icon

Čo hovoríte na meno Timotej?

alyn
5. jan 2017

Zapáčilo sa mi toto meno, viem si predstaviť, že ho budem volať Tim, Timi..celkom sa mi páči.
Prípadne aké iné chlapčenské mená sa Vám páčia?

candii
6. jan 2017

Inak my mame Tobiasa 😊

petri22
6. jan 2017

My máme Timoteja, vyslovujeme to tvrdo, a voláme ho Timko, Timo, Timuško podľa "zásluh"😁😘😘😘

matazirafa
6. jan 2017

Mne to pripomina sampon a kondicioner.. nic v zlom 😏

petri22
6. jan 2017

@matazirafa to sa ale píše Timotei nie?

helka77
6. jan 2017

Ja som chcela dat Timon , to sa mi velmi paci ale mam dve baby

nena123
6. jan 2017

@helka77 My mame Timonka,krasne meno aj ked kazdy pocuje Šimon😂

helka77
6. jan 2017

@nena123 hehe lebo to nepoznaju...ani v mojom okolí to nikto este nepocul, ja som mala kamarata a jeho syn sa tak vola a velmi sa mi to zapáčilo, kedze je to kratsie a mužnejšie ako Timotej a stratene je super Tim, Timko

mijo53
7. jan 2017

@petri22 nie, píše sa Timotej a číta sa tvrdo aj keď je po T mäkké i

shaga
7. jan 2017

Krasne meno 🙂

tinuska1982
7. jan 2017

ja mam timoteja....ale volame ho timko...

vrana2
7. jan 2017

Určite ho daj,je to nádherné meno.

erika272
7. jan 2017

urcite ano je to krasne meno.. 🙂 ako aj tobias timur teodor timotej.... je to velmi pekne 🙂

marosinecko
7. jan 2017

My mame susedou chlapec sa vola Timotej a volaju ho Timo,Timko a dievcatko Timea - Timka. Pekne meno😉

petri22
7. jan 2017

@mijo53 viem ako sa číta Timotej (meno dieťaťa), ale reč bola o šampóne a ten sa píše Timotei nie Timotej, na to bola moja druhá reakcia....Treba čítať celok potom reagovať 😉

chymenitta33
7. jan 2017

Nerozumiem načo potrebuješ schválenie virtuálnej rodinky "MK" :D keď sa ti páči daj ho!
1.) nerozumiem prečo ho chceš volať skratkami
2.) čo sa zmení nato, keď ti ho tu ženy znechutia? u mna by sa nezmenilo nič. Ja som dala deťom mená aké sa páčili mne a nie MK :D

lindsey
7. jan 2017

My sme dali tiez Timotej..dlho sme hladali ake meno dat...
Je mom.dost rozsirene..volame ho Timi,Timino,Timoteuš,Timonko,Timko...
.povodne to bolo meno Timoteus.znamena uctievajuci Boha.alebo veriaci v Boha...
Je krasny priklad Timoteja v Biblii...Apostol Pavol ho mal velmi rad a povazoval ho za svojho syna.mne sa pacili jeho vlastnosti tak preto sme sa aj rozhodli pre to meno.a aj pasuje k priezvisku.

matazirafa
7. jan 2017

@petri22 vravim ze pripomina, nie ze sa to tak pise

petri22
7. jan 2017

@matazirafa ok 😊

alyn
autor
7. jan 2017

@chymenitta33 Len som chcela vediet nazor iných. Manzelovi sa nepaci. a skratky preto, lebo su podla mna dolezite.
Nie my rodicia si vyberame ako volaju nase deti ale ostatni.
Napr.: mam znamu ktora ma Kristinku, vsetci ju volaju Kika a jej mama stale vravi aby sme ju oslovovali Kristinka. Potom som sa pytala samotného dievcata (uz ma 13) ci mu vadi ked ju nevolam Kristinka ale Kika a povedala ze vôbec, ze vsetci ju tak volaju. (Takze ked si mama predstavovala ze vsetci ju budu oslovovat Kristinka tak jej mala vymysliet meno, pri ktorom jej skratka vadit nebude).
Ja sa volam Andrea a niektori ma volajú Aďa, nemám to rada, ale nechám ich, každý má svoj zvyk ako volá niektorých ľudí.
preto je dôležité rátať so všetkými možnými alternatívami mena.

alyn
autor
7. jan 2017

@matazirafa Aj mne to pripomina, a aj ako meno pre sampon sa mi to paci)) :D

mijo53
7. jan 2017

@alyn to nie je celkom pravda, poznám Máriu, ktorá má 30 a všetci ju volajú Mária, tak ju volali rodičia od malička, tak sa predstavovala a tak ju volajú, žiadna Majka, Marika Maňka a pod.

alyn
autor
7. jan 2017

@petri22 no ináč toto, som včera skoro odpadla som našla článok - jazykové okienko Ústavu Ľ. Štúra a tam, že v podstate by sa mal podľa najnovších pravidiel vyslovovať Ťimoťej..no hruuuza. Mne sa to páči tvrdo. Písali, že síce v "úzuse" je skôr tvrdšie pomenovanie..
Aj tak ešte musím presvedčiť manžela.

alyn
autor
7. jan 2017

@mijo53 tak ja to vidím z viacerých strán a môj uhol pohľadu je takýto. Aj Márie čo oslovujú Majky, Anny čo oslovujú Aničky, každý po svojom..

reni1512
7. jan 2017

toto bolo moje NAJ meno 🙂
mame dievcatko, preto timotej nepadol za obet, ale ocko si robil srandu ze timotej, tady se nemotej :D No keby som mala syna, dala by som mu meno Timon. Na to uz rymovacku nenasiel :D

chymenitta33
7. jan 2017

@reni1512 - Timon je krásne!

reni1512
7. jan 2017

tetapetra
7. jan 2017

@alyn moje krstniarko je Timotej. Volam ho Timon 😉

myskacici
7. jan 2017

pekné, ale veľmi otrepané. Dáva ho skoro každý, takže z toho dôvodu by som nedala.

alyn
autor
7. jan 2017

@myskacici Fakt? Ja som Este o ziadnom nepocula v mojom okoli. Aj tak je to Uz jedno, manzel ma vypol ze len cez jeho mrtvolu😒. Takze bude uplne ine meno..

tortelinka
8. jan 2017

@myskacici neviem prečo by bolo otrpané, ja v okolí nepoznám nikoho s tým menom