icon

Extrémne nevychovaná matka

jan1234567
23. aug 2023

Dobrý deň,
rád by som prišiel po radu. Bývam s mojou mamou v tej istej bytovke, len v inom byte, nakoľko som zdedil byt po otcovi a neplánujem sa v blízkej dobe z neho sťahovať a ani ho predávať. Moja mama ma extrémne nevychované črty osobnosti, nevie sa správať ako aj v rodinnej sfére tak aj na verejnosti. Je extrémne dotieravá, kontrolačná a má tendenciu riešiť všetko možné a aj nemožné, o všetkom musí vedieť, myslí si, že ona je tá, čo má vždy pravdu a že celý svet sa musí točiť okolo nej ako si ona zmyslí. V poslednej dobe zvykne normálne aj pozerať sa z okna na mňa keď prichádzam domov a keď vchádzam z druhej strany do bytovky tak sa presunie z balkóna do kuchynského okna a zas ma pozoruje alebo hovorí úplne nejaké sprosté a nepodstatné reči. Keďže pracujem ako programátor vo forme home office, cez deň mi kopu krát klope na dvere (zvonček som si už musel dať preč kvôli nej pretože ma to extrémne vytáčalo keď mi vkuse zvonila) a otravuje ma s nepodstatnými vecami čo mi iba beru čas, energiu a chuť do života. Extrémne ma toto jej chovanie vytáča, je staršia a má 64 rokov, susedia ju tiež moc nemusia pretože nikoho si nevypočuje a skáče do reči a rieši iba svoje "problémy". Rovnako si myslím, že práve pre toto nemá aj kamarátov a kamarátky, pretože nikoho by nebavilo tráviť čas s takýmto človekom. Chybu si avšak nikdy neprizná, chyby vidí vždy ona na druhých a nie na sebe. Mám aj dvoch ďalších bratov ktorí tiež toto chovanie na nej pozorujú a tiež zdieľajú rovnaký názor na to, avšak nezažívajú ho tak často, pretože oni bývaju inde. Rád by som si prišiel po radu, čo s takýmto človekom robiť.

0kristina0
23. aug 2023

Ja by som sa odstahovala, predstav si ze mas priatelku, budete v najlepsom a mamicka zacne vyklopkavat. Ona sa uz nezmeni.

diewcatqoo
23. aug 2023

@deti95060810 vsak mne je to jedno, pre mna za mna volaj si kolko chces. Ak to zucastnenym nevadi, je to vasa vec. Len to nepredostieraj ostatnym ako normalne, obzvlast nie v diskusii, kde sa dieta stazuje na taketo spravanie matky. Lebo norma to nie je.

viestta
23. aug 2023

@deti95060810 vies, ja som viac ako 20 rokov dospela dcera mojej mamy, takze mozem o tom co to povedat. Ja si neviem predstavit, ze by mi mama volala do roboty len aby sa spytala ako sa mam. Ak by cez den zvonil telefon od mamy, tak viem, ze sa nieco stalo. Zavolame si vecer, aj to nie denne alebo si volame ak je nieco dolezite. Ani ked som u nej byvala nevyvolavala mi kedy pridem, nekontrolovala dochadzku. Ja som zavolala, ze nepridem. Nasi rodicia nas nechali zit svoj zivot.

viestta
23. aug 2023

@maranco to mas zbytocne, aj tak bude nevesta ta zla...

akbara77
23. aug 2023

@jan1234567 si si aj odpovedal...neplánujes sa z bytu sťahovať, ani ho predávat.

lilope
23. aug 2023

@jan1234567 už si sa o jej prehnanom záujme a o fakte, že ti to vadí, otvorene porozprával?

jan1234567
autor
23. aug 2023

@lilope Snaha bola 🙂

mooonika1975
23. aug 2023

@stanulienkat mne sa zase zdá čudný chlap, čo si svoju matku pride pozrieť raz za mesiac, a to býva pomaly vedľa, to isté aj matka, dvakrát do roka a aj z týždńovky volá domov raz za týždeň .... to je asi podľa teba ok, tak ho doma naučili, že sa nezaujimajú o seba.

miskakyska
23. aug 2023

... a ja by rada druhú verziu🤪🤪 tú maminu...

Niekedy mi je až ľúto niektorých matiek,ako sa tu o nich svoje deti vyjadrujú,chuderky dostanú náklad aj napriek tomu, že nikto nepozná druhu verziu..

Ja som o tú svoju prišla tento rok a jej telefonáty mi chýbajú...volávam si aj s mužom,aj deťmi a neprídem si ani nenormálna, ani toxická.. skôr mi tu prídete vy komentujúce maximálne toxické a nasraté na celý svet aj za "Jánovu matku"🤪🤪

ahhola
23. aug 2023

Sucitim s tebou. Mam takú kamaratku🤣... Ona je 11 z 14 deti, to jju ospravedlňuje.
Povie napr..... Kam si išla včera autom?
Len do XY nakúpiť.
To si ma nevedela zobrať, potrebujem XY z lekárne.
V sobotu ma lekáreň zavretí...
Však mne by to dala, by som jej zazvonila...🙃
Nasi sa jeduju, co sa s ňou vybavujem.
Ale už som ju eliminovala, lebo jej nebola ani nedeľa posvätná a výzvanala mi celý deň. Vsetecna, zvedavá, klebetna vegeta. Človek sa ulutosti a ona poohovárala. 66.rokov▪️

lilope
23. aug 2023

@jan1234567 tak potom nič s takým človekom neurobíš, aj si ani po rozhovore nevstúpila do svedomia a nesnažila sa pochopiť ta. Jediné, čo ti zostáva, je presťahovať sa.

stanulienkat
23. aug 2023

@mooonika1975 si vypichla dalsi extrem.😅

akiana
23. aug 2023

@jan1234567 Pri takychto prispevkoch sa vzdy pousmejem nad poverou, ze muzi su "racionalne" stvorenia. Takze fakty - matkine spravanie ti vadi a zmena na jej strane zjavne neprichadza do uvahy. Narusa tvoje sukromie a pracovny zivot, ale z bytu po otcovi sa stahovat nechces, aj keby si ho mohol dat do prenajmu a zadovazit si nieco vlastne. Takze co vlastne chces? Polutovat, alebo poradit? Lebo ak ide o to druhe, tak ti asi neostava nic ine, nez odputat sa od bytu po otcovi, alebo cakat, kym bude matka zrela do domova dochodcov.

mooonika1975
23. aug 2023

@stanulienkat ja len aby si si vedela dať do pomeru, kľudne aj extrém, pre niekoho áno, pre niekoho štandard

jan1234567
autor
23. aug 2023

Skúsim to ešte nejako s mamou prediskutovať a uvidíme či sa na niečo dohodneme a či sa to bude dodržiavať. Ak nie, tak neostáva mi určite nič iné ako baliť kufre a ísť inde 🙂 Ako tu čítam je to pravda, neviem si osobne momentálne predstaviť, že by moja budúca žena musela toto zažívať a trpieť, videl som to na bratovej žene a to mi stačilo. Ďakujem za názory a rady.

karolinakr
23. aug 2023

Hrozne sa vyjadrujes o mame, nech si niekto predstavi, že syn by vas takto niekde opisoval..Alebo nenavidiš svoju mamu, alebo ti je ako cudzia, alebo si neempaticky alebo neviem čo.Nema nejake stranky prijemne, na kt.by si sa zameral a snažili by ste sa obojstranne vychadzat? Hrozna predstava, ze di niekoho investuješ čas a energiu 18r a on ta potom považuje za otravny hmyz a ani ti dvere neotvori
No ja som sa snažila vždy byt s mamou kamaratka a napriek jej 100 zlym vlastnostiam vždy ma pobavi a dobre sa zasmejeme .. A toto keby sa ti podarilo, bolo by to fajn..Aj rodičia dokažu byt zlí, ale fakt sa neda nič spravit, aby sa ňu nenazeral s nenavistou? Môže byt z toho riadne smutná..S mojou kamoškou sa syn ani nebavi.A poviem ti taku bolest v jej očiach som tam nevidela, ani keby zažila zemetrasenie..toto velmi ťažko znašala, a pritom vdaka nej je tam, kde je..lebo disciplinou ich vycepovala, aby sa uchytili v živote..
Ja nebudem nikoho prehovarat, uz som tu za vseličo bola označena, normalne ma striaslo pri čitani opisu matky od syna..toto je velmi neprijemné čitat

kepassa
23. aug 2023

Precitaj su to po sebe nahlas. Aby sa raz tak nedopadol Ty a Tvoj syn by sa takto nevyjadroval o Tebe...
Ked budes stary a sam
Nevravim, ze mate mame tolerovat vsetko ale opisujes ju ako strigu, kt.Ta obtazuje aj dychanim. V detstve Ta tyrala, bola toxicka alebo Ti robila traumy?
Trochu to s nou asertivne odkomunikuj aku mas predstavu a slub jej (ale aj dodrz) na oplatku jej venujes v nejakom rozumnom case a intervaloch svoju pozornost. Je to Tvoja mama. Inu mat nebudes

liusa82
23. aug 2023

ja by som svoju maminu nedala za nič na svete.Tiež je na mňa parádne naviazaná ale zase má iba mňa ako jedine decko naši.Do práce mi síce nevolá,pretože tam ozaj nemôžem zdvíhať ked riešim súrne prípady max cez prestávku medzi klientmi.Ale ked volá vtedy vôbec mi to nevadí aj ja jej rada brnknem.Dneska velmi vela ludí má s rodičmi zlé vzťahy potom to tak aj vyzerá.Nevieme čo je medzi autorom a maminou

mmoni89
24. aug 2023

@deti95060810 tak toto určite nieje normálne správanie, s takýmto človekom naozaj nikto nevydrží. Mame takých v rodine, presne takéto povahy a každý uteká od nich ako sa dá. Toto nieje láska

mmoni89
24. aug 2023

@jan1234567 nezmení sa budeš trpieť ty aj tvoja žena raz

damira90
Autor odpoveď zmazal
luccija
24. aug 2023

@deti95060810 nevysvetľuj...su rodiny kde dieťa ide v 15 r na intrak na VŠ a volajú si raz mesačne a vidia sa 3x ročne.Pre každého je norma iná.Ja si s mamou volám aj 3x denne o nepodstatných veciach.Syn býva s vami prečo sa nemôžeš spýtať kedy príde je dosť veľký, aby sa ozval, ak by ho to obťažovalo.Ked sa ožení situácia sa zmení.Aby sa matka musela obhajovat, že volá so synom.Ak by volala s vydatou dcérou je to v poriadku🙂

@jan1234567 povedz mame kedy môže prísť a nebude rušiť kedy nebudeš mať prácu.Asi si typ, že by si aj týždeň za ňou neprišiel.ked Ti to vadí odsťahuj sa.Ano, mama sa nudí, tak čaká kedy prídeš si jej najbližší čo s tým narobis?zober ju na zmrzlinu a venuj chvíľu času.

bykaterina
24. aug 2023

@jan1234567 daj si otázku čo ťa na Tom serie a prečo ťa to serie že sa tak správa... A čo ti to má ukázať že ťa to tak vytáča.
Uvediem príklad: hnevá tá že míňa peniaze na hovadiny, ale bývanie jedenie a lieky má zabezpečené. Prečo ťa to vlastne hnevá? Tak napríklad preto že možno ty sám nemáš finančný vankúš keby sa niečo stálo, Alebo Minas sam na hovadiny ktoré ani nepotrebuješ. Zrkadli ti to vlastné teba

senta_sofia
24. aug 2023

@jan1234567 skusal si jej to niekedy povedat? Ze je to neslusne, nevhodne, netaktne, neprijemne? Bola taka vzdy, ci ostala taka az teraz? Treba si nastavit hranice, aj ked je to tvoja matka.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
damira90
24. aug 2023

ale to nieje o zrkadlení, ak jej nevyhoduje ziadny nazor ludí navokol a on chce iba pokoj tak voči tebe nemá matka hranice. ake by mala mat sukromie mozno atd.. niekedy su to manipulatori a len vy samy sa zneho este citite zle ze vlastne ta matka je dobrá a mame byt vdacní.... ale najlepsie sám clovek cíti co je zle nie od názorov inych tu ta vela nazorov aj spochybní a este ty sa budes cítit pod psa aj plus od mamky. Asi má take frustrujuce spravanie na teba neviem ale snad sa ti polepsí situácia. Prajem ti to.

damira90
24. aug 2023

a možno mas nieco cím ju ty sám krmis a ona to potebuje na tebe aplikovat a neuvedomuje si to.. ale to je sto ludi sto nazorov :/

katkami123
24. aug 2023

Ani mi nehovorte o tychto rodinných telefonátov do prace. Tiež som si tým prešla. Ešte som vždy povedala, som v praci, nič, nezáujem. Začali tam rozoberať také prkotiny, ja som ešte mala open office, čiže v jednej miestnosti so mnou ďalších 17 ľudí a zopar rodinných príslušníkov si myslelo, že nemám nič iné na robote, len ich reči o ničom počúvať. Najlepšie, keď som iba začínala a veta :” povedz nám aké to tam je”… asi som tam mala pred tými 17-timi ľudmi do telefónu všetko opisovať, aj ich. 🙄 Mne príde vrcholne nevychované niekomu pravidelne volať do prace, pokým to nie je extrémne dôležité. Potom som už prestala dvíhať, pretože aj po upozorneniach, nech mi nevolaju, im to bolo ukradnuté. Prípadne som hovor zrušila a odpisala - Ak to je vážne, pošlite sms. Ani raz mi tá sms neprišla, len si chceli pokecať. A končiť zakaždým telefonát - kedy prídeš, no matko Zem… vrchol emocionálneho vydierania.

valerya
24. aug 2023

@jan1234567 Necítim ani štipku lásky syna k matke, čo ho vychovala. Je tak veľa detí, ktoré vyrastajú v decákoch. Na každé Vianoce píšu Ježiškovi, že chcú len mamu. A dostanú Bárbie domy a autíčka. Mamu nie. A niekto mamu má a vôbec ju neľúbi. Smutné.