Starí rodičia neprídu na oslavu
Ako by ste zareagovali keby stary rodicia neprisli na oslavu narodenia ich jedineho vnuka.oslava je 350km, oni cestuju po celom svete. Oslava je u mojich rodicov, boli tam raz 2 hodiny. Sme spolu 6 rokov, manzelia rok. Odmietli uz prist na svadbu mojej sestry, na moju oslavu promocii a teraz toto. Vztahy su medzi nami a svokrovcami dobre. Navstevujeme sa, byvame blizsko, ale k mojim rodicom ist zrejme nechcu. Vraj ze to by bolo na otocku. Svokor nepracuje a svokra si moze vziat dovolenky kolko chce. Berie si ju ked jej ma pristnavsteva uz 2dni vopred aby prichystala veci. Co si myslite preco?
Bože dobrý 🙈 prepáč....ale čo je veľa je veľa....(asi si to teraz zliznem s tým ratam)nenávidím keď sa ľudia rozčuľujú preto že niekto sa zariadi inak. Čo keď ti o týždeň zavolajú že prídu na kávu ku vám vnukovi do kedy darček?je pre mňa nepochopiteľné robiť haló z úplnej somariny. A druhá vec. Pozvala si,rozhodli sa,respektuj....a Radim ti naučiť sa to,bude sa ti žiť lahsie
@kale13 preco by mali chodit na navstevu len vtedy ked oni chcu..? Nechodi sa na navstevu na pozvanie? A preco by mala byt pre nich nudna chvila v kruhu rodiny.. Ako pre tych co nechapu... My sa tak stretavame a im to vobec nevadi. Pokial je to u nich, ako nahle to u nich nie je tak je zle.. Moja svokra sa urazi ked k nej pridenavsteva a donesie kolac, ze ci ona nevie piect ale ona kde chodi nosi nie len sladky kolac ale aj slane jedla..
@jana_eyre_2 nie synovi bratranca druheho kolena by som nesla ale vnukovi by som urcite isla.. Tvoj nazor je v pohode.. A keby mi povedali pravy dovod tak by som ho prijala lenze oni sa pretvaruju.. A druhu oslavu nebudeme robit..
Nemusí ti vyhovovať ich správanie, ale prestaň sa na nich kvôli tomu hnevať. Nič tým nedosiahneš. Čím viac píšeš, tým horšie sa o nich vyjadruješ. Už to, prosím ťa, nechaj tak.
@andrejka1974 Ok koncim tuto temu.. Nepochopili ste aj ked som sa to snazila vysvetlit pozname s manzelom situaciu a nie sme z toho nadseni, vlastne ja prezijem len ma mrzi ze manzel sa snazi ich do vsetkeho zatiahnut a oni nechcu a potom je sklamany.. Ved nech neidu ked nechcu.. Ked maju na to svoj dovod.. My vsetci vychadzame spolu uzastne a som presvedvcena ze aj pre to ze sa takto stretavame..
Keď toto je tvoj najväčší problém so svokrovcami a svokrou špeciálne, tak si šťastná žena ale ty to nevidíš. Svokry vedia byť riadne Semetriky, dokážu neveste piť krv, dokážu synovi rozbiť rodinu. Ta tvoja je ešte úplne v pohode.en rozmýšľam, či jej nevesta je tiež v pohode, keď nechápe a nechápe a furt len dupoce nožičkami, pretože nie je po jej. No nechcú sa tej vašej rodinnej oslavy zúčastniť. Vašej v tom zmysle, že vaša rodina bude v presilovke, bude to v dome vašich rodičov, bude to podľa toho ako ste vy zvyknutí. No jednoducho toto nechcú a ty sa môžeš rozliat na kolomaz, aj tak tam nepôjdu. Hlavne nezabudni toto pripomínať často, pravidelne a dlho nielen im ale aj svojmu mužovi. Nezabudni mu to vyčítať akoby to bola jeho vina.
Keď si dosť stará na to aby si mala dieťa, už by si mohla byť dosť stará na to, aby si pochopila, že kým nejde o život ide o *ovn*
@zuzitko74 konecne normalny koment
@veronicka88 mne sa zije lahko, len ked vidim ze manzel sa pre to trapi tak sa mi to nepaci.. A o tyzden nie sme doma, vlastne mame dost plny kalendar aj dalsie vikendy
@viestta a ty by si mala pochopit o com je rodina..
@viestta a urcite nedupocem nozickami aby tam nesli ale oni budu dupocat ked sa im vlastny syn otoci chrbtom pre to ako sa spravaju a nie pre mna, ja sa do ich vztahov nestaram a ani som to s nimi neriesila a ani nebudem..
dieťa má pár mesiacov, teraz potrebuje v prvom rade mamu a otca, oslavy a starých rodičov mu netreba. Na budovanie vzťahu budú mať dosť času, ked začne vnímať okolie.
...ja by som toto aj chápala, ak by ste od seba bývali max 100km... ty sa už teraz vyhrazas,že vzdy budeš robiť len jednu oslavu narodenín... takže cirkus bude každý rok... stres cestovať 350 km tam a späť kvôli 3h.oslave narodenin 🙄
Skús sa vzit do ich koze. Šla by si 700km na otočku len preto lebo si tvoja nevesta zmyslí že chce mať oslavu u svojich rodičov, kde bude 16 cudzích ľudí? Ale úprimne. Lebo ja by som nešla.
@kingstonka Ale veď ona nepíše, že všetky oslavy budú u jej rodiny 350 km ďaleko.
Ja veľmi dobre chápem co je rodina. A jej hodnota a kvalita vzťahov sa neráta počtom rodinných mecheche v roku a ani počtom zúčastnených. Tvoji svokrovci zjavne nie sú takí združovaci ako vaša rodina. Už sú asi dosť starí aby sa menili, tak to akceptuje. Aj ty a aj ich syn by ich mal poznat
Mať raz takúto nevestu, tak pokojne sa vzdám aj styku s vnúčaťom, len aby som mala pokoj a nemusela s ňou ani komunikovať, nieto ešte sa stretávať osobne. 5 strán argumentov a ona ide dookola ako kolovrat. 😂
Čo sa syna týka, počkala by som až dostane rozum a rozvedie sa.
Precitala som si celu diskusiu a napíšem to takto: vy to máte inak, oni inak. Ale chyba mi tu akosi: čo si o tom celom NAOZAJ mysli tvoj manzel? Lebo ta oslava narodenia asi nebude celkom “o jedinom synovi a vnukovi” (prepac, na mna to posobi veľmi vydieracsky), ale o tebe a tvojej predstave, ako by to malo fungovat, čo sa návštev týka.
Maly je maly a aby si mu ty “pripomínala” raz, ako tvoji svokrovci neprisli na oslavu - no naco? K čomu je to dobre? Ja napr som z rodiny, kde silene návštevy, lebo sa to patrí, nepoznáme. Nechceme, nemáme radi. A necitim sa za to ani menejcenne, ani horšie, ani neslušne, ak taku odmietnem. Isteze, toto je oslava - ale v tvojom ponímaní u tvojich rodičov. Mozno by svokrovcom ozaj stačila káva, kolac a dovidenia. Žiadne veľké ovácie. Lebo sú tak naučení a “oslava narodenia” je pre nich novinkou. Lenze ak takto komunikujes aj s nimi, možno radsej nic nepovedia. Ved ty už dopredu vieš, ako budú chodiť/nechodiť na narodeniny. Ešte ti vadí, že cestuju kade tade. No chvalabohu, čo by si písala, ak by vam sedeli za zadkom a jediný volny čas trávili s vami?
A podotýkam - keď sa narodil syn, sama som robila veľkú oslavu pre rodičov, svokrovcov a našich surodencov (každý mame jedného). Boli sme doma u nás v 2izb byte, 10-12, prichystala som si všetko sama, strávili sme spolu popoludnie, žiadne ubytovania a somariny. Tiez to bol pre rodičov zahul. Aj tak sa občas stalo, že to proste v danom termine nepasovalo každému. tiež som bola “pod vplyvom: veď prvy vnuk” nasrata, že to nebudem robiť na 2-3krat. Ale prečo vlastne by niekto mal robiť nieco, keď nechce alebo nemôže? Prečo by niekto mal chodiť niekam nasilu pre pokoj v rodine? Myslím, že dolezite je, že si spomenu a nie že budú na fotkach z oslavy narodenia. Či?
Predpokladám že už ho videli a kvôli oslave o ktorej decko nič nevie by som ani ja necestovala cez pol sveta. Čosi oslavovať chceš ty, nie dieťa.
A k čomu vedie táto diskusia? Chceš zmeniť ich postoj k tomu, že nepôjdu? Je to ich postoj. Oslava to je, ale u tvojich rodičov, nie u teba. Im pravdepodobne stačí oslavovať narodeniny a to je všetko. Manžel sa preto trápi, lebo ty si pravdepodobne šialene nervózna z toho, že nepôjdu. Ber to s nadhľadom. Usmej sa, život ide ďalej, prídu narodeniny na ktorých sa určite radi zúčastnia.
Neber to tak osobne, chápem ze pre teba je to veľká vec že sa ti narodilo dieťa, ale pre nich možno takáto oslava narodenia nič neznamená, po pravde ani mne to nič nehovorí a to mám 2 deti.. to dieťa z tej oslavy aj tak nič nemá. Uvidíš keď budete robiť oslavu narodenín, a na tvojom mieste by som ju robila u seba doma alebo niekde v podniku, nie u tvojich rodičov.
ja by som tiež neprišla k svatkovcom kvôli nejakým mesačninám.
Tu najde o stretavanie, ale ist na oslavu tolko km...ja by som tiez nesla...urob jednu u tvojej rodiny a druhu u muzovej
nechces sa radsej doucit slovencinu na iesto tohto zavzdusnovania sa ?😉
Autorka, akoze sorry ale ani ja by som nesla 300km oslavovat nejake narodenie zivota. To je prosim ta co? Novy vystrelok mody?
@0kristina0 to je to že sú rodiny,ktoré oslavujú každý prd.
@veronicka88 tak toto ide mimo mna, to bude dalsia premotivovana mamicka
Podľa mňa pátraj v svojej rodine, nie na modrom koňovi... Niekde u vás bude pes zakopaný.
Tak ako ty nebudeš ustupovať vo svojich manieroch ktoré si si vymyslela, tak nemusia ani oni. Nemôžeš predsa od dospelého človeka chciet, aby sa správal ako ty chceš, keď to sama nerobíš.
Ďalšia premotivovaná mamička.
vies co, moji svokrovci sa neunuvali prist na krst, lebo to "by bolo komplikovane", pritom cesta by bola cca hodku, spali by v sukromi, mali zabezpeceny komfortny odvoz z domu aj domov. ale ked sa jedna o to, aby dosli ku nam, tak im nevadi trepat sa vlakom 2h a chodili by kludne aj kazdy den.
beriem to trosku osobne, lebo moji rodicia, kde sa krst konal, ich nie raz pozyvali, maju velky dom, spat by mali kde, mali by vylet a tak, ale muzovi rodicia to ignoruju, aj pozvanie na krst odbili odpovedou, ze nepridu. ani trapne "dakujeme za pozvanie" nepadlo. len pokrutili hlavou, ze nedojdu. ano, sere ma to, srat ma bude, lebo princip. ale neurobim s tym nic, nechcu, bude. na to prihliadat so buducna.

@lucia147852 ja to nerobim pre to ze sa to patri ale pre to ze chcem travit cas s rodinou co je na tom ze tam chce mat aj manzel tu svoju co su 2 ludia - rodicia.. Neobesila by som ta za to je mi jedno komu si ty bola na oslave..