Muž mi nie je ochotný napísať polovicu domu
Ahojte
Muž pred manželstvom nadobudol dom. Najskôr spravil fejslift domu. Keď som prišla robili sme spoločne vnútro - bol to holodom. Nestalo to pár korún. Sme manželia, dom robíme priebežne. Keď som napríklad po otcovi z dedičstva mala 5000e tiež išli sem a tak podobne. Proste mám tu naliatych veľa peňazí.
Navrhla som mužovi nech mi napíše polovicu už viac x s tým, že nemienim dotovať cudzí dom. Nechce. Dom nie je hotový. Stále sem treba dať zo 40k...
Mám chuť sa rozviesť, kúpiť si svoje...bojím sa,že sa za 20r zobudím a muž má len tak vyhodi. Som vlastne bezdomovec....ako by ste to riešili
Predstavujem si diskusiu BEZ INVEKTIV
Názory postrehy vase reálne skúsenosti
Dobre čítam, aj to píšem.
Ex dostala vyrovnanie keď sa rozišli, sama si napísala, že jej dal aj navyše aj odviezol.
Vtedy asi dom nestaval, že ? Asi mu ona neinvestovala do domu, čo ? A ak áno, vyrovnal sa.
Ale ty investujes 10 rokov, svoje € aj robotu, pravdepodobne x x viac ako ona, a manžel ti sľubuje, že keby ste sa rozviedli, tiež ťa neukrati.
Ale čo bude o pár rokov , sľúbiť môže, a to ostatné nebudem opakovať.
Takže čítaj s porozumením😉
@cacianka Preto je to zmazané ;)
Áno, tam išlo o malé sumy
@cacianka nerozumiem, že si to videla...do minúty som to zmazala...dá sa to nejako spätne zobraziť?
@espeo tak sme dve....ďakujem, ,že si sa odvážila ....
@zmrzlinka2021 hej, preto polovica zien dopadne tak ako dopadne. Lebo si na svojom ruzovom oblaciku myslia, ze je to navzdy. Proste vypnu mozog. Potom sa cuduju. Keby s tym ratali aspon na 20%, tak by predisli mnohym šokom. A preco by si nerobili deri? Ved normalna zena je uzrozumena s roznymi alternativami a vie sa zariadit. Necaka na zazraky a darovanie majetkov.
Neviem čo si písala v zmazanom, reagujem predsa na predošlé príspevky, tvoje aj iných žien.
Vyslovujem ti podporu a ty si asi stojíš na kábli, prepáč 😇.
Nepochopila si pointu
@cacianka keď si všimneš ten príspevok na ktorý si reagovala som zmazala. Zmazala som ho hneď keď som si uvedomila, že si to adresovala inde..... ;)
@espeo
https://vm.tiktok.com/ZGJX7JBHU/
Pozri si toto... neviem či sa to vzťahuje aj na vás...ale podľa tejto advokátky tvoj muž môže využiť inštitút premlčania....a súd by potom nerozhodoval o ničom
Opakujem, ja som nereagovala na tvoj príspevok,ktorý si potom zmazala, vôbec som ho nečítala
@cacianka Dobre čítam, aj to píšem.
Ex dostala vyrovnanie keď sa rozišli, sama si napísala, že jej dal aj navyše aj odviezol.
Vtedy asi dom nestaval, že ? Asi mu ona neinvestovala do domu, čo ? A ak áno, vyrovnal sa.
Ale ty investujes 10 rokov, svoje € aj robotu, pravdepodobne x x viac ako ona, a manžel ti sľubuje, že keby ste sa rozviedli, tiež ťa neukrati.
Ale čo bude o pár rokov , sľúbiť môže, a to ostatné nebudem opakovať.
Takže čítaj s porozumením😉
A toto bolo teda k čomu? Lebo mne sa to hodilo len k tomu čo som napísala a zmazala....
Tak potom ok
@mimka1402 asi o 23.36 som reagovala janewhitane presne na toto.
Ako ex všetko vrátil, alikvitnu časť, ale nikto netuší či takto splní sľuby ,ak by sa nedajbože rozišli s autorkou. Lebo už ide o reálny vybudovaný dom, aj vyše 10r prešlo, jeho myslenie sa fest posunulo - lebo je hrdý majiteľ!
To je môj názor, že autorke v dome defakto nepatrí " ani kľučka", ako sa tu na koni zvykne používať fráza, lebo nemá žiadne doklady o investícii, možno by aj niečo vysúdila, ale fakt sa dá mužovi veriť či o 10,20 rokov bude charakter ?! A keď nebude mať z čoho ?.
Áno môže predať dom, vyplatiť, ale aké % sa vzdá svojich mozoľov len tak,
Veď tu na koni čítame v drvivej väčšine ako muži ojebabrali svoje ženy, ba aj deti. Netvrdím že všetci, a že ženy nie....
Ja im želám dlhý a šťastný manželský život.
PS. Iba mini poznámka dedičstvo. Keby nedajbože sa mužovi niečo stane , budú problémy , viď svokor ako svojho syna nenapadne hucka že si jeho žena privedie milenca, ešte počas života...
Naozaj nič v zlom, len sa snažím pomôcť a podporiť ako riešiť majetok, aby autorka raz neodišla s holou ri igelitkou.
Dala som si tú námahu a prešla celých desať strán...Reálne vieš dokázať len to, že si tam vrazila tých smiešnych 5000€. Ak by manžel dom predal, tak neuvidíš ani cent. A ak si ho "nepresvedčila" doteraz, tak s tým už nič nenarobíš. A ešte jedna poznámka, ak by manžel zomrel, tak dom zdedia jeho rodičia. Len mi nie je celkom jasné, ako môže niekto rozumný pchať prachy do niečoho, čo mu nepatrí...Ty by si mu tiež len-tak zo srandy nedala polovicu svojho domu....
@mandarinka555 Zo zákona dedí v 1. skupine majetok zomrelého manželka a deti poručiteľa rovným dielom.
@borabalazova Pokiaľ viem, deti nemajú a manžel nadobudol dom pred manželstvom.
@mandarinka555 dom by po smrti manžela dedila manželka a deti (ak sú).
@mandarinka555 ak deti nie sú, manžel/ka prechádza do druhej skupiny a dedí spolu s rodičmi, ale najmenej polovicu. Inak v druhej skupine dedia rovným dielom.
@mandarinka555 to ale manzelku nevylucuje z dedicstva. Kde chodis na tie mudrosti
@liv1 Tak prečo by mala dediť manželka, ak majetok nebol nadobudnutý počas manželstva? Deti a rodičia viem, že áno...Nemusíš ma zato hneď ukameňovať...
@mandarinka555 A pre toto nie je šťastné radiť sa s "modrokoníkovskými" právničkami: dedí sa podľa Občianskeho zákoníka predsa všetok majetok, ktorý zomrelý/poručiteľ mal, je úplne jedno, ako a kedy ho nadobudol!
@mandarinka555 Je jedno, či bol majetok nadobudnutý počas alebo pred manželstvom. Do dedičstva spadá všetko.
@borabalazova Zaujímavé, že pri rozvode to neplatí, lebo to sa pýtala autorka.
@mandarinka555 samozrejme ze neplati, lebo rozvod a smrt su dost odlisne “udalosti” 🙈. Ty ozaj perlis prepac ja to nemyslim v zlom 😁
@liv1 Tu sa fakt človek nemôže nič opýtať...
@mandarinka555 diskutujúce s právnym vedomím uviedli tvoje tvrdenia na pravu mieru. Z môjho pohľad pekným spôsobom - bez invektiv. Myslím, že namiesto výčitky by bolo fajn poďakovať - minimálne za rozšírenie vedomosti.
Nič to ale nemení na fakte, že pri rozvode nedostaneš nič...zrejme len tie peniaze, čo vieš preukázať.
@mandarinka555 ach jaj.... Počas manželstva sme prerobili 90%... Inštitút BSM?
Riešime tu ako to preukázať a podobne....
Prepáč, ale s tvojim právnym vedomím, ak nemáš ani skúsenosti...prečo prispievas?
Lebo je to verejná diskusia...