Kedy je ideálny termín na prvú kontrolu v tehotenstve?
Ahojte 🙂
Tento týždeň som zistila že som tehotná ( v stredu slabá čiarka, včera silnejšia, dnes digitálny test pozitívny). Už dávnejšie som objednaná na kontrolu ku gynekologičke na termín 16.11. Avšak teraz neviem či nemám ísť radšej skôr. Ani neviem v ktorom tt môžem byť nakoľko mám VEĽMI nepravidelnú ms. Moja otázka: myslíte že tento termín je v poriadku alebo si radšej vyžiadať skorší?
@anonym_autor tak na 5-6tt ta objedna kvoli tehu, skor je zbytocne. Mne urobila naraz aj preventivku, kedze som ju nemala v ten rok.
Veď zavolaj do ambulancie. Sestra sa opýta kedy si mala poslednú menštruáciu a podľa toho tá objedna
Zvyčajne okolo 7-8 tt, skôr to nemá veľmi zmysel. V 7-8 tt už bude aj akcia srdiecka
Ďakujem dievčatá za odpovede. Je tu vec čo som nespomenula ale asi je dôležitá. K tejto doktorke idem prvýkrát nakoľko som sa presťahovala do inej krajiny. Ale asi tam napíšem alebo si rovno rezervujem skorší termín.
Urcite skorsi termin..predpokladam, ze si tak 4.-5.tyzden, termin k doktorke mas az o 7tyzdnov, to je dlha doba. Mala by ta objednat tak okolo 7.az 8.tyzdna po poslednej menstruacii.
@anonym_autor ja som volala sestricke hned v den pozitivneho testu 5+0tt odporucila mi brat kys. listovu a objednala ma 8+0tt na odbery a 9+0tt som mala prvy UTZ a aj teh. knizku som dostala. Kebyze sa objavili nejake komplikacie mala som prist hned. Ja by som na tvojom mieste zajtra zavolala a uvidis co ti povie.
@anonym_autor ja som objednaná na 6tt ale u mňa je to iné. My sme sa snažili veľmi dlho a mám aj iné zdrav problémy. Zavolaj a povedia ti, každá žena to má inak

@anonym_autor prevolaj Dr. - vie Tvoj zdravotný stav a určite Ti dá skorší termín, preventivka a prvé vyšetrenie v tehotenstve nie sú rovnaké, bude Ti pravdepodobne brať aj krv a to treba vedieť dopredu.