icon

Nevďačná mama

11. jún 2025

Baby, co by ste robili na mojom mieste? Mamina mala 50, parkrat spomenule ze by chcela najnovsi Iphone, neviem sice naco kedze je to stara skola a na mobile vyuziva max internet a volanie...bohuzial som nemala tolko penazi aby som jej ho kupila, vedela by som si dovolit ak by som sa aj s otcom zlozila nastarsi model ale najnovsi urcite nie, no a ona trvala na tom najnovsom...kupili sme jej drahsie sperky, samozrejme lacnejsie ako dany mobil, kedze rada nosi sperky...no a vravela mi ze sa jej v robote pytali co dostala a ona vraj od hanby povedala ze peniaze ze si kupi ten iphone ze jej bolo trapne povedat ze sperky ktorych ma uz aj tak dost...velmi ma to zamrzelo lebo aj na tie sperky som si musela par mesiacov odkladat...ano mohli sme jej fakt dat s otcom peniaze a nech si dolozi na ten iphone lenze rodicia nie su ma tom financne extra dobre a viem ze by tie peniaze minula na noeco ine a chcela som jej dat aspon to na co mam...len to co povedala ma tak zabolelo ze rozmyslam ze jej poviem nech mi tie sperky vrati, ked sa tak hanbi, a dam jej teda tie peniaze...

pralinka25
12. jún 2025
@javiemneviem

@pralinka25 kde som ja napisala, že jej ho mala kúpiť? Napisala som mala doložiť. Ak by chcela chatu v Tatrach, mohla jej doložiť na tu. Jedine okolo čoho sa tu tocim je, že nemala dostať šperky keď ich nechcela. Chcela mobil, dcéra nato nemala, mala doložiť. Mame kúpili drahsie šperky. Drahšie šperky môžu byt vo vyššej hodnote. Naco ich kupovali? Nie, my Slovac všetci budeme vďační aj za osinu v zadku, lebo však bola darovaná z lásky. Sny a túžby nemajú hranice.
Ja si viem predstaviť že 50 ročná žena si možno rada foti a nejaká kolegyňa v práci ma iPhone a páčia sa jej fotky tak chcela aj ona. No bože je tam toho. Toľko drámy robiť že 50 ročná (zjavne pre mnohé ženy) starena chcela iPhone. Moja mama ma po 50tke a smelo poviem, že je to ešte mladá baba. Že sa hanbila - k tomu som sa vyjadrila jasne, obsah toho čo chcela povedať bol v poriadku - je sklamaná, že nedostala iPhone. Forma - že sa hanbí bola zlá. Zasa generáciu pred nami ako učili hovoriť o svojich pocitoch a potrebách? Nijako. Takto to tu potom vyzerá.

@javiemneviem ja nehovorim ze si to pisala ty. Hovorim ze autorka pisala ze matka ocakavala tento darcek. Nie prispevok na neho a ze mnohe tu "kricali" ze je to tak ok. A autorka pisala ze nestali sperky tolko co mobil. Navyse ked vezmeme hodnotu sperku ci chceme alebo nie stale si sperk udrzi hodnotu na rozdiel od mobilu ktory za rok bude stary. Autorka dalej pisala ze ten konkretny sperk sa matke pacil a ze sa vyjadrila ze by ho chcela e ze si ho sama nekupi.

javiemneviem
12. jún 2025
@ha_ha

@javiemneviem Ale ona chcela aj tie šperky, autorka to písala, že mama ich videla povedala, že by také chcela. Mamička zrejme má toho viac, čo by chcela a len čaká, že jej to kúpi niekto iný. A o tom doložení peňazí autorka písala tiež, že mama by tie peniaze minula na iné. Okrem toho, asi jej chcela dať osobnejší darček, než neosobné peniaze.

@ha_ha jediná je taká? 😀 ja okolo každého výkladu okolo ktorého prejdem mužovi poviem, také by som chcela. Ale ako príde sviatok, oznámim mu čo chcem…ten mi potom kúpi aj tak víno, aj keď nepijem. A som ja ta zlá potom? Lebo som po niečom túžila?

ha_ha
12. jún 2025
@javiemneviem

@ha_ha ľudia v obchode si dnes pri masle prepočítavajú, či si ho môžu dovoliť. Nebudem preto súdiť žiadneho pracujúceho človeka.

@javiemneviem A ja súdim pracujúceho človeka? Súdim človbeka, ktorý nadiktuje svojej nemajetnej dcére, že chce najnovší iPhone a o triedu nižší odmietne, lebo ten nie je ten NAJ.
A tu nejde o to, či tá mama nemôže o niečom snívať, po niečom túžiť... jasné, že môže. Ale nech neočakáva, že jej tie sny budú plniť ľudia, ktorí na to nemajú.

javiemneviem
12. jún 2025
@pralinka25

@javiemneviem ja nehovorim ze si to pisala ty. Hovorim ze autorka pisala ze matka ocakavala tento darcek. Nie prispevok na neho a ze mnohe tu "kricali" ze je to tak ok. A autorka pisala ze nestali sperky tolko co mobil. Navyse ked vezmeme hodnotu sperku ci chceme alebo nie stale si sperk udrzi hodnotu na rozdiel od mobilu ktory za rok bude stary. Autorka dalej pisala ze ten konkretny sperk sa matke pacil a ze sa vyjadrila ze by ho chcela e ze si ho sama nekupi.

@pralinka25 ako som písala vyššie, ak by mala žiadala dovolenku v rovnakej cenovej kategórii ako stojí nový iPhone, prišlo by vám to viac okej, aby jej dcéra doložila do dovolenky? Všetci súdia matku, že chcela mobil a? Veď je to snáď každého osobná vec po com túži. Rešpektujem prianie iného, tobôž keď ma sviatok. Lenže rešpekt medzi ľuďmi tu nikdy nebol, ani nebude.

ha_ha
12. jún 2025
@javiemneviem

@ha_ha jediná je taká? 😀 ja okolo každého výkladu okolo ktorého prejdem mužovi poviem, také by som chcela. Ale ako príde sviatok, oznámim mu čo chcem…ten mi potom kúpi aj tak víno, aj keď nepijem. A som ja ta zlá potom? Lebo som po niečom túžila?

@javiemneviem Ahá, tak tu je pes zakopaný. Ty si vlastne v takej istej situácii, lebo tvoj manžel ti nikdy nekúpi, čo by si chcela a kupuje ti víno, hoci nepiješ. Tak to je na tom autorkina matka vlastne ešte aj lepšie, lebo ona aspoň tie šperky chcela a využije ich.

javiemneviem
12. jún 2025
@ha_ha

@javiemneviem A ja súdim pracujúceho človeka? Súdim človbeka, ktorý nadiktuje svojej nemajetnej dcére, že chce najnovší iPhone a o triedu nižší odmietne, lebo ten nie je ten NAJ.
A tu nejde o to, či tá mama nemôže o niečom snívať, po niečom túžiť... jasné, že môže. Ale nech neočakáva, že jej tie sny budú plniť ľudia, ktorí na to nemajú.

@ha_ha však ok. Hneď jej mala dcéra povedať, mami, na toto nemáme. Dohodnime sa, začni si odkladať, budeme odkladať aj my a spolu ten iPhone potom kúpime, ak po ňom tak túžiš. A na narodky ju mali vziať niekam na obed. Za mňa super nie? 🙂

ha_ha
12. jún 2025
@javiemneviem

@pralinka25 ako som písala vyššie, ak by mala žiadala dovolenku v rovnakej cenovej kategórii ako stojí nový iPhone, prišlo by vám to viac okej, aby jej dcéra doložila do dovolenky? Všetci súdia matku, že chcela mobil a? Veď je to snáď každého osobná vec po com túži. Rešpektujem prianie iného, tobôž keď ma sviatok. Lenže rešpekt medzi ľuďmi tu nikdy nebol, ani nebude.

@javiemneviem Nie, nebolo by OK, ak by matka chcela niečo, čo si jej dcéra nemôže dovoliť. Tu nejde o to doloženie. Autorka nechcela dokladať, nechcela dávať mame na významný sviatok obálku s pár stovkami. Chcela jej dať dar. Ktorý by ju potešil a mala by ho na pamiatku, že toto dostala od svojej dcéry na 50-tku. Lebo peniaze, ako darček, často končia tak, že si ich človek vloží do peňaženky a o chvíľu tam nie sú a nič extra si za to nekúpil.

ha_ha
12. jún 2025
@javiemneviem

@ha_ha však ok. Hneď jej mala dcéra povedať, mami, na toto nemáme. Dohodnime sa, začni si odkladať, budeme odkladať aj my a spolu ten iPhone potom kúpime, ak po ňom tak túžiš. A na narodky ju mali vziať niekam na obed. Za mňa super nie? 🙂

@javiemneviem Ale veď dcéra jej to povedala, alebo apoň naznačila (nechce sa mi hľadať presný text), keď jej ponúkla lacnejší telefón. Ten mama nechcela. Kto si neváži málo, nezaslúži si veľa.

javiemneviem
12. jún 2025
@ha_ha

@javiemneviem Ahá, tak tu je pes zakopaný. Ty si vlastne v takej istej situácii, lebo tvoj manžel ti nikdy nekúpi, čo by si chcela a kupuje ti víno, hoci nepiješ. Tak to je na tom autorkina matka vlastne ešte aj lepšie, lebo ona aspoň tie šperky chcela a využije ich.

@ha_ha 😀 áno presne tu je ten pes zakopaný. 😀 Manzel mi kupi všetko, keď mu pošlem link a mňa to už nebaví. Teda som ti chcela dať konkrétny príklad, že áno, človek ma právo byt sklamany.

A vieš narodeniny nemala autorka, ale jej mama. A teda nie je vôbec podstatne, čo chcela autorka.

ha_ha
12. jún 2025
@javiemneviem

@ha_ha 😀 áno presne tu je ten pes zakopaný. 😀 Manzel mi kupi všetko, keď mu pošlem link a mňa to už nebaví. Teda som ti chcela dať konkrétny príklad, že áno, človek ma právo byt sklamany.

A vieš narodeniny nemala autorka, ale jej mama. A teda nie je vôbec podstatne, čo chcela autorka.

@javiemneviem Máš pravdu, nie je podstatné, čo autorka chcela. Podstatné je, čo si autorka mohla dovoliť. Spomínaný telefón si dovoliť nemohla. Takže jej mama by nemala mať nereálne očakávania. Koniec, bodka. Nechce sa mi to isté vypisovať donekonečna.

javiemneviem
12. jún 2025
@ha_ha

@javiemneviem Máš pravdu, nie je podstatné, čo autorka chcela. Podstatné je, čo si autorka mohla dovoliť. Spomínaný telefón si dovoliť nemohla. Takže jej mama by nemala mať nereálne očakávania. Koniec, bodka. Nechce sa mi to isté vypisovať donekonečna.

@ha_ha áno ani mne sa nechce vypisovať dookola to iste. Aj tak jednu druhu o svojom názore nepresvedčime. Ja som presvedčená o tom, že mohli hľadať spolu možnosti ako by sa mohol mame ten iPhone kúpiť. Aj keď to pre nás môže byt nepochopiteľne, prečo chcela práve ten. Aj keď len dolozenim nejakej čiastky. Všetko je o tom, že ľudia spolu nevedia komunikovať. Ani v rodinách. Vidíme to všade…

anickaaa6aaa
12. jún 2025

Svoju mamu mám rada, ale ak by odo mňa pýtala dar na ktorý ona sama nemá a ja tiež nie tak jej ho nekúpim a nech sa fučí koľko chce. Všade sa píše o finančnej gramotnosti, ale tu ako čítam tak si mala zobrať dcéra asi spotrebák alebo čo... Kúpili jej šperky. Možno stáli 500€ a tel 1500€ je to veru rozdiel. Myslím, že dcéra chcela urobiť radosť darom (nie peniazmi) na aký má a mame sa bude páčiť.

sono2
12. jún 2025

Ja som normálne vymazala komentár, to nemá vôbec zmysel komentovať tvoju mamu.
Ja by som s nou asi prerušila kontakt. Človek ktorý na tom neni finančne dobre chce fon za 1600e

sono2
12. jún 2025
@vler

Ja by som jej bola dala peniaze na tu vec po ktorej tuzi, aj keby nie dostatok na to aby jej pokryli celu cenu.
Nekupovala by som jej iny drahy darcek.
Dospelemu cloveku ktory jasne povie co chce by som presne tu vec kupila alebo dala penazny dar s pomocou ktoreho si tu vec kupi

@vler nehnevaj sa na mňa, ale matka ktorá nemá 5e v peňaženke si vypýta telefón za 1600e u mňa nemá cenu ako človek. To je zderstvo z jej strany. Klobúk dole, že by si splnila takéto želanie takémuto človeku.

sono2
12. jún 2025

Čo keď jej je.na zem? 😂 príde za tebou že potrebuje 500e ak nie viac na výmenu displeja.
Ja som sa normálne rozčulila.

pralinka25
12. jún 2025
@javiemneviem

@javiemneviem nie neprislo by mi ok ani ziadat dovolenku.

karolinakr
12. jún 2025

Inak kto ma najdrahši mobil, musí mať oči uplne všade, na stopkach nonstop
Ktovie, či ho mama nechcela, len aby ho mohla dávat do záložne

feuille
12. jún 2025

Vybrať si ten najdrahší telefón keď niekto na neho nemá je také…dedinské a hlúpe. Zavolá z neho aj pošle správu aj prečíta FB rovnako ako z akéhokoľvek iného mobilu 😅

dadis
12. jún 2025

Baby, vy teda riadne prehanate... ze 500eur vymena displeja 🥴. Ani ja na taky mobil nemam, mam iphone sluzobny, 16tku.. ale ked budem menit miesto a daju mi sluzobny nejaky samsung ci huawei, tak si tiez budem priat na 50tku novy iphone..co je na tom? Poviem co si zelam a dufam, ze nikomu nenapadne mi kupovat sperky, ci hodinky, ale ze mi daju do obalky peniaze podla vlastnych moznosti.. 50tka je pekny sviatok, podla mna prvy okruhly, kedy uz mozu deti aj zarabat a kupit svojim rodicom hodnotnejsi darcek (ak teda zena nemala deti neskor). Ved doteraz dostavali deti, preco vas to poburilo, ze mala mama ine ocakavanie...teraz mala kolegyna 50tku a od dcer dostala letecku dovolenku v bulharsku. Kto si dobre vychova deti, tak ti im chcu vratit vsetky tie dary, co podostavali.. vacsina mojich znamych rodicom na 50tku davali hodnotnejsie dary nez na bezne narodeniny..no a ko vyzera pred kolegynami? Ze jej dcera dala sperk? Okej

katarinka289
12. jún 2025
@javiemneviem

@ha_ha predstáv si že za 32 rokov manželstva a materstva nedostaneš raz niečo po com naozaj túžiš. Pretože vždy je prednejšia domácnosť, potreby deti, darceky pre deti. Ty si vždy druhoradá. Myslíš, že je to tak trapne, že si 50 ročná žena dovolí mať nejaký rozmar a byt potom sklamaná, že zasa raz ona nemá niečo po com túžila?
Autorka - mama je sklamaná. Sklamaná ako sme boli kedykolvek my ženy. Či už nás sklamal partner, rodič, ktokoľvek…Nevidím na tom nič zle. Samozrejme forma ako to podala je dôležitá. Každopádne keď mi niekto povie čo chce, nekúpim mu niečo iné. Netúžila po šperku, ale po mobile. Mala dostať tofife, ružičku a podľa možnosti toľko, kolko ste sa s otcom vedeli zložiť. Pripadne nič a dohodnúť sa, že jej na telefon doložíš.

@javiemneviem sklamana by mohla byt, keby jej dali sampus a kyticu. Treba stat nohami na zemi a rozmyslat nad tym, co si moji pribuzni mozu dovolit. Mam doma zahlasit, ze si prosim novy Mercedes s byt potom urazena, ze sa mi nan neposkladali?? Ja by som jej to spravanie pekne dala vyzrať

cina1
12. jún 2025

kazdy to ma inak, ja napriklad ked poveim ze nechcem nic a predsa nieco dostanem, tak ma nebavi predstierat ze aka som stastna...jednoducho niekto nevie prijimat darceky... a tu ten pripad, neviem ci si dcera nepozna mamu...lebo mozno stacilo len otvorene komunikovat...mozno keby uz dopredu vedela ze iphone nebude, nemuselo byt to sklamanie...

ema22270
12. jún 2025

Tak vsak nech preda ona tie sperky a nech si kupi.. ked uz ... ale chapem, ze ta to zamrzelo.

pralinka25
12. jún 2025
@dadis

Baby, vy teda riadne prehanate... ze 500eur vymena displeja 🥴. Ani ja na taky mobil nemam, mam iphone sluzobny, 16tku.. ale ked budem menit miesto a daju mi sluzobny nejaky samsung ci huawei, tak si tiez budem priat na 50tku novy iphone..co je na tom? Poviem co si zelam a dufam, ze nikomu nenapadne mi kupovat sperky, ci hodinky, ale ze mi daju do obalky peniaze podla vlastnych moznosti.. 50tka je pekny sviatok, podla mna prvy okruhly, kedy uz mozu deti aj zarabat a kupit svojim rodicom hodnotnejsi darcek (ak teda zena nemala deti neskor). Ved doteraz dostavali deti, preco vas to poburilo, ze mala mama ine ocakavanie...teraz mala kolegyna 50tku a od dcer dostala letecku dovolenku v bulharsku. Kto si dobre vychova deti, tak ti im chcu vratit vsetky tie dary, co podostavali.. vacsina mojich znamych rodicom na 50tku davali hodnotnejsie dary nez na bezne narodeniny..no a ko vyzera pred kolegynami? Ze jej dcera dala sperk? Okej

@dadis to je take extremne ubohe dostat sperk? to fakt je mobil taka hodnotna vec? za mna je to uplna crepina. nic trvacne. hracka na dva roky. a potom si ani nespomenie.

dadis
12. jún 2025
@pralinka25

@dadis to je take extremne ubohe dostat sperk? to fakt je mobil taka hodnotna vec? za mna je to uplna crepina. nic trvacne. hracka na dva roky. a potom si ani nespomenie.

@pralinka25 Mna by sperk potesil, ale jej mama predsa povedala, co si prosi. A evidentne sa tym sperkom ani netrafili ado vkusu

pralinka25
12. jún 2025
@dadis

@pralinka25 Mna by sperk potesil, ale jej mama predsa povedala, co si prosi. A evidentne sa tym sperkom ani netrafili ado vkusu

@dadis ale ved praveze trafili autorka pisala ze ten sperk sama mama ukazala dcere ze sa jej paci chcela by ho ale sama si taky nekupi. Ano mozno myslela k inemu sviatku ale sperk sa mame pacil preto ho autorka vybrala.

dadis
13. jún 2025
@pralinka25

@dadis ale ved praveze trafili autorka pisala ze ten sperk sama mama ukazala dcere ze sa jej paci chcela by ho ale sama si taky nekupi. Ano mozno myslela k inemu sviatku ale sperk sa mame pacil preto ho autorka vybrala.

@pralinka25 Vies co, mozno aj pacil, kedze asi aj vedela v akej bol hodnote, tak to nebol darcek k 50 ale k beznym narodeninam..len tipujem..

pralinka25
13. jún 2025
@dadis

@pralinka25 Vies co, mozno aj pacil, kedze asi aj vedela v akej bol hodnote, tak to nebol darcek k 50 ale k beznym narodeninam..len tipujem..

@dadis ano mozno.

karolinakr
17. jún 2025

No jak si dopadla s tou mamou, pytala si si šperk naspäť a prispela na mobil? toto bola tiež dobra diskusia, babka chce najdrahši mobil, nepohosti deti ani vnukov necha och po 3 hod cestovania hladnych, radšej ide na wellnes 🙂

minenkaa
17. jún 2025
@karolinakr

No jak si dopadla s tou mamou, pytala si si šperk naspäť a prispela na mobil? toto bola tiež dobra diskusia, babka chce najdrahši mobil, nepohosti deti ani vnukov necha och po 3 hod cestovania hladnych, radšej ide na wellnes 🙂

@karolinakr sesternica bol ale lepší gól

karolinakr
17. jún 2025
@minenkaa

@karolinakr sesternica bol ale lepší gól

@minenkaa ktorá to bola diskusia? teraz neviem