icon

Manžel pracuje z domu a nemá čas umývať riad

12. apr 2022

manzel pracuje z domu (home office), ja musim ist do prace, vstavam o 4:30 a maleho vyzdvihnem zo skolky a domov sa vraciame o 16:00. moj muz piekol kolač... a kopec riadu necha v dreze (každy deň, a nič nerobi) ... ked mu poviem preco to tam nechal? On povie: vraj že pracuje a nema cas umyvat riad, a zacal hadat so mnou a ze normalny clovek tomu rozumie a ja nie som normalna. Neviem fakt nie som normalna

lujza123
13. apr 2022

U nás je pravidlo ze kto pečie, vari si po sebe sprace riady do umývačky a uprace kuchyňu a je jedno ci dieťa ci dospelý.
Ani by som sa toho nedotkla, nechápem ženy co píšu ze by ich s radosťou umyly za ten kolac. U nás varím na 90% ja, roky som pracovala v zahraničí ako kuchárka takže varím rýchlo, dobre a použijem na to tak pol hrnca ktorý hneď oplachnem. Narozdiel od ostatných u nás, keď obcas peču ci varia to je ako v televíznej show milión mysticiek, nádob, hrncov navytahovanych, muka pomaly až na strope, kúsky nakrájanej zeleniny až v obývačke, ryža zasadne prihorena.... Akože ja ich nechám, ved nech si experimentujú ale upratovať to nebudem.
Podľa mna vedieť varit znamená aj vedieť sa správať v kuchyni, rozmýšľať ci to cesto vymiešam v 1 mise namiesto 10 tich,to k tomu patrí.

Ako fakt by mi ten koláč ani nechutil keby ho mam jest v špinavej kuchyni...

Druha vec je možno spôsob komunikácie, keď prídeš namrzena z prace a hneď od dverí krik ze co to ma znamenať v tej kuchyni tak sa zrejme ofucal a hneď sa staval do protiútoku. Asi treba ísť na neho pokojnejšie ale trvať si na svojom. Ja by som tam tie plechy nehala ale keby tam strašia ešte v noci dám mu ich pekne k počítaču

tana85
13. apr 2022

presne som si myslela….toto sem pises lebo to uz trva dlhsie a je to proste unavne. je rozdiel ked nechas ty riady lebo je vysoka pravdeposobnost, ze to pocka len na teba, a rozdiel ked necha muz lebo caka, ze to po nom umyjes ty. bohuzial, u nas doma je to podobne. obaja HO, ale ja popri tom stiham aj navarit, aj pradlo, a vela casu aj okolo deti, co su doma vkuse soplave. a musim stihat. on okolo obeda zide z pracovne a ze co je na obed. ak poviem, nech si urobi, ja som si buchala len salat, tak sa ho to dotkne, ze na neho som nemyslela…tvojej reakcii uuuuplne rozumiem, co sa tu ideme pokakat, ze upiekol kolac

stanulienkat
13. apr 2022

Preboha. Vstavas skoro do prace, staras sa o dieta, vyzdvihujes ho, varis,peries,zehlis,upratujes a mlady pan nemoze, lebo ma HO?? Ale by som mu dala. Pekne rozdel domace prace. Ved aj ty chodis do roboty a nevyhovaras sa. Tu ti asi zeny moc neporadia, ved vidis-ony su stastne, ze ho vobec maju doma aj ked rukou doma nepohne. Bohuzial na Slovensko este nedorazilo, ze zena nie je sluha a muz sa ma tiez podielat na domacich pracach.

danielinaa
13. apr 2022

Autorka, je pravda, ze mohol by umyt, ale da sa to aj vydiskutovat normalne. Lebo ak prides z prace a len vrestis po nom, je len otazka casu kedy ta opusti. Predsa len komu sa chce zit pod neustalymi vycitkami? Toto malokto dlhodobo da.

0silvia0
13. apr 2022

nie, nemáš byť vďačná kvôli koláču a upratovať po ňom. Normálne mu vysvetli, že vstávaš veľmi skoro, tiež pracuješ a si unavená a ani sa ti domov nechce ísť pri predstave zakydanej bordelovej kuchyne. Či skúsi pochopiť aj on teba a či predsa len nemôže stráviť 3 minuty nahádzaním riadov do umývačky. Tiež máš predstavu, že prídeš domov a uvaríš si v čistej kuchyni kávu. A tie reči o normálnosti a nenormálnosti sú fakt čudné.

siska53
13. apr 2022

Ako pisu - kupte si umyvacku. Dalsia vec - aj ja ked robim z domu, nemam cas sa venovat domacnosti, lebo robim. Cize ja by som ani ten kolac neupiekla. Max pustim pracku a susicku. Vsetko ostatnr riesim po pracovnej dobe. Cize aj on ked uz mal umyt riad, ale az po praci.
P. S. Otec uz je dochodca, zvykne varievat, mama sa ale stale rozculuje, ze necha bordel , spinavy sporak a tak. To iste aj moj muz, ako som bola chora, no v kuchyni jedna katastrofa. Aj ked sa snazil, ale..aj tak..

kittykat22
13. apr 2022

nie ze nema cas - nechce sa mu. Povedz, nech zaplati upratovacku 1x do tyzdna. Tebe sa vo vseobecnosti ulavi od upratovania a potom ta nebude vytacat umyt nieco vecer. A z osobnej skusenosti viem, ze muzom je trapne nechavat bordel ked pride upratovacka aby zle nevypadali. Tak sa aj trosku snazia.

basska_b
13. apr 2022

Moj muz tiez ked robi z domu, tak sa motka cwz obednu pauzu po kuchyni, zje, aj umyvacku nalozi... a potom sa zrazu dvihne ze ma za minutu Skype a z izby vyjde az o 17.00 🤣

evabb35
13. apr 2022

To je úplne normálne, že nemá čas umývať riad. Je normálne, že má chuť niečo upiecť a na umytie riadu mu už čas neostal. Možno keby ste mali umývačku riadu, tak by nestihol ani naložiť špinavý riad do umývačky.

lucky_k
13. apr 2022

Tak ty zacni naoplatku kricat, ze normalny clovek si po sebe umyje, a riad nechaj riadom ....

evabb35
13. apr 2022

Hádam sa nebudete vadiť pre takéto malichernosti. To je úplne normálne, že dostal chuť na nejaký koláč, upiekol si ho a už nestihol upratať kuchyňu.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
13. apr 2022

@siska53
@evabb35 majú umývačku, písala to na prvej strane.

h2
13. apr 2022

Ináč, okrem toho, že by to mnohé s radosťou po ňom poumývali, lebo veď, óóó! on upiekol koláč!!! , ma prekvapujú aj rady, že veď si kúpte umývačku a bude po probléme. No nebude. Lebo bordel v kuchyni bude stále a autorka si pomôže akurát tak v tom, že namiesto umývania to bude musieť "len" nahádzať do umývačky. A potom možno už "len" umyť celú kuchyňu: linku, sporák, rúru, dlážku... Lebo neverím, že keď on piekol a v celej kuchyni je z toho bordel, že to začína a končí pri riade.

lucky_k
13. apr 2022

@evabb35 mozno su to malickosti ale ona vstava 4,30 a domov pride o 16tej unavena urcite a ma upratat kuchynu, pricom on je cely den doma....mna by to tiez nastvalo sa priznam

evabb35
13. apr 2022

@lucky_k Asi nevidela našu kuchyňu v období, keď sa deti učili z domu a kto mohol pracoval z domu. To sme sa mali vadiť kvôli tomu? Vadiť kvôli tomu, že niekto dostal chuť na iné jedlo, než na to, ktoré bolo navarené a pripravil si ho a nestihol upratať kuchyňu po sebe? Sú aj horšie veci ako neporiadok v kuchyni.

jaroe
13. apr 2022

Čo ti poviem, homeoffice u muža je niečo úplne iné ako u ženy. Ja by som počas mikroprestavok v práci (ktoré si ľudia robia aj normálne v kancli pri prehodeni pár slov s kolegami napr.)navarila, oprala, vyvešala...a muž radšej pozerá na kanvicu, kým mu zovrie voda alebo čumi do blba😁.

lucky_k
13. apr 2022

@evabb35 jasne, chapem a viem ako to myslis, vsade to takto ako pises bolo, ale predpokladam, ze toto je u nich bezne a proste autorka toho ma uz dost .... najviac ma zarazilo ako po nej krici, ze nieje normalna ked to nevie pochopit ale nech sa panko nehneva, ked ona o 16tej pride autorka domov a tam cel9denny neporiadok🤔, ....tak snad za cely den ma cas si po sebe upratat kuchynu a hlavne ked piekol kolac, mal urcite cas🙂

evabb35
13. apr 2022

@lucky_k Neviem si ani predstaviť, že by som po príchode domov o 16 h unavená riešila s rodinnými príslušníkmi nejaký neporiadok v kuchyni a také tie blbosti, že kto a prečo varil a piekol v nej počas mojej neprítomnosti a neupratal po sebe. To už by sa so mnou naozaj nikto po celý večer nebavil a možno ešte aj na druhý deň.

tyaja5
13. apr 2022

to je paradny argument, na kolac cas mal a na riad uz nie? lenivec, treba asi umyvacku aby ste mali po hadkach zbytocnych.

evabb35
13. apr 2022

Keď som uvidela neporiadok v kuchyni, tak som si s úľavou vydýchla, lebo to znamenalo, že počas dňa aj jedli, že si našli čas aj na teplé jedlo. Horšie bolo, keď som prišla okolo 17 h a zistila som, že sa ešte ani poriadne nejedli.

kvetinka75
13. apr 2022

pozri, neviem čo od nás čakáš. Keď nevieš donútiť muža upratať si po sebe, myslíš že niektorá z nás príde k vám a povie mu čo má robiť? Buď to hodíš do umývačky alebo to necháš tak, nech je to tam , kým to neumyje.

janickacrazy
13. apr 2022

moj muž nevarí a nepečie, takže keby upiekol koláč, tak by som sa asi zdesila, že mám milenku a ide si ma koláčom uplatiť. No nahádzať riady do umývačky trvá tak 2 minúty, takže mne by to fakt nevadilo, hlavne, že ich nemusím umývať. U nás hádže veci do umývačky hocikto, nejako to neprežívame.

lopka1313
13. apr 2022

U nas to nejak neprezivamr. Ja chodim realne do prace rano, priatel robi HO poobede. Mame mycku a nic neumyvame rucne, ale vacsinou je problem, ze ju treba aj vybrat (takze vacsinou je v nej cisty riad). Popravde, mycku zapinam povacsine ja poobede alebo vecer, ale uz ju nevyberam. Ostava do dalsieho dna. Ked pridem z prace, bud je vybrana alebo nie je. A ked nie je, tak su samozrejme na linke aj riady od vecera a z toho dna, ktore sa pouzili... Obcas priatel navari, vacsinou nie. Obcas povysava, ale zase, nemame deti a preto nemusime vysavat denne. Ja tiez robim len to, co chcem a na co mam chut. A viem, ze on pocas prace nestiha nic. A popravde, ani ja nie. Dokonca aj vlastne riady z roboty si nosim domov (dozu len zavriem a pribor dam do tasky) a umyvaju sa az doma v mycke. A obcas nestiha ani pred nou, ale zas, ani ja nie som kazde poobede stroj. Obcas riady u nas ostanu aj dva dni. Ak urobil kolac, je to super. Ale riady na neho kludne nechaj, ked na Teba nakrical (inak to nehrot, cez pracu sa obcas fakt neda nic a mozno spravil kolac, lebo mal chvilku cas a potom uz fakt nemohol). Len ich zhrn niekde na kopu, nech Ti nezavadzaju... Pockaju si ho do zajtra, kludne aj do pozajtra, mna by to zas nesralo. Moj by sa tiez mohol stvat na mna, ze ja mu vecerne nechavam na rano (casto aj hrnce z varenia) a nestve sa, bud ich hodi do mycky, alebo nehodi, no reci pri tom nema ziadne.
Nechod domov jak furia, normalne mu kludne neumyte riady nechavaj neumyte a radsej sa k nemu pritul a pripomen mu, ze nespratal riady v case, ked uz je po praci.

mimka1402
13. apr 2022

@h2 Je smutné ako majú niektoré nízke "štandardy". Môj varí, pečie častokrát lepšie ako ja a nikdy mi nenecháva riad. Max keď si ideme oddýchnuť tak ostanu taniere po nás, ale ved väčšina veci sa dá umyť počas pečenia či varenia. Čo nepotrebujem, umyjem a potom by sa nemuselo to tu riešiť...

janickacrazy
13. apr 2022

@mimka1402 majú umývačku, takže stačí to tam len dať

mimka1402
13. apr 2022

@janickacrazy Ešte horšie pre neho, že tam to nedal počas toho keď tam robil koláč. Očividne to majú nerovnomerne rozdelene, ona je tiež človek a unavená ak on na ňu neberie ohľad tak jej vadí aj takáto vec... Lebo tie 2min mohla sa najesť ci sedieť na gauči 🙂 Netreba preháňať a robiť z toho, že chlap niečo robí v kuchyni ako dôvod aby ho velebila... Ak to robí často tak ju chápem, že jej to už vadí.

luccija
13. apr 2022

Ak by upiekol môj muž upiekol koláč bola by som tak šokovaná, že aj zabudla nadávať za riad🙂
Nech ho umyje neskôr veď nepracuje 24 h

janickacrazy
13. apr 2022

@mimka1402 tak jasné, ale netreba z toho robiť vedu, ale v kľude si to prediskutovať

0kristina0
13. apr 2022

Muz bol na HO takmer rok a dokazal aj navarit aj umyt riad, ked sa chce tak sa da.