icon

Duch na teste

kejkej
6. dec 2012

ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem

sibalka21
30. nov 2016

@simuska99 bohuzial nic tam nieje... predpokladam ze vcera si mala pepino test, moze byt ze ti len urobil falosneho ducha...

simbatko
30. nov 2016

ahojte babulky,,bola som dnes u dr,,lebo ms nepravidelna a v novembri v case ked som mala mat ms tak som spinila,,a povedala mi ze to mohla byt slabsia ms,,A ze mam sliznicu maternice 8mm,,asi mala na to aby to bolo zacinajuce tehotenstvo vsak?aaaaa ze asi 2.3 dni do yadu som mala ovulku,,ze aj ked tam nieco zacina tak este tam nic nevidela,,kazala mi prist este pred vianocami ak mi nepride mss do vtedy,Vsak nafucana som jak balon,,hruzaa,,baby vas nazor 🙂 a vy co ste tehulky vam gratulujem pekne si to uzivajte 🙂 🙂 🙂

crazy_girl1
30. nov 2016

@jadani zlatko, tiež sa mi tam nič nemarí. Skús neskôr, alebo až keď nepríde mrcha, to bude istotka.

crazy_girl1
30. nov 2016

@ejuska2586 moja, teplota dnes takto... ovulka asi bola, ale kedy? Ten najviac pozitiv test bol 26.11.

ejuska2586
30. nov 2016

@crazy_girl1 Na to, aby bola ovulka, ti hrozne malo stupla teplota. Ale keby som si už mala vybrať, tak by som povedala, že 27. - lebo od 28. ti postupne stúpa. Alebo to bude fakt anovulak a testy Ťa oklamali. Lebo predovulačné a poovulačné teploty máš fakt takmer rovnaké. Opýtala by som sa @lauritka , ona v tom má prehľad lepší ako ja.

crazy_girl1
30. nov 2016

😢 čo si sledujem teplotu posledné 3 mesiace, tak 1 cyklus som mala taký, kedy mi po ovu prudko stúpla teplota, inak vždy takéto pomalé stúpanie. Neviem, čo to znamená, ale som si istá, že ovulka bola. Cítila som silné bolesti na pravom vaječníku, keď mi vyšiel ovu pozitívny druhý deň. Keby mám anovulák, tak asi by som necítila nič.

ejuska2586
30. nov 2016

@crazy_girl1 Fakt neviem. Rada by som ti poradila, ale v tomto som stratená aj ja. Mne vždy stúpne o tých 0,2-0,3 stupňa ako sa to píše "v múdrych knihách". Takéto som, našťastie, zatiaľ riešiť nemusela. Lauritka sa Ti určite vyjadrí, ona je v týchto veciach znalá. Tiež sa s ňou radím a aj s @chelly . Vždy mi dobre poradili.

chelly
30. nov 2016

@crazy_girl1 mohla byt predvcerom. vobec nevadi, ze stupa pomalsie, dolezite je aby bola dvojfazova krivka. zatial tam mas 2 teploty vyssie ako predosle, takze by som to tak tipla.

crazy_girl1
30. nov 2016

@ejuska2586 v podstate aj mne stúpla z 36.3 na 36.6, ale nie zo dňa na deň, postupne... Oki, ďakujem, snáď sa dievčatá ozvú s nejakým vysvetlením. Tiež som v tom stratená, pretože neviem, čo to znamená, či vlastne mám, nemám ovu, či testy klamú, neklamú, prečo je teplota aká je... nech sa mám čoho chytiť a gynekológovi asi tresknem rovno dverami po nose, pretože naposledy v septembri mi vravel, že je všetko ukážkové. Folikul mal na 11DC krásnych 17 mm, povedal, že do 3-4 dní praskne... A houby... nepraskol 15 DC, ale až 19 DC podľa teploty. Viem, že nie je jasnovidec, ale tak teda, čo mu mám povedať o svojich pochybnostiach, keď on tvrdí, že mi nič nie je??? 😢

crazy_girl1
30. nov 2016

@chelly ďakujem za radu, už som bola takmer stratená, a teraz mám znovu nádej. Čiže môže teplota stúpať aj takto postupne, dôležité je, že stúpa... Čo znamená dvojfázová krivka? Že predovulačné teploty sú nižšie ako poovulačné? VĎAKA 🙂

lauritka
30. nov 2016

suhlasim s chelly.. niekomu to ide pomalsie po ovulke hore. dolezite budu dalsie teploty, ci budes hore

chelly
30. nov 2016

@crazy_girl1 ano, daju sa vlastne oddelit vodorovnou ciarou (fertilityfriend ju tam kresli), ze predovulacne (staci 5-6 dni pred ovulaciou) su pod ciarou a poovulacne by mali byt skoro vsetky nad nou. u teba by bola na hodnote okolo 36.4.
a to ze nesedi uplne presne folikulometria, pripadne ovulacny test a teplota je uplne normalne, vzdy treba ratat s nejakou odchylkou, vzdy moze nastat nejaka chyba v merani, moze rast folikul pomalsie... dolezite je, ze ovulacia prebehne.

crazy_girl1
30. nov 2016

@lauritka zatiaľ som mala každý cyklus, teda okrem jedného, teploty pomaly stúpajúce, vrchol bol okolo 36.7 - 37 st., tak uvidíme, ako sa to bude vyvíjať... Ďakujem za radu.

ejuska2586
30. nov 2016

@lauritka
@chelly Ďakujeme baby 🙂

crazy_girl1
30. nov 2016

@lauritka @chelly ďakujem dievčatá, veľmi ste mi pomohli. Padol mi kameň zo srdca. Vedeli by ste poradiť aj s neskoršou ovuláciou? Ja ju mávam bežne okolo 17-20 DC, problém je, že cyklus je 28-dňový, čiže luteálka krátka. Beriem pyridoxín, pila som do ovulky alchemilku, tak verím, že to mohlo pomôcť. Máte iné skúsenosti?

chelly
30. nov 2016

@crazy_girl1 ja mam skusenost ze kratka LF okolo 10dni vobec nebrani otehotneniu, v tehotenstve sa zivotnost zlteho telieska automaticky predlzi. cize kratka LF je len dosledok toho, ze nedoslo k oplodneniu. ja som napriklad vzdy pred ms spinila niekolko dni, ale ked som otehotnela tak spinenie nebolo. inak podla mna doplnky asi ziadne LF nepredlzia, jedine hormony - progesteron, duphaston...

crazy_girl1
30. nov 2016

@chelly ďakujem za radu. U mňa je podobná situácia, tiež špiním pred mrchou aj niekoľko dní. No nič, uvidíme, či sa predĺži, lebo sa bude chcieť predĺžiť kvôli bábu... 🙂

zuzanka_h
30. nov 2016

@crazy_girl1 ja mam rovanky problem ako ty, teploty mi rasty po ovulacii strasne pomaly a to som mala tiez pozitivny ovu test a trvalo 6 dni kym som sa z teploty 36.4 dostala na 36.9. Vraj to moze byt sposobene nizkou hladinou progesteronu ...

crazy_girl1
30. nov 2016

@zuzanka_h a čo s tým? Vyriešili by to až lieky od gynekológa? Keďže máme menej toho hormónu?

ejuska2586
30. nov 2016

@crazy_girl1 https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/duphas... Toto je náhrada progesteronu. Aj ja ho beriem po ovulke.

kotatko1232
30. nov 2016

@ejuska2586 ja som dnes 21 DC a ovulka nikde...
a posledne 2 mesiace som mala na 34 dc menzes.tak som zvedava co spravia tie lieky

crazy_girl1
30. nov 2016

@ejuska2586 môže sa to brať aj bez predpisu lekára? Neuškodím si tým? Neviem teda, nemám skúsenosť, doposiaľ som brala keď tak len vitamíny.

ejuska2586
30. nov 2016

@kotatko1232 Fu, no uvidis. Ono MS by mala prist 14 dni po ovulke. Tak mozno sa ti este viac predlzi, ak bude ovulka az teraz. Alebo bude kratsia luteralna faza. Ja mavam tak 2 dni po vysadeni Duphastonu mrsku.

ejuska2586
30. nov 2016

@crazy_girl1 Len na predpis

milagrosss20
30. nov 2016

@lela123 no keď ja 1.11 a 2.11 mi začalo krvácanie predtým mám spinenie 2&3 dni tak neviem ako rátať teraz dni. ☹

kotatko1232
30. nov 2016

@ejuska2586 noo ja mam este cca 5 dni brat

milagrosss20
30. nov 2016

@sibalka21 on si dáva pozor ja nie. 😂 No podľa mňa 1.11 mi začalo slabo a 2.11 už riadne. Predtým mávam spinenie krvavé že vuem že dostatanem a teraz nic :-/

crazy_girl1
30. nov 2016

@ejuska2586 takže zatiaľ to neriešim, nechám tomu čas pár mesiacov, v apríli ma čaká jeden zákrok, ktorý by som chcela stihnúť ešte v marci 🙂 a potom by som navštívila dr., nech mi pomôže.

zuzanka_h
30. nov 2016

@crazy_girl1 dava sa na to progesteron alebo baby tu spominali nieco Na U... mal by to byt prirodny progesteron. Ivulka pravdebodobne neprebehla ani lebo po nej sa tvori ten progesteron ktory by ti mal dvihat teplotu.

crazy_girl1
30. nov 2016

@zuzanka_h baby už písali, že prebehla, lebo niektorým stúpa teplota pomalšie... dôležité však je, že stúpa. Musím veriť a nestrácať nádej. 🙂