Práca z domu: Ako presvedčiť rodinu, že je normálna?
Som mladý človek a momentálne si hľadám prácu, ako by ste zobrali keby vám dcéra povie že pracuje z domu? alebo online? že má home office? Podľa mňa je to v tejto dobe úplne normálne keby pracujem takto a nikam nemusím cestovať nemám ani vodičák, ešte k tomu bývam aj sama, celá domácnosť je na mne a cez deň mi nemá kto ani psa vyvenciť. Dnes mi dokonca niekto povedal že moja babka sa musí v hrobe obraciať že som bez roboty(pritom som síce doma skoro 2 mesiace ale príjem mám) Myslíte že by to zobrali v pohode keby robím z domu a vysvetlím im to? Alebo človek musí ráno o 5 stávať a chodiť do fabriky robiť? Ja nechápem čo je na tom nepochopitelné že v roku 2025 si človek vie zarobiť aj inak než o 5 ráno vstávať a chodiť pomaly o 15 domov…😔Som z toho smutná, bývam sama všetko poctivo platím elektrika plyn voda telka internet paušál strava..😔
@petamich pol Slovenska, to ako vážne? 😃 myslíš, že všetci lekári, sestry, učitelia, predavačky, robotníci robia z domu? 😃 keby napíšeš pol IT alebo ľudí z office tak teoreticky áno, hoci to aj tak bude menej ako polovica
@petracandle myslim, ze je jasne ako som to myslela 🙂 takze pre vsetkych, ktori citia potrebu sa nad tym pozastavit "pol slovenska" robi z domu (chcela som tym povedat, ze to nie je nic vynimocne a evidentne som tento prispevok ani nepochopila dobre, kedze som si myslela, ze pracuje a ma home-office a jej rodine to vadi z nevysvetlitelneho dovodu)
Tak hlavne aby si tu prácu mala stabilnú a dobre zaplatenú. A tam je asi problém. Pretože ak to budu len nejaké fušky na par mesiacov tak je logické ze ta tlačia do práce.
Ak im normálne povieš ze máš prácu na zmluvu a dobre zaplatenú tak ti to môže byť jedno.
Prečo by ju mal niekto tlačiť do inej prace keď má fusky na par mesiacov? Hádam je dospelá s vie čo chce 😅
Ja mám tiež možnosť 100% HO vrátane zahraničia, takže bežne robím z nejakého tropického miesta pár týždňov v roku ✌🏻 akurát to s nikým neriešim čo si o tom mysli. Keby mi niekto povie, nech si nájdem klasickú prácu tak im odpoviem nech sa starajú o seba.
Naco potrebujes niekoho presviedcat? Vsak pracuj z domu, plat si ucty, ziv sa sama a kazdemu to bude jedno 🤣 mne by to bolo uplne jedno ako by mi dieta pracovalo pokial by islo o legalne zamestnanie
Autorka, oni ti len závidia, že sa musia ráno trepať autobusom, aby sa o šiestej mohli postaviť k pásu.
@sevrin čo jej majú závidieť ked ona je aktuálne nezamestnaná😃
Neznášam túto formulku, ale sem sa hodí. Ľudia, čítajte s porozumením pre pána…
to kde žiješ, preboha, že ľudia nepočuli o práci z domu?! Načo chceš niečo vysvetľovať hlupákom, čo je ich do toho?
@petracandle v tejto republike žije suita, ktorá ti aj to závidí. Až sem to tento národ dotiahol.
To nie je otázka mladých či starých, ktorí toto nechápu. To je otázka jednotlivých bublín alebo žeby regiónov? Lebo ja poznám aj starších ľudí čo robia online, záleží na type prace. Ak mladý človek tesne po škole uprednostní robiť čisto z domu, ja sa tomu trošku čudujem, lebo tie časy v začiatkoch pracovného života boli fajn, noví ľudia, výzvy, pekne sa obliecť, spoločne obedy, sluzobky, občas aj konflikty, to patrí k životu. Dopriala by som to každému, človek je tvor spoločenský. Ale napriek tomu, že môj štýl práca z domu 100% nie je, nedovoľujem si to považovať za ničnerobenie, to je úplne mimo, niekdy človek odrobí ešte viac.
@svetlonos 24 mam
Aj keby si robila OF, erotické chaty, fin.poradenstvo, MLM…. je to úplne v poriadku, je úplne v poriadku robiť z domu a čudujem sa že sa v tejto dobe ešte niekto tomu čuduje 😉je to tvoj život, tvoje účty, tvoje peniaze. Zarábaj ako vieš a odkiaľkoľvek vieš.
@petracandle niesom na podpore ale ďakujem za vašu reakciu🙂
@sfet Niesom na dávkach, nepýtam od nikoho peniaze
@autorka aj keby si na podpore, zrovna na tom nie je nič zlé. Na podpore je človek, ktorý aktuálne nemá prácu a svoje si "odrobil", aby vôbec podporu dostal. Čo ale je zlé, že riešiš čo si o tebe kto pomyslí a už dopredu sa stresuješ z niečoho čo ani nemusí prísť 😃 a za mňa radšej chodiť do práce ako byť roky doma a čakať len HO (čo netvrdím, že ty tak máš, to je len príklad)
@blog_betka nid každý co robí z domu robi MLM...ja som 13 rokov zamestnana v stavebnej firme , robím z domu, do firmy idem iba jeden deň v týždni aj to na 2-3 hodiny
Tak máš teda prácu či nie? Keď píšeš, že hľadáš prácu? A na podpore nie si? Potom jedine na ID?
Ježiši Kriste. Veď napíš už normálne,čo vlastne robíš. 🤦🤦🤦 Ide to z teba jak z chlpatej deky.
@koniarova Nikto vam nepovie aby neprišiel o pracu
@blog_betka prečo by mala prísť o prácu?
Osvoj si jednu velmi dobru schopnost - kaslat na to, co si myslia ini (pokial ta nemusia zivit, samozrejme), ulahci ti to zivot.
@janickacrazy Poberam opatrovatelsky prispevok!!! Stači? Alebo co chcete este vedieť
@petracandle Ja niesom na Podpore ja na podporu nemám ani nárok🤣
No veď sa ukľudní, čo máš za problém? Píšeš v hadankach, ako anonym, potom ako chces poradiť?
Tak ako chceš poberať opatrovateľský aj naplno pracovať? Nechápem zmysel tejto debaty.
Ako to vlastne je? Môžeš pracovať ak poberáš opatrovateľský? Či toho človeka potom bude opatrovať niekto iný?

Nechápem komentáre..ved autorka ŽIADNU prácu nemá 😃 ona len rieši, čo by bolo keby..evidentne je aktuálne na podpore a už chce robiť len na HO...a ešte takú prácu ani nemá a už rieši čo kto na to povie....