Aké ste mali príznaky tehotenstva? Ako ste to vedeli?
Ahojte snazilky, tehulky, byvale tehulky 🙂 Ak tu takato nejaka tema je, tak ma ospravedlnte, myslim si, ze by tu aj mohla byt, ale neviem nic take najst :-/
Chcem sa spytat na priznaky tehotenstva, vedeli ste uz pred menstruaciou, ze ste asi tehotna, lebo ste mali priznaky alebo zacali priznaky az potom, ked uz menstruacia meskala? Viem, ze je to u kazdeho ine, ale aj tak ma to zaujima. Dakujem babule 😀
Po kolkych dnoch od pohlavneho styku sa da uz urobit test? 😎
AHOJTE..ja sa chcem opytat jednu otazocku.. s priatelom sa snazime o miminko.. 😀 😀 ale neviem co sa deje ako dnes 13.10 som mala dostat menzes no dostala som ho skor 10.10 a neviem co sa deje potrebujem radu mne trva stale stale to tak aj bolo 5 dni mi stale trvala a nechapem som stoho vyhukana lebo neviem co sa deje dnes uz nemam skoncila mi a neviem preco rano som mala len spinenie uz a to bolo vsetko.. robila som si aj teraz poobede tehot. test ale je negativny vysledok.. neviem kedy je najlepsie si robit ale moze byt to aj tehotenstvo alebo nejaka porucha?? viete mi niekto poradit?? ci mam zajst ku gynekologovi??? 😅 😅
@julka31111 ahoj, ja si myslim, ze nemusis byt v strese, to ze prisla skor sa stava, nie kazdy cyklus je rovnaky, mozno nejake zmeny, stres atd. Nebrala si ziadne lieky? Pokial vysiel test negativny, tak to pravdepodobne nebude tehotenstvo, ak nepocitujes ziadne problemy, tak nemusis ist k dokymu, uvidis buduci cyklus ako ti pride menzes.
no jasne ale mne sa to nikdy nestalo nikdy..nemam ziaden stres a ani tabletky neberem..ja som mala vkuse pravidelnu..nikdy sa mi nestalo ze by som dostala skor a trvala iba tri dni.. ..pocitujem rozne chute jedal.. krize ma nehorazne bolia a niekedy ma normalne napina no citim nevolnost.. ja neviem co to je .. mne sa ani raz nestalo toto s menzesom.. nikdy..mam ist na vysetrenie??
@julka31111 ja som mávala tiež pravidelný cyklus, a v poslednej dobe mi trochu zakolísal, niekedy trvá menštruácia dlhšie, inokedy kratšie, o deň-dva. a tiež mám občas rôzne chute, aj sa mi zdá, že je mi nevoľno, neviem, či je to z toho, že sa moc sledujem, lebo sa snažíme o miminko, takže aj to, že mi nejaké jedlo nesadne a nie je mi z neho práve najlepšie, považujem za príznak tehotenstva.
ak máš pocit, že niečo nie je v poriadku, tak sa netráp do ďalšej menštruácie a navštív svojho lekára, možno ti nepovie nič nové ako kočky tu - že sa to s cyklom občas stáva, ale aspoň budeš pokojnejšia a nebudeš sa zamýšľať nad tým, čo sa deje.
a snažíte sa o miminko? stretla som sa už aj s prípadmi, kedy žena mala menštruáciu a bola tehotná.... poprípade že test bol negatívny a žena bola tehotná.
@marecek1 no ja som dnes bola u lekara.. a mi robili test bol negativny.. lekar povedal ze ak som menej nez v druhom tyzdny neukaze to este tak skoro na teste.. pozeral ma a aj som bola na ultrazvuku brucha.. povedal ze zatial nic nevidno lebo mam este zakrvavene.. trosku ale zo ma nic nevychadza.. mam prist na druhy tyzden ku nemu a uvidi sa blizsie.. no neviem oco moze ist..no ano snazime.. sa o miminko... 😀 😀 ale neviem no ked este doktor nevidel bo je to zakrvene takym jakeby hnedym hlienom no neviem..v kutiku duse dufam ale neviem..moez byt a nemusi.. no mna by to potesilo keby to bolo.. co myslis ze to mozem byt v tom?? alebo nie???
@marecek1 a si tehotna ??? ci nie??? ci koli comu ti takgto poslednej dobe kolisa menstruacia???
@julka31111 netuším 🙂 ale o deň-dva to neberiem ako tragédiu, ja som mala "na hodinu presne" iba keď som brala antikoncepciu. a tehotná asi nebudem, lebo mám také super predmenštruačné syndrómy už, takže snáď ďalší mesiac.
tak drzim palceky.. no ja som nikdy nebrala antikoncepciu a ani by som ju nebrala.. minuly mesiac a aj predminuli som mala tak ako mi malo prist a mala som silne ze normalne som si pomaly nestihala menit vlozky a teraz som dostala skor a som mala len tri dni a teraz dva dni spinim na hnedo aqle to len taka raz za 7 hodin jedna skvrnka no neviem co sa deje.. bola som aj u gyn.. robili tester a nic.. no povedal ze ak niesom tehotna viac ako 2 tyzdne tak to neukaze na testery.. robil mi vysetrenie a povedal ze mam prist na druhy tyzden ked nebudem mat tie skvrny.. talk neviem uvidime..co povie
@marecek1 tak drzim palceky.. no ja som nikdy nebrala antikoncepciu a ani by som ju nebrala.. minuly mesiac a aj predminuli som mala tak ako mi malo prist a mala som silne ze normalne som si pomaly nestihala menit vlozky a teraz som dostala skor a som mala len tri dni a teraz dva dni spinim na hnedo aqle to len taka raz za 7 hodin jedna skvrnka no neviem co sa deje.. bola som aj u gyn.. robili tester a nic.. no povedal ze ak niesom tehotna viac ako 2 tyzdne tak to neukaze na testery.. robil mi vysetrenie a povedal ze mam prist na druhy tyzden ked nebudem mat tie skvrny.. talk neviem uvidime..co povie ... podla teba oco ide??
@julka31111 naozaj neviem, nie som lekár - gynekológ, asi budeš musieť naozaj počkať až na to vyšetrenie na druhý týždeň.
jaj no tak to dufam ze to rychlo zbehne lebo som zvedava co sa deje.. a ty jak uz dlho sa pokusas o babo???mozem sa opytat kolko mas rokou??
Ahojte,🙂 babenky mám na vás otázočku...s priateľom sa snažíme o bábo už veľmi dlho.a neviem možno sa nám podarilo🙂 len 2 dni mi mešká menštruácia a tet som si zatiaľ nerobila.len mám moc citlivé prsia a bradavky ani nehovorím a bolí ma v podbrušku,lenže ešte je tu niečo z bradaviek mi vyteká biela tekutina a keby som aj bola tehotná,neni to moc skoro aby sa mi prsia nalievali? prosííím poraďte mi🙂
@stvura ďakujem,ja len dúfam že sa nám to podarilo,lebo 3 deň má tak pychá v podbrušku jak keby som mala dostať krámy,lenže zle mi vôbec nieje.oou tak ja potom vôbec neviem prečo mi tak skoro vyteká z pŕs tak sú to len kvapky keď stlačím...
@julka31111 ahoj 🙂 ako si dopadla u lekára?
až teraz som si prečítala tvoju otázku, snažíme sa už niečo vyše roka, takže pre mňa dlho-predlho, ale v rámci tejto doby sme si s manželom pobehali nejaké vyšetrenia (genetika, hematológia...) 🙂
ahoj.. no nijako povedal ze tehotna niesom a proste to je tak ze nevedel co mi je... takze tak nevie sa vobec preco som mala takto menzes... 😒 😒 😒 ... a su nejake tabletky v lekarni ktore by teoreticky nejako napomohly k otehotneniu?? nevies nahodou??.. a zistilo sa preco sa vam nejako nedari alebo ??? mi sa snazime len 3 mesiace je to malo ale niektore poznam holky co na prvu supu.. tak ja neviem no..moze byt to aj tym ze mame rovnaku krvnu skupinu??? priatel ma 0 a aj ja mam 0... 😀 😀
@marecek1 ahoj.. no nijako povedal ze tehotna niesom a proste to je tak ze nevedel co mi je... takze tak nevie sa vobec preco som mala takto menzes... ... a su nejake tabletky v lekarni ktore by teoreticky nejako napomohly k otehotneniu?? nevies nahodou??.. a zistilo sa preco sa vam nejako nedari alebo ??? mi sa snazime len 3 mesiace je to malo ale niektore poznam holky co na prvu supu.. tak ja neviem no..moze byt to aj tym ze mame rovnaku krvnu skupinu??? priatel ma 0 a aj ja mam 0...
@julka31111 ahoj 🙂 tri mesiace sú ešte máličko, to sa nemusíš stresovať, nie každému sa podarí na "prvú šupu". prečo sa nedarí nám, to teda netuším.
tabletky v lekárni: pred otehotnením a aj počas neho sa odporúča kyselina listová, buď samostatne, alebo ako súčasť doplnkov typu Femibion 800 - ten teraz dosť "letí". tiež ho užívam. ešte je fajn zdravý životný štýl (nefajčiť, nepiť), trocha pohybu tiež nezaškodí - ale to asi vieš 🙂
s tou krvnou skupinou ti poradiť neviem.
@marecek1 mne meska menzes uz asi dva tyzdne test som si este nerobila, kedze som mala nepravidelny cyklus, ale nie stale...ovulaciu som mala a vcase ovulacie sme sa snazili...necitim sa zeby to malo vyjst , len teraz az sa zacinam citit divne, no ale neviem ci si to nenamyslam🙂tak uvidime... 🙂
@marecek1 no inokedy aj ja , a tento mesiac aj som sa pozorovala, a nejak nemam ziadne take priznaky ze by to mohlo vyjst, tak mozno preto to toľko oddialujem...teraz trochu vnimam ale podla mna si to uz nahovaram...predtym ked sme sa este nesnazili a meskalo mi, hned som si utekala kupovat test...ak by som uz mala nejake priznaky, uz hned som v lekarni🙂takto aspon este niesom sklamana, keby to nevyslo🙂
@meyby keď som čakala malého, tiež som nemala nejaké extra príznaky - možno trošku citlivejšie prsia, ale to mávam aj bežne pred menštruáciou, takže to za nejaký 100% príznak nepovažujem, zle od žalúdku mi počas celého tehotenstva nebolo vôbec, žiadne špeciálne chute tiež nie.
ale keď sa teraz snažilkujeme o ďalšie dieťatko, a trvá to už dlhšie, tak to sa už občas dosť pozorujem, a pridávam význam príznakom, ktoré sú v podstate len také predmenštruačné stavy. ale tiež sa už obmedzujem s testovaním, radšej čakám na menštruáciu. sú to zbytočne vyhodené peniaze a hlavne zbytočné nádeje - aj keď nehovorím, že im občas nepodľahnem.
@marecek1 tak ja teraz takisto citim bolave prsia, meska mi menstruacia, a teraz od predvcerom som spozorovala trochu ze ma boli zaludok...ale aj ten sem tam zvykol...ale myslim ze je uz asi aj najvyssi cas si spravit...tak mozno coskoro...ja som v kupovani testov podla stale, este ked sme sa nesnazili, ale nikdy sme nepouzivali odchranu...a prave teraz odkedy sa snazime tak nepanikarim, az sa nespoznavam...3 mesiace som si odsledovala ovulaciu aj ovulacnymi testami...a stale 14 dni po ovulacii prisiel menzes, a tento mesiac nic, trochu sa tak v sebe tesim, dufam ze to konecne vyslo🙂
kocky mne sa zasa deju take "cudne veci" 😀 v sobotu v noci som zacala akoby trochu spinit - to som bola 7. DPO, myslela som si, ze prisla mrcha skor, aj ked mala az 28., ale prave v sobotu som sa vydavala, tak som myslela, ze z tych stresov proste prisla skor...
odvtedy akoby "spinim", ale len velmi malicko, na toaletaku skoro furt nic nie je, len potom na intimke trosku vidiet akoby take dohneda spinenie...mam pocit, ze cim dalej, tym menej...mrchu mam dostat az zajtra, ale hadam by sa mi uz od soboty pustila...nemali tse to niektora??? uz z toho zacinam byt nejaka nervozna... 😒
@meyby no bodaj by si mala pravdu 😉 ja zvyknem mat prve dni ms len taku slabu a az potom sa mi zvykne pustit silna - na taky 3. den, ale taketo ako teraz som este nemala...aj cyklus zvyknem mat niekedy kratsi, i ked tie posledne boli 27-28 dnove...tak uvidim co z toho nakoniec bude....

@snazilkas nemala som absolutne žiadne priznaky, len okolo 7 tyždna mi začalo byt zle, ale pri prvom tehu by som do porodu nevedela že som tehotna keby mi brucho nerástlo 🙂 takže nejake priznaky by som byt tebou neriešila. tá teplota je relativne dobrý príznak.