icon

Peklo menom svokra na silvestrovskej chate - moja svokra je ako hnusný čert

3. dec 2022

Čaute.Došla som unavená práve z nočnej a hneď vo dverách sa dozviem,že volal svokor že objednal na silvestra chatu.
Skoro ma porazilo.Minulý rok som už stratila nervy...
Ja som chcela urobiť silvestrovskú kapustnicu,svokra chcela urobiť guláš.Skoro ma z nej trafil šľak.Hovorím jej veď keď sme tu boli v lete,tak si varila guláš,teraz je silvester tak nech máme nejakú zmenu...
Ona si aj tak išla svoje a ten guláš uvarila bez môjho vedomia!! (My sme boli s deckami a so švagrovcami zatial lyžovať)
Myslela som že jej ten hrniec vyhodím von oknom do snehu.
Keď sme sa vrátili svokra prišla s tým že navarila guláš...tak jej na to hovorím načo si to robila,veď som varila kapustnicu...
Švagor tiež nebol z toho nejako nadšený len jej povedal že on by radšej kapustnicu,guláš sme si mohli dať kludne na obed na ďalší deň,keďže som neplánovala variť pretože silvester často dlho dospávame...
Svokra bola urazená že jej guláš nikto nechce.Frflala aj na ohňostroj ktorý bol krásny...neviem čo jej vadilo.Svokrovi sa páčil.Na ďalší deň ráno vysávala skoro ráno kuchyňu po včerajšej noci.Švagriná za ňou išla,že nech to nechá tak,lebo že počúvať vysávač o 7mej ráno nemusíme..
Boli sme tam týždeň.2 hodiny po tom ako povedala,že chce ísť s nami lyžovať a mala zakúpený skypass povedala že ona radšej zostane na chate a pôjde do vnútrajšej výrivky.Manžel bol na prášky,boli tam aj rodičia švagrinej s jej mamou si ona veľmi rozumie sú to také 2 kofy čo radi klebetia pokope,lenže švagrininá mama sa vie aspon baviť narozdiel od svokry..
Zažili sme s ňou aj iné veci ako toto.Aj rodinné oslavy kde sa aspon trochu bavila,ale ak to má byť aj teraz takto tak ma porazí...
Aj teraz piekla som perníky a ona že aj ona narobila.Prečo ich robila??!! Akože my máme vždy spoločnú rodinnú štedrovečernú večeru a sme dohodnutý kto čo porobí.
Možno chcela tie perníky pre seba aj pre svojra,ale rozumiete tomu?! S ňou sa na ničom nedá dohodnúť!! Jedine kde sme sa dohodli bolo,keď sme boli cez leto v chorvátsku.Ale aj tak sme kvoli nej zablúdili na hraniciach s Maďarskom a neskôr v Splite,lebo sa nám vypínala navigácia a ona chcela navigovať kadial máme ísť a všetko pokašlala!! Šli sme tiež so švagrovcami a švagor bol z nej na nervy,pretože svokra na raňajkách nás všetkých ešte aj moju dcéru a jej frajera buzerovala aby sme brali jedlo zo švédskych stolov,že nech máme na pláž aj navečer.Svokor skončil s taškou plnou rôznych pochutín.To isté sa dialo pri stánkoch so suvenírmy.Kupovala každú hlúposť,magnetku pre hentoho tamtoho,pohľadnice na pamiatku aj keď najväčšia pamiatka sú všetky fotky odtial.Jediné na čo nefrflala bola pláž a hotel..napriek tomu že sme sa tam mohli najesť aj tak každý deň varila ako šialená,keďže v izbe sme mali aj menšiu kuchynku...
Jeden deň sme sa vybrali na pláž bez nej iba so švagrovcami našou dcérou,jej priateľom,dcérami švagrovcov a hneď tam mi dcéra hovorí že konečne sa cíti ako na dovolenke,že konečne nepočuje len svokrine drísty.
+ Musím ešte spomenúť,keď sme s nimi boli v Štúrove.Svokra tam tancovala do noci,asi jediný raz kedy sa bavila.Inak všetko bolo zlé,bazény,jedlo skrátka všetko..jedine kedy bola spokojná bolo keď sme boli v ostrihome a celý deň v budapešti.Mali sme od nej jedine pokoj v bazénoch,švagrinej to liezlo na nervy,svokor to už ani po tolkých rokoch manželstva neriešil,hodil nad tým rukou a každý deň na lehátkach lúštil krížovky.2x sme boli v chorvátsku náhodou s nimi,to bola jediná dovolenka kde som myslela že svokri vymenili.Inak je to takto stále..Ešte aj jej poviem nech na vianoce niečo nekupuje deťom,že som to kúpila aj ja.No ona just kúpi niečo podobné!!napečie niečo podobné!!ide si svoje!!
Napodobuje ma?!!?alebo ako?!?
Velmi sa teším na vianoce a silvestra,ale už teraz viem že zase donesie tie precukrené medovníky o ktoré sa jej nikto neprosil,lebo medovníky som už napiekla ja..
Asi ani nezaspím dnes.Stalo sa vám toto už?! Hádam že niesom jediná,lebo ja ju už nazývam čertom od nervov.
porazí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
galioska
4. dec 2022

@elizabet173 hej zda 😃 od roku 2008 kedy som sa tu zaregistrovala prvy krat... a ano niesi jedina moja svokra je tiez skvela pretoze ja to tak chcem a ja ako nevesta som ju prijala taku aka je tak ako ona mna🙂 hlavne to nemusim riesit s celym konom😅

babulkomale
4. dec 2022

Ked chces pisat poviedky, nauc sa pravopis prosim ta. VÝrivka, skYpass a so suvenírmY a dalej som.uz radsej necitala.
Dovolenkujte sami a mate klud. Co vam to svokra plati ze sa jej drzite ako suchy zips?

spadnutaslivka
4. dec 2022

@elizabet173 no, ja takých poznám osobne... niekto si pre dovolenku zdarma nechá aj "koleno vŕtať" ... tiež nechápem

loginexistuje
4. dec 2022

ten cert sa skor hodi na teba si nevies sama dovolenku zaplatit ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
darius_a
4. dec 2022

Jaké mate pekne vzťahy ze.
Radšej nič ako toto, ty koki.
Ved načo spoluuuj, furt a stále.
Neviete byt sami alebo s priateľmi?
Raz ročne by vám asi stačilo podľa toho ako to prezivas

jesenzima
4. dec 2022

Po prvé, nechápem, načo sa všade trepete všetci spolu. A po druhé, veď nech si varí a pečie ona svoje a ty si var a peč svoje a každý si dá, čo chce.. zbytočne dotahovačky... A takisto, nech si ona kupuje a robí čo chce, ty to rob tiež. Načo stale riešiš, čo robí ona?

onedaynick
4. dec 2022

Kolko je plat zeny, ktora vymysla tieto nezmyselne temy na MK, aby zvysili navstevnost stranky?

veronicka88
4. dec 2022

Ani som nedocitala🙈🙈🙈aby mi vadilo že svokra upiekla perníky????alebo že uvarila guláš🙈🙈🙈panebože načo vyrába problém tam kde nie je...urobím si po svojom a dovidenia...nechce ísť lyžovať,nech nejde....je dospelá svojpravna,nikto jej OP nezobral....a ani tebe🙈🙈🙈odporučil do jednu vec....nebojuj,nemá to zmysel...nepredbiehaj sa....a na silvestrovskú chatu nechoďte ak máš byť na prášky...aj keď mi to príde že ty si už na prášky len na to pomyslia🤸🤸🤸

bielavila
4. dec 2022

@maribell my so sestrou robime medovniky, vanilkove rozky, linecke, medvedie labky, kazda podla seba a ore svoju rodinu a ma vianoce sa stretneme, kszda donesie krabicu kolacov, su to rovnake druhy a aj tak sa vzdy doslova zozeru😂😂😂 mamka uz nemusi piect a teapit sa a mame este aj na pohostenie na silvestra

ibrunova
4. dec 2022

Nechaj ju, nech si robí po svojom a ty tiež.. Ona tiež môže povedať, že napiekla perníky a načo si ich piekla aj ty a podobne. Je zvyknutá robiť si po svojom a určite to nebude meniť kvôli tebe, prepáč.

viestta
4. dec 2022

Precitala som, uzasla som, precitala som komenty, uz viac nie je co dodoat. Pockam ci sa este autorka ozve aby odpovedala na otazky...
Pevne verim, ze moj syn si raz nedovedie taku sebevstrednu a vypocitavu mrchu ako je autorka.

simca06022011
4. dec 2022

Užite si Silvestra a kašli na to co robí... my sme raz boli na chate takto, drahej so servisom, raňajkami, večera mi a doniesli tam plechy jedla a hrnce, skoro som odpadla. Neriešim. Nech si ro i kto chce co chce. Keď máš potrebu riadiť všetko okolo, inak je zle, tak zorganizuj ty všetko alebo ešte lepšie, choďte sami

bibasc
4. dec 2022

Vieš, niektorí sú radi, ze sú zdraví a majú vôbec čo jesť v tejto dobe. Ozaj takéto sťažnosti mi prídu detinské, hlúpe. Niekto rieši rakovinu v rodine a iné choroby, problémy a ty riešiš ze svokra chce guláš a ty kapustnicu. Bud rada ze nemás iné starosti. Ja na tvojom mieste vyložim nohy, zjem svokrine medovniky a na obed si dám jej guláš 😅

gerrwie_girl
4. dec 2022

Mne by nič tak nevadilo ako to naberanie zo švédskych stolov aby bolo na pláž 😀. Toto je pre mňa vrchol sedlactva. Ostatné by mi asi bolo jedno. Moja svokra dosť často nabali drahemu domov jedlo. Najskôr si hovorím ale heš ! Čo ja mu neviem navariť? A teraz po čase keď som si uvedomila ze to nie je mienene proti mne predsa si to až užívam. Keď dôjde s dozami plnými jedla, poviem si: paráda! Mam voľný víkend 😀.

katkami123
4. dec 2022

Sorry, ale ja nechápem k čomu sú dobré tieto velkopočetne rodinne dovolenky. Veď ste už dospelí ľudia, to nemôžete ísť sami s deťmi? Všade musíte trepať členov rodiny až po 5.-te koleno? Samozrejme, že to vždy takto dopadne, sú medzi vami generačne rozdiely, ja by som tiež na dovolenku nešla s mojimi rodičmi alebo svokrovcami, lebo by to dopadlo podobne. Načase sa osamostatniť, nech si hovorí kto chce, čo chce, vy naozaj s nimi nemusíte tráviť každú dovolenku, ak ste si to do teraz neuvedomili.

adellbartos
4. dec 2022

Ak si rozumieš zo svokrom tak sa s ním porozprávaj nech dopredu bez vás nič neplánuje že chcete byť na Silvestra sami keď ti to robí problém a s nimi sa môžete stretnúť na nový rok ako návšteva a na chatu si choďte s tými s ktorými sa zabavíte a nemusíš toto v hlave riešiť.

janka0509
4. dec 2022

Nechápem čo sa nervujes? Veď nech si robí robotu navyše keď chce... Je to jej vec... Absolútne by som to neriešila... A hlavne ako tu už písali, fakt nechápem, prečo všade spolu chodíte. Toto by som skôr riešila, že všade musíme chodiť spolu, nie že všade svokra chce variť a piecť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
veronicka88
4. dec 2022

@gerrwie_girl Ježiš,jak keby som o sebe čítala🤣🤣🤣ja som rokmi prešla zo zlosti priamo do vďačnosti...a som na aseba hrdá ...moja svorka je aká je,sme rozdielne povahy a ovelkom generačnou rozdiely ani nehovorím ale predsa.ani jednu vec čo urobí nerobí ako naschvál.chvalabohu🤣

oliviakatka
4. dec 2022

Jediný kto v tejto rodine robí dusno a kazí sviatky si ty s tvojou toxickou povahou 🤌🏻

orangiiina
4. dec 2022

Takto, v tej ufrflanosti vidím moju mamu, je to katastrofa, ale je to moja mama. Svokra zase súťaží vo výchove. Takže tieto veci zažívam sama. Ale kedže máš už dospelú dcéru, predpokladám, že svokrou už je nejaký ten rok. Každý sme nejaký, ani ja nemám ideálnu svokru. Lenže ja mám svoju 3 roky a snažím sa ju tolerovať, bojovať nemá zmysel, je to matka môjho muža. Zo začiatku som po každej návšteve plakala. Podľa nej moja výchova nestojí za nič. 6mesačého dojčeného syna mi vytrhla z rúk, že ona ho uspí rýchlejšie ako ja. Nepochodila, prišla s ním späť, že nezaspal. Čuduj sa svete :D Syn má ale 3 roky, zbožnuje ju, dala by mu modré z neba, ako svokra nestojí za veľa, ale ako starká je úžaná. Chcem tým len to povedať, že skús sa pozerať na tie pozitívnejšie stránky jej povahy, ako sa takto zožierať jej negatívnymi. Nie každá máme ideálnych rodičov, svokrovcov, švagrov, švarginé, súrodencov, ale vychádzať s nimi musíme, nevyberáme si ich. Ani ty si si nevybrala svokru, tvojou úlohou ako nevesty bolo naučiť sa s ňou vychádzať. Aj ty raz budeš svokrou.

hendikep
4. dec 2022

ani som to nedocitala… tieto vojny su bezne, ale ked sa s nou neda vyjst tak obmadzim stretavanie a nechodim s nou este aj na zachod 🤦🏼‍♀️ ja na svoju svokru nemozem nic povedat, je to zlata zena ale keby som s nou bola tolko ako Ty, tiez by mi liezla na nervy 🤷🏼‍♀️ su to take dve kohuty v jednom kurine v zenskom prevedeni :D

jaond19
4. dec 2022

Vsetci mate nervy lebo chcete mat nervy.

lujza123
4. dec 2022

Dovolenka s dôchodcami je vzdy zážitok. Nad niektoré veci sa proste treba povzniesť, dat sa do kľudu a nerozculovat sa.
Fakt najlepšia rada co ti tu napísali je nalej si vína a na svokre sa akurát zasmejte so svagrinou.
To vykradanie švédskych stolov je fakt úlet 😬

victory7897
4. dec 2022

Akože keby som mala riešiť či svokra vari guláš abo čo,by ma jeblo asi ..veď sa zje jedno aj druhé ..a medovníky že donesie ,veď ich daj na kontajner a poteš ciganikov... Aspoň Vám niečo donesie..ľudstvo speje do záhuby,ty si taký istý čert ako ona

zabka1000
4. dec 2022

Keď toto čítam,tak si pomyslím,či radšej nechcem,aby bol môj syn gay,aby mi nepriviedol domov takýto zázrak za nevestu 😁😁

elam1234
4. dec 2022

Toto nechápem tiež , mne keď priateľ povie, idem na obed k mame , tak si hovorím jupiii nemusím variť 😂 keby to povedal brat švagrinej tak sa urazí 😂 niektoré si fakt zbytočne , ale úplne zbytočne komplikujete život, keď je niekto premotivovany a chce robiť všetko, tak nech robí 😂 prečo si neužívate niektoré , že máte viac času na niečo iné ako skákať okolí chlapa a domácnosti , nechápem vážne 😄

lavinis
4. dec 2022

Jediné čo to vidím je vyrábané problémov, kde žiadne nie sú. Ale človek sa na tých storkách aspoň pobaví.
Nechaj svokru žiť a keď sa neviete dohodnúť, trávte čas sami.