Ocitli ste sa v podobnej situácii s ďalším dieťaťom?
Ahojte,som aktuálne v situácii kedy žijeme traja s malým dieťaťom v 1izbovom byte. Ja pracujem popri rodicaku, partner menil prácu aby nám lepšie vychádzali financie a mohli sme časom riešiť väčšie bývanie. Avšak dostali sme sa do situácie,kedy som nečakane aj po chránenom styku tehotna a neviem co ďalej. Prikláňam sa interrupcii nakoľko životné podmienky pre 4 osoby v tomto bývaní naozaj nie sú. Ďalej, by mi z toho privyrobku vyšla naozaj almuzna vrámci materskej co by sme si naozaj prihorsili. Nemáme už ziadne dalsie finančné zabezpeky, nemá nám kto pomôcť a ani do budúcna to nie je ružové s pomocou vrámci deti. Dieťaťu sa v budúcnosti nebránim, Avšak v tejto situácii sa snažím zachovať co najviac racionálne a zodpovedne vrámci celej rodiny a najmä dietata, aby netrpelo stresom, nervami ,financnou neistotou a s tým suvisiacimi problémami. Situáciu nevieme riešiť ani možným podnajmom, keďže slušne bývanie pre 4-clennu rodinu by stalo viac než aktuálna hypotéka a inu hypotéku tiež nemôžeme riešiť,lebo nemám "prijem" pre banku. Ocitli ste sa už niektorá v takejto alebo podobnej situácii? Ďakujem za každé normálne vyjadrenie,podporu....nie je to pre mňa lahke
@anonym_27a068 mame ju podporiť v tom aby zabila svoje dieťa? Tak to rovno môže zabiť aj to, ktore je uz na svete nie ?
@anonym_3ce3cc asi tak. A ešte si min 6 mesiacov oddýchne a ušetrí, kým sa toto narodí 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ preboha!!! 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@anonym_autor nad hniezdom záchrany si nerozmýšľala??
Žiadna z tých čo ti tu hrajú na city ti nepomôže ani so starostlivosťou, ani finančne, ani nijak inak. Musíš si to ešte raz poriadne premyslieť a na základe toho sa zariadiš.
@bomba36 my nikomu nehrajeme na city, sú to naše prežité skúsenosti. konkrétne moja je s odstupom cca 20 rokov , takže už ma život preveril z každej strany. napriek tomu ti napíšem, že neľutujem, že som si deti nechala napriek nie ideálnym okolnostiam. bývam vo svojom, mám čo jesť, mám prácu a kariérne rastiem, manželstvo šťastne trvá, deti študujú, sme zdraví, cestujeme. ale začiatky boli oveľa horšie ako to čo tu autorka píše..
@bomba36 ani vyhliadky do budúcna neboli dva krát ružové a kebyže sa riadim rozumom, tak nemám asi ani jedno dieťa, neviem...riadila som sa tým, že neukončím život dieťaťa kvôli pár m2 bývania navyše alebo kvôli starému autu alebo kvôli tomu, že nemôžem ísť práve k moru alebo nemám nové outfity...no a čo, počkala som pár rokov a verím, že ešte veľa dobehneme . a mám deti aj ostatné veci. hlavne, že niekto pôjde 3X do roka na dovolenku, ale za cenu života dieťaťa,lebo sú aj také, bohužiaľ. tým sa nechcem vychvaľovať, veď ani neviete kto som. chcem povzbudiť.
@anonym_27a068 Tak my sme hyeny, ale interupcia je v pohode. 🙂
Pýta sa na naše názory, tak jej ich píšeme. Boli sme v oveľa horšej situácii, keď som nečakane otehotnela. Preto si dovolím písať.
@abbey1 vravím na ženy co to nezažili. Urcite autorka ocení tvoju praktickú skúsenosť, ze sa to da zvládnuť aj v horšej situácii. Ja by som tiez mala aj tri roboty a nechala by som si dieta, najmä ked by som v budúcnosti chcela ale toto nie je moj život ani moja maternica a nedovolím si súdiť druhu ženu za jej rozhodnutie, tobôž nie pisat ze ma zabiť aj to narodené dieta ved sa uvedomte ženy.
@abbey1 vravím na ženy co to nezažili. Urcite autorka ocení tvoju praktickú skúsenosť, ze sa to da zvládnuť aj v horšej situácii. Ja by som tiez mala aj tri roboty a nechala by som si dieta, najmä ked by som v budúcnosti chcela ale toto nie je moj život ani moja maternica a nedovolím si súdiť druhu ženu za jej rozhodnutie, tobôž nie pisat ze ma zabiť aj to narodené dieta ved sa uvedomte ženy.
@anonym_27a068 🙈
@beronsche niektoré zo spomenuteho som písala,nemáme rezervu, nemáme možnosť refinancovania pretože som na rodicaku, moji rodicia robia,svokrovci sa starajú o ich rodicov s ťažsimi chorobami a nutnou dennou starostlivostou... proste nech chcem ako chcem nevychádza mi to nie som tip vo si povie nejak bolo a bude, nedokážem to
@anonym_autor nemusite refinancovat, predajte vas prerobeny byt a hypoteku preneste na novy vacsi v povodnom alebo horsim stave… prerobite postupne
@anonym_412171 Takze 3 izbak a 1zbak je podla teba vlastne to iste hej? 😅 Akoze nikdy som si nerobila iluzie o IQ vacsiny tu pritomnych, aj rozumiem tomu, preco si ludia robia z MK totalnu srandu, ale toto fakt??? 🤣
@anonym_a79dae nie je to to iste, ale my sme tam zili so 4 detmi, to bol vlastne 2 izbak s 1 izbou na spanie pre deti, asi tak. Nie s dvoma detmi.
@bomba36 ani vyhliadky do budúcna neboli dva krát ružové a kebyže sa riadim rozumom, tak nemám asi ani jedno dieťa, neviem...riadila som sa tým, že neukončím život dieťaťa kvôli pár m2 bývania navyše alebo kvôli starému autu alebo kvôli tomu, že nemôžem ísť práve k moru alebo nemám nové outfity...no a čo, počkala som pár rokov a verím, že ešte veľa dobehneme . a mám deti aj ostatné veci. hlavne, že niekto pôjde 3X do roka na dovolenku, ale za cenu života dieťaťa,lebo sú aj také, bohužiaľ. tým sa nechcem vychvaľovať, veď ani neviete kto som. chcem povzbudiť.
@anonym_4480cc tak deti sa rodili aj za vojny. A boli vzacne, ja to vsade spominam, ako mala moja starka pocas druhej svetovej svadbu, aj prve dieta...a to boli teda ake casy? Ked teraz su "zle" casy...vzdy su zle casy...tento svet nie je prechadzka ruzovou zahradou pre nikoho a nikdy.
@anonym_autor my sme boli dlho 4 ria v jednoizbaku, 5r, a potom sa nam pritrafilo tretie, bývali sme tam do jeho 9mes. A to manzel robil na smeny a ked sa narodilo druhe, zacali sme so stavbou domu. S dvoma detickami uplne v pohode, rozdiel medzi nimi 2r a 4 mesiace ked boli vacsi sosynchronizovali si denne spanky, velmi rada spominam na to obdobie. S tretim to uz bolo na tesno, ale vsetko sa da zvladnut. Zvazit konecne rozhodnutie. Deti su dar, neskor sa uz nemusi tak darit
@iowa2 nepochopím to, je x žien ktoré chcú ale nemôžu mať... a takéto proste to dieta zabijú, lebo však teraz ta nechcem.
@anonym_3ce3cc Ja to tiež nedokážem pochopiť, ako žena môže podstúpiť taký zákrok, že dobrovoľne svojvoľne si ide dať doslova potrhať to mini telíčko, no šialené ☹️
Tak teda potom, keď je byt malý a sto ďalších vecí, prečo sa nehodí mať momentálne dieťa, prečo sa sakra nechranim, viem ako sa robia deti zvlášť keď už nejaké mám.
A ďalšie doradu mi nezapasuje, tak sa objednám a ukončím to a hotovo. A možno o pár mesiacov to isté 😣
Čo je prioritou, keď nie život vlastného dieťaťa?
Nechápem, nepochopím nikdy.
Otec dietata zdiela rovnaky nazor ako ty? Nie je ochotny si hladat aj inu pracu alebo brigadu na prilepsenie??
Kazdopadne-treba si hlavne uvedomit ze ak pojdes na potrat, je to uz konecna. Nie je to "zname" prerusenie tehotenstva ale-ukoncenie. Uz sa to nebude dat zvratit.
@anonym_autor Ahoj autorka je mi ľúto tvojej situácie.Tiez sme mali horšie obdobia menej peňazí dieta a veru pri predstave na ďalšie by som ozaj nevedela ci by dieta dostalo všetko,to co potrebuje .Ale ak pracuješ ty a pracuje aj partner a mate jedno dieta a stále málo nie su v tom dlhy? Lebo ak zarába muz ozaj malo nerozmýšľala si o presťahovaní sa do iného mesta a začať s prácou tam? Nepises o rodine...nepomohla by? Babatko si rozmysli ale ak máš ozaj istotu v partnerovi lebo s jedným sa začína este dobre ale dve je to ozaj tazke a sama som to zažila......
@anonym_autor mama mala kamaratku kde sme chodievali ako deti a oni byvali v garsonke 2dlspeli A 3 deti roky asi 19rokov.potom sli do 2,izbaku ale to uz najstarsi odisiel z domu. Takze cele detstvo takto zili a zmestili sa
@anonym_autor prosim ta urob tak ako to citis. Tu budu dva tábory ale rozhodnutie je na tebe. Samozrejme otazka byvania a financí je rozhodujúci faktor. Kazdy clovek chce mat aj urcity konfort a teda 4 ludia v jednoizbovom byte asi nie je uplne to prave orechové. Na druhu stranu este si len zistila, ze si tehotna. Cize za 3 mesiace, kedze muz zmenil pracu, by ste mohli dosiahnuť vyssiu hypo. Otazka je ci by ste ju dokázali splacat. Za mna osobne interupcia nie je nic ine iba volba zeny a kym nezačne byt srdce, je to iba nejaky zhluk buniek. Tak ak, chod hned.
@anonym_autor no,ja mam dve deti,momentalne poberam rodicak.Nonstop som na bazare a skupujem pouzite.Muz pracuje o 106 ale neak v dnesnej dobe to nestaci.Uz nam ide pri hypo a popri spotrebnom len o to,aby sme nehladovali.Tiez sa desim ak by som otehotnela,praktikujeme prerusovanu suloz.Ja nechcem do seba pchat chemiu(bojim sa raka),teliesko mi robilo neznesitelne problemy a muz-skoda reci.S kondomom proste kocur v trube nie je,straaaasne mu to vadi.Vazektomiu nechce.Ja tiez nechcem ziadny operacny zakrok.A takto vystresovani sexujeme🥴Ale dieta by som si asi nechala aj ked ja uz aj zdravotne riziko tam mam(treti cisarsky by bol a to nie je bohvieco)Ale teda zrejme by sme nepodnikli nic voci dietatu a neako by sme to dali aj ked z financneho hladiska si to teraz predstavit neviem.Podmienky v praci co sa tyka matiek su tiez hrozne.Dnesne zeny nemaju ziadnu motivaciu rodit pri tejto vlade..Je to tazke rozhodnutie,doba matkam nepraje
@anonym_89b4db tak hlavne, ze na to mate pri tolkom strese a tolkych vyhovorkach stake chut 🤷♀️
@anonym_autor mama mala kamaratku kde sme chodievali ako deti a oni byvali v garsonke 2dlspeli A 3 deti roky asi 19rokov.potom sli do 2,izbaku ale to uz najstarsi odisiel z domu. Takze cele detstvo takto zili a zmestili sa
@slavomira236 No to bol urcite krasny zivot🙄
Ked uz chces byt racionalna, tak to dieta vynos a daj na adopciu...kolko zien tuzi po dietatku...ja si neviem predstavit zabit svoje dieta...ja nepochopim nikdy preco prva volba je interupcia..
Ja uz ani nemam silu reagovat, len taky pohlad, byvala som v podnajme v izbe s jednou 80rocnou pani povodom z Oravy, ktora mala 3 synov, kazdeho po roku a stvrt. A ona hovorila, ze v zaciatkoch zili v garsonke na Tobruckej ulici, ze tam spali vsetci na jednej hromade a nemohli sa ani pohnut, ale lubili sa... a casom isli do 3.5izboveho... - ano, bola ina doba... Najvacsi milacik bol ten jej prostredny a na stare kolena jej najviac pomohol. Najmensi zomrel na leukemiu v 35 a ten najstarsi jej len nadaval, volal ju "babka" a stale chcel len peniaze. To len taky pohlad, co som tam zazila.
Aj suseda mojej mamy... chcela si dat druheho prec, lebo ze su moc rychlo po sebe, len 1.5roka. A z toho starsieho bol drogovy diler a mladsi je najvacsie zlaticko a slniecko.
@anonym_autor prosim ta urob tak ako to citis. Tu budu dva tábory ale rozhodnutie je na tebe. Samozrejme otazka byvania a financí je rozhodujúci faktor. Kazdy clovek chce mat aj urcity konfort a teda 4 ludia v jednoizbovom byte asi nie je uplne to prave orechové. Na druhu stranu este si len zistila, ze si tehotna. Cize za 3 mesiace, kedze muz zmenil pracu, by ste mohli dosiahnuť vyssiu hypo. Otazka je ci by ste ju dokázali splacat. Za mna osobne interupcia nie je nic ine iba volba zeny a kym nezačne byt srdce, je to iba nejaky zhluk buniek. Tak ak, chod hned.
@betulinka1 vieš o tom, že aj ty si nejaký zhluk buniek?
Autorka, necitala som viac ako 1 stroju konverzácie. Možno to niekto písal. Ale skus zavolať do poradne Alexis. Určite ti pomôžu - poradia, ako by sa to dalo poriesit aj finančne. Držím prsty
@beronsche niektoré zo spomenuteho som písala,nemáme rezervu, nemáme možnosť refinancovania pretože som na rodicaku, moji rodicia robia,svokrovci sa starajú o ich rodicov s ťažsimi chorobami a nutnou dennou starostlivostou... proste nech chcem ako chcem nevychádza mi to nie som tip vo si povie nejak bolo a bude, nedokážem to
@anonym_autor nie si typ, co si povie nejak bolo, nejak bude?prepac, ale uplne taky typ si..a preco?no, nemate vobec ziadnu financnu rezervu.. ja by som na potrat nesla, nejako by sme sa uz pomestili. Drzim palce k co najlepsiemu rozhodnutiu 🍀
@anonym_c9cc6f Ale naozaj nie je vsetko len o metroch stvorcovych. Podobny pripad moja kamoska, tri deti cely zivot v garsonke. Najstarsia sa tam ani nepomestila tak vlastne byvala cely cas u babky (kamoskinej svokry) ktora zila nedaleko. Si povies, strasne nieco...a teraz, vsetky deti dospele, uspesne, krasne, vystudovane s dobrymi pracami, vztahmi aj s partnermi aj s mamou. Naozaj, je to hlavne o vztahoch v rodine, nie o ploche.
Interupcia je zabitie dieťaťa, čokoľvek iné, sú výhovorky, kto to dieťa "urobil" ?
Mali ste sa chrániť, keď máte teda také žalostné podmienky.
@iowa2 Čítaj pozorne, ona sa chránila.
kopa zien tu zije doslova v detskej izbe u svokrovcov, lebo ich muz sa nevie osamostatnit od matky. a este maju so svokrovcami blby vztah, takze ani pomoc s detmi nie je. My sme zacinali v jednoizbaci, neurobili sme si tam sice druhe dieta, ale kym ste vsetci zdravi, da sa zvladnut vsetko. Muz musi na sebe zapracovat, aby lepsie zarobil.
Necitala som vsetky nazory, ale vzdat sa dietata kvoli takejto banalite je absurdne. Moji rodicia zacinali na slobodarke s 2 malymi detmi, to bolo nieco ako garzonka alebo ubytovna. Postupne kupili maly 3izbovy byt, nikdy sme vsak nemali svoju vlastnu izbu. Napriek tomu nam nic nechybalo a neviem si predstavit byt jedinacik kvoli takemu sebeckemu nazoru. Muz nech sa vzchopi, najde lepsie platenu pracu pripadne to porieste spotrebakom. Docasne sa uskromnite, dali to miliony inych rodin pred vami. Okrem toho byvanie je stale drahsie a nedostupnejsie, takze neni na co cakat.
@anonym_c9cc6f vsetky deti maju dobre vztahy najstatsi je vojak z povolania maju svoje rodiny synovia dcera pracuje v zahranici ako opatrovatelka ..nic im nechybalo. Vztah maju surodenci lepsi ako deti co ma kazdy svoju izbu. Bolo to este za minulej doby komunistickej taky byt dostalu po sobasi byt im pridelili statny

@anonym_autor no,ja mam dve deti,momentalne poberam rodicak.Nonstop som na bazare a skupujem pouzite.Muz pracuje o 106 ale neak v dnesnej dobe to nestaci.Uz nam ide pri hypo a popri spotrebnom len o to,aby sme nehladovali.Tiez sa desim ak by som otehotnela,praktikujeme prerusovanu suloz.Ja nechcem do seba pchat chemiu(bojim sa raka),teliesko mi robilo neznesitelne problemy a muz-skoda reci.S kondomom proste kocur v trube nie je,straaaasne mu to vadi.Vazektomiu nechce.Ja tiez nechcem ziadny operacny zakrok.A takto vystresovani sexujeme🥴Ale dieta by som si asi nechala aj ked ja uz aj zdravotne riziko tam mam(treti cisarsky by bol a to nie je bohvieco)Ale teda zrejme by sme nepodnikli nic voci dietatu a neako by sme to dali aj ked z financneho hladiska si to teraz predstavit neviem.Podmienky v praci co sa tyka matiek su tiez hrozne.Dnesne zeny nemaju ziadnu motivaciu rodit pri tejto vlade..Je to tazke rozhodnutie,doba matkam nepraje
@anonym_89b4db Nech sa muz pripravi na dieta c.3. a mozno aj 4, mozno si to potom predsa len s tou vazektomiou rozmysli...