icon

Ide o tehotenstvo?

7. máj 2021

Ahojte. Nedávno som bola u gynekologičky na konzultácií a keďže mi meškalo 2 dni , zobrala mi krv či nemám zvýšené hcg , teda či nie som tehotná. No na druhý deň mi volala, že hcg negatív tak som si to išla zapísať do kalendára (všetko si zapisujem pre lepší prehľad) a zistila som, že som mala zle zapísané údaje. V ten deň keď mi brali krv mi len mala prísť MS a nemeškala. Tak čakám na ňu ale (teraz už reálne) mi mešká 2.deň a ako cítim, bude aj 3.
Chcem sa spýtať, je možné, že v deň očakávanej MS bola hodnota ešte nízka-negatív no napriek tomu som tehu? Alebo z krvi by to už vtedy zistila? Lebo som čítala, že sa hcg každý 2-3 deň znásobuje a do 5 sa považuje za negat.tak mohla som mať len napríklad v ten deň 4-5 (teda negat.) ale o pár dni už 10 (teda pozit.)?

dejna_
7. máj 2021

Možné je všetko ale napríklad kamoške brali krv tri dni pred začiatkom menštruácie a hcg mala okolo 70 čiže už to bolo začínajúce tehotenstvo na normálnych testoch slabulinky duch a na clearblue ukázal 1-2 týždne ..ale je pravda že som tu pár krát čítala že ženy mali tehotenské testy biele dlho a // čiarky našli až po 2 týždňoch ..čiže ak nevieš kedy si mala ovulaciu tak áno je to možné 🤷..ale každopádne rátaj aj s tým že nemusíš byť tehotná..inak hcg nad 20 sa tuším berie ako tehotenstvo

mikasz
7. máj 2021

S velkou pravdepodobnostou by to uz zistila vtedy, pokial si nemala vyrazne posunutu ovulaciu.
Skus test a uvidis