icon

Posledný rok na rodičovskej: Ako plánovať prázdniny?

14. júl 2024

Ahojte. Som este posledny rok na RD cize mame prazdniny bez problemov kde nechat deti. Vratili sme sa prave z dovolenky pri mori. A mna chytila uplna uzkost co bude o rok. Kam dat deti cele prazdniny. Ze deti uz budu mat prazdniny o nicom. Nudit sa. Budu kade tade u starych rodicov. Ked ja uz budem pracovat. A hlavne to ze uz k moru nepojdeme kedze my s muzom si nebudeme uz brat dovolenku naraz. Nestastna som z toho. Keby tak existovala nejaka praca na doma. Ja som introvert, bojim sa kolektivu, ohovaraciek.

sima234
14. júl 2024

Z tvojich príspevkov mám skôr pocit, že ty prídeš o prázdniny, nie tvoje deti.

pe_mi
14. júl 2024

Ahoj,je to zmena ,zvyknete si.
Moja sestra je presne tento typ.o preboha ,letnú škôlku nie,veď sú prázdniny,hádam nebude vstávať ráno 7ej mala do škôlky,keď tam chodí celý rok.o bože ,syn školák ,bude šiestak, snáď nebude doma cez prázdniny,zohrievať si sám jesť a čakať kým prídem z práce domov..ja toto nechápem.
Moja dcéra chodí do letnej škôlky, 7tyzdnov z letných prázdnin.vdakabohu
Syn ide do 5.rocnika a je každý deň sám.cbodime do práce.rano mu nachystáme raňajky,keď vstane , naje sa ,doobeda ide na ihrisko z a spolužiakmi,kamarátmi .na obed ide domov,sprcha,obed a o 15ej ide znova za kamarátmi.ked prídem s dcérou z roboty a zo školky,navečeriame sa spolu a ďalší deň nanovo.vikendy mám voľno,chodíme na kupko,bicykle,prechádzky, pizzu,Kofolu.
Nerob si to také čierne

autor
14. júl 2024

@pe_mi len toto nie su pekne prazdniny pre deti.

gelifil
14. júl 2024

@pe_mi tak nepracuj ....a mozete byt spolu nonstop
@pe_mi chudak, deti...a to si preco nevezmete ziadne volno??

pe_mi
14. júl 2024

Čo na Tom nie je pekne,dcéra je s rovesníkmi v škôlke,čo by som jej ja cez deň nezabezpečila ,keby som doma. Ty jej robíš doma taky program denný ,ako v škôlke?plus máte kamošov doma ,že sa s nimi počas dňa denne hra?alebo sú so synom taký parťáci, že sa spolu pekne prehrajú?neviem ,aký máte vekový rozdiel.co si predstavuješ pod prázdninami?že denne vyletujete?alebo ako by to bolo podľa tvojich plánov ideálne?
A to že su u starkých?veď to je super, decká si užijú s nimi a budú na to spomínať.
Prečo máš pocit ,že naj prázdniny sú denne s tebou?

pe_mi
14. júl 2024

@gelifil ja sa nikde nesťažujem,keď mi píšeš ,že nemám pracovať.ja som rada,že mám prácu.ideme na týždeň na dovolenku k moru a ostatok robím.neviem nad čím sa pohoršuješ?víkendy máme voľné,sme s deťmi.
Že chudence deti 😁😁🙏

betulinka1
14. júl 2024

No to je sice pekne, ze nedostala by si syna do denného tabora ale su urcite situacie kedy proste rodic povie co a ako bude. Uprimne ja som sa dietata nepytala prvy rok, potrebovala som riesit prázdnymi. Vyskúšal skoro vsetky a na druhy rok si mohol vybrat, ktory mu vyhovoval a ktory nie. Teraz si tiez uz vybera sam kam pojde a ja vyberám ktore tyzdne. Tábory sa bookuju uz v marci na leto, inak su uz neskor totalne vypredane.

dzejny656
14. júl 2024

U nás sa nič také dramatické nekonalo a to nemáme k dispozícii ani jedných starých rodičov (obe rodiny bývajú ďaleko). Normálne máme ešte celý júl otvorenú škôlku, takže malá tam chodí, v škôlke majú teraz voľnejší režim, skoro každý deň majú na dvore bazén a kúpu sa, robia si kino atď. My po práci v pohode ešte dáme s dcérou zmrzlinu, kúpalisko a podobne, cez víkendy výlety. V auguste si dáme spolu 2 týždne dovolenku, jeden týždeň pôjde dcéra na denný tábor kde sa už teraz veľmi teší a týždeň dáme u niektorých starých rodičov home office. Mne to príde že malej je super, keby s nami mala byt celé leto len doma, tak by sa unudila. Mne to tiež viac takto vyhovuje ako na materskej keď som jej nonstop musela vymýšľať program.

gelifil
14. júl 2024

@pe_mi jaj, to nemalo byt tebe, ale autorke...skriatok😉

zuzitko74
14. júl 2024

Nuž, také, ako keď si bola na MD to už nebude. To však neznamená, že to nemôže byť fajn aj iným spôsobom. Bude to také, aké si to urobíte.

ibatanecnica
14. júl 2024

@betulinka1 presne tak.

galganka
14. júl 2024

Či netrpel, lebo aj maminka trpí. Z bežných rodičovských vecí. 🫣

autor
14. júl 2024

@betulinka1 u nas nie su vypredane tabory. Este teraz mi na Fb vsetky vyskakuju kolko maju volnych miest. Tu v malom meste to velmi nefiči. Mozno v BA hej. Nepoznam nikoho kto deri dava do denneho tabora.

autor
14. júl 2024

@galganka on bol odmalicka tichy, nemal rad deti.

gelifil
14. júl 2024

@autorka len tak na zasmiatie - ty si totalny introver, ako pises...ty doslova nepoznas nikoho😉
preboha a koho mal rad, ked nie deti??to nema kamosov?

pe_mi
14. júl 2024

Mamina,už je to tak,kolobeh života.
Ja si fakt myslím,že naše deti s rovesníkmi,či už v letných školkach, táboroch ,či so starými rodičmi majú plnohodnotné prázdniny.rodicia sa im venujeme cez voľne dní.pripadne poobedia.
Odsleduješ si deti a keď budeš vidieť,že sú vysmiate,chodia tam radi,tak sa upokojiš.

autor
14. júl 2024

@zuzitko74 nebude to ako si mi urobime. Bude to ako povie nas zamestnavatel. Muz teraz robi nadcasy lebo boli v minuse v casovom konte. Cele leto do vecera v praci. Netusim kde by boli deti keby uz robim aj ja. Ked som pracovala tiez som len tyzden dovolenky mohla mat v lete. Cize zial o vsetkom rozhoduje zamestnavatel, nie my.

lienka.7
14. júl 2024

@autorka odporucam si rýchlo urobiť ďalšie dieťa a na 3 roky "prazdnin" mas opäť vystarane 👌 inak omg tak rozmýšľať 🤦‍♀️👎👌

autor
14. júl 2024

@gelifil nie neznasal chodit do skolky a byt s detmi. Uz je skolak, zlepsilo sa to. Tam v druzine sa pohra ale potom uz je rad doma. Alebo u kamarata jedneho. Ze by chodil behat so spoluziakmi po vonku to vobec. K starym rodicom chodi rad. Len moja mamina ide na dochodok o 4 roky az.

ibatanecnica
14. júl 2024

Lenze ty sa mozes zariadit podla toho. Ako sme pisali. Subtabory. Netreba byt precitlivena ato dieta tam treba dat. A nie aby si dieta urcovalo co bude a co nie.

autor
14. júl 2024

@lienka.7 to urcite nie. 2 mi stacia.

pe_mi
14. júl 2024

Týždeň dovolenka ty, možno nejaké dni manžel, starkí niečo polepia.napr.ja ako dieťa som chodila niekedy aj s mamou do roboty a nie preto ,že som nemala kde byť .lebo som chcela.pracovala v knižnici, dala mi razitka, zakladať knihy do obrovských regálov, zaniesť papiere na spodné poschodie maminej kolegyni.skartovať papiere.ako som si pripadala dôležito a doma som si chystala zošit,pravitkovala som si stlpčeky a tešila sa na ďalší krát , že si tam budem zapisovať svoje vymyslené veci.presne ako mamina.dala mi kalkulačku a tak som sa cítila.
Ja dnes dcéru beriem sem tam do práce a dám jej razitka staré a ona sa tam tak teší.a neberiem to vôbec,že nemám ju kde dať,ťahám ju so sebou do práce.hrozne pre dieťa..vôbec

kapanek1
14. júl 2024

Aspon vyzdvihnut/ dat do skolky. No tazko to je. Uvidime ako to nakoniec bude. Ono ja som tiez z mensej dediny a skolku mame zatvorenu styri tyzdne. - na margo toho ze niektore pisu ze cele prazdniny budu v skolke.

autor
14. júl 2024

@pe_mi jaaj no tak robit v kniznici a brat si tam deti to by bolo....

kapanek1
14. júl 2024

@alickapusinka dedko/ babka, stara mama/ stary otec, starka/ starky, babkovci/ dedkovci 🙂

autor
14. júl 2024

@pe_mi v zivote by mi nedovolili brat si deti do roboty. Tam je vratnica. Nikto tam nemoze len tak prist.

autor
14. júl 2024

@kapanek1 u nas je vzdy skolka len 2 tyzdne. Niekedy len tyzden. Lebo nejaky extra zaujem nie je. Musi byt 9 deti prihlasenych a to uz druhy tyzden je malokedy.

pe_mi
14. júl 2024

Myslíš si ale ,že tie tvoje deti by to aj ocenili?byť s mamou celé prázdniny?ono sa to priliš nedá vyriešiť ,keďže nikde ti nedajú toľko voľná,ani polovicu prázdnin letných.nehovoriac o ďalších prázdninách počas celého školského roka.ako to chceš riešiť?

autor
14. júl 2024

@pe_mi doteraz boli somnou cele prazdniny a su spokojne. Ved sme aj so starymi rodicvmi, bratrancami, chodime kade tade uzivame si prazdniny, kupame sa, chodime na zmrzku, bicyklovat.... Nesedime doma v obyvacke. Syna ked posielam na ihrisko nech zavola spoluziakovi tak nechce. Radsej si doma kresli, hra sa a tak

letfenixa
14. júl 2024

Náš syn je tiež najradšej doma, ale verím, že keď bude starší, aspoň vyskúša nejaký denný tábor. On sa vie prebavit celý deň.