icon

Nevďačná mama

11. jún 2025

Baby, co by ste robili na mojom mieste? Mamina mala 50, parkrat spomenule ze by chcela najnovsi Iphone, neviem sice naco kedze je to stara skola a na mobile vyuziva max internet a volanie...bohuzial som nemala tolko penazi aby som jej ho kupila, vedela by som si dovolit ak by som sa aj s otcom zlozila nastarsi model ale najnovsi urcite nie, no a ona trvala na tom najnovsom...kupili sme jej drahsie sperky, samozrejme lacnejsie ako dany mobil, kedze rada nosi sperky...no a vravela mi ze sa jej v robote pytali co dostala a ona vraj od hanby povedala ze peniaze ze si kupi ten iphone ze jej bolo trapne povedat ze sperky ktorych ma uz aj tak dost...velmi ma to zamrzelo lebo aj na tie sperky som si musela par mesiacov odkladat...ano mohli sme jej fakt dat s otcom peniaze a nech si dolozi na ten iphone lenze rodicia nie su ma tom financne extra dobre a viem ze by tie peniaze minula na noeco ine a chcela som jej dat aspon to na co mam...len to co povedala ma tak zabolelo ze rozmyslam ze jej poviem nech mi tie sperky vrati, ked sa tak hanbi, a dam jej teda tie peniaze...

minenkaa
11. jún 2025
@subartic

@minenkaa to nie je niekomu , to je svojej mame. A to nie sú LEN také narodeniny , to je 50 tka.

@subartic teraz nevím či to myslis vážne

subartic
11. jún 2025
@minenkaa

@subartic a čo keď aj mame keď nato nieje dosť peňazí ,koli mame sa treba zadlžiť na rok aby sa mama mihl chváliť

@minenkaa dať jej maximum koľko mohla odložiť, rovnako ako aj otec. Ja by som to pre svoju mamu urobila .

gribka1
11. jún 2025
@subartic

@gribka1 stačilo dať jej peniaze ktoré boli schopní jej dať s otcom aby si ho zobrala na splátky alebo došetrila. Nie jej kupovať niečo iné.

@subartic Mala pýtať peniaze, že si chce kúpiť vysnívaný mobil, trvala na tom, že to má byť najnovší mobil. Musí poznať finančné možnosti svojej dcéry. Zas uznávam, že kúpiť niečo iné, bola tiež hlúposť.

minenkaa
11. jún 2025
@subartic

@minenkaa dať jej maximum koľko mohla odložiť, rovnako ako aj otec. Ja by som to pre svoju mamu urobila .

@subartic však ale píše ,že mám by to aj tak minula a neboli by z toho nič

minenkaa
11. jún 2025
@minenkaa

@subartic však ale píše ,že mám by to aj tak minula a neboli by z toho nič

@minenkaa mama

javiemneviem
11. jún 2025
@bebecko5432

@javiemneviem už za tú dovolenku by som sa skôr priklonila. V podstate to nie je nič zlé chcieť, želať si, ale nepríde mi správne ak nedostanem tak sa odujem ? Prikrývam sa takou perinou na akú mám.
Apple nie je lacná záležitosť a ešte ten najnovší.

@bebecko5432 ja mám jednu kamosku, ktorú vycestovať mimo SVK desí. Nie pre každého je dovolenka darom. Mňa by potešil šperk. Túto pani šperk nepotešil. Neide o to, čo si my o dare myslíme, ale o to, čo si oslávenec želá.
Uznávam, Apple je drahy. A možno si naň už rok odkladá a možno jej chyba posledných 400€, ktoré dúfala, že dostane na narodeniny a bude bližšie k niečomu, po com túži. Aj tak na to nemá pravo?
Ja som sa na svoje narodeniny odula tiež. Manzel, mama aj svokra mi kúpili fľašu vina - ja už roky nepijem. Proste, patrilo sa. Mňa už tieto pretvárky aka som šťastná nebaví. Poďakovala som a obratom dala manželovi, nech si všetky fľašky vypije, lebo toto nie je pre mňa.

ivik4
11. jún 2025

Uz vidim ako by mama bola natesena keby si nasla 100eur v obalke ked chcela najnovsi mobilcek a este sa doslova hanbila za to co dostala😃😃😃. Ja v 50tke budem tiez moderna,ziadna stara baba ale aby si decko pozicku bralo lebo inak budem revat tak to je moc .

bebecko5432
11. jún 2025

No ja budem dúfať, že mne dajú na 50ku pobyt v exotike a beda ak nie, to sa budem odvolávať tu na mk lebo sa to patrí splniť !

karolinakr
11. jún 2025

a čo by si tym vyhrala? minula by peniaze, nemala ani zlato ani mobil..ked ma tych šperkov tolko, nech ich da roztaviť a kupi si mobil, iphone som nikdy nemala, neviem, o akej čiastke sa bavime, a najdrahši mobil si vypytať k narodkam, čo ja viem, ked ste na to m tak, že si musiš mesiace odkladať, tak potom aj ona nech zostupi z kralovskeho tronu a trošku nech si darčeky v inej cenovej hladine pyta, aby niekto hladoval kvôli mojim darčekom, to už je prehnané..urobila si, najlepšie čo si vedela, vyčitky si nerob, hanbiť by sa mala ona

mk1111111111
11. jún 2025

Pises, ze sperkov ma vela, tak naco dalsi? To tiez nebolo velmi rozumne, zbytocnest a este aj nepotesiloa. Sny sa maju plnit, chcela iphone, mohla si dat do obalky tolko, kolko si nasetrila na sperk.

karolinakr
11. jún 2025

teraz čítam, že len internet a volanie, to je trhnutý nápad kupovať drahy mobil na volanie, jednym uchom dnu, druhym von, len by som jej povedala,že ked si doloži 500eur, možem jej prispieť, hned by si to rozmyslela
drahy mobil som nikdy nechcela, rychlejšie sa kradnu, ked sa stratia, viac ťa to zabolí, ako ked ti ukradnú lacný, pristuúpila som na to len z núdze, ked posledny model Samsungu už nevyrábali
a takato hovadina, že na volanie iphone najnovši model..ne...toto by som zrušila hned
kupila som jej prelet vrtulnikom, nech sa schladí trochu 😀

bebecko5432
11. jún 2025
@karolinakr

teraz čítam, že len internet a volanie, to je trhnutý nápad kupovať drahy mobil na volanie, jednym uchom dnu, druhym von, len by som jej povedala,že ked si doloži 500eur, možem jej prispieť, hned by si to rozmyslela
drahy mobil som nikdy nechcela, rychlejšie sa kradnu, ked sa stratia, viac ťa to zabolí, ako ked ti ukradnú lacný, pristuúpila som na to len z núdze, ked posledny model Samsungu už nevyrábali
a takato hovadina, že na volanie iphone najnovši model..ne...toto by som zrušila hned
kupila som jej prelet vrtulnikom, nech sa schladí trochu 😀

0kristina0
11. jún 2025

Ona ti tym darcekom zrejme chcela naznacit, ze jej mas dat peniaze, urcite od teba nechcela aby si jej preplatila cely telefon. Kupit jej sperky ktorych ma mrte bola hlupost, navyse ked ich ani neziadala. Naozaj si jej mala radsej dat peniaze s tym, ze nech si ich odlozi na mobil ak po nom tak velmi tuzi. A ked by ich minula na nieco ine, jej problem.

karolinakr
11. jún 2025
@bebecko5432

@bebecko5432 no pekne, na volanie ako vyšitý 😀

karolinakr
11. jún 2025

tvoja mama sa od hanby prepadla, že dostala zlato. 😀
.inak viem, že na 50ku ludia obeduju s celou rodinou v kaštieli a iné srandy, je to take slavnostnejšie

gribka1
11. jún 2025
@karolinakr

tvoja mama sa od hanby prepadla, že dostala zlato. 😀
.inak viem, že na 50ku ludia obeduju s celou rodinou v kaštieli a iné srandy, je to take slavnostnejšie

@karolinakr No keby ich pozvala do kaštieľa, mohli sa jej poskladať aj na MacBook😂

pralinka25
11. jún 2025

ja chapem ze sme vselijaki ale fakt vycapit 1400 eciek za nieco co nema skutocnu hodnotu je neuveritelne detinske vzhladom na to ze ani ona ani dcera na to nemaju peniaze. v sekunde ako ten mobil zaplati uz nema taku cenu. a este sa s takou debilinou vychvalovat v praci. mne keby toto hovorila kolegyna kukam ci jej nepreplo.
kludne by som si mohla taky mobil kupit ale vazne nerozumiem naco. co je ten o triedu pre cloveka co hovno na nom robi horsi? ved za chvilu bude aj tento starym modelom.
tuzby a sny? no ved nech ma ale zadlzovat vlastne decko pre takyto rozmar?

dadis
11. jún 2025

Moja mame ma 68 a na Vianoce chcela tiez iphone. Co je na tom take poburujuce? Mala iphone aj predtym, potrebovala uz novy. Vyuziva ho dost cast - bankova aplikacia, whatsapp, parkovacia appka, fb a messeneger, plati mobilom a pod. S bratom sme sa zlozili. Iphone ma aj moj otec, sice starsi, ale ma. Ja by som sa tiez uz k androidu nevratila.

karolinakr
11. jún 2025
@gribka1

@karolinakr No keby ich pozvala do kaštieľa, mohli sa jej poskladať aj na MacBook😂

@gribka1 aj na pol mobilu by vyšlo 😀

gribka1
11. jún 2025
@dadis

Moja mame ma 68 a na Vianoce chcela tiez iphone. Co je na tom take poburujuce? Mala iphone aj predtym, potrebovala uz novy. Vyuziva ho dost cast - bankova aplikacia, whatsapp, parkovacia appka, fb a messeneger, plati mobilom a pod. S bratom sme sa zlozili. Iphone ma aj moj otec, sice starsi, ale ma. Ja by som sa tiez uz k androidu nevratila.

@dadis Rozdiel je v tom, že na to máte asi.

bonboniera
11. jún 2025
@alickapusinka

@bonboniera ľudia sme všeliaký nepoznaš ju nevieš.A či veriš či nie to nie je autorkin problém.

@alickapusinka ty klasicky co komentár to perla 🤦‍♀️

sissy27
11. jún 2025
@daja07

@sissy27 ale zas najnovsi iPhone v cene okolo 1000€? Ja mam iPhone, ktory ma 3 roky a pride mi uplne v pohode. Moj telefon je taky moj maly pocitac, pouzivam v nom viacero aplikacii, platim nim, pisem cez neho emaily, niekedy vyuzivam aj na pracu, fotim, robim videa, komunikujem cez viacero appiek, riesim bazos, sledujem svoje finanncie …. Prosto office v telefone. Podla autorky jej mama telefon pouziva ako telefon a inak vyuzije akurat tak internetovy prehliadac. Na toto dat tolko penazi a este ked ich nemam mi pride nevhodne.
Autorka pise, ze mama starsi model nechce. A v praci jej bolo trapne priznat ze nedostala najnovsi iPhone. Ak ani nemaju dost penazi na najnovsi tak mi nejako unika zmysel. Nemas peniaze ani to nevies poriadne vyuzit ale chces a hotovo. Bolo by fajn prist na prave pohnutky, co ju k tomu viedli.
Mame v robote manazerov, maju tiez iPhone, ale nie najnovsie a teda, maju na to peniaze. No mne sa vidi ze tie najnovsie modely si kupuju mnohi len pre prestiz, nie pre potrebu.

@daja07 no a? Tak chce najnovsi iphone za 1500€. Co je zle na snoch a tuzbach? Niekto je stastny v jednych topankach, niekto ma 10 parov na rozne prilezitosti, niekto je spokojny s 20rocnou fabiou, iny si vymeni auto kazde 4roky, niekoho bavia hory, niekoho more, niekto ma rad sladke, niekto slane… kazdy sme nejaky a ja absolutne nevidim dovod obmedzovat niekoho v jeho tuzbach. Tu si pani v 50 sniva o drahom telefone - co je na tom zle?? Mozno sa jej ten sen nikdy nesplni, ale to neznamena, ze nemoze chciet a dufat.

gribka1
11. jún 2025

Veď nech si kúpi, čo jej v tom bráni? Nech si plní sny, akékoľvek, čakať, že jej sen splní niekto iný je riziko, že bude sklamaná.

pralinka25
11. jún 2025
@dadis

@dadis tak ale ked na najnovsi nemaju peniaze rovnaku sluzbu na bezne ukony by spravil aj o cislo nizsi. nie?navyse podla autorky ona technologie vobec nevyuziva max volanie a internetovy prehiadac.

smajliica
11. jún 2025

To sa vám toto naozaj zdá ako normálne správanie? To by ste aj vy urobili svojim deťom?

No tak dostala niečo co nechcela. Je tam toho. Keď už chcela byť veľmi asertívna tak mohla povedať ‘Ďakujem za darček, ale viac by ma potešil ten iPhone.’ Alebo niečo podobné. Ale aby svojmu dieťaťu ktoré si mesiace na darček šetrilo povedala, že sa zaň hanbí? Veď to je choré.

A pýtať si od koho koľkej najnovší iPhone je za mňa cez čiaru. A to ho sama mám. Ale kúpila som si ho sama. Resp môj zamestnávateľ mi ho zaplatil. By ma hanba fackovala si ho od niekoho vypýtať.

majlo1234
11. jún 2025
@pralinka25

@dadis tak ale ked na najnovsi nemaju peniaze rovnaku sluzbu na bezne ukony by spravil aj o cislo nizsi. nie?navyse podla autorky ona technologie vobec nevyuziva max volanie a internetovy prehiadac.

@pralinka25 sme sa tu vsetci chytili toho najnovsi, ale kludne jej mohli dat prschy alebo kupit starsi repasovany. Ak nema este iphone, urcite by sa mu potesila viac ako nieco, co iz ma a vonec nechcela(sperky).
Ja som mojej mame tiez na narodky dala bieco, co som vedela, ze nechce a zlizla som si od nej kritiku. Ale teda mna to neprekvapilo vobec, kedze som jej prianie odignorovala😆

minenkaa
11. jún 2025
@majlo1234

@pralinka25 sme sa tu vsetci chytili toho najnovsi, ale kludne jej mohli dat prschy alebo kupit starsi repasovany. Ak nema este iphone, urcite by sa mu potesila viac ako nieco, co iz ma a vonec nechcela(sperky).
Ja som mojej mame tiez na narodky dala bieco, co som vedela, ze nechce a zlizla som si od nej kritiku. Ale teda mna to neprekvapilo vobec, kedze som jej prianie odignorovala😆

@majlo1234 ona chcela najnovší,vyslovene ,takže to vlastne bolo jedno či šperk alebo repasovaných mobil

estellas
11. jún 2025

To je veľmi veľká suma, mama by si mohla uvedomiť ako veľmi finančne nákladné to je.
Aj keby ste sa poskladali tak by vás to stálo veľa.
Mne to príde nevďačné od nej.

victory7897
11. jún 2025

Ako ja budem dúfať že toto je vymyslené , ktora zrelá žena potrebuje najnovší iphone ? Veď na tom ani nevedia robiť ,ja mám dosť ako s palcom do toho ťuka moja mama ,3 dni jednu vec robí,ale ani nevie veľmi čo je iphone a už vôbec nevie aký je najnovší....a ešte aby sa odula že nedostala čo chcela..ja neverím tomu sorry ...jedine že si j*bla hlavu niekde v robote a prepla na iný mód..

mdse
11. jún 2025
@victory7897

Ako ja budem dúfať že toto je vymyslené , ktora zrelá žena potrebuje najnovší iphone ? Veď na tom ani nevedia robiť ,ja mám dosť ako s palcom do toho ťuka moja mama ,3 dni jednu vec robí,ale ani nevie veľmi čo je iphone a už vôbec nevie aký je najnovší....a ešte aby sa odula že nedostala čo chcela..ja neverím tomu sorry ...jedine že si j*bla hlavu niekde v robote a prepla na iný mód..

@victory7897 moja mama ťuka tým svojim hrubým nechtom a vrieska po mne, že som jej zlý mobil vybrala.