icon

Je možné otehotnenie tri mesiace po pôrode?

dimitra
16. jan 2014

ahojte, chcela by som sa opytat , ci ma z vas niektora skusenosti s otehotnenim 3 mesice po porode, ak dojcila. Prvu menstruaciu som dostala 26 septembra, teda mesiac po porode, druhu som dostala 30 novembra a od vtedy do dnesneho dna nic. pohlavny styk som mala len jeden krat a to 28 decembra. Uz asi tyzden ma pobolieva podbrusko , ako na menstruaciu, ale ta nikde. Malu stale dojcim, takze to moze byt aj tym. Moje obavy su vsak kvoli tomu, ze som prvy krat otehotnela aj ked som mala zavedene teliesko. Takze aj ked sme tentokrat nemali styk pri ktorom by partner ejakuloval do vnutra, mam vazne obavy, cca pred vcerom mi prislo strasne nahle nevolno ako na odpadnutie,a presne to bol aj dovod, preco som si kupila pred vyse rokom test. Uz vtedy som tehotna byt nechcela a teraz by to bolo uplne strasne, preto nemam ani test a ani lekara nechcem este navstivit. Proste sa bojim ako male dievca. Ink meram si uz asi tyzden aj teplotu a ta je vzdy nad 37 stupnov, aj ked myslim, ze to nie je ziaden dokaz tehotenstva, nakolko ju nemeram celym mesiac. Takze zienky, ak ste niektora mali skusenost s otehotnenim tak skoro po porode, skuste mi napisat, ako ste to zistili.

Strana
z2
rocio
16. jan 2014

ja som otehotnela 3 mesiace po porode a to sme si davali naozaj pozor, no nejaka potvorka sa aj tak dostala dnu a bolo. Medzi detmi mam teraz necely rok. Samozrejme to bol sok, teraz je to este tazke, pretoze jeden ma 19 mesiacov, druhy ma 7 mesiacov, pomahaju obe babky, ale musim len vydrzat, ked budu starsi, tak sa spolu lepsie zahraju.

ask
16. jan 2014

@dimitra Je. Kamoska-trosku pri tele to zistila az ked bola v siestom mesiaci, plne kojila a popri starostlivosti o maleho si "nevsimla" 😎 Rozdiel medzi chlapcami ma 10 mesiacov.

dimitra
autor
16. jan 2014

@ask tak to musel byt teda sok

miku1
16. jan 2014

@dimitra Kojenie nie je antikoncepcia....takže kľudne tehotná byť môžeš. Odporúčam teda urobiť si test a budeš vedieť na čom si.

zeytin
16. jan 2014

Ak si tehu, tak drzim palce 🙂 Ja mam deticky blizko seba a nie je nic lepsie!!!!

quaxi
16. jan 2014

Ja poznam aj pripad, ked bol medzi detmi rozdiel 8 mesiacov - zena otehotnela este v sestonedeli a druhe dieta sa narodilo predcasne. A tiez poznam nestastny pripad, ked sa zena po cisarskom spolahla na to ze intenzivne koji, otehotnela a tehotenstvo vdaka malemu odstupu od sekcie skoncilo zle - babatko neprezilo a zena len tak-tak, s tym ze uz nemoze mat dalsie deti, prisla o maternicu 😔 Plodnost uz v sestonedeli nie je vobec zriedkava, a to aj napriek tzv. ekologickemu dojceniu, ktore udajne poskytuje ochranu pred otehotnenim - z vlastnej skusenosti by som sa na to nikdy nespoliehala.

dankariska
16. jan 2014

@dimitra Ak zvyknes mat kratsie cykly, tak si urob test pre pokoj duse. Ale mohlo sa stat, ze vplyvom hormonov a dojcenia si tento mesiac ovulaciu nemala a preto ani menzes neprichadza, lebo nedostal "hormonalny povel". Menzes v takom pripade pride az ked bude sliznica maternice velmi vysoka a zacne sa sama odlupovat lebo sa uz viac neudrzi.

sue
16. jan 2014

Je.

majag
16. jan 2014

je to mozné, ja mam deti tesne za sebou. Dcera sa narodila 14 decembra a syn 22 januara.... 🙂

vercatore
16. jan 2014

no jedine si musis spravit test, ja som boal na tom takisto, prve sme planovali, druhe som otehotnela ani neviem kedy a chcela som dta maleho do jasliciek a ja nastupit do prace ahned ako som nastupila som oznamila ze cakame druhe. a prvu mrchu som po druhom porode dostala 28.11 a do 13.1.2014 nic, spravila som si v strachu 4testy a tie boli negativne,bola som u dr a on tem nic nevidel chcel krv zobrat nechcela som a fakt som mala bolesti riadne ako pred menzesom. a nakoniec som ju dostala. skusi si test spravit ten uz by ti ukazal ci si alebo nie.drzim palusky

mammaroma
16. jan 2014

Aj ja mám kamarátku, ktorá porodila v januári a decembri toho istého roku 🙂

sunshine85
16. jan 2014

@mammaroma ty brdo, ze 2krat do roka porodit 😉

gabulka15
16. jan 2014

@hviezda89 tak sorry obidvaja nemali rozum ja si myslim ze ked chlap chce dokaze si dat pozor . ci to len ja mam takeho doma 😵 😵 hah

mammaroma
16. jan 2014

@sunshine85
Tak to hej, vraj dlho dlho v pôrodnici pri príjme uisťovala, že chápe otázke " Kedy ste naposledy rodili? " 🙂 🙂

monhla
16. jan 2014

Je to možné. Brat je odomňa mladší o 11 mesiacov a nielenže naši stihli 2 deti do roka - oni to stihli počas jedného školského roka. A tak som chodila s mlasším bratom do jednej triedy celú základku 😝

monhla
16. jan 2014

@mammaroma Ja s bráchom sme august a september 😀

ask
16. jan 2014

@dimitra Ked chalani odrastli, tak si k takym vecsim urobili este jedno babo...a zas to bol chlapec 😎 😅

ask
16. jan 2014

Este ma napadlo 😎 Ze jednu znamu "strasili" ze nebude moct mat deti lebo ma maternicu naopak, tak sa po prvom otehotneni hned snazili o dalsie...a po malinkej dcerke ostala znovu tehotna...a do roka mala tri deti-kedze tie druhe boli dvojicky 😎 😀

dimitra
autor
18. jan 2014

Tak, je to ok, test je negativny, keby som nekojila, tak si otvorim flasu 🙂

kaktusik007
18. jan 2014

@dimitra 😀 vidim ze uz je to vyriesene, ale k tvojej otazke --- ANO, je to mozne - mojmu ani nie stvormesacnemu syncekovi som posepkala jeden den ze bude z neho velky brat a ze ma u mna v brusku surodenca... 😀 😀 😀
@ask to bola moja nocna mora - ze by z druheho tehu boli dvojcata... Tiez mam do roka, a teraz je to na prasky, pri dvojickach by ma asi uz fakt vystrelo.... 😀 😀 😀 😀

Strana
z2