icon

Práca z domu: Ako presvedčiť rodinu, že je normálna?

23. feb 2025

Som mladý človek a momentálne si hľadám prácu, ako by ste zobrali keby vám dcéra povie že pracuje z domu? alebo online? že má home office? Podľa mňa je to v tejto dobe úplne normálne keby pracujem takto a nikam nemusím cestovať nemám ani vodičák, ešte k tomu bývam aj sama, celá domácnosť je na mne a cez deň mi nemá kto ani psa vyvenciť. Dnes mi dokonca niekto povedal že moja babka sa musí v hrobe obraciať že som bez roboty(pritom som síce doma skoro 2 mesiace ale príjem mám) Myslíte že by to zobrali v pohode keby robím z domu a vysvetlím im to? Alebo človek musí ráno o 5 stávať a chodiť do fabriky robiť? Ja nechápem čo je na tom nepochopitelné že v roku 2025 si človek vie zarobiť aj inak než o 5 ráno vstávať a chodiť pomaly o 15 domov…😔Som z toho smutná, bývam sama všetko poctivo platím elektrika plyn voda telka internet paušál strava..😔

janickacrazy
24. feb 2025

@buberova môže pracovať, ale len do určitej sumy, inak by prišla o opatrovateľský, teda ak sa niečo nezmenilo, už to nejak nesledujem

autor
24. feb 2025

@buberova ten človek už zomrel bohuzial

autor
24. feb 2025

@koniarova Žeby poberam este opatrovatelsky?? aj po smrti toho opatrovaneho?

buberova
24. feb 2025

Jaaaj takže poberáš dávky na ktoré už nemáš nárok ale zatiaľ ti ich nezobrali...

sweet20
24. feb 2025

Jak mozes poberat opatrovatelsky, teda niekoho opatrovat ked ten clovek nezije... tato tema je riadny blud, aj ked pochybujem, ze @modrykonik tuto temu vymyslenu zmaze... stale chces vediet nieco ine

buberova
24. feb 2025

A presne tá babka na ktorú si brala opatrovateľský by sa obracala v hrobe lebo berieš neprávom peniaze na "ňu" namiesto toho aby si mala prácu.. a to rodinu štve.. tak?

koniarova
24. feb 2025

Veď to sa nedá. Ak ak aj sa stala chyba, budeš ich musieť vrátiť.

autor
24. feb 2025
autor
24. feb 2025

@koniarova Žiadna chyba sa nestala, a nič nevraciam. Som doma robím z domu a poberam este opatrovatelskt spätne neviem čo je na tom nepochopitelné

fajnova
24. feb 2025

🍿

dadis
24. feb 2025

@autorka tvoja rodina ma pravdu! Mas len 24 rokov a ziadne pracovne navyky, karieru a ambicie? Tebe stacilo dostavat 600 eur a tvaris sa ako si zabezpecena? No co bude s tvojim psom? Normalne si zvykne ako milinony inych psov, ked zacnes do prace chodit. Si myslis, ze sa teraz roztrhne vrece s ponukami pre teba? Co si robila doteraz? Spala ako Ruzenka? Popri opatrovani si si davno mohla doma privyrabat a nie teraz rozmyslat nad tym, ako neist do prace a robit z domu. Mas dokelu 24 rokov, potrebujes socialny kontakt, skusenosti, ucit sa od skusenejsich. Nepises ake mas vzdelanie..ja sa tvojej rodine vobec necudujem, ze maju o tvoju buducnost obavy..

namornicka
24. feb 2025

Píšeš, že hľadáš prácu. Potom píšeš, že robíš z domu. Keď tu pracu nájdeš, chceš si nechať obe, alebo tú čo máš teraz necháš tak? Len nám treba doplniť informácie, aby sme vedeli poradiť. Podľa mňa najdôležitejšie je to, aký životný štýl vyhovuje tebe, nie čo hovorí okolie. Bývaš sama. Bývaš v meste, máš priestor socializovat sa po práci? Stretnúť sa s ľuďmi, ísť si zašportovať, na kultúru, na kávu. Máš priateľa, deti, kamošky? Tam je veľa premenných.

lenkalienka321
24. feb 2025

Ja si to určite nemyslím. Nie je úplne jedno, čo človek robí. Samozrejme, práca z domu s tým nemá nič spoločné. Ale človek by si mal udržiavat určitý morálny štandard aj v práci, ak vieš, čo tým myslím.

zmrzlinka8
24. feb 2025

@tramtada31 aj prekladatelia napríklad 😉
a online učitelia napr. jazykových škôl, online kurzov

grof_monte_christo
24. feb 2025

Príspevky som nečítala, ale ide asi o to, že más prácu len ako privyrobenie si a plnohodnotným príjmom sa to asi nazvať nedá. V tomto prípade to v tvojom veku nie je v poriadku a tvoja rodina ma pravdu. Čím budeš staršia, tým horšie sa ti bude hľadať práca. Sup sup do práce, zbierať skúsenosti.

zmrzlinka8
24. feb 2025

a ešte aj klientski pracovníci, telefonickí operátori atď atď., tých profesií je dosť

prasiatko30
24. feb 2025

Sa mi zda, ze tu je problem ten ze autorka je este len na podpore a jedinu robotu, ktoru si hlada je HO- cize odmieta akukolvek inu alternativu. Ked sa skonci podpora tak co bude. A na toto naraza aj rodina

grof_monte_christo
24. feb 2025

@prasiatko30 Keď poberas opatrovateľsky príspevok, tak potom ti z toho nevyplýva nárok na podporu.

prasiatko30
24. feb 2025

@grof_monte_christo este aj to. Ani sa necudujem, ze rodina na nu tlaci.

autor
24. feb 2025

@grof_monte_christo A kto hovori že som na podpore?

autor
24. feb 2025

@prasiatko30 Tak asi sa vám zdá zle. Poberam OP nie som na podpore

rachel36a
24. feb 2025

Ako môžeš poberať OP po smrti...ten mesiacom kedy opatrovana osoba zomrela končí, za mesiac kedy zomrela djstanes dvojnásobok a dosť...viac nic

autor
24. feb 2025

@rachel36a Po smrti som dostala este 3x, aj za mesiac v ktorom zomrela… Vyplaca sa to spätne keby chcete vediet

mateson2004
24. feb 2025

Som sa v tom už stratila. Tak pracuje autorka, či nepracuje?

autor
24. feb 2025

@mateson2004 Za februar mi bol vyplateny opatrovatelsky prispevok, tak ako mam do toho pracovat??

rachel36a
24. feb 2025

Ja viem ako sa vypláca...opatrovala som mamu...ty tu píšeš, že máš prijem...nie nemáš, mala si prijem, ale už nie...nic to nemení na fakte ze kopu zamestnaní sa dá vykonávať z domu

autor
24. feb 2025

@rachel36a Ano viem ale keď za februar mam OP, tak zamestnať na zmluvu sa môžem až od marca nie?

mateson2004
24. feb 2025

Tou prácou z domu si.myslela to opatrovanie?

grof_monte_christo
24. feb 2025

@autorka ja viem ze nie si na podpore. Opatrujem mamu a tieto predpisy ovladam. Opatrovanie nie je práca z domu. Mas na mysli inú prácu z domu? Aký máš z nej príjem? Opatrovateľsky príspevok ti skončil, ak nemas inú prácu, už dávno si si mala hľadať niečo iné, keď opatrovana osoba zomrela.

gladys_07
24. feb 2025

“bývam aj sama, celá domácnosť je na mne”

Normalne som sa zasmiala. A na kom asi by mala byt ked byvas sama? 😂😂