Negatívna skúsenosť s kontrolou nákupu v Lidli
Poprosim o nazor. Dnes som urobila nakup v Lild za 33 eur. Normal nakup, nic velke. Zobrala som si blocek, otvorila som si nim tie dvierka, nepipala som. Pracovnik sbs (clovek ktoremu chybala vacsina zubov) vyziadal kontrolu mojich tasiek. Spytala som sa preco, odpovedal, ze mam vacsi nakup. Zavolala som si veducu - ze no prepacte, to je standard postup a on uz chytil vela zlodejov. Ostala som ako obarena. Vravim, ze ak ma obchod pravo kontrolovat tasky z dovodu, ze mam podla nich vacsi nakup, nakupujem tu posledny krat. Ja chapem, ze sa zvysili kradeze. Ale buzerovat cloveka, co tam minie mesacne stovky eur a ponizovat ho na predajni za nic? Opakujem, nebol dovod, nepipala som, otvorila som si dvierka vlastnym blockom
Do tej predajne chodia rozni ludia aj z dcerinej skoly, bolo to extremne neprijemne
Mam pocit, ze akoby sme boli opat v sociku...Samozrejme som podala staznost, ale nepride mi normalne nahodne kontrolovat tasky a vsetko vykladat, lebo pan mal pocit, ze mam vacsi nakup. Vsimla som si jeho spravanie uz v minulosti s inymi ludmi. Povedala som mu, ze sa budem stazovat, na co arogantne odpoved, ze nie som prva
@mircalla co sme si zvolili to mame. Treba nato mysliet pri najblizsich volbach a nevolit nackov ani bolsevicke hovnomety a nikto Vas kontrolovat nebude.
Kvôli tomuto zrušiť účet to je iný samonasieraci typ.Kolko tam bolo spolužiačok zo školy?Ak bola taká nepríjemná a dôležitá ako tu ani sa nečudujem, že si ju SBS vychutnal.Kto píše, že obchod musí mať SBS, aby im preplatili vzniknuté škody to nie je pravda.Moja rodina pracuje na pumpe a mali veľké škody a poisťovňa to preplatila
@mircalla robi sa to aj v inych reťazcoch ak si na samoobsluznej pokladni. Je to normalna kontrola ak si skenujes nakup sama, ci si si naskenovala vsetko. Nechapem tvojej reakcii, a nechapem co je na tom ponizujuce.
@mistymay33 V prvom rade nechápem tvoju reakciu, tvoju. A čo sa týka kontroly pri samoobslužných pokladniciach, ešte nikdy som nevidel, žeby kontrolovali celý nákup. Vždy, keď prišiel zamestnanec, naskenoval niekoľko položiek, odblokoval pokladňu a odišiel. Nikdy, naozaj nikdy nekontroloval všetko. Vždy sa to ale kontrolovalo pri pokladni, nikdy nie za nákupnou zónou. Autorka má pravdu, toto je aj podľa mňa za čiarou.
@mircalla toto poznám z Tesca. Mala som veci aj z iných obchodov a zrovna vtedy som nemala pri sebe všetky bločku z tých obchodov (inak ich vždy mám so sebou). A ako naschvál ma ten cigánsky chuj kontroloval. Do mňa 100 čertov, že robí zo mňa zlodejku. A okrem toho on ani nevie, čo sa tam predáva. Nasratá som odišla.
@wiliam3royal a kam chodia ine lepšie vyššie vrstvy nakupovať?
@anonym_8a3e19
Do Kauflandu 😅😂
@mircalla toto poznám z Tesca. Mala som veci aj z iných obchodov a zrovna vtedy som nemala pri sebe všetky bločku z tých obchodov (inak ich vždy mám so sebou). A ako naschvál ma ten cigánsky chuj kontroloval. Do mňa 100 čertov, že robí zo mňa zlodejku. A okrem toho on ani nevie, čo sa tam predáva. Nasratá som odišla.
@martinadomianova "cigánsky chuj"? To si budete s @mircalla rozumieť, tá zase hodnotí ľudí podľa stavu chrupu.
@doriiis Policajti na to pravomoc maju a predsa sa mi to este nestalo, ze by prehladavali auto len tak bez priciny. Rovnako nahodna kontrola nakupu pred zaplatenim ma vyznam, rovnako vahy, kamery, osoba pri samopokladniach. Ked pipa cip na brane, tak ano - podme to riesit. Ale nahodne oslovit nakupujuceho po zaplateni je non sense, s ktorym som sa este nastastie nestretla a nemyslim, ze sa to len tak bezne stava..
@dadis Do bodky s vami súhlasím. Všetko je na kamerách, naozaj všetko. Môj osobný zážitok. Nakupoval som v obchode, použil som skener, tovar som si ukladal hneď do tašky. Keď som si ho doma vykladal, jedna položka mi chýbala. Na druhý deň som sa s bločkom vrátil do predajne. Hneď mi bolo povedané, že to môže tvrdiť každý. Zavolali vedúcu a tá mi povedala, že mám prísť na recepciu o hodinu. Keď som sa vrátil, tovar tam už bol pripravený. Pracovníčka mi povedala, že ma našli na zázname z toho dňa a kde bolo vidieť, že som tovar naskenoval a vrátil ho späť do regála. Takže sledujú všetko a je nonsens nás kontrolovať po opustení nákupnej zóny a zaplatení. Autorka má pravdu.
@martinadomianova "cigánsky chuj"? To si budete s @mircalla rozumieť, tá zase hodnotí ľudí podľa stavu chrupu.
@anonym_217e7c je to cigáň, tak preto.
@anonym_217e7c je to cigáň, tak preto.
@martinadomianova a čo keď je cigáň? Preto ho musíš takto pomenovať? Keby bol Američan, tak je americký chuj, keby bol indián, tak je indiánsky chuj ... ? Je to človek, ktorý má prácu a ktorý si robí svoju prácu a.je úplne jedno či je cigáň, alebo IT mimozemšťan. A ak máš pocit že ju robil zle, tak máš možnosť sa sťažovať s oprávnenými výhradami na vedení obchodu.
@mircalla Samozrejme že je to ponižujuce a nedôstojné,aby sbskar bezdôvodne kontroloval tašky. Musí mať vážne podozrenie dôkaz na kamere v tom prípade môže Lidl privolať políciu. Žiadny panáčik quazi sbs nemá žiadnu pravomoc kontrolovať tašky a tovar z akéhokoľvek dôvodu. Tiež žasnem nad právnym povedomim poniektorých zákazníkov hlavne ktori píšu že ťa nikto nenúti nakupovať v Lidli. A keď sa každý rozhodne nenakupovať v Lidli tak čo ? Lidl môže odkráčať odkiaľ prišiel nakoľko bez zákazníkov ktorých si neváži ,je tu zbytočný. Ak si necháme takto ďalej kakať na hlavu všade a od každého ,potom sa nečudujem že si z nás robia len idiotov a naviac otrokov zadarmo pri samoobslužných pokladniach. Niektorým nesvojprávnym ovciam to presne takto vyhovuje,preto sme tam kde sme a to sa nebavime len o Lidli alebo inom reťazci,ale o celej spoločnosti vrátane politických pajácov v národnej zrade...
@martinadomianova a čo keď je cigáň? Preto ho musíš takto pomenovať? Keby bol Američan, tak je americký chuj, keby bol indián, tak je indiánsky chuj ... ? Je to človek, ktorý má prácu a ktorý si robí svoju prácu a.je úplne jedno či je cigáň, alebo IT mimozemšťan. A ak máš pocit že ju robil zle, tak máš možnosť sa sťažovať s oprávnenými výhradami na vedení obchodu.
@anonym_217e7c veď sa aj tak správa. Sleduje ľudí ako jastrab. Ale so svojimi (čierni spoluobčania) si poriadok nespraví. Ale slušných ľudí buzeruje.
@gelifil Poprosim komenty k veci
@mircalla si sa mu nezdala,máš všetky zuby? V prípade samoobsluznych pokladni je toto dosť bežné. Najmä keď mu niečo nehralo. A nechávaa 100vky Lidli? Veď si písala v nie jednej téme,že tam nechodíš. Tak aspoň nebudeš. Ale bacha aj billa a yeme majú prísne kontroly. Mala si proste smolu. A kvôli tomu pľuť jed a ponižovať sbs....ja ti neviem. To je také ,HM ,kapitalistické? Za socíku ťa niekto niekde zastavoval? V jednote? To sú tak absolútne zbytočne poznámky. Ale každý sme nejaký. Zjavne nie si spokojna ty. S niečím. A podráždi ťa aj maličkosť. Nabudúce nechoď do samoobslužných a máš istotu že komunistické praktiky s bezzubym sbs nebudú útočiť na tvoju osobu.
@martinadomianova ako vážne cigánsky chuj? Čítaš po sebe? Vychovávas deti v takomto duchu? Ty nesplnas absolútny základ a to je buď informovať ,že máš tovar z iných obchodov,alebo mať bločky a kontroluje ťa chuj? Kebyže si ty majiteľka a denne ťa nejaké lundry okrádajú by si tiež takto k tomu stavala? Možno by si sa mala obliekať lepšie, starať sa o chrup a mať vystupovanie na úrovni. A najmä mozog.
@martinadomianova ako vážne cigánsky chuj? Čítaš po sebe? Vychovávas deti v takomto duchu? Ty nesplnas absolútny základ a to je buď informovať ,že máš tovar z iných obchodov,alebo mať bločky a kontroluje ťa chuj? Kebyže si ty majiteľka a denne ťa nejaké lundry okrádajú by si tiež takto k tomu stavala? Možno by si sa mala obliekať lepšie, starať sa o chrup a mať vystupovanie na úrovni. A najmä mozog.
@anonym_2528f8 raz v živote ich nemám a vtedy ma kontroluje. Ale ja nikoho neokradám ty sliepka. Obliekať sa slušne a čisto, zuby mám v poriadku a vystupujem adekvátne. A mozog mi veru nechýba a viem ho používať, narozdiel od väčšiny slovenskej populácie. Takže na tvojom mieste sa radšej zdržím komentára. Okrem toho, ten chuj na svojich nepovie nič. Načo tam potom je ? Všetci majú toho správania tých smradľavými cigáňov plné zuby a nikto s tý nič nerobí. Sbskári sa boja.
@mircalla si sa mu nezdala,máš všetky zuby? V prípade samoobsluznych pokladni je toto dosť bežné. Najmä keď mu niečo nehralo. A nechávaa 100vky Lidli? Veď si písala v nie jednej téme,že tam nechodíš. Tak aspoň nebudeš. Ale bacha aj billa a yeme majú prísne kontroly. Mala si proste smolu. A kvôli tomu pľuť jed a ponižovať sbs....ja ti neviem. To je také ,HM ,kapitalistické? Za socíku ťa niekto niekde zastavoval? V jednote? To sú tak absolútne zbytočne poznámky. Ale každý sme nejaký. Zjavne nie si spokojna ty. S niečím. A podráždi ťa aj maličkosť. Nabudúce nechoď do samoobslužných a máš istotu že komunistické praktiky s bezzubym sbs nebudú útočiť na tvoju osobu.
@anonym_2528f8 👍🏻
@anonym_2528f8 raz v živote ich nemám a vtedy ma kontroluje. Ale ja nikoho neokradám ty sliepka. Obliekať sa slušne a čisto, zuby mám v poriadku a vystupujem adekvátne. A mozog mi veru nechýba a viem ho používať, narozdiel od väčšiny slovenskej populácie. Takže na tvojom mieste sa radšej zdržím komentára. Okrem toho, ten chuj na svojich nepovie nič. Načo tam potom je ? Všetci majú toho správania tých smradľavými cigáňov plné zuby a nikto s tý nič nerobí. Sbskári sa boja.
@martinadomianova aha,dobre.....👍
@anonym_9bb804 Na anonym bezne nereagujem. Ale nie som ok, ze mi daky smradlavy, bezzuby sbskar drzo vytrhne tasky z ruky, lebo si honi ago a ako jediny v tej predajni to robi pravidelne. Za to, ze ty a tebe podobe si nechaju srat na hlavu, to je tvoj problem. Fico a spol. potrebuje takychto poslusnych, co si nechaju vsetko
Ma pravo kontrolovat tasky, ked ma podozrenie na kradez, nie preto, ze mam 2 tasky. Ako dovod uviedol to druhe
Chapes, ci stale nic? Keby mi povedal, ze sa mu daco nezda, este by som to akceptovala.
@mircalla neviem si predstaviť, že tvojim zdržaním by si nestihla autobus, alebo vlak do odlahlejsej dediny. Mne osobne sa nepáčia ani samoobsluzne pokladnice.
@mircalla Mam skusenost s sbs v tescu......zrovnavaju kosiky,volaju do pokladne pokladnicky( neviem preco to robia oni) ak pride tlupa ciganov tak sa tvaria ze tam niesu......Na kontrolovanie tasky a vykladanie veci z nej opravnenie nema. Ludia si nechaju skakat po hlave od kazdeho kto ma nejaku uniformu. Moze Ta poziadat,nie vyzadovat.....Ak ma podozrenie,moze volat policiu. Ale to by uz bol nakup vrateny naspat a viac by som tam nesiel
Veľký nakup za 33e? 😃 Rozčuľuješ sa ako by ťa zdržal na dve hodiny. Toľko čo si sa s ním naťahovala, mohla si byť o 2min von z obchodu. Veď to vyjde na 1 tašku
@marianarem To mas uplnu pravdu, kedze mame zakony ake mame....
A opat sme pri Ficovi. Pride mi chore, co sa stalo s trestnym zakonom
Nestalo sa mi to nikdy v YEME, Kaufe, Tescu ani Bille. Asi dnes bezna prax, pri kazdom druhom nakupe ti zhabu tasky
@mircalla Ahoj, nerozumiem co stale do toho tahas politiku, smer, fica atd. Ja Fica absolutne nemusim, ale to neznamena, ze by som nesuhlasila s tym,co hovoria niektore zeny, ze ten sbs-kar to spravit mohol. Neuveris o kolke peniaze obchod prichadza vela krat pri ludoch pouzivajucich samoobsluzne pokladne. Minule som takto bola tiez inak v Lidli a zena predo mnou, tiez nepipala, tiez na vyzvanie sa priecila ukazat tasky a vies na co sa nakoniec prislo? Ze ked SBS skontroloval jej blocek s obsahom, tak zistil, ze si nablokovala menej rozkov nez mala, ze si nablokovala menej keksikov nez mala, atd...Takze realne platila menej nez by mala. A ano pre taketo pripady robia namatkovu kontrolu. Beries to zbytocne tak,ze je to ponizujuce, pokial mas vsetko nablokovane ako mas, tak by to pre teba ponizujuce byt nemalo preco. Aj mne sa to uz stalo, ze si pytali skontrolovat nakup, povedala som im jasne, isli tak nech nezavadzame inym zakaznikom, trvalo to asi 5min a isla som prec. Ale necitila som sa ani ponizena, ani dotknuta, ani som neriesila ci na to pravo ma, alebo nie, vedela som,ze mam svedomie ciste, na konci ked ma skontrolovala-vtedy tam bola sbs-karka, tak este nieco zavtipkovala, zasmiali sme sa, popriala jej peknu sluzbu, fakt 5min🤷♀️ Neviem a nerozumiem preco to beries ako ponizenie...tam kde chodim tiez chodia aj ludia z okolia co poznam, ale neni preco sa tak citit, nabuduce mozu skontrolovat niekoho z nich🤷♀️ Takze vobec to neber takto zle, nemas preco. Ked mas svedomie ciste za blokovanie nakupu, tak by si mala byt uplne a kaslat na to ci ma SBS zuby ako noty na bubon🙂
@mircalla tak a presne kvôli tomu chodím nakupovať najradšej do Tesca,ako nehnevajte sa na mňa, ale autorka ma pravdu v dnešnej dobe kde sú všade kamery,SBS,všelijaké opatrenia proti krádeži a ešte ta drzosť, že prehliadať tašku,by som ten nákup nechala v lidli a žiadala vrátiť peniaze.Detto kaufland, tie skenery sú super vec.Zo začiatku som chápala, že to kontrolujú, ale ak tam chodím už viac ako rok a neustále kontrolujú nákup tak ma to uz vážne uráža. Ak ľuďom dali do rúk skener, tak nech si to aj kontrolujú je mi jedno ako,ale nemusia to robiť tak okato.Do tesca chodím 4 mesiace,každý týždeň tam miniem 160e a zatiaľ sa mi nestalo aby ma niekto kontroloval.
Dievčatá, dievčatá..... Čo keby všade zaviedli "ženu za pultom" .... To by bolo 😊😊😊🍀
@mircalla tak a presne kvôli tomu chodím nakupovať najradšej do Tesca,ako nehnevajte sa na mňa, ale autorka ma pravdu v dnešnej dobe kde sú všade kamery,SBS,všelijaké opatrenia proti krádeži a ešte ta drzosť, že prehliadať tašku,by som ten nákup nechala v lidli a žiadala vrátiť peniaze.Detto kaufland, tie skenery sú super vec.Zo začiatku som chápala, že to kontrolujú, ale ak tam chodím už viac ako rok a neustále kontrolujú nákup tak ma to uz vážne uráža. Ak ľuďom dali do rúk skener, tak nech si to aj kontrolujú je mi jedno ako,ale nemusia to robiť tak okato.Do tesca chodím 4 mesiace,každý týždeň tam miniem 160e a zatiaľ sa mi nestalo aby ma niekto kontroloval.
@macko1983 To máš asi šťastie alebo lenivých pracovníkov v Tescu. Sem-tam využijem skenery v Tescu a veru ma párkrát už skontrolovali. A keď nie mňa, tak som videla, že kontrolujú iných. Inak daj teda návrh ako inak to skontrolovať, lebo "nech si to riešia inak, je mi jedno ale inak" vie povedať každý, ale aká je reálne iná možnosť? Takýto nákup je služba, ktorú obchod poskytuje pre spríjemnenie nákupu pre zákazníkov, ale samozrejme tak ako všetky ostatné možnosti to má plus a mínus. Veď máš možnosť ísť aj do normálnej pokladne, nielenže ti to bude trvať dlhšie, ale aj tak ti predavačka skontroluje každú jednu položku.

@mircalla uviedol dôvodov ? Uviedol. Ty si mu povinná ukázať ten nákup a keby, aj ťa môže prehladat. Nemusíš vôbec pípať.
@anonym_03c8ae nie, nie je. Neviem aký článok si teraz čítate, ale ako osoba študujúca právo som na toto dosť citlivá. SBSkar NEMÁ rozšírené právomoci. Rovnako ako ja, alebo ktokoľvek iný nemôžeme od Vás náhodné vymáhať, aby ste mi ukázali čo máte pri sebe, tak ani ten SBSkar. Bežný postup pri reálnom podozrení z kradeže je zadržať podozrivú osobu až do príchodu hliadky, a až keď má polícia realne podozrenie z spáchania trestného činu, má právomoc vymáhať ukázanie tašky.