icon

Konflikt v rodine kvôli nepozvaniu na svadbu

19. feb 2025

Dobré ránko. Manželova sesternica sa bude vydávať. ( Sem tam sa navštevujeme,oslavy atď a osobne ja, mám s ňou v pohode vzťah, aj vekovo sme si blízke)
Môjho muža brat sa s ich sesternicou nemusí. Čo - to sa poohovárali a už sa nekamarátia. Predtým spolu chodievali po výletoch. Situácia sa medzi nimi zmenila a nemusia sa.
Cez víkend k nám sesternica aj s nastavajúcim prišli a pozvali nás na svadbu. My sme pozvaní a mužov brat nie.
Sesternicu budem volať Zuzka. Zuzka mi hovorila, že z jej strany sú veľká rodina, veľa ľudí a že zavolá len tých,s ktorými sa stretávajú a zo všetkých jej bratrancov a sesterníc, sme pozvaní len my.

Včera: Dorútila sa k nám mužova mama- svokra a začala sa rozčuľovať prečo nepozvali aj jej druhého syna - mužovho brata. A začala mi dávať príklady, čo by urobila ona našom mieste.
Odmietnuť! Odmietnuť! A začala sesternicu osočovať, že si dovolila jeho nepozvať a ani zvyšných bratrancov a nás jediných áno.

Na druhú stranu, veď je to vec sesternice koho si zavolajú na svadbu a nechápem čo my s tým máme a tak isto sa to mojej svokry netýka. To, že tí dvaja sú pohnevaní, veď s nami to nesúvisí,je to ich vec.
A nám začalo peklo. Tlačí sa na nás,aby sme účasť odriekli. Kvôli bratovi.
Ako by ste to vnímali vy ?

felycity
19. feb 2025

nerieš to, pozvali ste každého koho ste chceli, to už je na každom, či prijme alebo nie pozvanie, je to vaša oslava, ked oni budú robiť oslavu tak tiež si pozvú toho koho uznajú za vhodné, pokiaľ s manželom to máte v sebe vysporiadané tak neriešte to

ikka204
19. feb 2025

Možno máš aj ty právo veta na oslavy, kde sa chce zúčastniť ona. Alebo žeby nie... 🤷‍♀️

krasneleto
19. feb 2025

a ten dotknuty syn tiez place, alebo to ma absolutne na haku a na svadbu sa nehrabe? svokre treba aj toto dat ako priklad, ze hasi , co ju nepali, nikto nema problem a hovno v rodine vyraba takymto sposobom ale ze uplne zbytocne. z toho co pises, ani keby pozvani boli , tak kvoli vztahom so zuzkou by neprisli... stale sa pytam, co ta svokra chce riesit?

sidicek
19. feb 2025

Muž jej mal dávno zavolať nech ani nechodi ,ze vy názor nezmenite kvôli jej hysterii.

rybkoava
19. feb 2025

Pevné nervy, muž nech si uprace mamu. A keďže sú jeho rodičia rozvedení, tak počítam že ani svokra tam nebude. Mužova sesternica tiež volala na svadbu len sesternice s ktorými sa navštevuje. A my sme mali krstiny a volali sme tiež, len tú časť rodiny s ktorou sa navštevujeme. Ja ale nemám svokru a moja mama sa do takých veci nestará. Užite si svadbu.

kavasmliekom
19. feb 2025

Išla by som, zabavila sa a nikoho neriešila, je to jej svadba a bude tam mat tých, ktorych ona chce. Aj za cenu, že by sa so mnou nikto nebavil, čo som komu urobila, aby som nemohla mať vlastný názor a vlastne rozhodnutia?? 😄

jesenzima
19. feb 2025

Mňa osobne by vôbec nezaujímalo, čo hovorí svokra. Rozhodnutie by som nechala na mužovi, v prípade, že sa rozhodne sám, bez svokrinho nátlaku ..

autor
19. feb 2025

@rybkoava nie svokra tam nebude,lebo sú rozvedení
S mužom hodím reč, ešte som mu nehovorila, čo som si včera vypočula,boli sme spolu len dnes ráno a nechcela som kaziť rannú atmosféru

autor
19. feb 2025

@krasneleto dotknutý syn ohováral koho pozvali a koho nepozvali. A keď mu svokra pritaká a začne aj ona klebetiť,tak sa v tom názore len utvrdí.
Ešte než nás pozvali,tak môj muž povedal, že jemu je jedno či nás pozvú alebo nie. Ale že rozhodnutie necháva na mne a ja som prijala.
To sú vzťahy to som ešte nezažila

sense
19. feb 2025

Na svadbu by som šla ak by som mala chuť. A to že nepozvali aj druhého brata? A čo zrejme tie vzťahy sú tam iné. A svokre bolo treba oznámiť že ty nerozhodnú ješ o Tom koho mali či nemali pozvať a tým pre teba debata konci. A viac sa k tomu nevraviac, nekomentovat

0kristina0
19. feb 2025

Snad nezvazujes, ze na na tu svadbu nepojdete?

autor
19. feb 2025

@0kristina0 priznám sa, že som zostala zaskočená,nečakala som takéto ohlasy a úprimne ani neviem čo si mám myslieť. Potrebujem to prebrať s mužom

arcanne2
19. feb 2025

My sme tak boli na svadbe pred mesiacom. Pozvali nas s muzom, navstevujeme sa. Muzovych surodencov uz nie, nevideli sa dlho, neudrziavaju kontakt a mali velmi vela ludi, niekde to okresat museli. Nikto s tym problem nemal.

autor
19. feb 2025

A ešte svokra porovnávala s našou svadbou,že prečo to neurobili ako my. My sme napríklad nepozývali maminych a otcových súrodencov,ale volali sme len všetkých - sesternice a bratrancov večer. Čiže to bola ,, mladá svadba,,

kikahub
19. feb 2025

taktiez by som kludne sla a vobec by som to neriesila. jaj, zbytocnosti sa velakrat riesia, potom aj hadky a zbytocne zlo v rodine.

taktotedanie
19. feb 2025

Je to ich vec, ich svadba pozyvaju koho chcu
Dalej by som neriesila

ibrunova
19. feb 2025

Neviem, čo sa svokra do toho stará, možno by ten brat aj tak nešiel a padlo mu vhod, že nebol pozvaný a nemusí to riešiť.. Svokra sa stará do toho, do čoho ju nič nie je. Určite by som teraz neriešila, že by som nešla natruc.

michaela329
19. feb 2025

Svokru ignorovať, na svadbu normálne ísť. Aj bratovi by predsa malo byť blbé ísť jej na svadbu, keď sa nemusia.

tana85
19. feb 2025

sla by som a super by som sa zabavila :D:D kto si nepestuje vztahy, tak nemoze cakat, ze budu fungovat. so svokrou by som sa o tom viac nebavila, nic ju do toho nie je

autor
19. feb 2025

@januska12323 ono by bolo hlúpe aj ten sesternice sa pýtať, veď svokra s ňou nič nemá. Svokry sa to dotklo lebo to je jej synáčik chudáčik a bolo mu tým straaaašne ublížené.
Veď ten synáčik,keď oslavoval 30tku, tiež nepozval túto sesternicu a nikto nič nehovoril

vikt343
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
19. feb 2025

To kde svokra videla, ze sa musi pozvat aj brat sesternicineho muza, ak som tu rodinnu väzbu pochopila spravne. Ved aj tvoj muz je vlastne rodina iba cez teba, inak je to pre nu cudzi clovek. Dufam, ze aj tvoja svokra chcela byt pozvaná. Ved to je nie je uz ani rodina švagor mojej sesternice, ze toto keby som musela volat , tak mam na svadbe 300 ludi. Svokra sa zbláznila.

autor
19. feb 2025

@tana85 tak ešte chvíľu sa to riešiť bude, pretože dnes opäť chce kvôli tomu prísť svokra, nakoľko dnes bude už manžel doma, včera nebol,tak som to schytala ja

tiezjedna
19. feb 2025

@zuzanka.zuzu ty o čom??

@autorka svokru by som úplne ignorovala, jej správanie je primitívne a hlúpe. Ak je s tým manžel v pohode, tak by som išla.

autor
19. feb 2025

@betulinka1 to nie je moja sesternica,ale mužova a aj toho brata. Ja som do toho zainteresovaná úplne od veci

deedol
19. feb 2025

necitam vsetky komentare, ale osobne by som isla aj s rodinou a vnimala by som to tak, ze ma tam nepozvali ani tak z titulu, ze sme rodina, ale ako kamaratov. a na nazory ostatnych by som sa vykaslala.

autor
19. feb 2025

Ešte aby som vám tady nepísala o mesiac, že nakoniec nejdeme lebo muža spracovala mama s ohľadom na chudáka ublíženého brata

komplikovana
19. feb 2025

Na svatbu chodte a patricne si ju uzite. Nech na vas svokra neprenasa svoje mindraky. Muz by ju mal hned stopnut a nenechat ju ani hovorit. Vy ste dospeli a svojpravni. Ze ma svagor problem so Zuzkou, nie je vasa vec.

januska12323
19. feb 2025

Zavolaj mužovi do roboty aby si predbehla svokru a zistila jeho názor. Musíte byť jednotní.

stanulienkat
19. feb 2025

Na svadbu chodte a uzite si. Dnes, kym pride k vam svokra, chod 10 min predtym na nakup a prid az ked bude prec.