icon

Jeden, jediný deň menzes a príznaky tehotenstva?

stanca22
4. nov 2010

Ahojte žienky, čo ste tehotné alebo ste boli ... či ste snažilky :D Ako ja :D Chcem sa Vás všetkých spýtať a dať novú asik tému že či už niektorá z Vás mala jeden, jediný deň MS a nejaké príznaky a nakoniec ostala tehotná ??? Potrebujem to nutne vedieť a poradiť, prečítať si Váš názor ... Ja som teda tak mala tú MS iba jeden, jediný dník a odvtedy nič, ani výtok ... akurát mi ostali nejaké príznaky, čo nechápem s MS jednodňovou, či teda môžem byť v tom ??? Príznaky mám napríklad, také že ma bolieva hlava, točí sa mi hlava, mám strašne nízky tlak, býva mi zle, aj sem tam zvraciam alebo ma napína, nemôžem cítiť čokoládu, chodím stále na wc a aj ma troška preháňa. Mávam závraty, pichne ma pod bruškom na pravej strane, zatiaľ len tri krát ... a strašne neznesiem na zuboch plomby, ale čo už mám narobiť? Snažím sa na to zvykať, pred tým mi to nevadilo! A na večer mám sem tam dosť citlivé bradavky na prsiach, ako keby som mala pred MS. Tak sa na Vaše rady a názory teším veľmi a všetkým prajem, pekné slnečné a šťastné dni, plné úsmevu s bábatkami či už v brušku abo po našom boku :D Stanča.

Strana
matiasko
4. nov 2010

Ahoj 🙂
Skus si urobit testik 😉

feb13
4. nov 2010

Prve priznaky tehotenstva sa dostavia zvycajne okolo 6-8tt a mali vyznam v dobe ked este neboli hcg testy ani ultrazvuk. Mozno si mala nidacne krvacanie. Tiez odporucam test.

stanca22
autor
4. nov 2010

@feb13 A to čo je to nidacne krvacanie ??? Po prvý krát to čítam 😕

stanca22
autor
4. nov 2010

@matiasko Dík za radu 😉 No spravím aj ku dokt. pôjdem no neskôr, ja len že čo si o tom myslíte, či sa to podobá na tehotenstvo??? A inak peknú foto máš, dosť sa podobáš na moju známu s rodinky ale tá žije v Rk. 🙂

maahuliena
4. nov 2010

@stanca22 nidačne krvacanie je, ked sa oplodnené vajíčko zavrtvava (teda niduje) do sliznice maternice... niektoré ženy zvyknu špiniť alebo slabo krvacať.. Tak si urob test. Ten by Ti mohol odhaliť pripadne tehotenstvo 😉

batmanka
4. nov 2010

ahoj no ja som mala toto isté pri Baške ,tiež len jeden deň a nič a nakoniec som bola tehu 😀 aj počas toho jedného dňa a príznaky tehu som mala tiež veľmy skoro,takže odporúčam citlivejší testík na hormóny a prajem nech to dopadne podľa Tvojich predstáv 😀 ,inak citlivé bradavky sú aj tehu príznak 😉

stanca22
autor
4. nov 2010

Dík Ti za radu a ozrejmenie, normálne si ma potešila 😀 No viem že to nemusí byť 😖 No uvidím podľa testu, sa chystám aj k dokt., len neviem presne ešte kedy, myslíš, že by som to mala riešiť čo najskôr? A blahoželám Ti k tehotenstvu, nech sa zdravé, živé narodí a nech máte z neho kopec radosti a nech pôrod prebehne hladko 🙂 Čakáš prvé miminko?

stanca22
autor
4. nov 2010

@batmanka No tak dík Ti 🙂 No to vieš, ja som už kopec ako skoro každá žena, čo sa pokúša o miminko spravila teh.testov a vždy vyšli negatívne, vždy som mala z toho až depky hrozné a teraz sa strašne bojím výsledku, aby som zase nebola tam kde na začiatku, už vyše dvoch rokov sa snažíme a nič 😢 S manželom sme dokonca boli aj spermiograme, dokt. dačo plietol, že budeme mať hrozné problémy s normálnym otehotnením, no my sa nevzdávame, skúšame a skúšame a teraz keď som v pomykove, bojím sa výsledku ...

stanca22
autor
4. nov 2010

@batmanka Inak si ma strašne moc týmto potešila, bo som si ten dňový MS nevedela vysvetliť 😀

batmanka
4. nov 2010

@stanca22 tak ešte chvíločku vydrž,neboj aj nám povedali že bude problém ale mi sme to mali trošku jednoduchšie,teraz na to nemysli a uvidíš nakoniec tam budú dve čiaročky 😀

feb13
4. nov 2010

@stanca22 Presne tak, nidacia je uhniezdenie vajicka do sliznice maternice. Niektore zeny maju vtedy slabe krvacanie az take ako bezna menstruacia. Po tomto uhniezdeni sa zacina produkovat hormon hcg (teda skorej nemozes mat ziadne priznaky) a tie najcitlivejsie testy ho dokazu zistit tusim uz o 2-3 dni neskor, no zavisi to aj od toho, ako rychlo ti hladina hormonov vstupa. Vacsina gynekologov robi prve tehotenske vysetrenie v 8tt takze skorej sa velmi neoplati ist, ak nemas problemy alebo rizikove zamestnanie ze by ta mali preradit na inu pracu.

stanca22
autor
4. nov 2010

@feb13 Ahá, už to chápem, ja sa inak do takýchto vecí moc nevyznám ... 😀 Ale potešili ste ma, tak uvidíme testíkom, ešte počkám, cca týždeň? To by malo stačiť, nie? 😉

matiasko
4. nov 2010

@stanca22 dakujem 😵 😵 😵

stanca22
autor
4. nov 2010

No pekne sa nám to rozbieha táto téma bábenky, ma tešíte, som Vám nesmierne vďačná za Vaše názory, rady a vyjadrenia 🙂 Ďakujem ... Kto sa ešte pridá? 🙂

feb13
4. nov 2010

@stanca22 Urcite. Ale ja ako sa poznam by som ten test urobila uz zajtra rano 😀 Resp. podla toho kolko dni dozadu si mala to krvacanie. Najcitlivejsie testy co su teraz na trhu vykazuju hladinu hcg od 10 jednotiek, ja som si volakedy taky kupila v lekarni, zial znacku si uz nepamatam ale stalo to nieco cez 3€ a ukazal mi slabucko pozitivny vysledok uz 3 dni pred MS (ja som mala nidaciu zrejme skorej). Take lacnejsie co sa bezne predavaju v drogeriach ukazuju zvycajne od 20 jednotiek a aj to je celkom slusne. Prajem vela uspechov 😉

stanca22
autor
4. nov 2010

@feb13 Ďakujem, no ja som mala tú jednodňovú MS pred 8 dňami, takže behom budúceho týždňa by mi to malo ukázať aspoň na 80 percent, nie? A pre istotu ak mi ukáže negatívny, si spravím na to o týždeň ešte neskôr, istota je gulomet ako vravievala moja babička kedysik 😀

feb13
4. nov 2010

@stanca22 Ak je to uz 8 dni tak podla mna kludne mozes aj zajtra a vysledok bude spolahlivy. Zbytocne sa budes stresovat este tyzden. Aspon teda ja by som to asi psychicky nezvladla. 🙂

anjelicek26
4. nov 2010

Ak to bolo 8 dni dozadu, tak bez kupit test, vysledok bude spolahlivy 😉

stanca22
autor
5. nov 2010

@anjelicek26 A je normálne, ak by som bola tehotná rýchlu potrebu mávať ráno na wc? Myslím stolicu.

feb13
5. nov 2010

@stanca22 Ja som v prvom trimestri mavala rano ako keby hnacku, potom som zvracala, potom som sa naranajkovala a uz bola pohoda. Ale to tak od 7-8tt.

slavicita
5. nov 2010

Ahoj, no ja byť tebou, tak si bežím kúpiť test a vyskúšam to. Máš viacero príznakov tehotnosti, aj keď na druhej strane počula som, že ak sa niekto veľmi snaží o bábo, tak si dokáže takéto stavy vsugerovať sám. Preto byť tebou, tak si ten test spravím. Ja som tiež chodila dosť často na WC cikať, bola som malátna a chcelo sa mi strašne spať, v ústach som mala zvláštnu olovnatú pachuť a necelé štyri dni pred očakávanou menstruáciou som ráno cítila pichnutie v pravom boku. Celý čas som si myslela, že dostanem menzes lebo som cítila napnutie v podbrušku a keď mi meškala štvrtý deň, tak som si spravila test a usmievali sa na mňa dve čiarky. O dva dni som si urobila pre istotu druhý, ktorý mi to potvrdil. Až potom ma začali pobolievať bradavky. No ale u každej ženy je to iné...vravím bež a urob si testík. 😀

stanca22
autor
5. nov 2010

@slavicita Dík, no tentoraz to isto nemám vsugerované, bo pred troma mesiacmi sme to skončili na to myslieť, vykašlali sme sa s manželom na to, lebo nám liezlo na psychiku poriadne a na tabletách sme skončiť nechceli a teraz mám tieto príznaky, takže buď budem chorá abo tehotná, jedno isto z toho ... 😉

slavicita
5. nov 2010

@stanca22 Tak šup šup do lekárne po testík...držím palčeky 😉 😉 ....a daj potom vedieť.. 🙂

stanca22
autor
6. nov 2010

No dávam všetkým vedieť, že tehotenský test mi dnes ráno vyšiel negatívne ...

feb13
6. nov 2010

☹ mrzi ma. tak to bola asi len taka kratka menstruacia. snad nabuduce sa podari

benne
6. nov 2010

@stanca22 aj mne je ľúto, že bol negatívny, ja som mala 3-dnovú MS (u mna to je pri 7 dnoch veľký nezvyk), mala som obavy, že to bolo práve to nidačné krvácanie, keďže som 7m po pôrode. MS nechodila, tak som si tiež robila test a do večera som dostala. Nebola som ani chorá, ani v strese, ani nekojím, ani sa mi to predtým nikdy nestalo, takže mi je tiež divné, prečo som mala taku MS ako som mala. Držím dalej palce, nech to všetkým snažilkám vyjde 🙂

stanca22
autor
6. nov 2010

@feb13 Uvidíme, čo už ... Ale pozerám, že Ty už máš skoro pred pôrodom 🙂 Sa bojíš? Tešíš? Všetko už máš pokúpené, pripravené?

stanca22
autor
6. nov 2010

@benne Ďakujem, u nás je problém z manželovej strany, takže asik tentoraz skôr tam vyše zapracujem ako na mojej strane ...

stanca22
autor
6. nov 2010

@batmanka Hm, takže mne to aj napriek všetkému nevyšlo, čo už, možno na budúce ...

feb13
6. nov 2010

@stanca22 Dik, ja sa uz psychicky velmi chystam, ale aj fyzicky lebo uz mam prakticky vsetko doriesene a citim ze aj moje telo sa uz pripravuje. 🙂 A este by som ti odporucala prestat sledovat "priznaky", oni ta len zbytocne stresuju alebo davaju falosne nadeje, vacsina zien v case zistenia tehotenstva nic mimoriadne neciti, ja som citila tiez len to co aj bezne pred MS a ostatne priznaky sa dostavia az neskor alebo vobec nie, napr. caste mocenie nemam dodnes a ani zvlastne chute som nemala a niektore baby ani nezvracaju, nic. Moja kamaratka zostala tehotna cca. po 4 rokoch, nevedia o tom ze by mali nejake zdravotne problemy ale ani neboli na ziadnom specialnom vysetreni, len dali tomu volny priebeh a tolko to trvalo ale uz maju krasne dvojmesacne babatko tak drzim palce.

Strana