Som lajdák alebo je priateľ perfekcionista?
Baby možno mi pomôžete sa na našu situáciu pozrieť objektívne.
Ide o to, že priateľ má neustále buzeruje (podľa mňa). Tak napríklad včera sme boli v autoservise vymeniť pneumatiky a priateľ mi ešte pred tým povedal, že si mám zapamätať, že sa ho (automechanika) má spýtať na niečo ohľadom ostrekovačov. Zabudla som mu to pripomenúť, hneď mi to vyčítal. Alebo mu mám pripomenúť, že musíme kúpiť nemrznúcu zmes do auta, že toto a tamto a nech mu pripomeniem, nech si zapamätám a stále dokola. A ja vždy zabudnem. Nerobím to naschvál, jednoducho to nedržím v hlave. Tiež ma štve, že všetko nosím v kabelke ja, doklady od auta, jeho peňaženku, jeho kľúče. Lebo on to po vreckách nosiť nechce. Samozrejme nesmiem to zabudnúť doma. Keď zabudnem, hneď je oheň na streche. Veľakrát sa hádame kvôli tomu. On má obviňuje, že som lajdák. Že na všetko musí myslieť on. A že keď si to neviem zapamätať, tak si to mám písať.
Na vsetko musi mysliet on? :D :D :D ved na nic nemysli, veci mu mas pripominat ty, nosit v kabelke ty... tak na co on ma mysliet? Prenasa zodpovednost na teba a teba obvinuje zo svojej neschopnosti a lajdactva :D sikovne si to chlapec vymyslel.
Nabuduce to urob tak:
- pripomne mi nemrznucu zmes do ostrekovacov
- ty to pripomen mne nech nezabudnem
- nekupili sme zmes, nepripomenula si mi!
- veru, mal si mi to pripomenut, ved vies, ze zabudam!
:D
On nie je lajdák, ako ženy píšu. Ani ty nie si. Ale on má veľký strach zo zlyhania vo veciach ako sú - zabudnem, nestihnem, neurobím dobre. Nie som dosť dobrý. S týmto sa ťažko žije, rastie pocit menejcennosti a vnútorný tlak neistoty, preto to potrebuje zhodiť zo svojich pliec. Na druhého. V takej situácii sa netreba hádať, ani obhajovať. Môjmu ocovi pomôže, keď mu poviem, že nevadí, že sa to zabudlo, apod. Ale chápem, že to človeku nenapadne, lebo rieši to, čo situácia prináša a nechápe, ako môže niekto takto myslieť. Poznáš jeho rodinu? Vzorce správania sa?
Stotoznujem sa s nazormi tuna.. otazne ale ajtak ostava, co riesis ty? U nas riesi auta moj muz..jaani netusim kedy meni filtre, olej a tak..pneumatiky tiez..ja mam na starosti ine veci a nie je ich malo..a obom sa nam stava, ze zabudame..
Vieš čo mi to pripomína? Keď sa malé dieťa buchne o gauč a mamička vyhreší gauč, že sa jej dieťatko udrelo o gauč.
Viem, že inak môže byť tvoj partner dobrý, ale toto sa bude len stupňovať a život s takýmto človek je malé a občas aj veľké peklo. Pre všetkých naokolo. Takže to chce rozhovor a vážne zamyslenie sa nad budúcnosťou.
On myslí na všetko? Toto ma pobavilo. Veď on nemysli vôbec na nič, a ešte je to aj "tvoja vina" že je on trúba, čo si nevie zabezpečiť svoje veci.
Toto ma od perfekcionistu ďaleko ako krava od Mesiaca.To je lajdak a ešte nervak
Pre svoje dobro toto prehodnot, či chceš s tým človekom byť stále. Lebo cely život budeš mat na tanieri, aká si neschopná, lebo vážený pán zabudne natankovať a vziať si kľúče a ty(aká hrôza) to pánovi nepripomenies. Predstav si, že budete mať dieťa, alebo deti, tvoja úloha bude už vychystst nielen seba, ale aj ich a ešte musíš myslieť na dospelé dieťa, teda muža , či dačo nezabudlo. 🙊🙈🙉A, ešte za to aj dostaneš vynadane
@hopsadobrandejsa - súhlasím s tebou, že je to "veľké decko" - dospelák, čo vnútorne nedospel.
Veď na čo to robíš za neho? Len aby nebol oheň na streche a potom písala na MK? Veď si dupni a povedz mu. Nie si jeho mama.
Toto stopni okamžite, uz žiadne nosenie jeho veci v kabelke, žiadne pripominanie. Pripomienky nech si dáva do mobilu alebo debilnicka, a nech si kúpi pánsku kabelu na svoje veci.
Keď som si prečítala názov čakala som dokonalého chlapa.. . Ale tvoj chlap nie je Perfektionista, je to neschopný chlap a všetku vinu hádže na teba... Odporúčam kúpiť mu debilnicek... A aj tašku.... Nech si svoje veci vybavuje a nosí sám keď ty si taká neschopná...
Ukáž mu túto diskusiu, možno sa preberie a osvieti ho.
Povedz mu, ze mas dost aj svojich starosti. Preco mas preberat dodatocne este aj myslenie na tie jeho. Rozdelte si, co ma kto robit a kazdy je zodpovedny za to svoje.
Moze to byt aj narcisticka crta. Neustále ta z niecoho viniť, ponizovat a vyvolavat u teba vycitky, ze nie si dost dobra pre neho...
Vsak ked ti nieco povie zober papuer zapis to a daj mu to do ruky, keby si zabudol co si chcel mas to tu napisane nestrat si to dobre to by som mu povedala, inac na zapisovani nic nie je ja si zapisujem vsetko do kalendara alebo na papier, ale len svoje veci
parkrat mal muz tendenciu, ze mi nieco dal do kabelky a to bolo prvy a posledny krat nieco take mi proste velmi vadi, lebo najprv pindal, ze velku tasku mam a potom mi vsetko do nej nahadzal treba si to vyjasnit
toto presne poznam. frfle, ze zbytocne velke tasky so sebou nosim, ale ked chce nieco odniest, tak su mu dobre. ked si tam nieco chce dat, tak mu podam rovno celu tasku, nech ju potom nesie on.
Ma mobil? Ma.
Ma mobil pripomienkovac? Ma.
Tak nech ho pouziva.
kup mu pansku kabelu a diar
K najbližšiemu sviatku mu kúp tašku a tam mu prehádž všetky jeho veci plus debilníček, kde si má písať svoje veci. Tak ty si lajdak lebo zabudneš na všetko, na čo zabúda on.
Začni hrať jeho hru...nech ti pripomenie to a hento, a pekne by som to preháňala.
Poznám podobný vzťah. Začínalo to takými somarinami, ale potom bola vina ženy už úplne všetko a rokmi sa to dosť zhoršilo. Stále sú spolu, majú dospelé deti, ale žena je úplná troska. Návštevy psyhiatra, kolapsy … lebo doma nemôže ani vidličku položiť inak, ako si predstavuje muž, lebo hneď je totálne neschopná, lebo to podľa neho nevie urobiť poriadne. Bývala to krásna ženská, mala plány, sny a ideály, perfektné nápady … tento chlap v nej toto všetko zabil a spravil z nej handru do ktorej si každý utrie topánky a potom ju zahodí.
V com by akoze mal byt perfekcionista? 😀 Ak mas niest zodpovednost za dvoch, to podla mna mozes byt aj sama. Urobis, co potrebujes a ako bonus ta pritom nebude nikto buzerovat.
Vianoce - diar a tasticka.....nezabudni 😂
Mňa skôr udivuje, že ho nazývaš "priateľom" 😕 , ja takýto psychický teror nerobím ani svojim nepriateľom 😒.
Kúp mu pánsku tašku alebo ruksak nech si veci nosí sám anzapisnik keď na niečo nechce zabudnúť nech si píše
@slavomira1980 Presne, trtko ako vyšitý 😀 , ja nechápem, že existujú ľudia, ktorí sú dobrovoľne v kontakte s takýmito manipulatívnymi narcismi. Časom a najmä príchodom detí by sa to zmenilo na peklo na zemi.....
Akože nech sa nehnevá :D :D Tak on zabudne, preto to povie tebe, ale ty už zabudnúť nemôžeš, lebo budeš za lajdáka? A on je potom čo :D :D :D akože fakt mám dosť, .... a že ty si to máš písať, šak nech si to napíše on do debilníčka :D :D :D
@dahra 😂pripomenúť státie blízko steny, som si dobre premasirovala bránicu 😁
Toto si občas s mužom tiež hovoríme, že pripomeň mi....ale, žeby sme si potom vyčítali, to absolútne nie. A čo sa týka jeho vecí v tvojej kabelke, skús ho nahovoriť na vlastnú. Môj už má crosbody tašku, takú smrncovnu a sme spokojní obaja. Občas mi tiež niečo strčil do kabelky, ale v žiadnom prípade to nefungovalo tak, že som to tam mala dať pri odchode z domu ja a teda nezabudnúť jeho veci...to čo je?
Ty si jeho partnerka alebo sekretarka?
On ma teda daleko od perfekcionistu 😁
@lavender273 Hej, on má tak ďaleko od perfekcionistu ako ona od lajdáčky 🙂. Lajdáčka by bola, keby sa nestarala o svoje veci, nie že ju z lajdáctva obviní preto, lebo on pánko "perfektný" si nezapamätá ani len svoje povinnosti. To je už iný level chrapúnstva toto....

Pod stromcek mu kup diar, blbcovi.