Kedy po sťahovaní ste prijímali návštevy?

13. nov 2021

Zdravím. Koľko po nasťahovaní ste prijímali návštevy ? 🙂 myslím kedy ste si pozvali rodičov do bytu/domu a súrodencov.. lebo ja by som už aj pozvala rodičov na návštevu, a priateľ si to ešte neželá. Bývame cca mesiac.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
13. nov 2021

Súrodenci mi pomáhali so sťahovaním.

Si si istá že tam nie je nejaký iný dôvod?

zmrzlinka2021
13. nov 2021

hned, aj pocas stahovania 😉
s muzom mame teoriu, ze nas domov je otvoreny pre vsetkych s dobrymi umyslami 🙂 Radi kazdeho privitame, otvorim vineu, spravim kavu a vualaaaaaa 😉

Byt je iba tvoj, alebo ho vlastnis s frajerom spolocne?

sim_simonka
13. nov 2021

Hneď ako som si bola istá že mám byt v stave prijímať návštevy. To znamená, mala som všetko (prerabku, nábytok…) v stave ako ho chcem ukázať. Ale byt je môj, takze partner mi do tohto nemá čo kecat

autor
13. nov 2021

@pribinak no možno to je aj tým, že sa boji že môj otec bude niečo kritizovať, býva občas trošku ušomrany, je to asi vekom, ale samozrejme že by tu neboli každý víkend, a príde mi slušne ich sem raz za čas pozvať, obzvlášť prvý krát ..

@zmrzlinka2021 spoločne, ale on vlastni väčšiu časť ako ja

janeninka
13. nov 2021

A co bude o2 mesiace inak? Cakate na gauc ci stolicky?
Mne ocino pomahal s upevnovanim nabytku do stien, manzelovi rodicia tiez maju nejaku historiu s nasim bytom cize sme sa nevedeli dockat kym bude vsetko dozariadovane a pozveme ich na paradny obed.

simca06022011
13. nov 2021

:D hned boli... vsetci nejak postupne, ja to neberiem nejak "obradne", ze ide navsteva tak treba sa chystat... kto pride pride,staci sa nahlasit vopred trochu.

mamina0078
13. nov 2021

Rodičia mi pomáhali so sťahovaním takže hneď v ten deň boli a potom oficiálne na návšteve keď už sme boli zabývaný asi 3 dni nato

zuzanka.zuzu
13. nov 2021

ideálne nikdy 😂 ja toto navštevovanie ale nemusím v podstate od mala... "z toho vyrastieš" a vidiš, nevyrástla som 😀 ozaj nikdy som tomu nechápala a neviem prísť na chuť. na to sú kaviarne, reštaurácie, zmrzlinárne... nemám problém aby sa u nás prespalo keď napríklad idú na letisko, nemám problém pohostiť keď nám idú pomôcť (to sa nestáva), dokonca by mi nevadilo keby išli okolo a zastavili sa na chvíľku, ale také cielené že "ideme na návštevu a koláčik" a čo ja som cukráreň? 😝
(a veru nejde tu o ten koláčik - to keby mala zase nejaká potrebu si rýpnuť)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
13. nov 2021

@zuzanka.zuzu mne navstevy s rodinou v domacnostiach nevadia. Ale neznasam chodit kamoskam do domov/bytov a obkukanie co maju nove a neznasam kamosky u mna doma. Takze toto som zredukovala na kaviarne a pivarne, tiez rada vypadnem von.

autor
13. nov 2021

@zuzanka.zuzu tak takýto bude aj môj priateľ zrejme 😅😅 .. ale moji rodičia zase do kaviarni a reštaurácií nechodia, takže sa nemáme kde mimo domu stretnúť.. a teraz by ma do reštaurácie ako nezaočkovanu asi ani nepustili 😃 a je to take blbe že ja k nim chodím a oni sem nie

sasa1310
13. nov 2021

divní ste obaja. Aby rodičia museli minimálne mesiac čakať, aby mohli prísť k dcére

0silvia0
13. nov 2021

A aj vieme autorka, preco si to frajer nezela?

abbey1
13. nov 2021

Mne príde čudné, aby sme si s partnerom navzájom povolovali návštevy. A ešte návštevu najbližšej rodiny!

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
13. nov 2021

@sasa1310 tak ani jeho rodičia tu ešte neboli, vlastne nikto okrem nás 😃 tak som nechcela byť taká že si ich prvá zavolám..

@0silvia0 tak on je najradšej keď ma doma kľud, nemá rad návštevy vo všeobecnosti, a môj otec je taký že ku všetkému povie svoj názor, tak asi aj zato

autor
13. nov 2021

@viestta no pre neho je to dobrý dôvod sa často nestretávať 🙂 na jednu stranu to chápem, a na druhu si tiež myslím že by sa mal občas cez to preniesť, vždy mu poviem nech si všetko neberie tak k srdcu, jedným uchom dnu a druhým von, ale zrejme to nedokáže ..

sasa1310
13. nov 2021

fakt nechápem. Zvláštne vzťahy máte. Aj s rodičmi aj medzi sebou (ty a priateľ) Toto je tak spontánna vec, ako keby si mu len oznámila, že ideš pre rožky

zmrzlinka2021
13. nov 2021

autorka, pre mna je zvlastne, ze jeden druhemu zakazuje, aby mohli dojst jeho rodicia, v tomto pripade tvoji.
Ved raz ked si ta priatel vezme, bude to aj jeho rodina, svokrovci.

jana_eyre_2
13. nov 2021

Keďže sme stavali dom, svokrovci prišli pozrieť ešte počas stavby.. jasne že sme si vypočuli aký je ten domček "maluckavy" a to ešte budete mať veľa roboty a bla bla... Veľmi nás to unavenych ako kone "potešilo".. ked sme sa po dvoch rokoch nasťahovali, tak prišli vtedy keď sa tam dalo.existovat, to bolo asi mesiac po nasťahovani.. nemali sme horné poschodie vôbec, nemali sme dvere a na linke boli dočasne dvierka.. všetko bolo v pracovnom mode, ale my sme boli šťastní že bývame.. keďze moja časť rodiny nám dom prakticky postavila, (staviteľ bol môj brat a švagor) tak oni tam boli od začiatku ako doma 😅 ale.prvu oficiálnu návštevu, tzv kolaudáciu sme urobili po tom mesiaci..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tafita
13. nov 2021

@zuzanka.zuzu bozeee, takze nie som jedina,, trafena". 😀 Presne od detstva neznasam navstevy a tiez som z toho nevyrastla. Mna najviac irituje, ked sedia a sedia, idem chystat veceru, sedia, idem kupat deti, sedia, a este mi raz bolo povedane : vsak si rob svoje. No jasne! V cukrarnach, restikach sa zdvihnem a dovidenia.
Nastastie od zaciatku korony nemame vela navstev, predtym to bola hroza, nakolko muz je velmi spolocensky.

janka1011
13. nov 2021

Už počas prerábky a sťahovania chodili

kkovacovak
13. nov 2021

Boli tu hneď keďže sme so všetkými zdieľali naše sťahovanie takže vždy vedeli v akom stave je bývanie. Jak moji rodičia, svokrovci tak aj súrodenci. Niektorí nám aj pomáhali takže sa patrilo ich pohostiť na znak vďaky. Môj otec je tiež taký že zapára a kritizuje všetko čo nie je podľa jeho predstáv ale na to som tu ja aby som mu zhodila hrebienok aby sa manžel necítil blbo. Je to náš byt takže keď má nejakú pripomienku ukážem mu dvere. Už to pochopil. Ty si prostredník medzi nimi a hlavne ste hádam dospelí ľudia takže nechápem tento problém. A hlavne ak ste sa na byte podielali spolu tak si ich pozvi a vybavené.

mima1
13. nov 2021

@tafita ja tiez nemam rada navstevy 😂 a presne z detstva ked furt niekto prisiel a sedeli a sedeli do zblbnutia.
Inak k teme. Ked sme sa nastahovali prva navsteva kamoska s mamou asi po dvoch tyzdnoch. Potom druha kamoska a vsetky kolegyne skoro a vzdy ked moj bol v praci😂😂 kedze tiez lubi navstevy ako ja. Ale toto bolo aspon ze su kamosky a vieme pokecat. Svokrovci chodili aj pocas stavby cize to beriem normal a mojho otca som vzala par krat ked sa mu chcelo. A tedanepytala som sanikdy ci mozu prist.

titla
13. nov 2021

Rodicia a sestra s rodinou nie su pre mma nasvteva. Su rodina. Takze, ked rodicia prisli prvykrat na navstevu a spali v izbe, kde boli nahromadene nevybalene krabice, lebo sme nemali este vsetok nabytok. A nikto to neriesil. Kamaratov sme pozvali na navstevu, ked bol byt uz v "reprezentativnom" stave.
A mamzela informujem, ze pridu moji rodiacia na navstevu. A rovnako to bolo, ked sme este len ako partneri byvali v jeho byte.

kopytko03
13. nov 2021

Och, návštevy v novom byte niesu návštevy novorodenca, neexistuje pravidlo ze treba 6 týždňov počkať 😀 osobne som neriešila, kedy prišli vtedy prišli, boli časy keď sme sedeli na zemi na vankusoch lebo ešte nebol kúpený gauč, pili sme z plastových pohárov a tie časy mali super atmosféru 🙂

ikissedagirl
13. nov 2021

vsetci su kedykolvek vitani. Akurat, ze kazdeho dopredu upozornim na mozne obmedzenia (este nemame gauc iba stolicky, nebude vecera iba kava apod). kto chce, ten pride a bude rad. komu sa nepaci, ani nemusi chodit. 🙂

lujza123
14. nov 2021

Pomáhali mi sťahovať takže hneď. Mňa ani nenapadlo pýtať sa polovičky ci si zela/neželá nejaké navstevy, proste kolaudácia musí byť.
Mate veľmi divný vztah keď sa bojíš rodičom ukázať nové byvanie