icon

Kedy si mám urobiť test?

enwy
1. dec 2013

Ahojky kočky, viete mi poradiť, kedy by bolo vhodné urobiť si tt?? Posledný menzes som mala 12 novembra a styk som mala 22 novembra a 27 novembra s vyvrcholením do mňa. Avšak podľa online kalkulačiek som mala ovuláciu asi 26 novembra, aj ked ja som sa cítila tak, že som ju mala asi toho 27.-dmeho. No a menzes čakám asi tak o týždeň, viete mi poradiť nejaký konkrétny test s takou citlivosťou, ktorý by mi vedel určiť odpoveď už aj pred príchodom menzesu? ďakujem 😝

enwy
autor
7. jan 2014

@borkavan aha 😖 neviem naozaj to nemam teraz odsledovane, viem len, ze styk som mala 27.december avšak na Silvestra som to preveľmi prehnala s alkoholom..tak neviem keby sa nieco aj udialo, či by to ... "prezilo" .. ale vo štvrtok mi bolo strasne zle, zvracala som, mala som samú kyselinu proste .. naduta som bola a strasne ma bolelo brucho, zaludok, vsetko .. tak isto aj v piatok, takmer som sa z práce vypýtala domov ..
no ale to je asi hlúposť, zeby to s tym malo nieco spolocne, jedine, ze by som uz bola tehu este z minuleho cyklu, ale neviem preco by to potom tehu test nezachytil... pretoze aj mrchu som mala divnu, ledva styri dni aj to len velmi slabu

borkavan
7. jan 2014

@enwy no ale však môže to byť. však to bolo byť uhniezdovanie, ked ti bolo vo štvrtok aj v piatok veľmi zle. Asi mam tušaka, že ti teraz vyšlo.
A čo sa týka alkoholu... tak z vôbec nevadí. Lebo do 10-12 tt chráni plod žlté teliesko, alebo je to len žlté teliesko a to nemá nič s tebou spoločné. Nič čo dáš ty nejde do toho žltého telieska. Ten je plný toho hormonu... neviem ako sa vola, proste je dôležitý na to, aby sa to žlté teliesko udržalo a v ňom plod. Až ked sa ti vytvorí placenta, tak tá berie všetky živiny z toho čo žena zje. Tuším sa vola gestagén, alebo progesteron ten hormon, ktorý podporuje žlté teliesko.
no toto mám naštudované ešte z čias toho potratu... lebo tiež som nevedela, že som tehu a pila som a tak... ale aj mi bolo zle od 5-teho dňa do 10 dňa... som si myslela, že som chorá. aj som mala zvýšenú teplotu... lebo som vtedy bola dlho vonku a pila... to bolo koniec leta...
Takže možno... držím palce. určite daj vedieť.
ja mrcha nič. ale asi zajtra už príde. Tento cyklus nemám ani výtok, čo ma teší, takže som hormonálne v poriadku. Len dúfam, že nemám cystu alebo inú pliagu. hehe

borkavan
7. jan 2014

@enwy inak ja som v poho, že nič tento mesiac. Síce dnes as pochytil taký smútok a ťažoba na srdci... Ale chválabohu, už som to neprežívala tak ako minulý mesiac. Kedže ja si sledujem ovu dni iba papierovo, teda si to rátam, kedy asi, tak bohvie, či sme sa trafili do ovu.
Ale už to nebudem vôbec riešiť. Samozrejme pred mrchou sa budem sledovať, to je celé. Lebo to je zvedavosť, že a ako.
Ja stále čakám podobné príznaky akosom mala vtedy, ale niektoré baby hovoria, že ani nemali príznaky a pri každom tehu je to iné. NO neviem. Podľa mňa budem mať rovnaké príznaky. boh vie.
Dúfam, že tento rok ešte stihnem aj porodiť zdravé bábätko. Držím palce aj tebe. Ocho joj, nech to vyjde. 🙂

enwy
autor
7. jan 2014

@borkavan hm no ja fakt neviem ale to co mi bolo zle bolo presne tyzden po styku ... Tak neviem.. Nechcem si robit nadeje vo stvrrok ma dojst mrcha teraz som si to vypocitala tak uvidime ci pride.
Ja ovu viac menej tiez pocitam "papierovo" ale potom ked som sexuchtiva tak viem ze je tu naozaj :D
A dakujem za info k tomu alkoholu. Tak budes robit test, alebo nie? Alebo ppckas kym bude viac meskat?

borkavan
8. jan 2014

@enwy Tak som sa rozhodla čakať na mrchu včera a dobre som spravila. Dnes ráno sa mi prihlásila v maličkej miere. Takže už len čakám kedy sa spustí naplno.
Držím ti palce.

enwy
autor
9. jan 2014

@borkavan juj tak to ma mrzi... tak uz teraz nesleduj vobec nic...nesustred sa na to okeey?
ja som zvedava ci a kedy pride mrcha...napisem ti ...a dakujem 🙂

borkavan
9. jan 2014

@enwy no hej, máš pravdu, už serem na to. jediné čo robím pre to, je, že pijem alchymelku do 10 DC a potom musím brať ten Dufaston od 17 DC. Takže istým spôsobom si musím vyrátať tieto dni.
no niektoré v snažilkovskom fore, mi hovorili, že nemám váhať a isť na IVF. lebo iba do 39 r. to prepláca poisťovňa. neviem čo mám robiť. Ale nechce sa mi tam. stále si myslím, že oteho normálne. či?
no daj vedieť potom

enwy
autor
11. jan 2014

@borkavan hlasim 2 DC 😒

a kolko mas rokov ??

borkavan
12. jan 2014

@enwy och tak to ma mrzí. Ja mám 38 r a v decembri budem mať 39 r.
Inak môj bol u urologa a bum - ma varikokelu. Je to krčová žila na semenníkoch čo tepluje spermie a môže sa stať že je neplodný. Teda ešte nebol na spermiograme, pojde tento mesiac. tak uvidime. sakra. boha, do riti. no čo ti poviem. ☹
Ak mu najdu čo i len jednu dobrú spermiu a do júna neoteho, tak pojdeme na umele. lebo do 39 r to preplaca poisťovňa.
a ty maš kolko rokov?
Inak ja mam mladšieho, môj ma len 29 r. a to som si myslela, že je mladý, budem zdravý jak repa... atd...
škoda rečí

enwy
autor
12. jan 2014

@borkavan fuuu aha, to ma teda mrzi, snad to bude ok tie spermie 😖 tak to potom radsej skuste fakt to umele, ked to teda preplaca do toho veku poistovna.
ja mam len 23 rokov, no vidis nie je to vsetko byt mlady, no drzim ti palce 😝

borkavan
12. jan 2014

@enwy no čo už. niekedy plačem, niekedy dúfam, niekedy rozmýšlam čo budem robiť bez detí a tak... a navyše vždy som sa rozchadzala s partnermi, ktorý nechceli rodinu v tom čase ked ja... teda nie hned, vždy som čakala dúfala ešte polroka-rok a potom koniec. a vidíš... teraz mám konečne niekoho kto chce tiež deti a bum.. bože, ja pevne dúfam, že to vyjde a umele to 100 % istí. pokiaľ nemáme spermiogram tak ešte mám nádej.
joj taka mladunka... to máš fajne. ja som v tvojom veku bola rozhodnutá na potrat, keby sa niečo stalo. ale neviem, či by som to spravila. proste som brala dlhé roky antiku a pamatam si, že mi aj tak občas meškali krámy a robila som si test a veľmi sa bála, aby tam neboli //. proste až som sa triasla. ...
naozaj bábo som chcela až cca 28 rokov. od vtedy po ňom veľmi túžim

bellisperennis
15. jan 2014

ahojte baby,myslite,ze na 39DC mi uz test cosi ukaze? ms mavam nepravidelnu, od 30 do cca 46 dni...kadejako...

peterek414
15. jan 2014

ahojte buduce mamicky chcem sa poradit ci by som si uz mohla spravit tehul test dnes mam 25DC a mrchu mavam cca 30 az 32 dni.... 🙂

enwy
autor
26. jan 2014

@borkavan ahoooj no tak ako daco nove ??

@bellisperennis @peterek414 a vy ako ?

peterek414
26. jan 2014

@enwy ahoj uz 3 den mrcha tak zaciname odznova ☹

borkavan
26. jan 2014

@enwy ahoj, ja nič nové ☹ ale robila som si ovu testy a vyšlo mi, že ovulku mávam inokedy ako som si myslela. A v stredu ide môj k urologovi a konečne na spermiogram. A dnes mam biely vytok... takže zase nič tento mesiac. NO nevadí. už viem, kedy mávam ovulku tak na budúci mesiac to sto pero vyjde. Lebo doteraz sme v podstate ovulku obchádzali a s jeho slabými spermiami... by sme sa mali trafiť do ovulky.
a ty ako?

enwy
autor
26. jan 2014

@peterek414 aha tak odznova ..

@borkavan v stredu som mala styk a v piatok som mala biely hrčkovity bielkovity vytok .. asi to bola ovulka takze neviem .. hm

borkavan
26. jan 2014

@enwy ja mám dnes ten biely hrčkovitý výtok. to je už po ovulke. kamoška mi povedala, že to je zvýšený progesteron. takže uvidíme no. ešte je tu možnosť, že sme teho.

bellisperennis
26. jan 2014

tak ja som uz 49DC, testy negativne vcera, tak neviem 😒

enwy
autor
27. jan 2014

@borkavan progesteron ?? neviem, či som to správne pochopila, ale ked je zvýšený, tak si telo myslí, že je tehotné.. ? alebo zle som to pochopila? Lebo všade som čítala len o zníženom progesterone ..

@bellisperennis a vychadza ti styk okolo ovulky ??

borkavan
27. jan 2014

@enwy nechápem, ako o zníženom progesterone? no ked je znížený, je to problem na oteho. ked je zvýšený, taksa niečo deje... bud sa rozkladá vajíčko alebo sme teho. tajne dúfam, a ty?

bellisperennis
27. jan 2014

@enwy no ja ani nvm kedy som ju mala,lebo cykly mavam hocijake...

enwy
autor
27. jan 2014

@borkavan jaaaaj vlastne ano, uz rozumieeem, asi som si sedela doposial na vedeni🙂 nemavam taky hrčkovity vytok som sa aj zlakla co to zo seba vytahujem najprv ha ha 😀 tak dufam ze druhéééééééééééé 😀

@bellisperennis aha ... hm a keby ides k lekarke? 50 DC je uz dost

bellisperennis
27. jan 2014

@enwy no neviem,zatial som to stale vnimala tak,ze este pride 😀 az dnes mi napadlo ci radsej zajtra nezavolam,lebo buduci tyzden som prec z mesta,takze bud teraz alebo az o 2 tyzdne

enwy
autor
27. jan 2014

@bellisperennis tak to urcite teraz! radšej... ! a potom zajtra napis ako si dopadla

borkavan
27. jan 2014

@enwy a máš aj nejaké príznaky? ja nemám tentokrát nič, iba malinko prsia zväčšené. hm, takže neviem, no

enwy
autor
27. jan 2014

@borkavan nie nic len som mala ten vytok... nechcem sa ale velmi na to sustredit, navyše som chorá, takze by som si to zasa vsetko iba zveličovala

bellisperennis
28. jan 2014

idem sa zajtra po praci opytat,ci ma objednaju alebo este vyckat 🙂

bellisperennis
28. jan 2014

@enwy no nevydrzala som a napisala som mu mail co robit 🙂 som zvedava na odpoved

tomasko27
28. jan 2014

Tak ja si robilaa dva testy,na oboch bola druha ciarka ale slabucka,potom necakkane prislo nieco ako MS ale na moje pomery taka slabsia ako zvyknem mat,skoncilo to,urobila som si zase dva testy ale inej znacky a zas na oboch taka slaba ciarka,tak ja neviem asi som blba a slepa 😕