Gestačný vak, cysta, nízke hCG a negatívne tehotenské testy

melany74
22. jan 2024

Ahojte dievčatá, mal niekto podobnú skúsenosť?
Narástlo mi brucho cca 2 týždeň pred MS. Na 5.den cyklu som išla k lekarke nech ma pre istotu pozrie. Našla v maternici gestačny vak a blahoželala mi k tehotenstvu, ale aj cystu 10cm. Pravdepodobne mi už tlači aj na mechúr lebo často cikám. Lekárka povedala, že sa nečuduje, pretože maternica sa zväčšuje a cysta tiež môže tlačiť na mechúr. Tehotenske testy negatívne, HCG nízke. Verdikt: tehitna nie ste! Dnes som bola po 5.dnoch na kontrole a nič nevidela cez vaginálny ultrazvuk, teda len tu cystu (maternica čistá). Ja sa necítim dobre. Môže nechutenstvo, veľké brucho (aj ráno, keď sa zobudím), nepríjemný pocit v ústach na grcanie a chuť na sladké spôsobovať ta cysta? Stretol sa s tým niekto?
O 5 dní idem k primárovi do nemocnice nech ma pozrie, bude tam aj moja lekárka (lebo ona aj operuje v nemocnici). Tak, ale strašne som zneistena, smutná z toho, že čo sa to deje so mnou. Ešte podotýkam, že cystu mam už rok sledovanu, raz tam bola potom nebola vždy cca 4cm, ale takéto problémy som veru nemala. Prikladám aj ultrazvukové snímky

Ďakujem za každú radu 🙂

laura2332
22. jan 2024

Ja som mala cystu v Juny , brucho mi vyrastlo za necelý týždeň testy ukazovali že som tehotná tak som zašla k lekárke a ta mi povedala že som tehotná 3 týždne čo som sa až čudovala bolo to že brucho som mala veľke ako keby som bola už 5 mesiacov, ten čas som mala take problémi z mechurom že koniec tvrdlo mi brucho veľmi a na wc som presedela viac času, po 2 tyždňoch som mala už nehorazne bolesti od rána do večera ako keby mi niečo strašne tlačilo na mechur myslela som si že potratim na další deň som šla ku gyn. a ta istá lekárka mi povedala že tehotna nie som ale že mám cystu ( robila mi ultrazvuk z dola) a hneď na to čo len som došla domov som šla na wc ale už som sa postaviť nemohla ani hovoriť nič a len take tlaky som citila že ako keby rodiť a nakoniec taka veľka guľa vyšla von nechutné tak som zavolala gyn. zase a ta ma zavolala na vyšetrenie a hneď potom ma poslala na prečistenie do nemocnici.

melany74
autor
22. jan 2024

@laura2332 to ma veľmi mrzí. A mala si nejaké tehu priznaky? Je to strašný pocit, ze si tehotná a potom nie si. Preplakala som celé popoludnie. Idem piatok do nemocnice tak uvidím, ale mam pocit, že všetko mi nepovedala. Sa čudovala, že bola na 100% presvedčená, že tam vidí gestačny vak. Tak asi sa to vstrebalo alebo stratilo ja už neviem😃
Cysta musí určite operačne von.

nikoleta999
22. jan 2024

Tak aj moj doktor mi tvrdil, že vidí gestačný vačok a začal mi gratulovať ... Ja v šoku, že kedy sa to mohlo stať a po týždni som šla znova na gyndu a doktor mi zrazu povedal, že ahá, tak to je len cysta .... Po čase sa vstrebala, ale raz keď som mala cystu citila som ju už v rozkroku presne ako veľkú golfovú loptičku bolesti také, že ani postaviť ani nič a na pohotovosti som sa nedokázala ani vymočiť do nádobky, lebo mi to akoby vadilo v rozkroku :D hrozné to bolo, lebo to strašne bolelo a rovno ma aj operovali na druhý deň, a krvácala už do brušnej dutiny a operácia v hodine dvanástej ... Cysta inač spôsobuje nafuknutie brucha aj časte močenie ...

melany74
autor
22. jan 2024

@nikoleta999 no ja tiež som bola v šoku, keď mi to povedala. Zbytočne sme sa tešili. Tak ja bolesti nemám, občas, ale len trocha ma pichne pravý vajecnik no nič hrozné. Necítim ju, len viac cikám. Ako 10cm cysta je už dosť, ale čítala som, že jedna tehulka mala 17cm, keď bola tehotná, a všetko bolo ok. Závisí aká je cysta ja mam tu vodnatu, ty si ako mala?

melany74
autor
22. jan 2024

@nikoleta999 počuj mala si aj iné symptómy? Napr.nechutenstvo na jedlo, chuť na sladké co ja som vôbec nejedavala iba pred MS, vyrazky drobné na lícach, krku, dekolte a na zátylku? Alebo niečo aj iné?

nikoleta999
23. jan 2024

Ano 10 cm je už naozaj veľmi veľa, mne ju chceli operovať pri 3,6 cm preto nechápem na čo u Teba čakajú a to som ju mala vodnatú ... aj tak ma tlačili do operácie, ale akosi som to stále neriešila a nakoniec mala teda tých 5 cm a spôsobila mi takéto ťažkosti ... Ja som mala veľakrát cystu a ďalšia sa mi zase vyliala do maternice, tiež nutná hospitalizácia, lebo tiež to hrozne bolelo, keď praskla a vyliala sa do maternice ... A poslednú som mala počas tehotenstva, to ani neriešili, nakoľko som musela užívať lieky a povedali mi, že to je tehotenská cysta a vznikla pretože som užívala jeden liek ... Ale raz v noci mi praskla opäť bolesti a začala som krvácať opäť pohotovosť, ale sono čisté našťastie ... Takže ja mám s nimi bohatú skúsenosť :D ... nemala som žiadne takéto príznaky skús si spraviť digi test, ten je najpresnejší a budeš vedieť na čom si ...

melany74
autor
23. jan 2024

@nikoleta999 kokos dievča ty si si zažila s tými cystami. To ma velmi mrzi, je to hnus teda....a ako to mas teraz? A dietatko bolo v pohode pri tehotenskej cyste? Ako sa máš teraz? Robia sa ti či nerobia? Co pomohlo? U mna to bolo take ,,zázračné,, pretože každé 3 mesiace buď bola alebo nebolo ju vidieť cca 4cm mala, potom ju nevidela dlho a nakoniec som dosla a bum 10cm, narástla, ale musela byt schovana niekde, ci tak rýchlo to vie narásť? Este hovorila, ze je na inom mieste a ze je mensia ako cez MS, tak čo si tam putuje kadetade či čo?😃Vieš čo ja si myslím, že mojej lekarke sa niečo nepozdáva lebo divne sa chová, nechcela mi viac povedať, len ze mam prísť do Skalice k primárovi. Ale operáciu spomenula, že musí to ísť von. Tak piatok idem, budem múdrejšia. Samozrejme som pripravená na operáciu 😉 ak to musí von tak musí.
K tým príznakom, počula som, že majú ľudia aj z cysty takéto ťažkosti. Kašlem na testy, nerobím žiadne 😃lebo mam potom z toho iba stavy. Povedala mi, že tehotna nie som tak nie som 😃a keby náhodou budem tak sa budem tešiť ak nie tak nie už som sa s tým zmierila, že len to je tou cystou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre