icon

Je tehotenský test pozitívny kvôli zostatkovému hCG?

kristinka2021
31. júl 2025

Ahojte baby, tu som písala nedávno svoj článok
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/co-robit-ak-ultrazvuk-neukaze-srdiecko-plodu/#post-89345791
Žiaľ tie ktoré ste mi písali, že to zle dopadne ste mali pravdu, bol to potrat 😔
Potrat sa mi spustil 26.6.2025, u doktora som ešte nebola, mala som spontánny potrat bez zákroku čiže bez kyretaže, a včera mi tehotenský test ukázal 2 čiarky, je to zostatkové hcg, alebo nové baby ?
Ďakujem za každú odpoveď

rachel36a
31. júl 2025

@kristinka2021 nebola si na kontrole u lekára po potrate? Ci sa vyplatilo všetko a je maternica prázdna? Lebo ak nie, tak to môžu byť kľudne pozostatky plodu, ale aj nové tehu...čiarky máš silne, či len " duchov"?

kristinka2021
autor
31. júl 2025
@rachel36a

@kristinka2021 nebola si na kontrole u lekára po potrate? Ci sa vyplatilo všetko a je maternica prázdna? Lebo ak nie, tak to môžu byť kľudne pozostatky plodu, ale aj nové tehu...čiarky máš silne, či len " duchov"?

@rachel36a nebola som, zajtra idem lebo dr. má tak objednal, krvácala som asi 5. Dni a potom už bolo všetko ok, dokonca som mala aj ovuláciu.
Čiarka bola celkom silná a dnes som si urobila ten digitálny od Clearblue a vyšlo mi že tehotná 1-2 týždne, myslíš že by to mohlo byť nové tehotenstvo ?

rachel36a
31. júl 2025
@kristinka2021

@rachel36a nebola som, zajtra idem lebo dr. má tak objednal, krvácala som asi 5. Dni a potom už bolo všetko ok, dokonca som mala aj ovuláciu.
Čiarka bola celkom silná a dnes som si urobila ten digitálny od Clearblue a vyšlo mi že tehotná 1-2 týždne, myslíš že by to mohlo byť nové tehotenstvo ?

@kristinka2021 mohlo a nemusí...sa divím ze ta nevzali na sono hneď po potrate, či je všetko ok

jaskolka
31. júl 2025

@kristinka2021 tak ak ste mali styk v čase ovulácie (že vieš isto kedy bola)tak je kľudne možné,že si zase tehotná. Pri samovoľnom vyčistení je možné hneď v ďalšom cykle sa snažiť (keďže nebola potrebná kyretaz)a často práve po spontánnom potrate sa naozaj stane,že žena rýchlo otehotnie
Skús testovat o pár dní zase,aj bude čiarka silnieť,tak ide o nové tehorenstvo
No ak je to len zbytkove(čo sa mi ale po mesiaci zdá dlho)taj bude čiarka len slabnut

kristinka2021
autor
31. júl 2025
@rachel36a

@kristinka2021 mohlo a nemusí...sa divím ze ta nevzali na sono hneď po potrate, či je všetko ok

@rachel36a povedal, že keď budem bez komplikácií, bez bolesti tak nieje dôvod. Takže uvidíme čo mi povie zajtra.

kristinka2021
autor
31. júl 2025
@jaskolka

@kristinka2021 tak ak ste mali styk v čase ovulácie (že vieš isto kedy bola)tak je kľudne možné,že si zase tehotná. Pri samovoľnom vyčistení je možné hneď v ďalšom cykle sa snažiť (keďže nebola potrebná kyretaz)a často práve po spontánnom potrate sa naozaj stane,že žena rýchlo otehotnie
Skús testovat o pár dní zase,aj bude čiarka silnieť,tak ide o nové tehorenstvo
No ak je to len zbytkove(čo sa mi ale po mesiaci zdá dlho)taj bude čiarka len slabnut

@jaskolka takéto som mala testy, včera a dnes digitálny

anonym_283aec
31. júl 2025
@kristinka2021

@jaskolka takéto som mala testy, včera a dnes digitálny

@kristinka2021 ja som mala dva mesiace po potrate v 7tt zvyšky hcg, sledovalo sa, či hodnota klesá. Na tretí mesiac som otehotnela, hodnota bola o dosť vyššia. Je zvláštne, že si po samočistení v 11tt nešla na kontrolu. Ja by som na tom trvala a nesúhlasila s termínom o mesiac.

rachel36a
31. júl 2025
@kristinka2021

@rachel36a povedal, že keď budem bez komplikácií, bez bolesti tak nieje dôvod. Takže uvidíme čo mi povie zajtra.

@kristinka2021 divný lekár, vzdy po potrate, a to som ich xial msla niekoľko mi robili sono ci je maternica prázdna, a merali hcg kým nebolo negativne

dixitka
31. júl 2025

@kristinka2021 môže to byť jedno i druhé, ale súhlasím s názormi vyššie, že ti určite mali spraviť sono hneď po potrate, či sa vyčistilo všetko. Ale teraz pozerám, že si už mala ovuláciu - kedy to bolo? Ovulácia by mala prísť až po klesnutí hcg prakticky na nulu, takže to skôr vyzerá, že dve čiarky už budú nové tehotenstvo (ak teda bola tá ovulácia aspoň pred 10 dňami). Držím palce!

anonym_88ebe6
31. júl 2025

@kristinka2021 no môže to byť aj nové tehu.
Podľa seba môžem povedať,pretože keď som bola prvý krát tehotná,tak som potratila v 7tt.,tiež som nepotrebovala kyretáž,ale ležala som v nemocnici, a aj mi robili sono.Bolo to medzi 14-17.november(presný deň neviem bolo to 2015),a už 24.12. som bola tehotná,a tehotenstvo bolo bezproblémové a úspešné.
Tak držím palce👍

kristinka2021
autor
31. júl 2025
@dixitka

@kristinka2021 môže to byť jedno i druhé, ale súhlasím s názormi vyššie, že ti určite mali spraviť sono hneď po potrate, či sa vyčistilo všetko. Ale teraz pozerám, že si už mala ovuláciu - kedy to bolo? Ovulácia by mala prísť až po klesnutí hcg prakticky na nulu, takže to skôr vyzerá, že dve čiarky už budú nové tehotenstvo (ak teda bola tá ovulácia aspoň pred 10 dňami). Držím palce!

@dixitka od toho 16.7 som mala ovuláciu takže je to už dosť na ukázanie tehotenstva, ale zase kratko po potrate, ja neviem, že by sa mi tak ľahko podarilo opäť otehotnieť.

dixitka
31. júl 2025
@kristinka2021

@dixitka od toho 16.7 som mala ovuláciu takže je to už dosť na ukázanie tehotenstva, ale zase kratko po potrate, ja neviem, že by sa mi tak ľahko podarilo opäť otehotnieť.

@kristinka2021 no potom podľa mňa nie je o čom 😁 už len aby to dobre dopadlo ✊
V podstate si mala tú ovulku 3 týždne po potrate, to je normálne (niekto má už aj po 2 týždňoch, ja som mala po 4), no a keď je ovulácia, otehotnieť môžeš.

anonym_283aec
31. júl 2025
@kristinka2021

@kristinka2021 sama som zvedavá. Dáš nám vedieť?

kristinka2021
autor
31. júl 2025
@anonym_283aec

@anonym_283aec áno samozrejme, napíšem hneď zajtra 🙂 ďakujem vám za správy

okm221
31. júl 2025

Ahoj ja som mala týždeň po zákroku pozitívne testy, ale ldn slabo už a každý deň to rapídne slabo...
Mesiac po potrate je už dosť, skor si myslím, že si tehu

krasneleto
2. aug 2025

@kristinka2021 v prvom rade zalezi , v ktorom tt sa spustil potrat... z toho jedineho sa da vychadzat, ako klesa HCG
Hladina hCG sa obvykle vracia na nulové alebo veľmi nízke hodnoty (pod 5 IU/l) do 2–6 týždňov po potrate – čím vyššia bola v čase potratu, tým dlhšie trvá jej pokles.

Ak bol potrat v skorom štádiu (napr. v 6.–8. týždni), hCG môže zmiznúť rýchlejšie – do 2–3 týždňov.

Ak bol v neskoršom štádiu, môže to trvať aj vyše 4–6 týždňov.

co je dolezite v tomto pripade: Môže to znamenať zvyškové tehotenské tkanivo (napr. zvyšky placenty).

Zriedkavejšie ide o mimomaternicové tehotenstvo alebo veľmi zriedkavo o trofoblastovú chorobu.

v kazdom pripade treba ist gynekologovi, aby zistil povod silne pozitivneho testu... zdrave tehu sa vylucit neda

krasneleto
2. aug 2025

@kristinka2021 este k dalsiemu tehotenstvu... odporucam po potrate pockat aspon 3 mesiace, nech je telo v poriadku, razia sa teorie , ze telo otehotnie v case ked je pripravene, skusenosti vsak mnohokrat hovoria, ze sa zvysuje riziko dalsieho potratu... tak si vyber... ja som pockala...

kristinka2021
autor
2. aug 2025
@anonym_283aec

@anonym_283aec no baby zle som dopadla, nie je to ďalšie tehotenstvo, ale nie som vôbec vyčistená, všetko je vo mne, aj gestačny vak aj embryo, takže v stredu budúci týždeň ma čaká kyretaž 😔 nevyhnem sa jej... A ja som už plánovala ďalšie tehotenstvo 😢

anonym_283aec
2. aug 2025
@kristinka2021

@anonym_283aec no baby zle som dopadla, nie je to ďalšie tehotenstvo, ale nie som vôbec vyčistená, všetko je vo mne, aj gestačny vak aj embryo, takže v stredu budúci týždeň ma čaká kyretaž 😔 nevyhnem sa jej... A ja som už plánovala ďalšie tehotenstvo 😢

@kristinka2021 och, to vôbec neznie dobre. Nemáš bolesti? Mne sa nepozdávalo už to, ako si napísala, že si krvácala len 5 dní. Ja som bola na kyret, potratila som skôr ako ty a po kyrete som ešte asi dva týždne špinila, slabo krvácala. Mrzí ma to 🥺 ale nevzdávaj sa. Sa som otehotnela necelé tri mesiace po kyrete a syn je už školák.

dixitka
2. aug 2025
@kristinka2021

@kristinka2021 to ma mrzí :( aspoň vidíš, prečo je dôležitá kontrola hneď po potrate, nie až po vyše mesiaci 😞 šťastie, že to neprešlo do zápalu maternice, po takej dlhej dobe

kristinka2021
autor
8. aug 2025
@dixitka

@kristinka2021 to ma mrzí :( aspoň vidíš, prečo je dôležitá kontrola hneď po potrate, nie až po vyše mesiaci 😞 šťastie, že to neprešlo do zápalu maternice, po takej dlhej dobe

@dixitka no vieš, ja som to konzultovala s dr. že som začala krvácať, že sú tam aj dosť silné bolesti, on sa tak rozhodo, že pravdepodobne som odkrvacala a malo by to byť ok, kontrola o 5-6 týždňov, keďže menzes neprichádzal tak som išla, a nakoniec bolo všetko vo mne 😢 ale už to mám za sebou, nerobili mu kyretaž, iba revíziu dutiny maternice, čiže všetko vysali von a že vraj mám čistú maternicu, lebo mi urobili ultrazvuk.
Že vraj je to šetrnejšie ako kyretaž, a že s ďalším tehotenstvom by nemal byť problém. Tak držte aby nám to už na posledný krát vyšlo ♥️

dixitka
8. aug 2025
@kristinka2021

@dixitka no vieš, ja som to konzultovala s dr. že som začala krvácať, že sú tam aj dosť silné bolesti, on sa tak rozhodo, že pravdepodobne som odkrvacala a malo by to byť ok, kontrola o 5-6 týždňov, keďže menzes neprichádzal tak som išla, a nakoniec bolo všetko vo mne 😢 ale už to mám za sebou, nerobili mu kyretaž, iba revíziu dutiny maternice, čiže všetko vysali von a že vraj mám čistú maternicu, lebo mi urobili ultrazvuk.
Že vraj je to šetrnejšie ako kyretaž, a že s ďalším tehotenstvom by nemal byť problém. Tak držte aby nám to už na posledný krát vyšlo ♥️

@kristinka2021 áno, to bola doktorova chyba, že to podcenil :( ale už bude hádam dobre, držím palce, nech sa čím skôr môžete tešiť z ďalšieho tehotenstva, tentokrát so šťastnejším koncom ♥️