Vzájomné sympatie
Prosim o radu len mamicky,co sa ocitli v podobnej situacii....o ustipacne odpovede nestojim DAKUJEM.. 😉
Stalo sa mi,ze som sa zamilovala do kolegu v praci..Zacalo to uplne nevinne,rozhovorom..lenze tych rozhovorov je kazdy den viac a pribuda aj neskutocna tuzba a ziadostivost..Zacali sme spolu chodit cez prestavku na kavu a stane sa nam,ze sa ocitneme sami.Zatial su to len "city",problem je v tom,ze som vydata a mam deti...Muza nechcem stratit,ani prist o rodinu....prezivam nieco ako pubertu-motyliky v bruchu....Hlavne neodcudzujte....chlapovi sa nevera ovela viac "toleruje a je to normalne"....Zaujima ma ci je tu nejaka mamina,ktorej sa stalo nieco podobne a ako to riesila....Je mozne fungovat v 2vztahoch bez nasledkov?
Tu nejde o konkretne dovody, skor o momentalny stav v ktorom sa clovek nachadza. Ak napriklad niekto zije 5 rokov v manzelstve, v ktorom nedostava dostatok lasky, uznania a respektu a v tej chvili stretne niekoho, pri kom sa citi konecne ako plnohodnotna ludska bytost milovana a respektovana tak je tazke tomu odolat... Ale viem ze su aj.nevery zalozene na inych potrebach... @mirat
@maragretka takže by sme neveru v istých prípadoch nemalí odsudzovať ale prijať,pochopiť atď??? 😀 PRE MŇA JE TO ÚBOHÁ SLABOSŤ!!!A ABSOLÚTNA NEZODPOVEDNOSŤ A BEZCITNOSŤ VOČI PARTNEROVI A DEŤOM 😠 (ak nejaké sú)
predsa som išiel do vzťahu a vložil do neho dôveru a ak sa objaví nejaká kríza tak sa ju snažím vyriešiť poprípade ak partner je neschopní chruňo(neschopná ... ) sa s ním rozísť.no nemali by sme upúšťať od istých morálnych zásad!!!
ale veď kľudne sa tu potlapkavajte po chrbtoch a navzájom si tlačte kaleráby do hlavy o tom ako je nevera občas prijateľná 🙄 no pre mňa sú to len úbohé výhovorky ľudí zo špatným svedomím 😖
@chichotka2814 No nechuti ti jest, a to je len zaciatok. Co bude potom? Pojdes sa liecit na psychiatriu? Lebo tam vlastne smerujes. Vies, kazda zena by sa mohla dostat do takej situacie, ako ty. Myslis, ze okolo nas sympaticky a dosiahnutelni muzi neexistuju? Je to len o tom, koho si ta ktora pripusti na telo. Aj ja som mala okolo seba sympatickych chlapov, ci uz v praci, alebo inde, a dobre som vedela, ze staci len lusknut a hned by si dali povedat a to si myslim, ze som iba normalna zena nie som skareda, ale ani ziadna modelka... Zavisi iba od nas zien, kam az nechame chlapov dojst, kam im stanovime hranice... A ten tvoj kamarat mi pripada ako manipulator, je k tebe dobry, lebo ta chce dostat tam, kam chce. A ked ta dostane, tak potom uvidis jeho skutocnu povahu - lahostajnost. Myslim si to preto, lebo nerespektuje, ze si vydata a mas deti, tak az taky cestny charakter byt nemoze. A to, ze ta ohovaraju, ze s nim nieco mas? A co ked sa to dostane do usi tvojho manzela a nastrbi sa vam vztah - prestane ti verit a zruti sa vam manzelstvo. Ostanes za slapku. Tvoj priatel sa udobri s priatelkou, tebe otoci chrbat a ty zostanes sama bez rodiny, ktora ta kedysi milovala. Uzasne, takto lahostajne a nezodpovedne sa zahravat. Ale tak kazdy si je strojcom svojho stastia...
@chichotka2814 Zazila som nieco podobne, ale stopla som to este predtym, nez mohlo vobec k niecomu dojst. Ano, je velmi prijemne citit zaujem niekoho "noveho a neokukaneho", motyle v bruchu a tie nekonecne a chapave rozhovory. Ale nevedela som si predstavit, ze by som kvoli chvilkovej ziadostivosti mohla moje deti pripravit o otca a seba o milujuceho manzela. Zachranil ma moj zdravy rozum......
😀 prepáčte kočky, ale asi som jediná čo pochopila zuzanockamt . Nevidela som ani v jednom jej príspevku že by zastávala neveru a kázala jej aby sa do nevery s kolegom vrhla. Tak isto ani ja neuznávam neveru, je to hnusný podraz pre partnera/manžela alebo partnerku/manželku.
Jediné čo som z jej pprispevkov pochopila je že je to predsa dospelá rozumná žena, ktorá sa rozhoduje sama za seba , takže ked vy jej sem 25krat napipišete aby sa rozviedla a 30krat aby ostala s manželom, ajtak sa nerozhodne podla toho... alebo podme hlasovat 😀 a presne to iste si myslim aj ja.
a tak isto nechapem načo tu vytvorila túto diskusiu, je to smiešne sa rozhodovat podla názorov cudzích žien, alebo sa len chcela utvrdit v tom že nevera je normálna... Nevera nie je normálna!!! bud sa rozved alebo sa nerozved. je to iba tvoja vec a tvoje svedomie. Nikto z nás tým trpiet nebude, ani nás to nespraví štastnými.... 🙂
nie je mozne mat dva vztahy paralelne,teda mozne to je,ale raz to praskne,alebo to zacne ta zena ci muz prestat zvladat psychicky,najma ak sa ten milenec,alebo milenka zacnu dozadovat viac a viac a nakoniec nebude uz kam ist ani o krok. Preto taketo veci stopnut hned na zaciatku.Ked sa chce niekto s niekym len vyspat a nic viac je to stale velka hrozba,ale mensia skoda,nakolko z toho nebude vztah a teda da sa cez to nejak preplavat a uzavriet to v sebe a ist dalej. Sice nefer voci partnerovi,ale stale lepsie ako vysedavat na dvoch stolickach a cakat kedy sa to cele rozpadne a akym sposobom. Neviem si to ani predstavit,to by bolo len o zatajovani sa, klamstve a peknom dlhodobom a nakoniec sa do toho clovek zamota az prilis. Vacsinou to musi zachranit ten zdravy rozum...
@chichotka2814 RE: Prosim o radu len mamicky,co sa ocitli v podobnej situacii....o ustipacne odpovede nestojim DAKUJEM..
Stalo sa mi,ze som sa zamilovala do kolegu v praci..Zacalo to uplne nevinne,rozhovorom..lenze tych rozhovorov je kazdy den viac a pribuda aj neskutocna tuzba a ziadostivost..Zacali sme spolu chodit cez prestavku na kavu a stane sa nam,ze sa ocitneme sami.Zatial su to len "city",problem je v tom,ze som vydata a mam deti...Muza nechcem stratit,ani prist o rodinu....prezivam nieco ako pubertu-motyliky v bruchu....Hlavne neodcudzujte....chlapovi sa nevera ovela viac "toleruje a je to normalne"....Zaujima ma ci je tu nejaka mamina,ktorej sa stalo nieco podobne a ako to riesila....Je mozne fungovat v 2vztahoch bez nasledkov?
Taketo veci sa normalne stavaju. Akurat o tom kazdy nepise. Obcas treba pouzit aj rozum a moralne zasady. Koli Tvojej rodine. V zivote stretnes x muzov ktori su atraktivni uz akymkolvek sposobom. Najma ak mas nejaky job kde vela cestujes a stretavas ludi. Aj o tom zivot je. Potes si oko a vrat sa do reality. Nestoji Ti to za to.
Budovat si nejaky dalsi vztah je absolutna blbost. Len si pomysli na este jedneho chlapa co nechava vsade pohodene ponozky a papieriky od snackov. Dakujem neprosim 😀
Podla mna ma @briketa pravdu. Moze sa stat, ze sa ti niekto zapaci, je ti sympaticky a dajme tomu fyzicky ta pritahuje. Ale je totalna blbost riskovat kvoli takemuto chvilkovemu poblazneniu fungujuci vztah. Ak by si zacala paralelny vztah s tvojim kolegom, tak ti garantujem, ze do mesiaca ti uz nebude pripadat taky uzasny, lebo si nanho jednoducho zvyknes. A zovsednie ti, tak ako ti je mozno teraz vsedny tvoj manzel. Motyle v bruchu su docasna zalezitost. Je to prijemne, ale netrva to vecne. Takze radsej ruky prec 🙂
@mirat kiezby to bola pravda a rano by som sa zobudila a bol by to len sen-mas moznost mysliet co chces,nikto ti to neberie-ale rozhodne s takymi vecami nezartujem-moc mi nie je do smiechu ☹
@natalia_1 no ak by to bola skutočne tak rozumná dospelá žena tak by sa s tým nezdôverovala na MK.ale sama by si povedala čo je dôležité a čo skutočne chce. 😎
lenže my ľudia sme spoločenské tvory a záleží nám na názore iných podla čoho sa môžeme aj rozhodnúť.(je to normálna ľudská vlastnosť.)
@chichotka2814 čakáš dude že ti to uverím? 😀 😠
ešte vám nezaplo, ani jednej z vás nemoralistiek, že moralizujú možno práve tí, ktorí si prežili neveru? len v celom tom "príbehu" boli oni samy podvádzaní??? 😠 čo sa to tu vlastne rieši??? autorka napísala na verejné forum a musela predsa očakávať aj negatívne reakcie....a to, že má niekto iný názor na jej zmýšlanie ešte neznamená, že moralizuje a neviem čo ešte.....a vlastne si to vysvetlíte aj tak každý posvojom ........takže další moralizovaný príspevok odo mňa: už som to tu niekokokrát prezentovala...človek,ktorý úprimne miluje, má v sebe blok, ktorý mu bráni pripustiť si k sebe hoc aj samotného Brada Pitta.....ked vo vzťahu,manželstve niečo neklape, treba si to s partnerom normálne vydiskutovať, čo mi vadí, čo by som chcela ináč, resp. čo mi vo vzťahu chýba a tak podobne....a ked už ani komunikácia nezaberá, tak je jediné riešenie - rozchod/rozvod......a potom si začnem skákať po kadekom inom, všetky ostatné klábosy okolo toho sú len bezvýznamné výhovorky na ochranu nevery, ktorú spôsobujem........a je mi jedno,že ma teraz ukrižujete, ale u mňa sú ludia,ktorí podvádzajú bezcharakterní ludia.....a to obe strany o to viac, ked majú obaja partnerov 😠 drísty o pochopení takýchto ludí ma vytáčajú do nepríčetnosti, kto má ale pochopenie s ludmi, ktorí sú podvádzaní,hm?!!!!! ......prečo toto pochopenie, v celom ponímaní nevery, nikoho nezaujíma???!!!!!
@mimka11111 V tomto pribehu je najsmutnejsie, ze autorka sama pise, ze jej muz je jej dobrym manzelom a tak dobrejo muza by uz nenasla.. Zopar takych dobrych muzov po rozvodoch poznam. Zo vsetkych len jeden nasiel odvahu zacat znovu doverovat inej zene, ale svadbu s nou nechce riskovat. Ostatni su radsej single, nez by riskovali nove zranenie.
@kveta nepochybujem o tom,že je dobrý......ale asi nie dostatočne "dobrý" pre samotnú autorku, zjavne jej vo vzťahu s ním niečo chýba
@mimka11111 Pise to sama.. Sexualita sa zmenila na povinnost a rutinu bez motylikov.. Len je otazne, ci yo nie je nezrelost ocakavat motyliky z jedneho muza az do smrti.
@mimka11111 maximálny súhlas !!!!!!!!!!! 😉
@mimka11111 Kto nezažil, nepochopí..
@keenfan súhlasím
Nie, nie je mozne aby to zostalo bez nasledkov.
Neodsudzujem, tiez som take zazila a ... nastastie to nebol priamo kolega ale pracovnik nam dodavatelskej firmy, ktory u nas boli na 1 rok nastahovany a robili dlhodobejsiu zakazku. Najprv som ho ani neregistrovala, potom osud zariadil ze sme par krat mali ist spolu na sluzobku, teda nielen ja o on, ale on, ja a este 3 moje kolegyne, kazdodenne vyjazdy skolenia po celej SR po pobockach.
Ani neviem ako sa to stale ale zahladeli sme sa do seba, hoc moj vztah bol pevny a dobry, ale tak odvtedy viem ze zalubenosti clovek neporuci. Tiez som mala vselijake myslienky, nastastie som sa pomerne rychlo spamatala a po par razoch co sme si boli na chvilu - po par minut, niekde sadnut na drink a pokecat o zivte a kedy som citila ze nechat tomu volny priebeh bohvie ako by to skoncilo (on bol sam a so zaujmom o vazny vztah, dokonca viem ze zaujem tam bol, ze by ma aj predstavil rodine a tak). No vycuvala som, zo dna na den, nebrala mu zrazu telefony, v robote sa dala prelozit a zatlkala sa, nastastie sa to dalo, boli sme organizacia pomerne strazena z bezpecnostneho hladiska, zony vstupy na karty len za konkretnym pracovnikom atd. Mozno to bolo trochu nasilu, isto to bolo zjavne ale inak by som to nedokazala.
A som rada, mojho muzicka a dve deticky ba som za nic nedala, aj ked kuzlo noveho vie poblaznit, hlavne ked vam zacne nadbiehat pohladny, zabezpeceny mlady muz...
Musis to razne utat, nic ine nepomoze, spomen si hlavne na to a predsatv si do najmensich podrobnosti ako by na teba posobio keby sa takto v opacnom garde choval tvoj muz!
Ono casto zenam aj muzom po rokoch vo vztahu "neco chyba", sex uz nie je ta vasen co spociatku, a ani motyle tam uz nie su, ale dokelu po par rokoch s tymito novymi exemplarmi by to bolo to iste cez kopirak.
Vidim to vsade naokolo, len dalsie deti zranene, naco to?
Len preto ze sa tak malo starame ako rozvijat existujuci dlhodoby vztah, nie je to moderne a IN, malo sa o tom hovori, lebo je to aj praca a nielen automatika. Je tam uz aj drina, aj omyly. Nemozme ocakavat horuci sex az do dochodku, prava laska nakoniec konci priatelstvom, pevnym a takym, ktore skor ako v zrelom veku mdzi zenou a muzom nie je mozne. Su tam aj sramy z hadok, nedorozumeni a kriz, ktorymi kazdy vztah viac ci menej musi prejist. Ale potom v starobe, verim ze sa uz na to divame tak, ak je to dobre podchytene, ze v boji su aj jazvy ozdobou 🙂
@mimka11111 to nevysvetlis. Za moralizovanie ci mudrovanie je povazovane vsetko co sa nezlucuje s urcitym nazorom. Tu bolo zrejme treba ochkat nad osudom dotycnej, placnut ju po pleci a s bostekom na celo ju vypravit do dalsieho dobrodruzstva. Vsak nech si uzije....ak napises, ze na dvoch stolickach sa sediet neda tak uz odsudzujes. Skoda reci. Nech si kazdy otrepe tu vlastnu hlavu sam a ja uz len pridam, ze dobre mu tak. Pre par minut vasne a tuzby zahodit nieco dobre...to chce kus blbosti! Mne sa to este nestalo a dufam, ze ani nestane ale to neznamena, ze k tomu nemam nazor a ak ho mam, ze nutne moralizujem. Ako aj ostatni predo mnou, ktori tu nejuchali od nadsenia zo vzniknutej situacie autorky.
@natalia_1 no zrejme si ju nepochopila ked aj Ty moralizujes. Podla jej logiky totiz presne to robis... 😉 To len mimo temu, nedalo mi. 🙂 A tiez som uz viackrat pisala, ze je od veci riadit sa a rozhodovat podla iks skusenosti cudzich zien. Kazda situacia je totiz uplne ina. Ale to hadam autorke uz docvaklo. A tiez aj to, ze pokial nevie spracovat vobec to co pocituje a ma potrebu to s niekym hned riesit, tak nech si rovno necha zajst chut na nieco viac, pretoze by to vyzvonila skor ako clovek povedal svec!
@jabadaba
podla autorky asi každá, ktorá napíše aby nebola neverná , moralizuje 😀 ale som povedala, že asi túto diskusiu založila preto, aby jej tu každá napísala, že to je v pohode a može kludne podvádzat 😀 takže to beriem 🙂
Mne to je úprimne uplne jedno ako sa rozhodne... ale morálne by bolo bud rozchod a potom si chrápat s kým chce, alebo si nechat zajst chut a venovat sa svojej rodine - ako si povedala jabadaba... ved okolo každej ženy prejde denne desat atraktívnych chlapov a zato sa nejde každá rozvadzat aby si s každym mohla užit :D A žena, ktorá sa naplno venuje svojej rodine, mužovi a detom, tak nemá čas rozmýšlat nad takými kravinami...
Za rok sa možeš takto "zamilovat" dvesto krát a snáď sa nechceš zakaždým rozvádzať, alebo rozchádzať.
no lebo teba a všetky ostatné ženy to určite trápi ako sa ona rozhodne, ved tvoj život sa nijako nezmení ale jej... 🙂 keby som bola ja alebo moj muž v takej situácii, určite by sme to riešili medzi sebou a nie tu na konovi 🙂
Ja nie som egoistická, ved som jej dala radu tak ako každá jedna čo sem prispela. To ako sa ona rozhodne je na nej a nebudem s toho štastná ani neštastná, ani tým nebudem trpieť. iba to som tým chcela povedat...
A keby sa to týkalo mojej sestry alebo iného člena rodiny, či kamošky, povedala by som to isté 🙂
@mirat ale chod. Staci hadam vyjadrit sa k danej problematike, ale niest bremeno rozhodovania snad nikto nemusi. potialto teda moze byt natalii kludne jedno ako sa zakladatelka rozhodne. Rady aj nazory si "vypocula", co si z toho vyberie je plne v jej rezii a kompetencii. To uz nikto za nu riesit nebude. Ani dosledky. 😉
@jabadaba dôsledky ponesieme my všetci 😀 😠 vieš ľudom záleží na názore iných.takže ak ukážeme že nesúhlasíme s takýmto správaním tak to bude jedno z brzdných lan ktoré majú toho človeka udržať pri zmysloch.bo pri takejto afére si nepovie len a čo manžel.deti a rodina?ale aj ČO POVEDIA ĽUDIA?čo je dôvod prečo by sme to nemali brať na ľahkú váhu.pretože ja sám som z rozvrátenej rodiny(okrem toho poznám xy podobných ľudí )a poviem ti že to nieje žiadna sranda 😖 navyše taký ľudia majú potom neskôr v dospelosti problémy zo správaním atď a to už bude zrejme problém nás všetkých 😵

Tu nejde o konkretne dovody, skor o momentalny stav v ktorom sa clovek nachadza. Ak napriklad niekto zije 5 rokov v manzelstve, v ktorom nedostava dostatok lasky, uznania a respektu a v tej chvili stretne niekoho, pri kom sa citi konecne ako plnohodnotna ludska bytost milovana a respektovana tak je tazke tomu odolat... Ale viem ze su aj.nevery zalozene na inych potrebach...