne nebola Monk. Ale proste mali sme take navyky, co setria potom aj tu pracu pri upratovani, mali sme to udrziavane.
Tiez sa pozastavim nad spinavymi vypinacmi ked som niekde, ved kolko trva pretriet vypinac Sanytolom? A s akymi rukami sa ich dotykaju, to je jasne ze taki ludia si neumyvaju ruky.

stanulienkat
23. okt 2023

@fauko ved pisala, ze sa potrebuje len vyliat. Tak som vyjadrila spolupatricnost. Neziadala o radu.🙂

simca06022011
23. okt 2023

Nechala by som teda manzela nech poprace a nabuduce by som normalne svokre povedala, keby sa pchala, ze nie, nech sa nehneva, ale nebudem 2dni po prichode upratovat po nich dom. Mne napr rodicia prave upratovanim spravia viac skody ako osohu, ja nenecham u nas v dome nikoho nic strazit. Dcera aj pes chodia s nami, nech ideme kdekolvek a mame po probleme :DDD
Este to pranie chapem, ok, ale kuchyna? to ako dva dni len varili alebo co robili... aj ked niekto nema rad upratovanie = neurobi niekomu inemu v domacnosti chliev.

drahomirrra
23. okt 2023

@lalenka33 Tu na koniku je taka uderka, co si vo vsetkych temach zastava svokrovcov, nech su akokolvek zli. Stale tie iste nicky, proste stare baby, co su uz same svokry/mohli by byt svokry/idu byt svokry. A su podrazdene z toho, ze si niekto dovoli sa postazovat, lebo ved starsi ludia (casto iba okolo 60tky) mozu vsetko, aj bordel robit, aj srat na vnucata a nevsimat si ich, vlastne mas byt vzdy spokojna, lebo su to rodicia tvojho muza, nech si aj oseru a ostia zachod doma.
Klasika tu.

ahhola
23. okt 2023

Zlí svokrovci, nevesty dobre😄ja som ešte oboje a viem co bolo, keď som išla na svadbu a svokra prevzala moju kuchyňu štýlom... Teraz ti ja💯 ukážem. Jej posadnutosť drhnutim spôsobila stratu smaltu v cajniku aj na vani. Jar co miniem za mesiac ostala za deň na dne. Ona napríklad je schopná naliat Jar na nôž. A minút bojler na drez riadu. Ale vlastne s nou by autorka bola spoko. Nič nezostalo mastné a zakyckane😄
Ja keď idem k mladým, hneď sa vyzujem, umyjem ruky, potom chytam vnúča. Práčka perie, myčka myje, tesko za rohom u nich len do bedne kukať. Aj to sa zmierim s nejakou konínou a hykam aký dobrý film našli. Obyčajne tomu šéfuje krpec, tak pozeráme animaky autíčka v jame, bagriky v piesku, smejucesa sanitky. Pokrok nezastavis😅

fauko
Odpoveď bola odstránená
mimi_tami
23. okt 2023

@lalenka33 úplne súhlasím- či sme na prenajatej chate, či u rodičov, majú vždy upratané. Bolo by mi blbé odísť od nich a nechať po sebe a deťoch neporiadok. Jasné, že mamina by to upratala, ale nie je predsa slúžka a sme už dospelí.
Vyzliecť posteloviny, hodiť použité uteráky do koša, prip. pustiť práčku, umyť riad, odložiť, čo decká povytahovali, zapnúť vysávač a trochu prebehnúť kúpeľne (áno, deti ocapkaju zrkadlá vodou aj za pár hodín) je úplne normálne a sme takto naučené všetky 3 sestry, hoci to od nás nik nevyžaduje. Beriem ako samozrejmosť nenechať po sebe spúšť.
A tiež by mi asi bolo smutno, kebyže doma nájdem taký svinčík. To je už humus a nie neporiadok.

dadka_bb
24. okt 2023

Mne toto robí manžel 🤣🤣🤣 vždy ked si raz za rok zmyslim nejake kino ,alebo 1den niekde mimo domu s kamoškou, naposledy to boli volby a nebola som cely den doma, tak zaručene vytiahnu všetky hračky,a všetky riady,a uteraky..a ja z mentalnej pohody dojdem domov do pekla 🤣🤣🤣
Ale uz som ho prekukla, robi to naschval.a tvari sa ako neviniatko 🤣

lenuska852
24. okt 2023

@mamamasama áno prišli strážiť,ale aspoň mohli po sebe upratať.ja som bola strážiť mojej sestre deti tiež raz cez víkend a po sebe som si upratala,aj riad umyla aj po deťoch a tiež kúpeľnu.takze je to o ľuďoch.a moja svokra keď strážila staršiu, teraz ma 4,5r ale keď mala 1r tak ja som upratala všetko ráno a keď som prišla za 2hodky domov,tak bordel ako v tanku,svokra aj povedala ze spravili sme tu bordel,ale som povedala ze nevadí ja to upracem, bola som rada ze malú postrazila keď som potrebovala,a mala snou bola rada a aj teraz je.takze som neriešila bordel ktorý som upratala za pol hodku

lacibo
24. okt 2023

@evulienkaslx ja to odlahcim..svokrovci nikdy neboli ochotni prist na viac dni k nam..aj ked boli cistotni..ale moja mama..co " vychovala "7 vnucat nema problem prist, postrazit aj na 3 dni, ale po navrate nielen ze vsetko upratane ale aj nic nepoznam..je schopna chladnicku pretriedit a vyhadzat tak, ze tam nezostane ani pred 5 dňami kúpený jogurt..riady ciste v skrinkach, ale na inom mieste..kvety ostrihané, záhrada vypletá..no som stastna, že ju mám..moju zlatú maminu..vdaka nej sa mozeme vybrat s mužom hocikam

vevapeto
24. okt 2023

@evulienkaslx inak s tým riadom…. už viackrát som sa stretla s tým, že títo starší ľudia akoby už na to kašľali, či budú piť z čistého pohára alebo nie, aj príbory neboli dobre poumyvané, akoby mastné…nevravím, že všetci, ale min. v 4 domácnostiach som to postrehla. Aj vo WC im “podpis” nevadí. Dúfam, že ja tak isto nedopadnem 🤭

fergiea
24. okt 2023

Tak ja by som bola rada, ze postrazia a môžem si užiť wellness. A doma by som si vsetko aj tak upratala na svoj obraz 😄 ci by bolo upratane alebo nie 👀

ptvw
24. okt 2023

@mamamasama ja by som tomu verila, príklad takej osoby u nej doma: vytiahla príbor zo suflika a ten mastný a ešte dobky zaschnúteho jedla
@evulienkaslx takže úplne ta chápem a bolo by mi tiež do revu 😢 a bud aspon rada ze ti nefajčili vnútri to ešte len potom je... Ked sa ti v kuchyni šmykne na dlážke a na papuci sivý fľak od popola... O smrade ani nevravím

roja01
24. okt 2023

Ja chapem, ze ti vadi neporiadok, urcite si cistotna a velmi sa snazis mat vsetko pekne a ciste. Len ja by som upratovala potichu, bez reptania a hnevania sa, pretoze mne by bolo predovsetkym luto zalovat vlastnemu manzelovi na jeho rodicov. Musi sa citit za rodicov previnilo, neprijemne.
Asi sa ani nevies vcitit do jeho pocitu hanby za rodicov.

mircalla
24. okt 2023

Tak prijemne to nebolo, ale zase hodne vylevu na pol strany? Mat tvoje problemy....

kuratko1803
24. okt 2023

@evulienkaslx ja som sama s muzom nebola uz viac ako 10 rokov.... , napr pre taketo nieco .... neprosim, dakujem ...... stacilo - poriesim inak 🙂

vevapeto
24. okt 2023

Inak ja by som trvala na tom, že u nás doma nie. Aby mi niekto kutral po skriniach😬

zowie
24. okt 2023

@evulienkaslx kolki by brali aj kus bordel, len aby im mal kto postrazit deti, je to na nervy ze musis riadit, ale tak niekto taku moznost nema. A zalezi od veku, ak su uz starsi,no podari sa. Viem, vyzalovala si sa, nabuduce zvazis, co je pre teba prvorade

bluka2
24. okt 2023

Tento problém ma ľahké riešenie, treba vždy objednať upratovačku na posledné hodiny ich pobytu a vy dôjdete do čistého

zoeeoz
24. okt 2023

@sasa1310 tak nabuduce nech ti aj hajzel nechaju osrany a este sa im podakuj :D

dada13288
24. okt 2023

@evulienkaslx jezis si mi pripomenula moje stahovanie do pekneho noveho bytu. Nove hrnce, sporak a cela kuchyna. Prvykrat sme spali v byte a proste este som nevarila, navarila mi mama. Ja som bola v robote a moj manzel este maloval izby. V tom zazvoni svokra stym, ze nam ide navarit a, ze si da aj svokor ked pride k nam sa najest. Wtf uz len pri tejto vete sa mi hlava zastavuje. Ok tak vari paradajkove gule a kasu. Ja ked som prisla domov koniec ... Od paradajkovej stavy som mala cele skrinky, dosku, podlahu, dvere a cisto namalovanu stenu. Nove hrnce od tefal som mala ohorenu .. a k sporaku sa nejdem vyjadrovat, ze vraj jej zacalo kypiet omacka a jemne sa chytil hrniec ... K tomu zastena ohorena. Neprehanam .. jeden den som mala peknu linku jeden. O smrade ani nehovorim. Este sa urazila, ked som jej vynadala. Od vtedy nic u nas neje ank nepije aj 3 hod co sedi u nas. Tak isto ani svokor. Ja ich uz ani neponukam vodou. Manzel este hej ale napoja, pochutiny sa ani nedoktnu.

tweetinka.co
Autor odpoveď zmazal