icon

Nahnevaná rodina

26. jan 2022

Ahojte začala by som tým ze som prvorodicka mame tyzdnoveho synka. Stala sa taka vec ze priateľovi umrel rodinný príslušník a bude pohreb. Lenže ja tam ísť nechcem som krátko po pôrode a priateľ sa tiež vyjadril že bude radšej so mnou doma ak by som ho náhodou potrebovala. Lenže tu nastáva problém ze jeho rodina mi síce nedala najavo ze sú nahnevany ale cítim také opovrhovanie z ich strany že prečo neprídeme aspoň na chvíľu alebo aspoň priateľ že sa to patrí. Prosím ako sa mam brániť čo mám robiť nechcem aby bolo zase peklo

mondolina
26. jan 2022

@betulinka1
veď aj tu sa jedná o deda.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zirafienka
26. jan 2022

@betulinka1 tak aj chápem, prečo na pohreby nechodíš, keď im vždy praješ úprimnú sústrasť...

kallanchoe
26. jan 2022

keď sa narodil náš syn,zomrel jeho pradedo....takže mužov dedo....keď som prišla z pôrodnice mal pohreb...bola som po cisárskom a nikto nečakal že tam pôjdem.....muž samozrejme bol....Ja by som zo slušnosti poslala len muža ako za Vás za rodinu....pozri je situácia aká je,všade covid covid....rodina by mala pochopiť,že s novorodencom tam proste nepôjdeš....či si abo niesi očkovana, po pôrode máš oslabeny organizmus....ja som v šestonedelí chytila každú "gutu" čo starší doniesol.zo škôlky....ja by som vzhľadom k situácii nešla,ani ty ani bábätko....nemaj kvôli tomu výčitky,kľudne sa "vyhovor" na dieťa,situáciu....je to úplne normálne....ale muž by podľa mňa ísť mal,keď to bola blízka rodina....nech si myslia čo chcú, podľa mňa to pochopia keď je všade ten covid....iste každý bude chcieť vidieť bábätko,každý ho bude okukovat,pôjde k nemu....aj keď mám covid za sebou aj s detmi,lahky priebeh,mám na to svoj názor.....ale toto by som pri tak malom babatku neriskovala....

oktoberka
26. jan 2022

Akože....stratila som sa.
Sama hádam vydržíš byť doma.
A ešte sama by som ho na ten pohreb vyslala,keď už sám nevie,čo sa patrí.

loginexistuje
26. jan 2022

@kallanchoe ona ist nema len nechce ani muza pustit lebo by bola hodku s malym sama 😂

sweetlife001
26. jan 2022

Nijak sa nebrán, nech v žiadnom prípade na žiadny pohreb nejde. A potom mu také primitívne scény zrob ešte par krát. A tak ťa kopne do zadku, pri tebe ho raz prejde tá povinnosť byt nalepený na tebe.

kallanchoe
26. jan 2022
panda21
26. jan 2022

Chudák chlap keď miesto jedného vytúženého dieťaťa schytal rovno dve 🙉

kleopatra114
26. jan 2022

A vykakat a utriet sa sama vieš , či aj na to potrebuješ manžela ?! Aj my mame vytúžene deti , a predstav si , na druhý deň po príchode z pôrodnice musel ísť muž robiť . Taka nehoráznost, že si toto dovolil, idem mu to vykričať .

syslik81
26. jan 2022

ty sin eskutocne sebecka osoba a priatel podpantoflak... to fakt bez neho hodinu nevydrzis ? co ti bude stat 24h za prdelou az kym decko nepojde do puberty ... sak ho pusti -rozlucit sa ma moznost len raz a s tebou potom nech je kolko chce ... a ked sa bojis tak tu chvilu si zavolaj niekoho k sebe mamu napr al kamaratku ak vobec s takou povahou daku mas

mandala77
26. jan 2022

na 4 stranách diskusie si nedostala ani jednu odpoveď na Tvoju otázku: "Prosím ako sa mam brániť čo mám robiť nechcem aby bolo zase peklo"
Odpovede boli, aby on na pohreb išiel. Čo pre každého súdneho človeka je úplne prirodzená vec. Jedná sa o pohreb jeho starého otca.

Čo si si zobrala z diskusie? Že Ti ľudia nerozumejú a krivdia Ti?

zuziiiii
26. jan 2022

Počúvaj to ti aj partner zadok vytiera ?

zuziiiii
26. jan 2022

@kleopatra114 presne aj môj muž, v deň keď som prišla z porodnice s dcérkou, už musel ísť na nočnú.....

lenka1993
26. jan 2022

Ty koľko máš rokov ? Ak toto píše nejaká šestnásta čo otehotnela neplánovane tak by sim moooooozno vedela pochopiť že nechce ostať sama. V tom prípade by som asi zavolala k seme na tu hodinu mamu. Ale určite určite určite by som trvala na tom aby priateľ na pohreb išiel ? Je ti jeho dedko. Toto by ti mohol škaredo raz vyčítať.

aaliyah2
26. jan 2022

Tak ako treba nový život privítať a vážiť si ho, tak sa s ním treba aj dôstojne rozlúčiť.... Nečudujem sa, ak sa jeho rodina bude hnevať, Tvoj muž nemá vážny dôvod neísť...

yoxinka
26. jan 2022

Akože, nehnevaj sa na mňa, ale robíš okolo toho trochu cirkus. Ja chápem, si prvorodička, živo si to pamätám, ale žena, toto je pohreb … nie že chce ísť piť s kamošmi do krčmy. Ešte píšeš, že je to blízko … tak si zavolaj kamošku na dve hodky k sebe … ale nepustiť chlapa na pohreb blízkeho človeka, lebo si po pôrode mi príde celkom dosť mimo 🤷‍♀️.

ivusk
26. jan 2022

Toto akože nemyslíš vážne?! Preboha koľko máš rokov? Ze nevydržis hodinku-dve sama doma🤦‍♀️ keby som JA jeho rodina, tiež som nahnevaná že neprišiel na poslednú rozlúčku. Ale ja na mieste tvojho muža zaplatím ti opatrovatelku ale nie pre dieťa ale o teba aby sa starala, lebo ty sa viditeľne nevieš sama o seba postarať.

larisa
26. jan 2022

To nevydrzis dve hodiny sama doma. Ja zasnem. Aké nezmyselné témy tu ľudia píšu. 😮😮😮😮😮

michaela789
26. jan 2022

Keby som toto zahlobila mužovi, že "bola by som rada, aby neopúšťal dom" a ako dôvod by som uviedla, že nechcem ostať sama s NAŠIM dieťaťom, tak ma vyzve k dychovej skúške a pošle ma pod sprchu 😂😂😂😂 A rovno by si otrieskal hlavu o stenu, že si ma zavesil na krk. čo máš 12? Si porodila dieťa a ostať s ním je problém? V pôrodnici ti ho tiež priateľ prebaloval a krmil? Sa uvedom. Zomrel mu niekto z rodiny, to nie je že on ide do vegas hrať ruletu... Mám dosť fakt ✌️

midori123
26. jan 2022

To sa fakt nehanbis?!?!
By som sa prepadla od hanby, aby som sa nevedela postarat o vlastne dieta a potrebovala k tomu asistenciu niekoho ineho!
Neznasam takych ludi ako si ty. A bud rada ze nepatris do nasej rodiny, pretoze vyzrat by si to dostala paradne, to ti poviem veru🤦‍♀️🤦‍♀️

alex49
26. jan 2022

každá normálna žena by svojho partnera podporila a poslala ho na pohreb, hodinu zvládneš doma aj sama. Dedko nebude mať pohreb o pol roka, ked sa ti uráči vyjsť z domu. Hodinu zvládneš aj keby si bola zošitá až po hlavu 😔

michaela789
26. jan 2022

@alex49 ja som bola zašitá až po hlavu a muž šiel normálne do roboty. Doma som ostala s novorodencom a ešte jedným starším synom... To by si autorka asi už rezala žily alebo čo... Nenormálne. 🤦‍♀️

lucka114
26. jan 2022

A co také robíte,keď ste nonstop spolu,to sedíte a pozeráte na bábätko, či prečo nemôže odísť na chvíľku z domu??? Nechápem toto ...

petulda333
26. jan 2022

@betulinka1 poprajes? Boze. A aj u nich ide o deda

sam2
26. jan 2022

Tak sa ti narodil syncek alebo mala 🤪

ebirka
26. jan 2022

Povedala by som ze tu je pes zakopany. Nemáte dobre vztahy a toto je sposob ukázať, ze partner uprednostní novu rodinu. Toto vydieranie dieťaťom je absolútne nefer a úbohé. Spravi to ešte horsiu krv medzi vami a ty budes vyzerať ako chudera ktorá je bez muža neschopná. Pozbieraj sa a urob co je správne. Nemam so svokrou dobre vzťahy ale v živote by som si taketo niečo nedovolila.

ukulela
26. jan 2022

Ty sa branit nemusis, ved nebudes tahat novorodenca na pohreb. No muz by mal ist . Vyhovorka ze ti treba byt na blizku je trapna a stoji za prd makovy. Muza obliect, nasadit ffp2, objednat kyticu a poslat na obrad vzdat uctu a zbohom starkemu. Nemusi ist na kar ani sa zdrziavat. Ale skratka toto sa patri,najma ak maju ok vztahy. Napisane vyhovorky neobstoja.

cickamon
26. jan 2022

ako nechapem ako mozes byt tak sebecka ze nepustis muza na pohreb jeho deda len koli svojej pohodlnosti...ako ho uz len ty potrebujes? sa nevies postarat o seba a svoje dieta? keby chcel ist na 2-3 dni nepoviem ani ň, ale nakupene mat budes, navarene tiez, za tie 2-3 hodiny ani prat ani upratovat nemusis, ono to pocka...jedine co budes mat na starosti je kojit ci dat mlieko a prebalit maleho, co z toho nezvladnes? vsetko ostatne vie pockat aj viac ako par hodin kym sa vrati, ja by som svojho este aj na kar poslala, nech sa rozluci poriadne, nie len na obrad...

bets
26. jan 2022

Mne zomrela po pôrode babka. Nevedela som si predstaviť, že by som sa nešla naposledy rozlúčiť. To sme museli aj cestovať cca 45 min. Dieťa som mala nespave, nechcelo jesť, musela som dokrmovať cievkou.
Nacasovali sme si to tak, že sme prišli na posledný obrad v dome smútku, neboli sme na zadusnej omši predtým. Stali sme vonku a potom sme sa spoločne presunuli k hrobu.
Išli sme aj na kar. Mala som nadávkované mlieko, v termoske vodu, zarobila som a nasla som si osamelý kútik, kde som malú dojcila a zároveň dokrmovala cez cievku, nebolo to ľahké ani v domácich podmienkach, keďže odmietala jesť. Napriek tomu, to nebola pre mňa prekážka.
Ale chápem, že nie každý je tak nastaveny, ale nevydržať doma s jedným dieťaťom, keď muž ide na pohreb, je na zamyslenie. Tiež by som sa cítila dotknuto, keby jeden zdravý, mladý rodinný príslušník neprišiel na pohreb blízkej osoby. Myslím tvojho muža, u ženy po pôrode by som to chápala.