icon

Svadba - pocity

6. aug 2023

Začnem asi takto… už od mala som snívala o svadbe, rodine. Tak asi ako každé dievčatko…
Mám mesiac do svadby a vôbec sa neteším,
chcem to mať celé za sebou… A začínajú ma zožierať pocity či to čo robím nie je chyba,… Všetci v okolí sa rozvádzajú, plus naši rodičia sú rozvedení…
Možno je to tým, že sme už svadbu presúvali kvôli covidu, do toho sa nám narodilo dieťa..
Sme s mužom 5 rokov, a príde mi, že táto dlhoplánovaná svadba je len preto lebo sa to patrí. Medzi nami to ochladlo… Nemáme si čo povedať, obaja sme na seba nervózny.
Muž začal mať voči mne postoj istoty a nepočujem nič len Ja musím, ja zarábam, ja si potrebujem oddýchnuť… Prestal mi s dieťaťom absolútne pomáhať…
A tou svadbou sa v podstate už nič okrem mena na našom živote nezmení…
Neviem či som len sklamaná, že to nie je podľa mojich predstáv, alebo by sme naozaj mali ísť radšej od seba. A radšej zahodiť svadbu za hlavu… Sú to len peniaze.. Neviem čo by na to povedala rodina :/
Ďakujem za názor

autor
6. aug 2023

@janage Tretinu svadby som zaplatila ja a zvyšok on…
Zo začiatku bol úplne iný, vlastne kým sme spolu nezačali bývať. Snažil sa a bojoval o moju priazeň. Ako sme začali spolu bývať tak zrazu začal pracovať aj cez víkendy… No a ako som otehotnela začal chodiť kade tade… Proste pošle mi fotky aj s chalanmi, ale mohol by sa uvedomiť že je otec…
Zároveň je večne doma unavený, nepohne prstom. Nič ho nezaujíma keď sa mu snažím povedať náš deň, kde som bola s malým…
Sex je tiež slabota

jj298
Odpoveď bola odstránená
enoula
6. aug 2023

Lahsie je teraz cuvnut, ako robit divadlo pre rodinu a nakoniec sa rozvediete .. tolko usetrenych nervov, penazi a vsetkeho .. toto svadba nezachrani asi. A robit rozhodnutia pre seba, nie pre cudzie reci. Oni nežijú tvoj zivot
A len teda, neidealizuj si toho dalsieho chlapa, nikdy nevies..

colsami
6. aug 2023

Ak hovoris o velkom vekovom rozdiele, rozmysli si to dvojnasobne. To co Ti najviac prekaza bude horsie... Bude uz len unavenejsi a cim menej bude pomahat, nic v tomto sa "iba" svadbou nezmeni.
Vaznym rozhovorom o buducnosti mozno ano.
Ak zijete ako surodenci, nevydavaj sa, aspon zatial, kym si toto nevyriesite.

Naozaj menej starosti budes mat v zivote z toho ak by si aj mesiac pred zrusila svadbu, ako ked mas rok po svadbe riesit rozvod, majetkove vyrovnanie, starostlivost o dieta... A s majetnejsim clovek co si na to najma pravnikov a budes sa trapit. Aktualne to riesi moja velmi blizka kamaratka. Rok po svadbe.

Prosim, pre Tvoje dobro, riadne si to premysli a uprimne sa porozpravajte.

janage
6. aug 2023

Joj škoda, že toto si už neriešila skôr. Tak rok dozadu, že počuj XY, takto žiť nechcem a vydať sa za takého akým si sa stal už vôbec nie. Dávam Ti mesiac na rozmyslenie a povedzme pol roka na výraznú zmenu. Inak svadbu nechcem.
Teraz už ťa tlači čas. Dieťa má koľko ? Bolo plánované a chcené aj z jeho strany?

mareka49
6. aug 2023

Hovor s nim!!!
Alebo mu daj toto prečítať.
Sobáš tu je ale úplne mimo v čase začínajúceho rozvratu

madeline1
6. aug 2023

Poloz si otazku, ci ho lubis ...nejako to citis a ty vies ako...to, co pises k zivotu patri, nie su to vztah rozvracajuce veci...neznamena, to, ze vztah ochladol....svadba vela zmeni, najma vas status, manzel, manzelka...myslim si, ze mas stres zo svadby a nebolo by ok ju planovat dalsie roky....

deti95060810
6. aug 2023

25 tisíc za svadbu? dáko veľa... už by som len asi to všetko pretrpela - aj keď to je celé o ničom...
určite by som si rozmyslela druhé bábo...

beata_k
6. aug 2023

Tak uz mas len jedinu moznost. Vziat si ho. Nie kvoli cenovke za svadbu. Ale kvoli rozvodu. Viac sa ti oplati ako len tak odist s holou ritou a dietatom 🤷

maminkadeticiek
6. aug 2023

@beata_k A co jek to pomoze akoze financne?Vsetko co maju teraz nadobudol pred svadbou takze aj odide dost mozne s holym zadkom akurat si poserie zivot..

maminkadeticiek
6. aug 2023

Oznamila by som ze rusim svadbu.Teraz si nestastna?Vies co je to byt nestastna a do toho vydata?Nemat uniku?Zrus to.

beata_k
6. aug 2023

@maminkadeticiek Aaale vzdy sa da nieco vytrieskat.

maryetta
6. aug 2023

A keby si aj od neho isla na druhy koniec slovenska-nie je to zahranicie. Ak mu povies kde s dietatom budes nebude to ani nejaky unos alebo co.
Ked ani teraz nie je “otec” ze s dietatom netravi cas preco by mal po svadbe?
Ono ozaj radsej ist z kratsej cesty.

sisa_s
7. aug 2023

@deti95060810 no to je nazor..kvoli 25000 s nim ma ostat a mat naprd manzelstvo?

sashabb
7. aug 2023

Rozprávala si sa s ním o tom? Treba mu povedať, že premýšlaš, či tá svadba je dobrý nápad, či ju neodložiť. Uvidíš ako zareaguje a podľa toho sa zariaď.
O koľko je starší? to hrá tiež dosť veľkú rolu. S kamarátmi vládze, ale doma už nie, to je zaujímavé. 🙊

liliana8
7. aug 2023

A aki su rodicia na druhom konci SR-pomozu? Lebo ak nemas kam ist,ani ziadnu pomoc,tak aspon kym sa postavis na nohy a zacnes pracovat by si asi mala ostat. Ak mas milujucich rodicov,ktori ti pomozu je to ine. Vtedy by sa to dalo zvladnut.

betulinka1
7. aug 2023

Kasli na zálohy alebo daj inzerat, ze ponukas pripravenú svadbu 😉😉😉 mozno sa nejaka chtiva nevesta chytí. Ak to tak necitis neber si ho.

h2
7. aug 2023

25000€ ?! 😲 To vážne? Zruš, čo sa zrušiť dá, tie prachy vieš využiť 1000x lepšie!

cacianka
8. aug 2023

Prosím ťa, nerúť sa do pasce 🙏🙏🙏

wudz
Autor odpoveď zmazal
veronicka88
10. aug 2023

Povedz o týchto pocitoch nastávajúcemu a podľa jeho reakcie sa zariad....ale povedz mu VSETKO!

vespertine
10. aug 2023

No ja som prekvapená z týchto rád. Každý vzťah má rôzne fázy, po piatich rokoch človek nie je zamilovaný ako na začiatku, navyše s dieťaťom prichádzajú aj bežné problémy do vzťahu súvisiace s rodičovstvom. Podľa mňa ste skrátka len prepásli tú fázu, keď je človek ešte zamilovaný a nie je unavený dieťaťom a výchovou. Ak nemáte výrazne problémy, môžete skúsiť poradňu alebo možno ozaj len tráviť viac času spolu. Svadbou sa toho mení viac, jednak už len ohľadom majetkov, dedičstva...a jednak pre mužov to nie je nijaký extra sen ženiť sa, keď už má aj tak rodinu, čiže z jeho strany to ja nevidím ako vychcanosť, ale skôr ochotu k záväzku. Určite potrebujete niečo zmeniť, ale nemyslím si, že je to práve rušenie svadby.

jablkova13
10. aug 2023

25 000 za svadbu...odpadla som, ale k téme ak to takto citis tak by som s tym asi pockala.

nitranka03
10. aug 2023

Držím palce, nech sa ti to v živote "uprace".... Ale nerob to ! Keď to tak cítiš už teraz , budeš to považovať neskôr za chybu....

fauko
Odpoveď bola odstránená
fion22
10. aug 2023

Muži niekedy kopírujú správanie svojich rodičov...možno to, čo ty popisuješ, je pre neho štandard- tak ako by to podľa neho malo vyzerať, lebo to videl doma, takto to niekedy fungovalo medzi jeho rodičmi, píšeš že vaši rodičia sú rozvedení- myslíš obidve strany? Ak aj jeho- kedy sa rozviedli? Ako sa podieľal otec na jeho výchove? - podľa tvojho popisu najskôr nijako.
Musíš sa s ním porozprávať, dať dieťa k niekomu, otvorit fľašu vína a porozprávať sa, povedz o svojich pocitoch, nie vyčítať- a dajte si, že ty budeš hovoriť 5 min a on ťa nebude prerušovať a rovnako on bude mať priestor- možno sa dozvieš niečo čo vadí jemu.
Pomenuj všetko, čo sa zmenilo, čo ťa trápi a ako by si si predstavovala, ktoré úlohy by mal podľa teba ako otec vášho dieťaťa robiť.

1234321
10. aug 2023

Autorka mne príde že si vyčerpaná a vyhorena z toho, že dookola robíš to iste/dieťatko,domacnost/ a muž je vyhorený a vycerpany z prace. Baby ti tu radia zrušiť svadbu. Ja napíšem môj názor. Ja by som tu svadbu nerušila. Nie nenarazam na 25tisic. Aj mna vyšla svadba 18000€ minuly rok. A takisto prišlo na mna pred svadbou take, že mám sa vôbec vydávať?!?! Ale teraz viem, že keby som sa nevydala tak by som urobila najväčšiu chybu. A samozrejme, že v každom vzťahu sú problémy ale najdôležitejšia je komunikácia. Prišla si za partnerom a povedala si mu čo ťa ťaží? Ake máš práve teraz pocity? Čo ti chodí hlavou? Tu spomínaš, že si stretla bývalého. Proste ľudia sa rozvádzajú lebo spolu nevedia komunikovať. Keby každý človek mal chcelost a záujem o druhu osobu tak by nebolo toľko rozvodov. Snáď necakas, že ti napíšeme aby si sa začala stretávať s bývalým 👎 zastav sa, popremyslaj a neurob chybu.

slovakboy
10. aug 2023

Zruš svadbu dnes a nechaj sa prehovárať. Bude to dráma ale aspoň upozorníš jeho aj najbližších na to že nie je všetko vporiadku. Povedz že chceš zrušiť svadbu. Nakoniec ju nezrušíš a svadba bude, ale pre neho to už nebude taká samozrejmosť.

lulu1812
10. aug 2023

Tak ti poviem. My sme robili svadbu na rychlo...ked som sla k oltaru mala som pocit...ze co tu robim co to robim....momentalne som 6rokov stastne rozvedena. Urob tak aby si bola ty stastna...ak je partner co k comu...skus s nim hodit rec co je vo veci...mozno to je len stereotypom ale bez komunikacie nic neziskas...v kazdom pripade ak mas v sebe nedobry pocit riesila by som to

derdia
10. aug 2023

Nuz ist do svadby z tymto pocitom je hrozne.
Skor by som to asi nechala tak.
Radsej by som teraz spravila kroky ktore by svadbu zatial oddialili... Opat.
Pretoze po tej svadbe neviem ci to bude lepsie... Ale skor horsie si myslim. A najma, potom ked to bides chciet ukoncit a utiec, uz budes musiet reisit viac ako lem zrusit svadbu