icon

Syn je prvák a ja chcem, aby pekne písal

15. sep 2022

Myslíte že to preháňam?
Syn má sedem chodí fo prvej triedy a lipnem nad tym aby pekne pisal. Lenže on to hocako kreslí, hovorí že sa snaží ale jednoducho je to katastrofa. Máme cvičný zošit kde mu dávam úlohy naviac, aj som mu písanku preskenovala a cvičí stále. Jednoducho katastrofálne píše.
Chcem ho dať na dva krúžky nech má nejaké koníčky. Do krúžku chodiť nechce, rozmýšľam že mu vybavím doučovanie, mama hovorí že to preháňam ale bohužiaľ, škola je dôležitá a na tom trvám.

nikaeli
15. sep 2022

dala si mu odklad, lebo bol hravý.. a teraz ho po dvoch týždňoch naháňaš, učíš sa s ním dopredu, chceš preňho doučovanie a dva krúžky k tomu - kedy bude mať čas na hru a oddych? dieťa nie je stroj a nemusí byť dokonalé.. vystresuješ ho hneď na začiatku, chceš s ním potom behať po psychológoch, lebo nebude vedieť zvládať stres? lebo nebude zvládať prípadné neúspechy? ako zareaguješ, keď donesie domov dvojku, trojku, či nebodaj ešte horšiu známku? uber.. naozaj uber zo svojich nárokov a dopraj mu ešte tie posledné chvíle byť dieťaťom..

loliki
15. sep 2022

@doriiis Píšem: ak bude mať aj učiteľka ten istý názor, že tam je nejaký problém. Ak dieťa nedokáže robiť čiary, o mesiac nebude možno vedieť ani písať. Dieťa s odkladom buď je už šikovnejšie, alebo fakt je nejaký problém.

simonapdb
Autor odpoveď zmazal
nerya
15. sep 2022

Najprv zacne neznášat skolju a neskôr aj teba

anjelicek26
15. sep 2022

Prosim ta inak prefot sem tu jeho pisanku, pretoze som skutocne zvedava, co je podla teba hrozne 🙄

betulinka1
15. sep 2022

Juuj moja zlata. Moja mama ma bila pravítkom po prstoch aby som pekne pisala. Bola ucitelka a proste to odo mna chcela. Plus za mojich čias, sa este znamkoval pravopis. Myslis si, ze to pomohlo???Kdeze. Moje písmo bola a je katastrofa. A chudak moj maly ma take iste pismo este k tomu je ľavák, co ja mu neviem ani poradit ako pisat lepsie. Ale ja to neriesim a ani nebudem. Je tretiak, citat sa po nom da, len to pismo nie je úhľadne. Druhy pise krasne. Takze ak mu chces znechutiť skolu, pokračuj vo svojom plane a šikanovaní písma. Myslim si, ze skola je náročná a pisu v nej az dost, este aby po skole neviem kolko pisal s tebou doma. Skola je dôležitá ale je dôležitejšie aby boli deti šťastne a spokojne.

ullala
15. sep 2022

K comu je dobre, aby pisal krasopisne, ked v dospelosti a ani na druhom stupni tak nikto nepise? Za mna nech sa tam ucia veci, ktore v zivote decka vyuziju. Dufam, ze nenarazime na ucitelku, ktora bude buzerovat za to, ze dieta nepise krasopisom. Mam pocit, ze toto riesia ucitelky iba u nas na slovensku.

roberta27
15. sep 2022

Stačí, že ste mu už obmedzili hravosť. Ach. Nám učiteľka prízvukovala v prvý deň, že nemáme zabúdať, že sú to stále deti- treba im voľnosť, čas na hru a nie doučovať rovné čiary. Dieťa bude mať traumu zo školy a z teba.

aktiz
15. sep 2022

Autorka, tak ty si teda riadne mimo. Chúďa chlapec 🤮

balihara
15. sep 2022

@doriiis možno mala na mysli psychologické vyšetrenie matky 🙂

pallacinka29
15. sep 2022

@loliki nie velmi sikovne, ale najsikovnejsie 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😂😂😂

doriiis
15. sep 2022

@balihara ..to by sa zislo veru

guiseppinka
15. sep 2022

Zacnem rovno zostra: ti drbe??? Prave som dosla z rodicka u dcery - je druhacka. Teraz zacinaju pisat pisane pismo. V prvom rocniku mali ciel a vela hodin citania, lebo to je najdolezitejsia vec. Sama ucitelka vravela, ze niektore deti budu do vianoc vediet pisane, niektore ani do konca roka a NEVADI TO. nie je to dolezite... A to maju polku triedy deti, ktore boli v obdobe nulteho rocnika na svk a pisane pismo je nieco podobne ako comenius script

Inak moja osobna skusenost s ucenim sa dopredu - bola som zvedava, rada som sa ucila, oco mi vela vysvetloval. Az raz ucitelka zufala sa zmienila, ze asi posle ocovi pohladnicu a ja mala huba, som to povedala doma. V momente sme s ucenim skoncili... Kasli na to, radsej sa venuj citaniu

refly
15. sep 2022

Mna tiez tak buzerovali... Urobila som si uholy a otec mi nakydal dalsie, co si vymyslal. Priklady za prikladmi. Cely prvy stupen, odkedy som dosla domov az do vecera robit extra uholy.
Rukopis mam aj tak skaredy a pochramany vztah s otcom a detstvo v hajzli, kedze som ho stravila za stolom. Kazdy je nostalgicky za detstvom a ja by som sa radsej strelila do kolena, ako by som to mala zazit znova. Nikdy som nesplnala tie prehnane naroky a dodnes si pametam tu frustraciu, krik a sklamanie u rodicov.

matus7030
15. sep 2022

Učím na prvom stupni. Keď mám prvákov, prvý mesiac ešte vôbec nepíšeme písmená. Rozcvičujeme ruku, trénujeme jemnú motoriku, správny úchop ceruzky...cvičíme kruhy, čiary, lastovičky, píšeme na tabuľu, do krupice...Písmená prichádzajú na rad najskôr v októbri a vtedy aj pomaly zaraďujeme pero. Nie je sa kam ponáhľať. Na naučenie písania majú deti takmer celý školský rok. Áno, pismo ma byť čitateľné, má mať správny sklon, tvar aj veľkosť, ale nepreháňajte to preboha. Keby mám apelovať na každé dieťa, aby malo krasopis, asi sa v práci zbláznim. Dávajte pozor, aby ste hneď na začiatku synovi školu neznechutili, potom sa to bude ťažko zachraňovať. Veľa šťastia!

teridra
15. sep 2022

To, ako dieta pise nie je len vysledok ruky. Takze to, ci bude pisat pekne NIE JE podmienene mnozstvom treningu. Ako pri pisani sedi? Ma okuliare? Ak nie, je zrak v poriadku? Ako je na tom zrakove vnimanie? Aka je uroven hrubej motoriky? Ma nejaky logopedicky problem? Aka je celkova koordinacia pohybov? A mozem pokracovat…. Takze to, ze budete trenovat vam absolutne nemusi zabezpecit to, ze bude pisat krajsie. Ak mate zaujem, kludne mi napiste a mozme sa na to pozriet.

Ja rozumiem, ze chcete aby mal dobre vysledky v skole, ale treba byt opatrny pri tom, ako posobime na deti. Pretoze prilisnim tlakom mozeme sposobit pravy opak toho, co chceme. V prvom rade by som na Vasom mkeste hladala ODBORNE informacie (z kniznej odb. literatury, nie na google) a na prvom mieste konzultovala to s tr. ucitelkou. Neodporucam predbiehat ucivo s umyslom nacvict si to aby tl slo lahsie- mozete nsrobit viac sarapaty ako osohu.

janulka1802
15. sep 2022

Bože moj, toto sa zle číta. Ja som vypisovala voľakedy vysvedčenia, ale žeby som takto mala trápiť vlastné deti.

arriana29
15. sep 2022

Zasnem, ty si malé aké písmo po dvoch týždňoch v škole ako prváčka ? Ak krasopisne na 1 kam si to snim dotiahla? Aké je tvoje najvyššie vzdelanie ? A najlepšia pracovná pozícia ? Skrot sa..mas problém sama so sebou nie so synom. Ten bude mat problém z teba keď budeš takto tlačiť na pílu

aurora33
15. sep 2022

Chudáčik chlapec, ja som pomaly ani nevedela že naši mali vo škôlke nejaké zošity. Len sem tam som niečo prelistovala ale aby som zisťovala ktorá dieťa je v zošitoch najlepšie :D autorka ty si asi veľmi súťaživý typ

codal
15. sep 2022

Takhle mu akorát vezmeš radost z první třídy a z učení. Jako učitelka prvňáčků ti radím, to nehrotit. Uvolňovací cviky (čáry a vlnky) jsou od toho, aby si dítě uvolňovalo ruku, zlepšovalo si držení tužky atd. není potřeba, aby byly krásné. Takže klid, ať mu to všechno jen neznechutíš.

lenkakravcova
15. sep 2022

Keď bude lekár, bude písať na PC recepty. Keď informatik nebude písať ručne snáď asi nič (keď pozorujem môjho tak len podpis väčšinou 😀). A keď náhodou bude murár alebo stolár, tak ten krasopis pôjde vieš kam.. Ako chápala by som tu snahu, keby ze ho dávaš za pisara v stredoveku, ale dnes? 🙈

ivca82
15. sep 2022

Vyhladaj pomoc pre seba, inteligencia sa nerovna krasopis. Takto tomu dietatu znechutis skolu. Mam dve deti a pisu otrasne a su to sikovne a mudre deti, keby aj nemali dobre znamky, tak co? Ked sa dieta snazi a nejde to, svet sa nezruti. Pytal sa ta niekedy niekto ake si mala znamky z pisania v 1.triede? Mna veru nikdy nikto.

beata_k
15. sep 2022

Autorka, mam pre tebe velmi, velmi zlu spravu. Krasopis sa na skolach pozvolna rusi a nahradza ho Comenia Script. Takze si svoje uhladene slucky a pisane kudrlinky strc vies kam. Do riti.

julish
15. sep 2022

Autorka, keď ti tak záleží na písme a dieťati, tak si naštuduj trochu a tak preukaz svoj skutočný záujem. Krasomila a písané písmo je blbost

horalka1986
15. sep 2022

@loliki psychologicke vysetrenie akoze ukaze, preco dieta pekne nepise??? 😱

gabriellka
15. sep 2022

@lenkakravcova murár? Stolar??? Srandujes? Také niečo jeho matka nikdy nedovolí. Veď ide na doučovanie po 2 týždňoch v škole.
@autor ty píšeš krasopisne? Lebo ja som v škole písala pekne a teraz mám po sebe problém prečítať.
Btw moja sestra škriabe ako kocúr. Písmo otras od mala a ma 2 vysoke školy, takže rozhodne krasopis nezaručuje úspech.

svetlonos
15. sep 2022

@janage
to si velmi pekne napisala 🙂

mima1
15. sep 2022

Dufam ze si ho zapisala uz aj na vysoku skolu. Akoze je prvak a ked bude pisat skaredo ty to nezmenis aj ked sa poskladas na harmoniku.

kristiii
15. sep 2022

Kašli na to, môj písal v prvej triede najkrajšie z celej školy a teraz nevie sám po sebe prečítať 😆 je siedmak. zbytočne ho budeš trápiť. Ale krúžky treba aspoň štyri...sranda...peace

dominikamacakova
15. sep 2022

Chudák dieťa. Zarábaš mu na traumu na celý život 🤦