Čo hovoríte na meno Timotej?
Zapáčilo sa mi toto meno, viem si predstaviť, že ho budem volať Tim, Timi..celkom sa mi páči.
Prípadne aké iné chlapčenské mená sa Vám páčia?
My máme Timoteja, vyslovujeme to tvrdo, a voláme ho Timko, Timo, Timuško podľa "zásluh"😁😘😘😘
Mne to pripomina sampon a kondicioner.. nic v zlom 😏
@matazirafa to sa ale píše Timotei nie?
Ja som chcela dat Timon , to sa mi velmi paci ale mam dve baby
Krasne meno 🙂
ja mam timoteja....ale volame ho timko...
Určite ho daj,je to nádherné meno.
urcite ano je to krasne meno.. 🙂 ako aj tobias timur teodor timotej.... je to velmi pekne 🙂
My mame susedou chlapec sa vola Timotej a volaju ho Timo,Timko a dievcatko Timea - Timka. Pekne meno😉
Nerozumiem načo potrebuješ schválenie virtuálnej rodinky "MK" :D keď sa ti páči daj ho!
1.) nerozumiem prečo ho chceš volať skratkami
2.) čo sa zmení nato, keď ti ho tu ženy znechutia? u mna by sa nezmenilo nič. Ja som dala deťom mená aké sa páčili mne a nie MK :D
My sme dali tiez Timotej..dlho sme hladali ake meno dat...
Je mom.dost rozsirene..volame ho Timi,Timino,Timoteuš,Timonko,Timko...
.povodne to bolo meno Timoteus.znamena uctievajuci Boha.alebo veriaci v Boha...
Je krasny priklad Timoteja v Biblii...Apostol Pavol ho mal velmi rad a povazoval ho za svojho syna.mne sa pacili jeho vlastnosti tak preto sme sa aj rozhodli pre to meno.a aj pasuje k priezvisku.
@petri22 vravim ze pripomina, nie ze sa to tak pise
@matazirafa ok 😊
@chymenitta33 Len som chcela vediet nazor iných. Manzelovi sa nepaci. a skratky preto, lebo su podla mna dolezite.
Nie my rodicia si vyberame ako volaju nase deti ale ostatni.
Napr.: mam znamu ktora ma Kristinku, vsetci ju volaju Kika a jej mama stale vravi aby sme ju oslovovali Kristinka. Potom som sa pytala samotného dievcata (uz ma 13) ci mu vadi ked ju nevolam Kristinka ale Kika a povedala ze vôbec, ze vsetci ju tak volaju. (Takze ked si mama predstavovala ze vsetci ju budu oslovovat Kristinka tak jej mala vymysliet meno, pri ktorom jej skratka vadit nebude).
Ja sa volam Andrea a niektori ma volajú Aďa, nemám to rada, ale nechám ich, každý má svoj zvyk ako volá niektorých ľudí.
preto je dôležité rátať so všetkými možnými alternatívami mena.
@matazirafa Aj mne to pripomina, a aj ako meno pre sampon sa mi to paci)) :D
@petri22 no ináč toto, som včera skoro odpadla som našla článok - jazykové okienko Ústavu Ľ. Štúra a tam, že v podstate by sa mal podľa najnovších pravidiel vyslovovať Ťimoťej..no hruuuza. Mne sa to páči tvrdo. Písali, že síce v "úzuse" je skôr tvrdšie pomenovanie..
Aj tak ešte musím presvedčiť manžela.
toto bolo moje NAJ meno 🙂
mame dievcatko, preto timotej nepadol za obet, ale ocko si robil srandu ze timotej, tady se nemotej :D No keby som mala syna, dala by som mu meno Timon. Na to uz rymovacku nenasiel :D
@reni1512 - Timon je krásne!
❤
pekné, ale veľmi otrepané. Dáva ho skoro každý, takže z toho dôvodu by som nedala.
@myskacici neviem prečo by bolo otrpané, ja v okolí nepoznám nikoho s tým menom

Inak my mame Tobiasa 😊