icon

Vzájomné sympatie

chichotka2814
8. okt 2013

Prosim o radu len mamicky,co sa ocitli v podobnej situacii....o ustipacne odpovede nestojim DAKUJEM.. 😉
Stalo sa mi,ze som sa zamilovala do kolegu v praci..Zacalo to uplne nevinne,rozhovorom..lenze tych rozhovorov je kazdy den viac a pribuda aj neskutocna tuzba a ziadostivost..Zacali sme spolu chodit cez prestavku na kavu a stane sa nam,ze sa ocitneme sami.Zatial su to len "city",problem je v tom,ze som vydata a mam deti...Muza nechcem stratit,ani prist o rodinu....prezivam nieco ako pubertu-motyliky v bruchu....Hlavne neodcudzujte....chlapovi sa nevera ovela viac "toleruje a je to normalne"....Zaujima ma ci je tu nejaka mamina,ktorej sa stalo nieco podobne a ako to riesila....Je mozne fungovat v 2vztahoch bez nasledkov?

zuzanockamt
9. okt 2013

@adri266 aj to je jedna z moznosti 😀 ... ona sa musi rozhodnut, ak sa rozhodne zostat vo vztahu s manzelom a popritom si uzit s kolegom, tak nase nazory s tym nic nespravia a je nas do toho jedno velke nic 🙂

adri266
9. okt 2013

@zuzanockamt a vies, ze to nie je celkom tak? Citala som take statistiky, ze ludia byvaju lahsie nevernymi, ak pocuju od okolia, ze je to v poriadku. Lebo vies, loz povedana 100 x sa stane pravdou. Ak jej Ty a dalsia baba povie, ze je to ok, nech si uzije, tak to spravi...da sa ukecat, hoci predtym rozhodnuta nebola...

zuzanockamt
9. okt 2013

@adri266 ona bola alebo je uz rozhodnuta davno 🙂 😉

adri266
9. okt 2013

@zuzanockamt ale vies, ak jej tu zas 100 bab povie, nerob to, mozno sa spamata a nepride o svoju rodinu 😎 😎 😎

zuzanockamt
9. okt 2013

@adri266 tak podla mna je divne sa rozhodovat na zaklade toho, co sa napise na konovi 😀 v takychto veciach, nikto z nas nevidi do jej hlavy, do jej rodiny ... ja osobne by som tu takuto vec ani neriesila

mirat
9. okt 2013

@zuzanockamt nesúhlasím!!! 😠 ona je súčasťou spoločnosti ktorú tvoríme my všetci.sme ako stroj a človek je ako jedno ozubené koleso v stroji.a ak sa jedno pokazí tak to má dopad aj na ostatné kolieska a konečnom dôsledku aj na celý stroj 😖

zuzanockamt
9. okt 2013

@mirat ale rozhodovat sa na zaklade nazorov inych, ktori o mne nevedia uplne nic, nevedia nic o zivote o konkretnej situacii je trosku mimo, kazdy sa ma rozhodnut sam podla seba, kazdy mame na danu situaciu iny pohlad, neexistuje jedno spravne riesenie, kedze pre kazdeho je spravne nieco ine, nehovorim, ze moralne, ale spravne ... moralka a rozum jej kaze ostat s manzelom, ci sa ale rozhodne rozumom, to uz je druha vec ... kazdopadne nasledky si ponesie za rozhodnutie sama

mirat
9. okt 2013

@zuzanockamt my do jej hlavy síce nevidíme ale môžme jej poradiť podla toho čo nám povedala na základe čoho sa rozhodne.veď my ľudia sme spoločenské tvory a potrebujeme svoje myšlienky a pocity zdielať aj s inými ľuďmi.
navyše je veľmi ťažké byť sám sebe najlepším a najúprimnejším kritikom. 😔

mima4
9. okt 2013

@zuzanockamt
Je pravda, ze nenesies zodpovednost za rozhodovanie druhych, kazdy ma slobodnu volu rozhodnut sa podla seba a jedine on si nesie dosledky svojho rozhodnutia, ale mame zodpovednost za to, ako to my hodnotime, ako sa k tomu vyjadrujeme, .. ci vytvarame spolocnost aku Bohuzial momentalne vytvarame, alebo sa snazime o urcite hodnoty. Pravdaze nie pre kazdeho je manzelstvo, deti, rodina, laska hodnotami... pre niekoho tou najuzasntnejsou hodnotou je jeho vlastne "JA".

zuzanockamt
9. okt 2013

@mima4 presne tak 🙂

alexandramaria
9. okt 2013

@zuzanockamt tvoj komentár je najlepší, aký som za posledný čas čítala ! tlieskam ! presne tak, moralizovanie a odsúdenie je tu na dennom poriadku ... 😖 😖 😖

jabadaba
9. okt 2013

@zuzanockamt podla mna to ale vzdy aj o tom istom bude, co sa tyka odpovedi na rovnaky problem. Hladat moralnu podporu potencionalnej nevery asi nie je najlepsi napad. Ako aj hladat skusenosti inych zien a nimi sa riadit. Co dotycnej pomoze iks pribehov o mimomanzelskom vztahu? Tu si kazdy musi zvazit uplne sam nakolko mu novy objekt stoji za znicenie existujucej rodiny a nakolko je ta nefunkcna. Potom si treba prebrat do akej miery je niekto schopny feroveho jednania - lebo paralelnu bokovku mimo vedomie partnera za ferovu nepovazujem. Kludne to mozes oznackovat ako moralizovanie. Kazdopadne tu ziadne zarucene a osvedcene rady v tejto situacii nepadnu. A ak tu padaju rady typu vyskusaj bokovku -muz sa to nemusi dozvediet, tak treba si uvedomit komu toto radime. Zena, ktora vyzvoni do eteru, ze ma motyle z kolegu a pomysla na nieco viac asi nebude vhodny kandidat na taketo povyrazenicko s najvyssim stupnom utajenia lebo ho nie je schopna. Z tej by to trcalo na mile daleko a muz by to vedel skor ako by ona dorazila s nepritomnym usmevom domov!

chichotka2814
autor
9. okt 2013

ok-definujte-co je laska?-su to len city? alebo to znamena pre vas nieco ine?

chichotka2814
autor
9. okt 2013

Ani si nevite predstavit,aky vnutorny boj so sebou prezivam-to neprajem ani fakt najvacsiemu nepriatelovi 😖 ...nemate pravo sudit ma-nase skutky bude sudit raz niekto iny...Nikdy som nic zleho v zivote neurobila-s kyzdym vychadzam v pohode-nikdy som nikomu neublizila-snazim sa pomahat komu mozem...moj najvacsi hriech je,ze som sa zalubila v nespravnom case na nespravnom mieste ☹

chichotka2814
autor
9. okt 2013

dala som si uz niekolko studenych sprch a nepomahaju 😒 😢

actimela
9. okt 2013

@chichotka2814 no to ti fakt nezavidim-nechcela by som byt v tvojej kozi-nech to akokolvek pre Teba dopadne drzim ti palce...Dufam,ze sa rozhodnes spravne a budes stastna :o) vela sil ti prajem 😉

mirat
9. okt 2013

@alexandramaria moralizujeme a odsudzujeme pretože na to máme dôvod 😎 nerobíme to len tak z dlhej chvíle 😖

@chichotka2814 nemôžem si pomôcť ale stále z teba cítim trolla 😖 😖 😖 ale osobne mi to nevadí bo aspoň mám plodnú tému z ktorej sa môžme poučiť 😎

actimela
9. okt 2013

@mirat prepac,ale co je to troll?

maragretka
9. okt 2013

Myslim ze odsudzuju a moralizuju len ti, ktori sa nikdy neocitli v rovnakej situacii. Ono je jednoduche povedat ze to by som nikdy neurobila niekomu, kto k tomu nikdy nemal prilezitost. Je ine ked ma niekto doma perfektneho partnera s ktorym sa doma dokaze porozpravat o vsetkom. Ale ak stretnete niekoho, s kym mate spolocneho viac ako s clovekom s ktorym zijete a zistite ze sa v jeho spolocnoti citite krasna a milovana tak vtedy zacnete pochybovat. Nikto by nemal odsudzovat ineho cloveka za to, ako sa citi... Lebo city sa nedaju ovladat... Je ich mozne potlacit, ale na to clovek potrebuje podporu a dobre vztahy v rodine a hlavne pocit, ze niekomu na vas zalezi.

mirat
9. okt 2013

@actimela človek ktorý chodí po nete a robí zle.(za niekoho sa vydáva,rozpútava hádky,provokuje a pod.)obyčajne sú to pubertálny amatéri ale sú aj skupiny profesionálov ktorý majú vlastné stránky a organizácie.(sú veľmi sofistikovaný)

mirat
9. okt 2013

@maragretka a tí ľudia čo neodsudzujú si zrejme nezažili stáť na opačnej strane.strane kedy bol človek podvedený.pretože iba tak človek je schopní pochopiť bolesť ktorú si taký človek zažíva. 😒

mima4
9. okt 2013

@alexandramaria

no ja verim, ze ked uvidis ako napr. partner tvojej naj kamosky da jej jednu po hube a povie ze je pi.. , tak nebudes moralizovat a odsudzovat ... ale pekne krasne drbnuto sa usmejes 😉

Spoločnost aku mame (rozvody, nasilie, egoizmus, ublizovanie, psychicke tyranie, opustene matky, zdeptane deti,...), mame aj vdaka tomu, ze sa BOJIME "moralizovat", byt moralnymi, presadzovat urcite hodnoty, dokonca sa hanbime za tieto hodnoty... a potom tu mame spolocnsot, kde je velmi vela negativneho tolerovane a nadavame, ze kde to vobec zijeme!!! 😎

kveta
9. okt 2013

@chichotka2814 Vsak sa dohodni s muzom na otvorenom manzelstve a mozes si uzivat bez vycitiek. Kazdopadne kazdej mojej kamoske sa nevera prevalila..

maragretka
9. okt 2013

@mirat ja tym nechcem povedat ze nevera je ta spravna cesta ku stastiu, rozhodnut sa musi kazdy sam. Ale neverim ze sa najde niekto, kto nikdy v zivote nespravil chybu a preto nikto nema pravo sudit ineho cloveka pokial nepozna dovody ake ho k tomu viedli.

moonlight1210
9. okt 2013

@chichotka2814 vsimni si ako si branis svoje pravo na novu lasku. Darmo sa budes obrnovat vysokymi citmi ako porozumenie, atd. do pekla sa da ist aj na paradnom koni a po vydlazdenej ceste.

Bud si uvazis co davas do stavky a urobis s tym nieco. Alebo budes hladat vsetky moznosti ako nemusiet urobit nic a sladkobolne nad sebou lkat a rozjimat.
Kazdopadne, ak si vas uz vsimli, si v haji.

ritusuk
9. okt 2013

suhlasim s @mima4,tomu mojmu sa posmievaju,ze nechodi chlontat cez vikendy,firemne akcie odmieta a ked ho volali na vikend to Amsterdamu na rozlucku so slobodou (sam odmietol,ja som sa to dozvedela az neskor),tak bol papuciar.ja som tiez divna,lebo vikend radsej stravim prechadzkou s detmi alebo pozveme par priatelov a otvorime si flasu vina doma alebo sa len tak vyvalime nahi a pozerame filmy a obzierame sa.faktom je,ze v nasom okoli sme na smiech,nemame za sebou neveru,bitky,nemaju na nas nic,takze zakonite je on chudak pod papucou a ja besna striga,ktora ho urcite raz podvedie.smutne.keby ti ludia pozerali skor na to,s akou laskou vychovavame tri deti,ako kazdy den pocujeme 'milujem Ta',ako sme bojovali ked neboli peniaze,chlebik,ale takto to nefunguje.to je nuda.

zuzanockamt
9. okt 2013

@maragretka v tejto teme sa urcite najdu nejaki bezchybni, co nikdy nezisli zo spravnej cesty 😀 🙂

mirat
9. okt 2013

@maragretka no lebo nemám nič lepšie na práci než vyzvedať ako babka klebetka info o tom čo ju alebo jeho k tomu viedlo ... ale veď pohode 😀 ja ti tvoj názor neberiem 🙂 len mi to pripomína jednu veľmi výraznú ľudskú vlastnosť. 😎 (nezáleží na tom že robím alebo hovorím niečo zle ak na to dokážem nájsť dostatočne dobrú výhovorku)

maragretka
9. okt 2013

@mirat ale ved ja tiez nevyzvedam. Nemam pocit zeby som tu riesila konkretne dovody, len som napisala ze by som si nedovolila odsudzovat niekoho ked nepoznam jeho dovody.. Ale ono je to asi v tom, ze niektori ludia maju potrebu poukazovat na nedostatky inych aby zakryli tie svoje... neber to.prosim osobne ;)

mirat
9. okt 2013

@maragretka a aké sú pre teba prijateľné dôvody na neveru?