Opis našej finančnej situácie a problémov
Až teraz som mala dost času aby som si prečítala celú diskusiu a nedá mi napísat pár vecí na ujasnenie. Vopred vravím nechcem od žiadnej z vás už žiadnu pomoc, len chcem aby sa veci dali na pravú mieru, nedovolím aby somna niekto robil klamárku, ktorá žije z dobra iných a využíva už niekolko rokov dobrých ludí. TO JE KLAMSTVO!!!!!
Na každú vašu otázku odpoviem a som rozhodnutá svoju pravdu obhájit.
Zatial na úvod tolko:
Za manžela som sa vydala v r. 1997, hned po mature a v tom istom roku sa nám narodila naša 1. dcéra Martinka. Bývali sme v sociálnom byte kde nám často vypínali kôli neplatičom elektrinu a vyše roka sme žili bez teplej vody.Tam sa v r. 1999 narodil aj náš syn Robko. Povedali sme si že s dvomi malými detmi sa nedá žit v takomto prostredí . Manželovi rodičia bývali v malom domčeku v Dúbravach a my sme sa rozhodli pristavit malý domček na ich dvore. Manľel sám postupne z ich garáže urobil obytnú miestnost a pristavil kuchynku a kupelnu s wc.žili sme velmi skromne. Ked v r. 2006 sa manžel aj ja konečne zamestnal, náš život sa zmenil. Mali sme dostatok všetkého. V r. 2007 sa nám narodil syn Dávidko. Kedľe nás už bolo 5 ludí v jednej izbe, zobrali sme si úver z VÚB na pristavenie daląej izby a v pohode sme ho splácali. BOLO nám treba aj auto, tak sme si zobrali daląí úver. Ani nás nenapadlo že sa ocitneme tam kde sme teraz. Snom naších starších detí bola spoločná detská izba a my sme potrebovali kotolnu na kúrenie, takľe sme si zobrali úver na bývanie v Poštovej banke v hod. 100.000 Sk, s tým ľe sme zaloľili dom. Doteraz detská izba nie je dokončená, sú to len holé múry z tehál.
Zlom nastal ked v r. 12/2008 manľel nie z vlastnej viny priąiel o prácu. Bolo to uľ horąie , nemali sme začo platit úvery, museli sme pod cenu predat auto aby sme si mohli kúpit pec a radiatory na kúrenie.
Začali rást úroky, banky predali naąe úvery vymáhacím spoločnostiam a vąetko to ąlo dolu vodou ako je to práve teraz. Platíme kaľdý mesiac pravidelne úvery, ale len pomenąích sumách, avąak Poątová banka sa nám vyhráľa, ľe ak splátky nezvýąime na min. 80 eur, prídeme o dom. V tom čase som opat otehotnela, kedľe sme s manľelom veriaci , potrat by nás nikdy nenapadol a tak sa nám v r. 12/2009 narodila naąa Emília.
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu
@mataklinec podat toho tvojho darebaka a ak si neposle nejaky zivotopis, alebo sa nepojde niekde opytat na robotu, tak mu nedaj jest! to ho chces dokedy zivit?
jeeeej zas je to tu, baby sa Vám normálne čudujem že reagujete
@tadotami stále čakám čo Ti odpíše a nič....
baby, ja sa čudujem, že ešte vôbec reagujete na čokoľvek, čo napíše táto osoba.... neuveriteľné koľko času má na sedenie za internetom, namiesto toho, aby si hľadala prácu a nežobrala, nesťažovala sa stále dokola...
Sú tu zatiaľ len 3 strany, ale ja mám opäť z tejto diskusie vysoký tlak....
... sa fakt naseriem a nájdem spôsob, aby jej deti dali do domova... už nebude mať milion dôvodov prečo nie a konečne bude mať jeden dôvod prečo áno.....
škoda slov..... 😠
@zuzana_m neviem ci utocia, ale ak si to citala dlhsie tak to musia fakt tiest nervy kazdemu! je to fakt odveci aj s tym trudom, ktoreho zivi!
Preboha, predávaj aspoň to ošatenie, keď ho nepotrebuješ. Ty nie si v pozícii, aby si niečo niekomu darovala. Pofoť, ponahadzuj na bazár a predaj. Dá sa na tom získať pár eur, ak máš veľa vecí. Nečakaj...
@mataklinec tebe fakt nejde? dva nicky tu mas, tak dlho tu nepobudnes to je jedna vec... co je ale ovela zarazajuce je tvoj postoj k veci. ty si narobis 4 deti a chces 6 ludi zivit z RP? tak to sa nehnevaj, ale bud nevies pocitat, alebo vies carovat lebo to nestaci ani na to aby ste jedli cely mesiac zemiaky. tvoj postoj je uplne nechutny. manzel si doma gule vala a ty zobres na fore. s internetom o ktoroom ludia skutocne v nudzi ani nemaju paru. posli darmozraca do roboty. si v chudobnej dedine? je x moznosti, moze ist robit do rakuska, nemecka na tyzdnovky, donese domov kopec penazi. ty sa len vyhovaras ako to nejde. je mi uprimne luto tvojich deti, ze sa narodili prave takym rodicom akymi ste vy
Je smutne ze ste obaja zdravy a mozte pracovat a doma mate hladne deti a nic nerobite.Mala by si sa schopit prestat vypisovat na fora lebo tu ti nikto nepomoze.Kazdy ti bude nadavat a je jedno aka je vlastne pravda.A manzel by sa mal tiez schopit lebo to nedopadne dobre.Keby ste obaja riadne pracovali nic by sa nestalo. ☹
Kto chce, nájde si spôsob.. a kto nechce, nájde si dôvod! 🙄 🙄 🙄
@mataklinec podľa mňa je logické, že ak nemám trvalý pracovný pomer, len príležitostnú prácu, tak si nezavádzam službu, kde je viazanosť, jedine keby si človek prostredníctvom netu aj privyrábal... teda, že by si interrnet na seba akože zarobil... no neviem, bola som v stave ti fandiť (nepáčili sa mi tu niektoré reakcie typu "ved si do nej ešte kopnem, keď leží v prachu"), ale tvoj príbeh má medzery..
Mimochodom ja kojím 2,5 ročnú dcéru, a chodím už 4 mesiace do práce, dá sa to, lebo kojím už len ráno a večer, to je ok, navyše človek ušetrí na mlieku. 😅
ZENY NERADTTE JEJ! ONA SI NEPRISLA PO RADU 🙂) ALE PRECO SA MA NEPYTAJTE? JA TOTIZ NEVIEM 🙂)
za 3 dni,mila moja,za 3 dni hrbenia za strojom som zarobila 30eur.pisem to tu verejne.som ochotna vymenit tychto 30 eur za adresu na ktorej zijete a stastie deti ktore su tam s vami.pokial chces tychto 30eur,tak mi daj tvoju adresu,meno vasho starostu a ja ti rucim za to ze tvoje deti budu mat zabezpecene detstvo v teple a budu najedene.socialny urad a pracovnicky na nom vzdy radi tieto deti odvedu do lepsieho.
@leeenka26 - v albume ma fotku deti aj rodiny. Deticky maju kruhy pod ocami, bledu kozu, obe mladsie deti velmi chuducke. Hlavne u starsich je to zadrziavanie vody (tvaricka) v kombinacii s kruhami pod ocami jasny signal dlhodobej podvyzivy :( Sorry ale keby mam odtialto tu moznost, tak s tou socialkou nevaham.
tu je dokaz ze klame tu pisala ze nema net doma a tu zrazu ze ho ma dva roky precitajte si tento prispevok a dole na spodku pise ze nema doma net je mi z takych ludi zle tu je link http://www.podajdalej.sk/napokon-ziadam-pomoc-a...
ja plne súhlasím s tým, že naozaj chudobný človek nemá na internet - a teda ak je chudobný, nemá ani na jeho splátku, ale vy ho potrebujete, tak ho platíte, lebo vám asi prináša vylepšenie finančnej situácie... inak by ste ho neplatili.
mataklinec - 01.11.2011 - 15:07
Dakujem ešte raz všetkým za pomoc v tažkých chvílach. Adresku som vám napísala na email. Vopred sa ospravedlnujem, ak neodpíšem hned, ale nemám doma internet.
Ak chcete pridať komentáre, tak sa musíte prihlásiť alebo zaregistrovať..
@mataklinec jedna velmi smutna vec je, ze tvoj manzel aj ked niekde isiel pracovat a nezostal tam , ze sa mu nepacil kolektiv ci ubytovna, to by som ani nepisala, lebo keby mne prisiel manzel s takymto argumentom pri styroch detoch, tak ho ovalim panvicou 🙄 on by mal mat zodpovednost sa vsetky deti, ktore mate, ale toto je chovanie chlapca, tu je tazke pomahat, lebo podla opisu vasho problemu, tam nie je ani sanca na trvalu zmenu, lebo ty pracovat podla teba nemas kam ist a ani nemozes a tvoj muz ten proste asi ma podmienky nato aby si vyberal, moj muz ked prisiel o pracu ked mal maly rok, tak robil po brigadach co sa dalo, nestazoval sa, ja som isla do prace ked mal maly 19 mesiacov a nastastie sme vydrzali, a teraz je to vsetko ok, manzel ma fajn pracu a aj ja, a tiez aj keby som chcela viac deti, ale pokial im nemam dat to co potrebuju, tak zostanem pri jednom, ja na nahodu nenecham nic, aj ked stat sa moze, ale hadam nie 4 krat
@leeenka26 s tym domovom by som bola opatrna...
@mataklinec
verim,ze so 4oma detmi na Slovensku bez staleho prijmu je to tazke....
na jednej strane mi je luto,ze tu baby na teba utocia-mnohe z nich maju viac ako dostatok a urcite nezazili taku financnu biedu,ale na druhej strane chapem aj ich rozhorcenost....
...lebo tu ide predovsetkym o deti a ich buducnost.Ide o to postavit sa problemom zoci voci a naozaj racionalne zvazit moznosti:
1.neviem aky mate s MM vztah ale je najvyssi cas rozumne sa porozpravat...jemu nevadi ze jeho "hrdostou"prichadzate o urcitu socialnu pomoc?
2.ako radili mnohe zienky-kazda korunka je dobra/preco nepredat veci ktore su tvojim detom uz male a niekto ti ich poslal lebo ich nepotrebuje?
mnohe mamicky si privyrabaju vyrobou roznych veciciek,skus sa inspirovat:
www.sashe.sk
ked si uz s detmi doma,aj po veceroch sa da nieco pekne vytvorit 😉
Urob velku ciaru za vsetkymi negativnymi komentarmi,naddychni sa a zacni zit odznova.....pre svoje deti, pre ich lepsiu buducnost,pre stastie svojej rodiny.
Modlim sa aby si to s Bozou pomocou zvladla...Len treba zacat 😉
Drzim palce 😉
@mataklinec budem sa len opakovat. Ak mas teda ten internet, dievcata pisali ze sa da naucit lahko hackovat, ci strikovat, zacni s tym, namiesto pytania pomoci a vypisovania svojej situacie. Daj mi vediet a kúpim si od teba. To bude moja pomoc tebe, pretože od poslania peňazí ma niečo veľmi drží na uzde.
@vivienkata to je sila!!! Ze sa nehambi ta zena ☹ Uz by ani nemala sem pisat. Ani nikam. 😠
@leeenka26 je mi luto v akej je situacii ale preco klame? fakt su niektory ludia ktory budu potrebovat pomoct a my uz im nebudeme verit prave kvoli ludom ako je ona,
@abbey1 @viera27 @tadotami @gerdusha skusite to pochopit, ze zije v dome svojich svokrovcov, nemoze sa rozviest, lebo nema kam ist? Ja mam jedno dieta a este som nikdy nemala dlhy, no viem ake je to psychicky narocne nevediet, z coho dieta uzivit, ako dalej vychovavat dieta v takom rozpolozeni, ked kazdym dalsim dnom musia deti ist do skoly, skolky, treba sa im venovat... Nema na vyber, je pod tlakom okolnosti, dychaju im na krk exekutori, obvinovat ju ze mali 4 deti, ked si to nemozu dovolit? Ako mozete byt tak bezcitne?!
@mataklinec ja ti neviem pomoct, nemam ako, moj kamarat - pravnik pracujuci v cesku pre jednu banku, povedal ze z hladiska vymahania dlhov su rodiny s viac ako 1 dietatom pre banku nevyhodne, lebo exekutori od nich nemozu nic vymoct, ak nesplacaju dlzoby, rodina s detmi je chranena pred drastickym vymahanim dlhov... Ja som nikdy v takej situacii nebola, drzte sa, skus pracu v Lidli, alebo Tescu v DT, aspon nejake prilepsenie dokladat tovar, zajdi za prevadzkarom, popis situaciu, ze je to zle a pod... Kto si nebeha za pracou, praca za nim domov nezajde.
@vivienkata
Na tomto som sa pobavila, posledna veta 🙂
ženičky dakujem Vám z celého srdca za ponúkanú pomoc, nechcem byt drzá ani nevdačná ale oblečenie už ozaj teraz nepotrebujeme, jedine muž má toho menej...
boze baby vy jej ale nakladate? troska sucitu by neuskodilo jasne ona vie ze porobila vela chyb ale to jej teraz nevycitajte kazdy vecer chodi spat s tym ze co bdue zajtra...ok nebudem ju lutovat ale pochopenia by neuskodilo keby ze mam take veci ako ona potrebuje tak jej ich poslem lenze nemam ☹ to ze si zobrali uver na uver no bohuzial stalo sa ale treba sa rozhybat okamzite!!! nie cakat kym ti niekto nieco da mila maminka zober zivot do vlastnych ruk a ako sme ti uz X krat pisali zacni zarabat da sa vselijako more moznosti sme ti tu popisali lemn treba zodvihnut zadok a chodit a pytat sa! v dnesnej dobe ti zoberu aj ruk chleba pokial ho nemas retazou primontovany o svoju ruku..ti horsi ti aj tu ruku odseknu..je zla doma a preto nemozno sediez zp zalozenymi rukami ...a cakat kym ti niekto nieco da ..kym sa niekto zmiluje... kym ti niekto povie ze mas pracu stoji to vela sil takze sup sup...hor sa do zarabania . o muzovi si myslim svoje je to nezotpovedny zarmozrac a nedala by som mu uz ani korku z chleba kym si nepojde hladat robotu..!
Dievčatá, či ženy. Naozaj, žiadne vulgarizmy ani nadávanie nepomôžu. Dostali sa do ťažkej situácie, múdri asi veľmi nie sú. Pracovití asi tiež veľmi nie, ale predsa sami sa môžeme rozhodnúť či im pomôžeme, alebo nie. Takéto osočovanie a poúčanie nepomôže ani jej, ba ani vám, akurát vám to dvihne adrenalín. Šetrime si energiu pre naše deti 😉
@leeenka26 co uz nato napisat nemam slov

@mataklinec Mne je luto vašej situacie,hlavne kvoli detom ☹ A hrozne je ako tu niektore ženy utočia, ludska zloba nema hranic. Inak aj moj nazor je,že ste nezodpovední a urobili ste vela chyb,ale nebudem ešte ja na vas utočiť. Aspon kvoli tym detom robte niečo preboha, fakt,napr. na youtube sa naučte ako piecť torty, marcipanove dnes velmi idu na odbyt ,alebo ine hand made vyrobky. A takeho muža by som fakt nakopala,to nie je chlap, chlap ,ma mat prirodzene v sebe snahu postarat sa o rodinu,aby mala čo jest a podobne. Ale tie uvery, to je hruza, moj muž ma stalu pracu ,mame rodinu ktora by nam pomohla keby dačo,ale ani len na jediny uver sme nemali odvahu, sice sme zobrali uver na byt,ale poriadne sme si popremyslali všetky okolnosti. A dalši uver ,to by ma ani nenapadlo. A to že ste veriaci,preboha, tak použivať ochranu, ja mam alergiu na taketo,ked ma niekto 10 deti a povie že: sme veriaci ☹ Ked raz nemam peniaze a zazemie,tak nebudem do toho tahat chudata deti ☹ Držim vam velmi palce,a hlavne detičkam. Ako vlastne teraz žijete? Keby som mohla nejako pomoct,rada pomožem.