icon

Muž je vo výkone trestu

julia260292
21. aug 2023

Ahojte zienky prosím vás, ako ste zvládali tie čo ste sa v tejto situácii ocitli buď finančne slebo psychicky situáciu že ste mali polovičku vo výkone trestu? Napíšem vám v skratke príbeh.
V novembri sme sa brali. Išli sme domov cestou môj svokor dostal epileptický záchvat ( svokor bol šofér ) tak zastali a začali sme konať lenže svokor keď poviete nemocnica koniec tak sme ho išli zaviesť domov tak manžel si povedal však je to pár metrov domov odveziem ho ja ( bez vodičského preukazu, bol vodicky odobratí zaco bol aj už trestaní. ) v tom videli policajti vyzdobené auto samozrejme pred domov akurát sme zastali. Manžel by si za volant nesadol keďže už nemal vodicky preukaz. No bohužiaľ policajti nebrali ohľad na zdravotný stav môjho svokra a riešili si to po svojom. Hneď nato asi týždeň boli svokrovi zobratí vodicky preukaz kvôli týmto zdravotným problémom. Po par mesiacoch prišiel papier že dostal rok bezpodmienečne do výkonu trestu. Lenže sme sa odvolali lebo sa nám to zdalo veľa a pre niečo čo sme brali ako “krajný prípad “ však neboli ani svedkovia ani svokor vypočutí.samozrejme počas toho som zistila že som tehotná. ( manžel do teraz nemohol mať deti bol neplodny ) všetko sa mi prevrátilo hore nohami všetko plány preč aj všetko čo som si “budovala” či prácu alebo kurz opatrivatelsky atd. Manžel bol jediný živiteľ rodiny. ☹ ja som bez peňazí bez príjmu jediný príjem mám 180€ na dieťa plus 60€ čo sa dostáva. Nájom mám vysoký nájom 480€ atd .. písali sme aj caputovej list. Lenže tomu je už mesiac a žiadna odpoved, Ano VIem niesme jediný čo ma problémy atd. Že ma aj one problémy riešiť nie len nás. Ale aspoň keby dala dáke vyjadrenie kedy sa asi vyjadrí alebo niečo ďalší list som ju prosila aby ho zatiaľ domov pustili na náramok ja chápem že nemal sadat za volant sle myslím si určite sa nájde pár ľudí čo by to tak riešilo ale to je jedno. No a riešila som v druhom lište či zatiaľ ho nepustia kým porodim a prvé 3 mesiace aby bol pri mne ja mám mať kludovy rezim dieťa sa mi dalo nízko a bolesti mávam a aspon aby mi bol oporou aj finančnou aj psychickou aspon túto chvíľku som v 6 mesiaci začínam 7dmi. Ja viem že ma neviem koľko na vyjadrenie ale neviete ak ste niekto túto situáciu zažili kedy sa asi ozvala alebo ako sa rozhodla ? Čo si o tom myslíte? Ja som psychicky a fyzicky na dne. ☹ na všetko som sama a nezvladsm to naozaj nie a dupľom nie finančne. Čo som mala odložené peniaze som už poplatila všetko. Bývali výživné ma na saláme a nárok na nič nemám riešila som všeličo možné.
Prosim vas daku prácu neviete cez internet slebo niečo aspon dáke euricko zarobiť aby som niečo mala ? Ďakujem za prečítanie. Pekný dnik prajem ❤️

sense
21. aug 2023

@julia260292 záchranár, vie co. Robiť ale ze nesmie porušiť podmienku nevie? Obzvlášť ak je jediným zivitelim rodiny?
Výživné na deti si riešila? Ak nie od otca deti tak náhradné?

julia260292
autor
21. aug 2023

@mondolina manžel nepije. Ale už bol trestaný za takéto niečo. Obaja sme boli zamestnaný. Nikdy som prídavky na žiadne dieťa nebrala vždy som pomáhala ako som mohla dala som aj posledné či deťom slebo rodine a neriešila som prečo sú v takej situácii videla som že to potrebujú s boli slušný tak som pomohla ako som mohla manžel je záchranár a dobrovoľný hasič. A také komentáre že bomba naozaj.. posledné dieťa čo som mala som chodila do Prace ešte v deň pôrodu! A mňa tu idú osočovať odpadavam .. mala som partnera ktorý ma bil týral bezdôvodne ležala som zo zlomeniny rebrá som mala kadejaké zdravotne problémy a našla som si úžasného chlapa ktoré mi môžu veľa žien závidieť. Stalo sa čo sa stalo .. sle ok to sú vaše názory sle keby ste tam boli chcela vy som vidieť aký by ste boli múdry v danej situácii a tu ste 100 bodovi. Tak ďakujem teda za odpovede ďalej to ani citát nejdem.

julia260292
autor
21. aug 2023

@sense samozrejme že sme vedeli.. 🤦‍♀️ sle tak by som chcela vidieť veľa vás ako by ste. Boli múdry všetci vtedy🤦‍♀️

zuzanockamt
21. aug 2023

@julia260292 A záchranár nemusí mať čistý register trestov?

sense
21. aug 2023

@julia260292 tak vieš veľa z nás je natoľko zodpovedných ze im nebol odobraty vodičský a ani nemajú podmienku. Pretože vodičak to nezoberú len tak keď prekročí rýchlosť o 5 km/h a ani zato ze si ne zapneš pas v aute ci zle zaparkujes

julia260292
autor
21. aug 2023

@sense riešim to momentálne ale to je len fáze riešenia.

adrianka2606
21. aug 2023

Mna na tom celom zaujalo toto - počas toho som zistila že som tehotná. ( manžel do teraz nemohol mať deti bol neplodny ) - znie to celkom zaujimavo 🙂

julia260292
autor
21. aug 2023

@sense povedala som niečo takéto? Nie.

julia260292
autor
21. aug 2023

@adrianka2606 Ano, manžel nemohol mať deti.

3009
21. aug 2023

@julia260292 nemohol mať deti a ty si s kým zasa otehotnela?

zuzanockamt
21. aug 2023

@adrianka2606 Mňa tiež v tých jej príspevkoch zaujalo viacero vecí.
Až neuveriteľný príbeh je z toho 🤷

sasa1310
21. aug 2023

@julia260292 náramok za to, že niekoľkokrát sadol za volant bez vodičáku. Trestaný za vodicak už bol. Tipujem, že sa domov dostal na podmienku a v podmienke sadol teraz za auto a pret o taký tvrdý trest. On si odpykáva momentálne ešte ten pôvodný trest však? Tam radšej suchajte nohami a nič neriešte s právnikmi lebo “skúšobnú dobu” dostal

julia260292
autor
21. aug 2023

@adrianka2606 Ma aj papier že nemôže mať deti. Čo znie zaujímavo? Spýtajte sa vašej gynekologicky ako je to možné. Poznám XXY ľudí čo som do teraz také nič nepočula s dokonca deti adoptovali atd a zrazu mali svoje po niekoľkých rokoch. Bohužiaľ mne sa to stalo tiež.

stanulienkat
21. aug 2023

@julia260292 Preco mas s tyranom 3 deti???? Nepoznas antikoncepciu? Aky vzor davas detom? A tento chlap je uzasny, ze ti ho mozu zavidiet? Fakt?? Tak po tyranovi je cokolvek dobre. Pises, ze v mladosti robil hluposti. Ocividne ich robi este aj teraz. Proste antikoncepcia a robota-to je odpoved na tvoju situaciu. 3 a viac deti si robia ludia, co si to mozu dovolit. Darmo prskas, co ti tu piseme. Mas vzorce ako asocial, nevidis rozdiel medzi normalnym, zodpovednym a usporiadanym zivotom. Si presne typ, co sem o dva roky napises, ze si opat nechcene tehotna lebo.... Nemas kde byvat, nemas zazemie. Mas len vyhovorky a kopu deti.

julia260292
autor
21. aug 2023

@sasa1310 nie nie predtým si odsedel cely trest dostal rok len. Ale keďže sme sa odvolali a čakali že sa bude vec riešiť že sa vypočujú svedkovia svokor ale nič dostal ďalší list 15 mesiacov 🙂

betulinka1
21. aug 2023

@julia260292 inak co by ti pomohlo keby mal náramok na nohe? Asi by aj tak nemohol vykonávať pracu záchranára. Pracuj tak dlho ako sa da. Chodte na centrum pravnej pomoci, ci sa da posunut vykon trestu o rok. Nieco našetri. Ked mas este tri deti tak vyzivne ak neplati, tak nahradne vyzivne od štátu dostanes. Aj zavretý moze pracovat. Cize nebude to niekolko stoviek eur ale nieco malo ti asi bude vediet poslat.

julia260292
autor
21. aug 2023

@stanulienkat dobre 😂 ako poviete. Ja ss nepýtam na názor z bývalom manželom a prečo mám z týranom deti atd .. jezis zas múdra žena …. Ja viem čo som si s ním zažila a čo som zažívala !!!! Moje súkromie ok? Ja sa nepytam na čo bolo o deti som sa starala sama cely život a nič im nechýba majú všetko aj bývanie deti sa učia na samé 1 a sú dobre vychované … nikdy som nechcela nič zo socialky prvý krát sa mi stalo žeby som niečo potrebovala kým sa rozjebe sictuacia moja ohľadom ďalej práci na doma a brigád … momentálne si robím opatrivatelsky a budete rýpať do niečoho vo vás je nič do toho … 😂🤣🤦‍♀️

julia260292
autor
21. aug 2023

@betulinka1 no manžel ma dielňu popri práci samozrejme že sa da všetko keď je tu a viem že finančne by nám pomohol..

sasa1310
21. aug 2023

@julia260292 v ďalšom liste dostal 15 mesiacov?

mondolina
21. aug 2023

@julia260292 manžel môže pracovať aj vo výkone a posielať peniaze.
po odpykaní trestu môže požiadať o prepustenie.

martul
21. aug 2023

@julia260292 taký je úžasný a všetky to ho môžeme závidieť ?! Čo?! Máme závidieť? Basu? Alkohol? Nezodpovednost?

julia260292
autor
21. aug 2023

@betulinka1 manžel nechal financie doma na nájom samozrejme aj pre nás len už sa peniaze míňajú. No skúsim niečo vymyslieť ďakujem naozaj za komentár k niečomu naco som sa pýtala. 🙂 pôjdem sa popýtať ja nepytam od nikoho finančnú pomoc ani aby mi niekto pomohol a dsl niečo zadarmo 😂 viete ako a tu ma idú zabiť ako keby som máte mesiac pýtala niečo 😂a bola v núdzi nonstop pomaly nemala školu a neviem čo je práca.

julia260292
autor
21. aug 2023

@sasa1310 Ano prvý čo dostal zo súdu dostal vyjadrenie 12 mesiacov dali sme odvolanie a dostal 15 mesiacov

julia260292
autor
21. aug 2023

@martul alkohol ? Vy čo ste mimo ? Môj MANŽEL NEPIJE ! A to čo sa stalo sa stalo sle muž je zodpovedný doma mi zo všetkým pomáhal a stalo sa čo sa stalo ale ako človek je úžasný … múdre ste keď ste v danej situácii nebola však ? Neviete o tom nič … tak sa radšej nevyjadrujte nepotrebujem citát vaše “múdre reči” keď neviete o tom nič !

ruxandra
21. aug 2023

Prepac, ja nerozumiem. V prvom príspevku pises, ze nemas peniaze a potrebujes, aby muža pustili, aby sa mal kto o vas finančne postarať a v ďalšom, ze o tvoje deti je postarané. Oni s tebou nežijú? Alebo ak žijú, je teda o ne postarané, ci vam peniaze chybaju? Ak vam peniaze chybaju, logicky teda o tvoje deti postarané nie je, ak žijú s tebou.
A este ma dalo do vývrtky toto: ze mas dobrého muža, ktorého ti mozeme závidieť. Asi az taky dobry nie je, ked sedi v base, toto ti ziadna závidieť nebude, fakt prepac. Poznam kopec dobrých muzov a ziadny nema podmienku ani len nesedí vo väzení 🙂 takze nie, nie je ti co závidieť.

Ale drzim palce, nech sa ti to podari vyriesit co najskor. No verim, ze ste ok, kedze vravis, ze o tvoje deti je postarané, tak snad si toto pisala len pre to, ze sa potrebujes vyrozprávať.

julia260292
autor
21. aug 2023

@mondolina Ano viem. Už sa to rieši. Veď pozrite ja od nikoho nežiadam financie ani pomoc .. len normálny názor a nie toto čo tu píšu..

sasa1310
21. aug 2023

@julia260292 čiže jeho odsúdili na základe listu😂

rawmamka
21. aug 2023

@zuzanockamt Presne tak, záchranárom môže byť iba niekto kto nebol nikdy právoplatne odsúdený, takže problém....

julia260292
autor
21. aug 2023

@ruxandra pani tam písala chudata deti. O deti je postarané máme kde bývať ale financie sa minuli ja nevravim že idem na ulicu slebo že deťom je zle slebo že chcem od niekoho daku pomoc. Len že sme ostali bez peňazí na život normálne ako keď žije rodina.. jediný môj príjem bude 180€.

julia260292
autor
21. aug 2023

@rawmamka 😂 to fakt ? Dobre ako poviete 🙂