Muž mi klame o výplate
Baby trosku možno nezvyčajná téma no rada by som vedela či je to normálne a ako by ste reagovali vy.
Som na materskej a muž pracuje v stavebníctve ako živnostník.
Viem že mu šéf zvýšil hodinovku (poznáme sa) no on nevie že ja o tom viem. Keď som sa ho už viac krat pýtala či mu nezvýšil , tak vraj ešte nie 🙄 a samozrejme videla som aj ako uhýba pohľadom keď klame 🙈
Vždy na výplatu mi vyberie cca rovnako že na stravu a inkaso a podobne a zvyšok si neha no vždy povie že len na výdavky čo má a inak nemá nič, no netuším kde to potom míňa 🤔
Ja mám materskú , zaplatím čo mám a zvyšok všetok miniem na stravu a domácnosť, nemám nič pre seba a to ešte premýšľam ako odložiť aby sme niekam raz za čas mohli aspon s deckami 😒 a som z toho trochu sklamaná že nieje úprimný s nechápem prečo 🤷🏻♀️ neviem sa snim ani baviť keď viem že mi klame , no on sa čuduje čo som aká. 🙄
@tramtada31
@tramtada31 nechapem kde vsetky,ktore tu riesite zivot mojho manzela po mojej smrti beriete tolko istoty,ze toto nemame poriesene...neboj
te sa zeny prezil by aj on aj deti,len sa mi zda,ze o tomto tema nebola
a vy by ste mohli prezit,ze ludia nefunguju len podla vasich pravidiel a predstav😉
Si spravna zena...
Ja som tiez nemala pristup k exovym financiam, aj ked sme mali dieta a ja MD, zatajoval mi. Je to uz ex. Ved bolo treba na milenku, a ine veci.
My sme mali vzdy spolocny ucet, na ktory posielame peniaze a z toho sa plati vsetko okolo domacnosti a deti. Kazdy mame aj svoje peniaze. Mna nic do jeho penazi, jeho do mojich.
Ja zasa nepochopim mat len spolocne peniaze. Ani jeden z nas nie je nesvojpravny, aby nemal mat aj svoj vlastny zivot s vlastnymi vydavkami 🤷♀️
Nepotrebujem vediet, kolko mina na svoj bike a on nemusi vediet, kolko stoji moja kozmetika, ci handry, ci zaujmy.
@simca06022011 nie to už je mimo tých veci 🤔
Pracuje ako živnostík u jedného vo veľkej stavebnej firme , takze oni majú roboty až až a on neplatí žiadny materiál ani nič iné, je jednoducho ako zamestnanec len nemá zmluvu ale živnosť , odvody si platí o nič iné sa nestará 🙌🏻
A máte úspory nejaké? Nechce si len vytvoriť železnú rezervu? Ako jasné, dnes šikovný murár robotu bude mať vždy, ale je živnostník, čo ak si zlomí napríklad nohu a 4 mesiace bude bez príjmu? Podľa mňa by to chcelo úprimnú debatu medzi Vami a dohodu. Nech ti povie, na čo šetrí (či rezerva, či napríklad na auto pre rodinu, motorku pre seba a tak) A skúste urobiť kompromis, že napríklad ak odkladá 200 eur takto mimo teba, odloží 150 a 50 dá tebe na výlet s deťmi, lebo chceš, aby mali deti aj zážitky.
Nerozumiem tomu, prečo dobrovoľne žiješ v týchto domienkach, neistote,podozrieva podozrievani a podobne. Ani jedna z nás nepozná tvojho muža,nevieme,čoho je a nie je schopný, nepoznáme jeho šéfa, či kecava alebo nie.
Kelu, ved použi hlavu, na to ju na tom krku máš. Normálne sa muža opýtaj a basta! Na čo je toto všetko dobré??? Podozrievať, trápiť sa..a hlavne niečím, čím si nie si ale vôbec istá...
A zdá sa, že veríš viac cudziemu chlapovi ako tomu svojmu...
Ak veríš viac šéfovi, čo je cudzí chlap, tak sa muža na rovinu opýtaj, prečo ti klame, pretože ty vieš o jeho príjme, pretože s cudzím chlapom riešiš jeho plat… A možno zistíš, že ti neklame muž, ale jeho šéf.
V každom prípade, ak dostane zamestnanec na účet výplatu 2000e, nie je to isté, ako keď dostane živnostník na faktúru 2000e (pre živnostníka to nie je čistý príjem).
A neodkladá si na niečo? Nechcelo sa mi čítať komentáre, ale môj muž to sem tam spraví a odložil na zásnubný prsteň, mobil, či náušnice tak že som ani nevedela 😅
Aj môj exmanžel má klamal o výplate. Hanba. Ale iba jemu hanba. O financiách všeobecne klamal. Ja som sa vedela postarať. Po roku som sa rozviedla
Nedalo sa to ustáť. Všetky tie klamstvá o peniazoch. A veľa iného okrem toho.
Normálne na rovinu povedz že to vieš. A čo. Však je to tvoj muž. Nech mu to je akokoľvek nepríjemné.
@nykkushka Nie je to extrém je to bežné.Ja kupujem bežne z výplaty,jedlo,malej aj sebe oblečenie plus topánky a chlap ostatné.Predstavte si môj chlap mi nedáva ani cent a máme spolu dieťa.On nie je dojná krava.Apropo ja mám 600€ a pn tri krát viac.V tom prípade fifty fifty by som mu ešte ja dlžila.
Ja ani neviem, koľko môj zarába, každý mesiac to ma asi inak 😂😂😂😂 a keď mu zvýši, nech si nechá, je mi to jedno, šak aj chlap si môže niečo pekné kúpiť 😁👍 a to máme dve malé deti 🤗
@jarka26011 Hej, presne, zase z druhej strany ak by to bolo tak, že muž nezarába alebo zarába málo (ako tá žena na materskej), žena by makala, brala nadčasy, lebo napríklad chce mať rezervu na horšie časy alebo kúpiť auto pre rodinu a bolo by zlé, že tie peniaze odkladá a nedá ich mužovi, čo by to napríklad všetko minul na rybárske potreby, lebo je vášnivý rybár? Však je to jej muž, sú to aj jeho peniaze... Zase netreba mať z mužov dojné kravy. A ako vravím, porozprávať sa, vysvetliť si, že klamstvá nerobia dobre vzťahu, nech povie, kde peniaze chce potom dať a dohodnúť aj že niečo prispeje z toho na domácnosť a väčšiu časť použije podľa svojho uváženia. Ale ak si zarobí viac napríklad cez nadčasy, nech si to odloží.
Ahoj, potrebuje "prachy bokom".., je otázne načo alebo skôr nakoho... žiadne prekvapka, že odkladá na dovolenku by som nečakala, vzhľadom nato, že vie, že máš vedomosť o zvýšení hodinovky akože v najbližšej budúcnosti, aj keď tu hodinovú už má zvýšenú, o čom si myslí, že ty o tom nevieš. Začni si všímať aj iné veci, zmeny na správaní, na obliekaní, na prehnanej hygiene, na stiseny mobil v tvojej prítomnosti. To nieje z časopisu, ver mi, videla som u sestry... A bolo toho oveľa viac, aj utajený h cca 700 - 800 eur mesačne...
@viestta az take bezne to nie je. V mojom okoli vrla parkov funguje tak, ze maju 3 ucty. jeden manzelka, keden manzel a treti spolocny kde lazdy posiela alikvotnu cast z vyplaty a platia z toho ucty a nakupy. Dokonca moj kamarat s manzelkou maju tak, ze kazdy tyzden v nedelu si sadnu a blocek za blockom rozpocitavaju kto co kupil pre toho druheho a vyplatia si na zajom.
@mentolka12 aj my máme niekoľko účtov, ale teda v živote sme neriešili a nerozpočítavali, kto koľko minul. Nevidím na tom nič zlé a divné, keď každému chodí výplata na jeho účet.
Takto, nech si chlap kupi co chce, ved si zaraba, ale tajit kolko zaraba v manzelstve je uplne mimo.
@jarka26011 ja nehovorím že si nemoze nič kúpiť, alebo že nemôže mat peniaze bokom keď teda chce (aj keď ja teda svoju materskú miniem celu na domacnost , tiež nemam nič pre seba ) ale ide mi o to že nieje ku mne úprimný a klame mi…
@mentolka12 maju spolocne peniaze? Maju. Rozhoduju o nich spolocne? Rozhoduju. Dohodli si financie? Dohodli. Takze nic z toho nerozporuje to, ze v manzelstve, spoluziti rodiny s detmi sa o peniazoch rozhoduje spolocne a je uplne jedno ci su na jednom, dvoch, troch alebo desiatich uctoch. Ide o to, ze sa s nimi gazduje podla dohody, nieze manzel vydeli cast prijmu zene a ta nech si zariadi ako chce alebo moze a ten zvysok si odlozi "pre seba"
AKO VIEŠ, že ti klame?? Už si sa ho konečne na to opýtala???
@sasa1310 ani ja na tom nevidim nic divne. Ja som len napisala, ze nie je bezne, ze maju jeden ucet
@gerdusha a to sa ho ma pýtať???, to akože keď o tom vedeli obidvaja, že mu zvýšia hodinovku, tak ho ma čakať každý večer s otázkou, "tak ako, už ti zvýšili tu hodinovku?" nieje jednoduchšie prísť za svojou manželkou a povedať jej, prikl. "zlato, zvýšili mi hodinovku, som rad, môžeme si dovoliť konečne aj nejakú dovolenku pri mori, čo ty nato?", v normálne fungujucom vzťahu nič nenormálne...
Už si sa ho to opýtala? Diskusia na 9 strán a autorka stále to iste dokola…
@liljana Ty musis byt riadne citovo vyprahnuta zena.Uz som ta v nejakej teme zazrela presne s tymito nazormi a svojim prezentovanim sa chovas ako vagabund a nie zena..
@katkami123 vieš čo ani to nestíham citát čo si tu píšu medzi sebou, tak som len odpovedala keď som zbadala že niekto reaguje na mna a nie medzi sebou 👍🏻
@liljana myslim ze ona neplace ze jej tie peniaze chýbajú. Ale ze jej to nepovedal. To je rozdiel.
Dievčatá,veď z neho robíte len klamára a nanichodnika. Čo tak sa pozrieť na to tak,že teraz,keď je doba neistá,vysoká inflácia,si jednoducho chce tie peniaze odložiť,keby prišlo niečo nečakané? Majú dve deti,z toho jedno mesačne. Tak niečo šetrí bokom. Isto mu nezvýšil šéf výplatu o 500 eur

@luccija keď umrela stará mama v nemocnici, ucet bleskovo zablokovali, bez toho, aby sme upovedomili banku. Tazko povedat, ako sú tie systémy prepojene so sociálnou poistovnou a matrikou. Ale keď už dnes nemusis niekde na úrade nahlasovať narodenie dietata a rodné cislo, rodny list či trvalý pobyt ti pridelia automaticky, tak by bolo dosť spiatočnícke, keby pri umrti o ňom nikto nevedel.