icon

Manžel mi dal facku pred jeho rodičmi a s dieťaťom na rukách

zwonec
27. dec 2013

Prosim mamicky manzelky poradte...
Pri rodinnej hadke koli tomu ze muz vysedava pocas sviatkou v krcme a mame rocneho synceka ma moj muz udrel pred svokrovcami ,nase dieta som drzala na rukach. Povedala som len svoj nazor...a facka letela jak strela. Citim sa total ponizena,svokrovci nijako nezasiahli ze to je nas problem. Mojich rodicov mam daleko.
Pred svadbou ma vytahal za vlasy a silno stiskol sanku vraj to nieje bitka.
Takyto zivot ma teda absolutne nebavi trapim sa a psychicky to prestavam zvadat...ale je tu krasne dietatko a ja neviem co dalej...☹(((

doory
28. dec 2013

Odísť!! a hneď!!! nech si tu kto chce, čo chce hovorí.. zober dieťatko a utekaj..lebo nepotrvá dlho a schytá to aj ono "omylom" ked ho budeš mat na rukách.. nečakaj na to ako moja mama a odíď skôr. Nikdy nieje nič také zlé aby to nebolo ešte horšie. Ver,že všade ťa príjmu,aj rodicia aj kamarati,ked ti niekto takto ubližuje. Držím palce! Ešte jedna rada: ak ťa udrie,alebo udrel a ostala stopa:modrina, odrenina, čokoľvek..musíš ísť k lekárovi aby si mala papier. To je tvoj jediný dôkaz násilia pred súdmi. Ver, ešte budeš vďačná,že ho máš a tvoj muž sa bude hneď správať inak! len to neznamená,že máš potom s ním ostať.. len máš dôkaz na súd.. v prípade ked sa budete dohadovať o starstlivosti o dieťa..lebo svokrovci budú jednoznačne tvrdiť,že ti nič neurobil a je ukážkový manžel.. apsoň podla toho,čo si napísala je to jasné... Tak hlavu hore a buď silná !!!

denka88
28. dec 2013

@juliana77 podla mna to nieje tak ze od svokrovcov aby to vyriesili za nu!!!! z vlastnej skusenosti viem ze ci som s byvalym jednala pekne alebo sa to snazila vydiskutovat a zvysila som aj hlas tak mu bolo jedno co hovorim a ked som uz nevedela co a ako tak som myslela ze ked jeho rodicia tak prosia aby som ho presvedcila ist sa liecit tak ze snad sa postavia na moju stranu... Neslo o to ze by som problemy nechcela riesit v sukromi medzi nami dvoma islo o to ze on ma mal na haku co hovorim co citim.... a ja si nemyslim ze zakladatelka tohoto prispevku chcela aby to za nu vyresili, skor si myslim ze jej to tak prislo luto ze mu to pred nimi proste vytkla a on jej dal facku.... moj bavaly tiez minule vianoce preferoval susedovu flasku vodky na silvestra ako by mal byt so mnou a s nasim dvojtyzdnovym syncekom... pretoze my sme flasu vodky nemali :( :( tak teraz sa moze s nim aj uchlastat....

juliana77
28. dec 2013

@mamavera Ak sa jej snaží niekto pomôcť radami odísť, tak nech jej aj poradí kam, trochu prispeje finančne, poskytne ubytovanie a pod. Ja osobne nepovažujem za pomoc, ak budem niekomu riadiť ako má rozmýšľať. A správne si napísala, že chyby robíme všetci a urobil ju aj jej manžel, už ked máme byť kritické. Neschvalujem čo urobil, ale manželské problémy by sa mali riešiť medzi manželmi a nie v rámci rodinnej diskusie.

luba28
28. dec 2013

@zwonec neverim,ze ta rodicia vychovali nato,aby ta nejaky chlap bil,....nedaj sa,....a to ze jeho rodicia nezasiahli,je veeelmi ubohe,......

kofoluska
28. dec 2013

@zwonec Pred svadbou ta vytahal za vlasy a stihol silno sanku a TY SI SA ZA NEHO VYDALA?????????? To mi rozum stoji, prepac. A ze svokrovci nezasiahli sa necudujem, zrejme to u nich takto chodilo a chodi bezne. Moja pekna, len ty ber nohy na plecia a utekaj od takeho magora. Nespravil to prvy raz, ze na teba vztiahol ruku. Spravi to znova. A nemal zabranu ani pred malym dietatom!!!!!!! Prec, prec, prec.

angelicek99
28. dec 2013

Ahoj, chod preč...zatvor túto kapitolu života... Násilie sa bude stupnovat a podľa všetkého jeho rodičia sú si vedomí, čo za odrona vychovali, ale hanbia sa za to a nikdy to nepriznaju a napokon ty budeš vinna... Viem,že je to ťažké a veľké rozhodnutie... Ale máš rodičov, a to je tvoja sila... Mne sa to stalo tiež... Násilie sa stupňovalo... Najskôr zazeranie...potom nadávky, ktoré sa stupňovali...až nakoniec keď sa dcérka narodila, zrejme nadobudol pocit, že už ho zo svojho bytu nevyhodim, lebo ho potrebujem... Začali mi končiť päste pri oku počas kojenia mesačného bábätka, vždy zastal tesne pred okom, ale dokedy? Raz mi skončila vidlicka na celé, tiež som kojila už dvojmesacne babo a jeho rodičia boli vo vedľajšej miestnosti... Matka iba sklonila hlavu a ticho zúrila,že som si dovolila, rozprávať sa o jej násilnom synovi. Jeho otcim mi vtedy prvý krát povedal pravdu o tom, čo vychovali a priznal, že nie som jediná, kto pocítil jeho násilie... Dovtedy mi všetko zatajovali. Za všetko môže jeho matka. Nikdy mu nedala pocítiť materinsku lásku, ako malé dieťa ho odložila ku starkej, lebo mala noveho chlapa a nové dieťa a on im tam zavadzal... Zobrala si ho až keď mal 6 rokov ale lásku mu nikdy nedala. A tak z neho vyrástol psychopat. Svoju nenávisť voči matke preniesol na cudzie ženy, lebo pred materou ma rešpekt. Ja som týždeň po návšteve jeho rodičov, keď ma napadol tak, že sa ma už aj dotkol, zavolala 158 a podala som trestné oznamenie. Bolo to ťažké rozhodnutie. Ale dnes ho neľutujem. Na rozdiel od teba som ostala sama s dcérkou, lebo ja rodičov uz nemám. Máme to ťažké, som úplne sama na všetko, ale už nás nikto neohrozuje a máme svoj pokoj a dcérka ma šťastné detstvo. Odíď od neho čím skôr, máš rodičov a to neskutočne veľa. Nájdi v sebe tú silu a necakaj na niečo horšie.

mamavera
28. dec 2013

@juliana77 súhlasím, že manželské problémy by sa mali riešiť medzi manželmi, ale čo ak sa ich zakladateľka témy snaží riešiť už dlho a jej manžel ich vždy zmetie zo stola? S takým veľa neporiešiš. Viac krát som tu písala, že by som bola šťastná, keby pred rokmi, keď som ja zvažovala rozvod, bolo toto fórum, alebo podobné, kde by som sa mohla vyžalovať, kde by mi baby napísali svoj názor, kde by som svoje problémy videla z iného uhla pohľadu. Nepotrebovala som radu kam odísť, to som si musela vyriešiť sama, ani som nepotrebovala finančnú pomoc, aj keď som peniaze neprehadzovala vidlami. Potrebovala som sa vyžalovať a prečítať si, že robím dobre.

jozef7886
28. dec 2013

tak sa zober a prec od takeho debila

juliana77
28. dec 2013

@mamavera všeobecne: ak muž otlka ženu v rámci treningu tri krát denne, nie je čo riešiť, ak to bol skrat, ktorý on ľutuje, tak si to treba vydiskutovať, aby si bol on vedomý ultimáta z jej strany a aby to bolo pre oboch ponaučením, že všetko zlé je aj na niečo dobré a poučili sa z toho obaja. Ak mu to je jedno, treba sa chopiť rozumu a veci riešiť a nie je čo ľutovať. Ak poviem mužovi, drahý včera ti to číslo moc nevyšlo, tak sa asi pousmeje a je to medzi nami, ak mu túto vetu poviem pred kamarátom, myslíš, že reakcia bude taká istá?? Tod pointa. Upevnovanie vzťahu je aj o riešení problémov a ja osobne by som riešila jeden problém, ak je riešitelný ako riešiť bývanie, rozvod, výživné, striedavku a obavu čo deje s mojím dieťaťom dva týždne je je u môjho ex. Opakujem ak to je riešitelné!!!!!!!!

jonas17
28. dec 2013

@juliana77 hej, máš pravdu, nemala si ho brať, mala to riešiť skôr...ale neverím, že teraz potrebuje počúvať, aká bola trúba, hoci bola...teraz potrebuje asi počuť, že odísť je dobrý nápad...že začala rozmýšľať týmto smerom, kým jej nevybil štyri zuby a z dieťaťa nie je neurotik, radšej neskôr, ako nikdy...

mamavera
28. dec 2013

@juliana77 tak sorry, ale ja by som partnerovi nikdy nepovedala ani medzi štyrmi očami - drahý, včera ti to číslo moc nevyšlo, aj keď chápem, že si to tu dala ako príklad. A že tá facka nebol u manžela zakladateľky témy skrat, ale ďalší posun v domácom násilí je hádam jasné každému.

juliana77
28. dec 2013

@mamavera Prepáč ale to ozaj chápeš všetko nejak divne, čo riešiši môj príklad, dám desať iných. Možno niektoré vzťahy fungujú tak, že si hovoria aj titul pred menom.

miku1
28. dec 2013

@zwonec Už to ako ťa napadol pred svadbou, ti mala otvoriť oči .... Tvoje dieťa potrebuje hlavne harmonickú a milujúcu rodinu, a to vy asi už nie ste. Takže čo urobíš, je len na tebe, no dúfam, že nebudeš čakať dovtedy, kým fyzicky napadne aj vášho drobca.

namarie
28. dec 2013

Zbaľ caky paky a utekaj.... Kým nedopadneš ako sestra čo žila s mužom a tromi deťmi a mužovou frajerkou v jednom byte a keď sa dovolila ozvať dostala nakladačku, z balkóna (z 1. poschodia) ju vyšmaril, a mnoho ďalších incidentov až kým neušla....

charaka
28. dec 2013

Utekaj, ak nechces znicit zivot nielen sebe, ale hlavne malemu. Budete trpiet cely zivot a ver, ze maleho to moze neskutocne poznacit. Nedaj sa obmakcit, takyto chlap sa NIKDY nezmeni. U nas neboli bitky, ale neustale hadky rodicov + alkohol a nic som si nezelala viac ako rozvod rodicov a to som mala sotva mozno 10 rokov... no hrozny zivot...

juliana77
28. dec 2013

@jonas17 Ja sa len čudujem, že nikto zakladateľke ešte neporadil vychytenú radu, navštíviť manželskú poradnu, čo ak by to zabralo, a dotyčný by pochopil a uvedomil si, že i napriek tomu, že tento vzor riešenia problémov možno videl doma, a preto aj svokrovci nereagovali, sa v normálnom manželstve neprezentuje.

janinah
28. dec 2013

nechápem ,to raz chceš byť v tv správach,že ťa muž dobil? nijaké týranie sa nezačína hneď vraždou,začne sa prvou fackou a ak je tam aj alkohol,tak niet nad čím váhať 😒 a že nemáš peniaze a nemáš kam ísť? no,rodičov hádam máš alebo kamarátku,sesternicu,niekoho,kto ťa nenechá na ulici....ale aby to nebolo nejaké zbrklé z tvojej strany,tak radím ísť do manž. poradne/sama,jeho tam nedotiahneš,on zrejme nijaký problem nevidí/

janinah
28. dec 2013

@juliana77 zázraky sa síce dejú,ale kto raz udrie a ani vlastní rodičia ho nezastavia,tak tam je nádej mizivá.že to nezopakuje.....a ak dotzčný považuje za normálne byť cez sviatky v krčme a nie s rodinou,tak povedzme si priamo,aký tam už charakter 😒

denae
28. dec 2013

@zwonec Pred svadbou ma vytahal za vlasy a silno stiskol sanku vraj to nieje bitka. ☹ milý zvonec, ja len toľko, že si asi veľmi dobre vedela, koho si berieš a čo ťa čaká...tak sa ja osobne divím, čo vlastne očakávaš od tejto diskusie. Ak chceš od neho odísť a očakávaš od nás odobrenie...máš ho mať. Ale ak nemáš v úmysle nijako situáciu riešiť a naďalej (kvôli dieťaťu) zostať s ním a čakáš len, čo ti kto napíše...tak trp...iné ti ja poradiť neviem. Ale spolu s tebou bude trpieť aj tvoje dieťa, na to nezabúdaj.

juliana77
28. dec 2013

@janinah písala som, že možno to videl doma, a možno ešte nedozrel na to aby to pochopil, že to nie je normálne riešenie problému. písala som, že možno je náprava, možno. A k tomu charakteru, a čo je za charakter muž, ktorý sa len na ženu usmieva, na sviatky pekne sedí doma a po sviatkoch rýchlo uteká aj s darčekom k milenke, s ktorou to ťahajú už niaky rok. V takomto prípade to zrejme nie je skrat, ale niečo účelovo plánované a neviem či by tu pomohla manželská poradna.

afrika
28. dec 2013

@ninuska8 to snáď nemyslíš vážne, že ti občas ruka uletí??? ako to riešiš? preboha to čo sú za vzťahy?? mne sa už niekedy rozum zastavuje 😔 😔 😔 😔 😔 😔

mima4
28. dec 2013

@kacena4

suhlasim s tebou!
V zlom neznamena trpiet alkoholika, hulvata, nasilnika, ignoranta... V zlom znamena, ked sa nedari, ked napr. manzel je bez prace, ked je tazko chory, ked sa z neho stane invalid, ked ma rozlicne zdravotne problemy, blbe obdobia, ale NIEEE ked ublizuje vedome zene, ked ju nema rad, ked ju bije, nadava jej, ponizuje ju...

Poznam zeny, ktore rozhodli sa zotrvavat v takychto zvazkoch, pravdaze, pokial chlap nema zaujem zmenit tieto veci vo svojom zivote, čo 98 % hulvatov nema,... tak sice tieto zeny umelo udrzuju rodinu, ale maju smutne oci, krvacajuce srdcia a len prezivaju 😔 😔 Navonok su celista rodina, ale vo vnutri je to bez lasky. Vztah je totiz o dvoch ludi vzdy, a clovek, ktory toto spravi zene, co on spravil autorke tejto teme, malokedy mu to dojde, pre neho je agresivita a ponizovanie prirodzene riesenie problemov.

Nevivim dovod, prečo stratit najkrajsie roky svojho zivota, a prezit ho s niekym, komu som menej ako hovno... Pre mna totiz "v zlom" neznamena, ze niekto vedome ublizuje mne, ponizuje ma, ublizuje tym aj detom... toto som ja pred Bohom neslubovala!

Nie je vacsia bolest pre dieta, ked vidi trpiet matku, ked vidi, ako jej matka psychicky aj fyzicky chradne...

mima4
28. dec 2013

@kacena4

oprava!!

Práveže s tebou nesúhlasím, s tým čo si písala. 🙂

zuzkaanicka
28. dec 2013

@mima4 tak som Tvoj prvy prispevok citala a nechapala, ale ako vidim, islo o preklep 😉 ... uplne s Tebou suhlasim 😉

mima4
28. dec 2013

@zuzkaanicka to vies..tuto noc buvala cca 12 hodin 😉 tak som az prespataaaa 😀

zuzkaanicka
28. dec 2013

@mima4 ja som extremne nevyspata, tak preto som si ten Tvoj prispevok citala a citala, nechapala a nechapala 😅

janulap
28. dec 2013

@ninuska8 a to je podla teba normalne,ze otlkas manzela?Sama pises,ze manzelstvo nie je zaujmovy kruzok a ty mas v nom kruzok boxu.Ak sa jeden z manzelov nevie pri hadke alebo vymene nezorov ovladat a nevie odist do izby,kde by vychladol a zacne psychicky alebo fyzicky utocit,mal by zacat rozmyslat nad odbornou pomocou.Takyto priklad totiz posuva svojim detom,ako nieco co je normalne a tolerovane.Mas velku sancu ,ze buduca nevesta alebo zat sa ti podakuju za vychovu svojej polovicky.Normalne niektore prispevky tu...ako sen,nechapem!!!
@zvonec ak mas kam ist,chod!Ber veci,maleho a chod.Rodicia ta prijmu,ved ta nevychovali pre to,aby ta nejaky chudak otlkal.Ked to jeho rodicia beru na lahku vahu,je im jedno,ako sa ich syn sprava a asi aj u nich sa takto riesia konflikty-tak tam ta nedrzi nic.Ci cakas,kym nezdvihne ruku aj na maleho?

macamac
28. dec 2013

@mima4 ty si sľubovala pred Bohom?
si katolíčka?

janulap
28. dec 2013

@kacena4 urcite neodchadzaj od muza.....to je rada....a co ma cakat,kym sa to nevystupnuje?Kym neublizi aj synovi?nepozeras spravy?Kolko zien je tyranych a kolko krat sa uz stalo,ze este nedospele dieta muselo zakrocit proti otcovi,aby otec nezabil mamu?To maju mat toto tie deti cele detstvo na ociach?Vyrastat v nasili?
Ak sa jej manzel bude chciet zmenit koli jej a synovi,zmeni sa...aj ked bude ona prec...ak jej na nich dvoch zalezi.
Koli komu su potom krizove centra a azylaky pre matky s detmi v nudzi?Ci tie nech zavru a vsetky tie ubite,utrapene zeny nech sa vratia domov k despotom a nech trpezlivo cakaju,kedy a ci sa ich manzelia zlepsia?Prosim ta...

libka1
28. dec 2013

@kacena4 citam tvoj prispevok zlava sprava uz asi piaty krat, aby som ho dobre pochopila, ale neviem, podla mna zdruzenie pre tyrane zeny ju podporovat v tom aby ostala s manzelom ktory ju udrel (nebola to prva forma nasilia) nebude. mozno sa mylim, nemam osobnu skusenost
podla mna v dobrom a zlom ma urcite hranice ktore uz nesiahaju za hranicu kde zacina nasilie 😅