icon

Je tehotenský test naozaj pozitívny?

janka1698
12. sep 2024

Ahojte baby
Dnes je 24.den cyklu, príznaky ako bolesť podbruška, občasná bolesť krížov, bolesť hlavy, malátnosť, pocit nízkeho tlaku a slabý duch na pepino test. Prvý test 23.den cyklu, druhý test dnes ráno. MS +- 30dňová a trvá 6-7dni.
Čo si o tom myslíte?

Je tehotenský test naozaj pozitívny?
mrkvicka060
16. sep 2024

@janka1698 "nepocuvaj" komentare, ze nemozes mat priznaky a ani pozot test. jasne, ze mozes. ja som testy mala rovnake trikrat a trikrat som bola tehotna. druhykrat som mala takyto test 3 dni pred ms a tretikrat tiez 7 dni. a to mam cykly 28dnove a tehu priznaky som mala trikrat uplne rovnake, takze tretikrat mi bolo uz uplne jasne, ze som tehotna tyzden pred ms aj bez testu.

majamat
16. sep 2024

@mrkvicka060 test sluzi na to, aby ukazal, ci zena tehotna je,a lebo nie je. to ze tehotna mala takyto test, nic neznamena, lebo takyto test mava aj zena, ktora tehu nie je. proste toto test ukaze snad aj chlapovi.
to znamena, ez neukazuje tehu, ale ukazuje pozitivitu na zaklade coho sa neda identifikovat to, na co je tento test urceny.

mrkvicka060
17. sep 2024

@majamat robila som si test uz milionkrat a ciarka tam nabehla vzdy iba ked som bola tehotna. inak nema z coho (pokial vylucime nejake onko-diagnozy spojene s uvolnovanim hcg) pokial nie je v moci hcg nema sa tam ako objavit ciarka. tu sa nahanaju kadejake kanaliky, ale na testoch v zivote neboli take viditelne "kanaliky" a netusim o com to tu stale zeny tocia. ked to je raz ruzova ciarka tak to je ruzova ciarka. a ta tam vznikne iba reakciou hcg s protilatkou. to ze niekto ide tvrdit ze 7 dni pred MS nemozes mat priznaky tehotenstva je tiez riadna blbost. samozrejme ze moze mat, preco by nemohla? hormony sa menia a uvolnuju v momente ako je vajicko oplodnene.
takze ano, nemusi byt este "tehotna" v pravom slova zmysle, ze vajicko je uhniezdene a udrzi sa. ale pokial est ukazuje pozitivitu tak sa tam nieco deje a vajicko bolo oplodnene samozrejme a skusa sa uhniezdit. ale to by sme potom za tehotnu nepovazovali zenu do 12 tyzdna, lebo az dovtedy je tam riziko straty plodu.

majamat
17. sep 2024

@mrkvicka060 jedna farmaceutka sama potvrdila, ze nieco take nie je pozitivny test. na teste aj ked slabsia,a le musi byt jasna ciarka.

a dokazom toho, ez slaba ciarka nic nedokazuje a ze sa vyskytuje aj u zeny, ktora tehotna nie je, su prispevky tu an MK. pozri skupinu Som tehotna? 90% zien pri takxchto testoch tehu nie su. ano, niekedy moze ist o biochemicke tehu, ale vo vacsine pripadov jednoducho toto urobi test aj zene, ktora tehu nie je. a dokonca mnohe mali robene odbery na HCG a to dokocna aj dalsi den a krv negativna.
cize hoci to tu zeny tazko priznavaju, ale proste toto je stav, kedy jednoduco netreba hned hodnotit ako tehu. pri takomto teste je jednoducho stale pravdepodobnost tehu neista.

ta farmaceutka spomenula, ze toto moze robit aj mikroflora. asi an tom neico bude.

majamat
17. sep 2024

pri tomto prispevku neviem zaver, ale teda posledny koment dala zienka,ktora robila 2 testy., sice neviem ako to dopadlo,a le tie testy nemaju rovnaky vysledok, ten druhy je nejasny a zienka je stale medzi snazilkami, ma len 19r dieta podla profilu, rpicom diskusia je rok stara. jasne, mozno je to inak,a le skor je pravdepodobne, ze zo dalej uz nepokracovalo ako tehu. https://www.modrykonik.sk/forum/som-tehotna/velmi-slaba-ciarka-na-teste/

mrkvicka060
17. sep 2024

@majamat a ja zas neverim vsetkym zenam, ktore tu davaju testy hore dole. casto mam pocit podla dalsich reakcii, ze tam proste len buchli nejaky test, bud pravy alebo len obrazok alebo z predchadzajuceho tehotenstva to je jedno. len aby ich bolo vidno. a potom sa tu miesa statistika a valcuju to tu biochemicke tehotenstva a "falosne" pozitivne testy a skore "potraty". cela diskusia sa toci okolo biochem, okolo "jaj nakoniec som dostala" a zamotaju sa v dnoch cyklu a po precitani diskusie to vyzera tak ze maju ms pomaly kazde dva tyzdne.. je tu dost sibnutych ludi na tomto fore.

majamat
17. sep 2024

@mrkvicka060 tak to uz neviem a neda sa to overit, no testov je tu prilis vela. myslis ze by tu bolo az tolko zien, ktore by klamali?

ked si vezmes prispevky, kde je test silenjsie pozitivny, hoci stale je testovacia ciatka slabsia, ako ta kontrolna, v takom rpipade je pravdepodobnsot tehu uz ovela yvssia a to neikolkonasobne. tam uz vacsina zien skutocne tehu je. no rpi takomto teste skor vacsina nie. robila som aj statistiku, a z niekolko desiatok takychto testov bola tehu asi len jedna. teda ratam rpispevky, kde som amla moznost zistit vysledok.

majamat
17. sep 2024

inak je tu aj skupina Testy sem
teraz som ju objavila nahodou a teda tam je moznost popozerat cisto testy a aj ako to skonci

mrkvicka060
17. sep 2024

@majamat ved o tom hovorim. niektore zeny chcu proste len pozornost a potom je z testov so slabou ciarkou nakoniec nic. iba sa miesa statistika. nehovorim ze vsetky co tu davaju testy si vymyslaju, ale trufam si povedat ze 40-50% ano. iba pre tu pozornost a polemiku ano si nie nie si

majamat
17. sep 2024

@mrkvicka060 tu pozornost chapem,a le ak by takych bolo 40-50%, potom je tu 50-60% tych,. ktore realne taketo testy majua tehu nie su.

glade22
17. sep 2024

@mrkvicka060 ty si naštuduj fyziológiu gravidity a zistíš, že žiadne hormóny sa hneď po oplodnení neuvolnuju.

mrkvicka060
17. sep 2024

@glade22 a to je kniha z roku 3?

glade22
17. sep 2024

@mrkvicka060 to je lekárska fyziologia, z ktorej sa učia medici...

mrkvicka060
17. sep 2024

@glade22 to som sa nepytala. ale dakujem 😉

glade22
17. sep 2024

@mrkvicka060 a čo si sa pýtala? Predpokladam, že si svojou otázkou mierila na to, či je ten zdroj dôveryhodný...mojou odpoveďou som chcela povedať, že doveryhodnejsi zdroj neexistuje.... Či čo si chcela svojou otázkou zistiť?

janka1698
autor
17. sep 2024

@mrkvicka060 test pravdepodobne falošne pozitívny. Ďalšie dni iné znacky testov ako napr baby top test čisto biely .. zajtra mám termín MS tak uvidíme

janka1698
autor
13. okt 2024

Ahojte baby, tak po mesiaci opäť. Čo si o tom myslite. Spodný test robený 23.den cyklu. Horný + ten 1 na fotke robený dnes 25.den cyklu, MS by mala prísť vo štvrtok.
Tento mesiac žiadne take príznaky len extrémna únava vyše týždňa, že 9hodin spánku mi nestačí a večer už o 8 zaspavam. A bolesť bradaviek na dotyk, celkove prsia nič, len bradavky.

janka1698
autor
13. okt 2024
janka1698
autor
13. okt 2024
mici88
13. okt 2024

@janka1698 ja mám takéto príznaky pri pms s tou únavou a bradavkami. Na spodnom teste niečo málo vidieť ,ale príde mi to skôr ako kanálik. Skús zajtra ráno ešte otestovať 🙂

rachel36a
13. okt 2024

@janka1698 preco sa takto skoro tyras z hľadáš duchov...je to ešte zavčasu...ak máš mrchu dostat vo štvrtok, tak počkaj a ak nepríde, tak testuj v piatok...tam už bude viac menej jasne, ci si tehu...ak by ti aj ukázalo čiarku skôr, ešte stále sa to nemusí udržať a vo štvrtok normálne prísť mrcha...a budeš sklamaná ešte viac...

janka1698
autor
13. okt 2024

@mici88 ja take príznaky nikdy nemala.. síce som sa predtým ani neskúmala ale tak spätne keď sa nato pozriem som mala len vypucnete brucho a bolesť brucha v deň MS a zmeny nálad

janka1698
autor
13. okt 2024

@rachel36a zvedavosť extrémna 🙈 a predvčerom som si to robila skrz toho lebo som išla na laserovú epilaciu.

majamat
13. okt 2024

@janka1698 zas to iste. jednoducho testuj, kym to nebude jasne,a lebo kym nepride ms. nic ine robit nemozes.
opakovane tu zistovat ci tehu si ti nijako nepomoze, ani neda odpoved.

rachel36a
13. okt 2024

@janka1698 ale chápeš, ze teraz sa to vajicko, ak sa oplodnilo este len uhniezduje, takze ti ziaden test relevantné nepovie ci si tehu? Ja som na druhé tehu cakala dlhych 18 rokov a nikdy ma ani nenapadlo testovať skôr ako mi meskala mrcha...iba jediný raz, lebo ma extremne bolela hlava, ale aj to bolo 2-3 dni pred mrchou...

mrkvicka060
13. okt 2024

@janka1698 ved je to pozitivny test.

janka1698
autor
14. okt 2024

Baby top test, včerajší a dnešný … čo myslíte?

sense
14. okt 2024

@janka1698 že výdrž do termínu ms a keď nepríde tak otestuj, ak si tehotná nebudeš potrebovať názor nikoho lebo dve čiarky budú jasne viditeľné, prepáč toto nie sú pozitívne testy

domcatko1811
14. okt 2024

@janka1698 vyzerá to nádejne, hlavne ten dnešný je už pekne vidieť duch 🙂 nasaď kyselinu listovú a šetri sa, držím palce, nech to víde ✊☺️

janka1698
autor
14. okt 2024

@domcatko1811 tu už beriem mesiac 🙏🏻